QUOTE(Sonatina @ 2006 05 17, 11:55)
O iš faršo gali pasidaryti štai ką
ŠEPARDO PYRAGAS
500 g faršo
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
2 - 3 skiltelės česnako, susmulkinto
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 ml šaldytų žirnelių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų padažo
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
kapotų petražolių
bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio
Įkaitintame aliejuje apkepti faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti sultinį, dėti pomidorų padažą ir virti, kol padažas sutirštės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius, petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus
P. S. žirnelių nereikia atšildyti. Aš druskos nededu, nes sultinį paruošiu iš kubelio ir jis būna pakankamai sūrus...
ŠEPARDO PYRAGAS
500 g faršo
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
2 - 3 skiltelės česnako, susmulkinto
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 ml šaldytų žirnelių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų padažo
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
kapotų petražolių
bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio
Įkaitintame aliejuje apkepti faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti sultinį, dėti pomidorų padažą ir virti, kol padažas sutirštės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius, petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus
P. S. žirnelių nereikia atšildyti. Aš druskos nededu, nes sultinį paruošiu iš kubelio ir jis būna pakankamai sūrus...
vakar dariau ačiū už receptą, tik man skysta gavosi, kaip košė o ne pyragas, musit kažka ne taip padariau bet skonis
Papildyta:
QUOTE(Amalia @ 2006 05 23, 09:38)
Ivairus falsyvi zuikiai - t.y. kepsniai vienam gabale,
ivairus apkepai - su kopustais, obuoliais, ryziais; lazanija, musaka
ivairios farsiruotos darzoves - paprika, baklazanai, cukinijos, agurkai, pomidorai...
i tesla ivynioti - koldunai, kanelioni, wontonai, rusiskas pyragas, strudelis su farsu
Na, o kur dar farsiruota vista - isimi kaulus, dedi farsa su kiausiniu + bandele ar ryziais + kokiom slyvom - visai sventiskas kepsnys.
ivairus apkepai - su kopustais, obuoliais, ryziais; lazanija, musaka
ivairios farsiruotos darzoves - paprika, baklazanai, cukinijos, agurkai, pomidorai...
i tesla ivynioti - koldunai, kanelioni, wontonai, rusiskas pyragas, strudelis su farsu
Na, o kur dar farsiruota vista - isimi kaulus, dedi farsa su kiausiniu + bandele ar ryziais + kokiom slyvom - visai sventiskas kepsnys.
O gal galim būtų smulkiau Ypac rusiško pyrago, ar musakos( kas cia per dalykas), ar strudeli receprtus