si syki ir as nufotkinau procesa
Kazkodel mes vadinam juos RUDNOSIUKAIS (farsas su idaru keptas orkaitej):
REIKES:
0,5 kg farso (paruosti kaip kotletams)
gal 100 gr fermentinio surio
IDARUI:
1 morka,
1 svogunas,
pora cesnako slilteliu
1 paprika
0,5 baklazano,
0,5 mazos cukinijos,
bet galima deti belekokias darzoves, ka tik turit, galima del dziovintus, saldytus, marinuotus grybus -zodziu, pagal skoni ar galimybes
prieksoniu,
druskos,
1 sauksto pomidoru padazo (ar keli sviezi pomidorai)
Visa sita pakepinam/patroskinam eiles tvarka ir gaunam (as kepinu/troskinu grynai ant vandens be jokio aliejaus ar kt):
Farsa paruosiu kaip kotletams ir tada skardoj formuoju is jo tokius dubenelius:
Tada i dubeneliu vidu idedu jau paruosta idara:
ir ant virsaus uzdedu sutarkuota fermentini suri
Tada visa tai pasaunam i ikaitinta 200 laipsniu orkaite mazdaug pusvalandziui. Iskepus gaunam kazka panasaus i:
Valgom su darzovem ar su kuo patinka
QUOTE(SuperMama @ 2003 12 21, 22:32)
Skanaus!
Labai skanu tik vietoj slyvu ir riesutu dejau pakepinta morka su cibuliuku
Mano vyrelis is tu kur jam nesimaiso saldus produktai su suriais
QUOTE(Aurute @ 2006 07 16, 16:26)
Laaabai šaunus receptas . Duok dieve daugiau tokių šeimininkių ir mes tapsim virtuvės virtuozėmis
QUOTE(tavi @ 2006 07 16, 20:07)
Bonda nuostabus receptas Galima pritaikyti kiekvienam skoniui.
QUOTE(dincikas @ 2006 07 16, 23:22)
dekui
tikrai sita galima bet kaip daryt, nors ir vien surio..ar net dziovintu vaisiu zodizu, pagal saldytuvo/spinteliu turini
dincikai, butinai, jei tik spesi
Dincikas forume pilna mielines teslos receptu, todel nesikartosiu Yra net paskelbta atskira tema
Kazada dariau cia aprasytas Karaliskas kepeneles -buvo super bet uzsimaniau dar kazko - radau cia forume kazkurioj temoj receptuka, tikiuos nepyks autore, jei as ji pailiustruosiu -aisku jis biski ne tom proporcijom ir pan.:
VISTIENOS KEPENELES SU POMIDORAIS (tikria labai greitas )
REIKES:
apie 0.5kg vistienos kepeneliu
4 vidutiniai svogunai,
2 vidutines morkos,
1 sakrdine luptu pomidoru,
druskos,
cukraus,
pipiru,
aliejaus
Pirmiausia supjaustom kepeneles ir tada jas apkepinam keptuveje su siek tiek aliejaus. Kepinam kol pakeicia spalva:
Tada idedam pusziedziais pjaustytus svogunus ir stambiai tarkuotas morkas:
Suminkstejus svogunam ir morkom, sudedam visa skardine luptu smulkintu pomidoru, druskos, truputi cukraus, pipiru ir siek tiek patroskiname:
Valgom su bulviu kose, darzovem ar kas kam patinka:
VISTIENOS KEPENELES SU POMIDORAIS (tikria labai greitas )
REIKES:
apie 0.5kg vistienos kepeneliu
4 vidutiniai svogunai,
2 vidutines morkos,
1 sakrdine luptu pomidoru,
druskos,
cukraus,
pipiru,
aliejaus
Pirmiausia supjaustom kepeneles ir tada jas apkepinam keptuveje su siek tiek aliejaus. Kepinam kol pakeicia spalva:
Tada idedam pusziedziais pjaustytus svogunus ir stambiai tarkuotas morkas:
Suminkstejus svogunam ir morkom, sudedam visa skardine luptu smulkintu pomidoru, druskos, truputi cukraus, pipiru ir siek tiek patroskiname:
Valgom su bulviu kose, darzovem ar kas kam patinka:
QUOTE(bonda @ 2006 07 18, 13:45)
VISTIENOS KEPENELES SU POMIDORAIS (tikria labai greitas )
REIKES:
apie 0.5kg vistienos kepeneliu
4 vidutiniai svogunai,
2 vidutines morkos,
1 sakrdine luptu pomidoru,
druskos,
cukraus,
pipiru,
aliejaus
REIKES:
apie 0.5kg vistienos kepeneliu
4 vidutiniai svogunai,
2 vidutines morkos,
1 sakrdine luptu pomidoru,
druskos,
cukraus,
pipiru,
aliejaus
Aš gaminu taip pat, tik vietoje pomidorų dedu džiovintas slyvas ir morkas stambiau pjaustau
Bonda dariau tavo rudnosiukus Vaikui ir vyrui patiko, nežinau kaip kitam patiks. Jo dar nemačiau šiandien.
[quote=AIRA,2005 10 24, 15:34]
Tortilijos
Atvėsus orams šis patiekaliukas labai tiks vakarienei
Reikės jautienos faršo, saldžios paprikos, konservuotų kukurūzų ir žinoma tortilijos blynų.
Faršą pakepinam su prieskoniais. Aš perku spec. prieskonius, bet galima ir mėgstamus jautienos prieskoniukus dėti. Pridedam supjaustytos paprikos ir konservuotų kukurūzų. Įdaras kaip ir pagamintas
Tortilijos blynus šiek tiek pašildom orkaitėje. Tuomet dedam įdarą, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu ir susukam blyną. Susmeigiam smeigtuku. Orkaitėje kepam apie 30 min., kol sūris išsilydys. Skanaus
[/quote
kiek zinau, tai vienas populeriausias budas yra atskirai pasildyti blynus orkaiteja.yra instrukcija ant maiselio, farsa pakepti su prieskoniais,ivairias darzoves supjaustyti ir kekviena talpinti i atskira maza bliudeli, suri sutarkuoti. kekvienas ingridientus renkasi pats.taip pat be specialaus padazo kartu naudoja ir grietine.pati bandziau skonis visai nieko
Tortilijos
Atvėsus orams šis patiekaliukas labai tiks vakarienei
Reikės jautienos faršo, saldžios paprikos, konservuotų kukurūzų ir žinoma tortilijos blynų.
Faršą pakepinam su prieskoniais. Aš perku spec. prieskonius, bet galima ir mėgstamus jautienos prieskoniukus dėti. Pridedam supjaustytos paprikos ir konservuotų kukurūzų. Įdaras kaip ir pagamintas
Tortilijos blynus šiek tiek pašildom orkaitėje. Tuomet dedam įdarą, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu ir susukam blyną. Susmeigiam smeigtuku. Orkaitėje kepam apie 30 min., kol sūris išsilydys. Skanaus
[/quote
kiek zinau, tai vienas populeriausias budas yra atskirai pasildyti blynus orkaiteja.yra instrukcija ant maiselio, farsa pakepti su prieskoniais,ivairias darzoves supjaustyti ir kekviena talpinti i atskira maza bliudeli, suri sutarkuoti. kekvienas ingridientus renkasi pats.taip pat be specialaus padazo kartu naudoja ir grietine.pati bandziau skonis visai nieko
BAKLAŽANŲ ir MAGGI VILIOTINIS
Reikės:
4 vidutinių baklažanų
2 vidutinių pomidorų
130 g modzarelos sūrio
300g vištienos file
150g fermentinio sūrio
1 kūbelio vištienos sultinio MAGGI
paprikos miltelių
bazilikų/petražolių
druskytės
aliejaus
grietinės pagardinimui - kas mėgsta
Maggi bulvių košės - kas negali gyventi be bulvių
Baklažanus perpjauname išilgai, išskobiame minkštimą, minkštimą supjaustome kūbeliais, modzarelos sūrį bei vištienos file irgi supjaustome kūbeliais. Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, palaikome kelias minutes ir nulupame nuo jų odelę, supjaustome kūbeliais. Visus pjaustytus produktus sudedame į didelį dubenį, sutriname MAGGi vištienos kūbelį, dedame druskytės, bazilikų/petražolių ir paprikos miltelių, viską gerai išmaišome. Gautą masę įdedame į išilgai perpjautus baklažanus.
Skardą gan gausiai ištepame aliejumi, sudedame įdarytus baklažanus ir pašauname į įkaitusią 200C orkaitę, kepame apie 30min, prieš baigiant kepti užbarstome ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio.
Valgome su grietine (kas mėgsta), o bulvių mėgėjai gali pasigaminti greitai paruošiamos Maggi bulvių košės garnyrui ax.gif Instrukcijos ieškokite ant pakelio nugarėlės.
Labai greitai paruošiama ir skanu.
Šis patiekalas gali būti ir vegetariškas, tereikia iš receptūros išbraukti vištieną 4u.gif
Tikiuosi, kad šis baklažanų viliotinis suvilios Jus 4u.gif
[attachmentid=64648]
Reikės:
4 vidutinių baklažanų
2 vidutinių pomidorų
130 g modzarelos sūrio
300g vištienos file
150g fermentinio sūrio
1 kūbelio vištienos sultinio MAGGI
paprikos miltelių
bazilikų/petražolių
druskytės
aliejaus
grietinės pagardinimui - kas mėgsta
Maggi bulvių košės - kas negali gyventi be bulvių
Baklažanus perpjauname išilgai, išskobiame minkštimą, minkštimą supjaustome kūbeliais, modzarelos sūrį bei vištienos file irgi supjaustome kūbeliais. Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, palaikome kelias minutes ir nulupame nuo jų odelę, supjaustome kūbeliais. Visus pjaustytus produktus sudedame į didelį dubenį, sutriname MAGGi vištienos kūbelį, dedame druskytės, bazilikų/petražolių ir paprikos miltelių, viską gerai išmaišome. Gautą masę įdedame į išilgai perpjautus baklažanus.
Skardą gan gausiai ištepame aliejumi, sudedame įdarytus baklažanus ir pašauname į įkaitusią 200C orkaitę, kepame apie 30min, prieš baigiant kepti užbarstome ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio.
Valgome su grietine (kas mėgsta), o bulvių mėgėjai gali pasigaminti greitai paruošiamos Maggi bulvių košės garnyrui ax.gif Instrukcijos ieškokite ant pakelio nugarėlės.
Labai greitai paruošiama ir skanu.
Šis patiekalas gali būti ir vegetariškas, tereikia iš receptūros išbraukti vištieną 4u.gif
Tikiuosi, kad šis baklažanų viliotinis suvilios Jus 4u.gif
[attachmentid=64648]
As darau toki patiekala, gal kur jau ir rasiau
Visada viska darau is akies, todel tiksliu normu ir nezinau
reikia bulviu apie 1kg,
vistienos 2 pakelius,
grybu 700g,
250 g fermentinio surio,
grietineles pakeli ir tirstos grybu sriubos.
Bulves nulupti ir supjaustyti giezineliais, pabarstyti druskos.
Vistiena supjaustyti ir pakepti, ideti vistienos prieskoniu.
Grybus, as darau su sampinjonais, isplaunu ir supjaustu griezineliai, pakepu kol pagels, pabarstau druska ir pipirais.
Grieninele ir sriubos misini ismaisau, dar vandens ipilu.
Tada viska dedu i skarda, bulves(pirmas sluoksnis), vistiena (antras sl), grybai (trecias sl), suris tarkuotas ir uzpilu padaziuku ir viska i orkaite valandai mazdaug.
As kartais dedu ant svietinio popieriaus, kad gramdyt nereiketu.
Visada viska darau is akies, todel tiksliu normu ir nezinau
reikia bulviu apie 1kg,
vistienos 2 pakelius,
grybu 700g,
250 g fermentinio surio,
grietineles pakeli ir tirstos grybu sriubos.
Bulves nulupti ir supjaustyti giezineliais, pabarstyti druskos.
Vistiena supjaustyti ir pakepti, ideti vistienos prieskoniu.
Grybus, as darau su sampinjonais, isplaunu ir supjaustu griezineliai, pakepu kol pagels, pabarstau druska ir pipirais.
Grieninele ir sriubos misini ismaisau, dar vandens ipilu.
Tada viska dedu i skarda, bulves(pirmas sluoksnis), vistiena (antras sl), grybai (trecias sl), suris tarkuotas ir uzpilu padaziuku ir viska i orkaite valandai mazdaug.
As kartais dedu ant svietinio popieriaus, kad gramdyt nereiketu.
QUOTE(tavi @ 2006 07 23, 20:47)
Krekzde nuostabus receptas
Jau gaminai? Mano vyras tai baklažanų nemėgsta
Ten vietoje Maggi galima prieskonius dėti vištienai arba kokius kitus
Aurėja, ačiū, kad sumažinai mano baklažanų nuotraukytę
Aurute, nepykstu
Kregžde, mano šeimyna irgi nelabai vertina baklažanus . Tai aš panašiai darau su jaunom cukinijom . Laaabai skanu