Sonatina,KEPTI VARŠKĖČIAI,tai kažkas panašu į varškės apkepą?Bet kaip gražiai iškepa tose silikoninėse formelėse
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 14, 16:40)
Siūlau paragauti mūsų mėgiamo patiekalo
VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS JOGURTO PADAŽE
5 6 vidutinio dydžio bulvės
3 morkos
8 10 vištos kumpelių
1 butelis jogurto padažo (500 ml)
200 g fermentinio sūrio
Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į uždengiamą kepimo indą.
Morkas nuskusti ir supjaustyti panašiai, kaip bulves. Dėti ant bulvių.
Ant viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.
Supilti padažą (aš naudoju firmos Kuhne padažą salotoms).
Sutarkuoti sūrį ir suberti ant viršaus.
Uždengti dangčiu ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 2 val.
P. S. padažų išbandžiau įvairių, bet su šituo mums skaniausia Daržovių irgi galima dėti įvairių: brokolių, kalafiorų, pievagrybių, vienu žodžiu, tokių, kokias mėgstate
VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS JOGURTO PADAŽE
5 6 vidutinio dydžio bulvės
3 morkos
8 10 vištos kumpelių
1 butelis jogurto padažo (500 ml)
200 g fermentinio sūrio
Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į uždengiamą kepimo indą.
Morkas nuskusti ir supjaustyti panašiai, kaip bulves. Dėti ant bulvių.
Ant viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.
Supilti padažą (aš naudoju firmos Kuhne padažą salotoms).
Sutarkuoti sūrį ir suberti ant viršaus.
Uždengti dangčiu ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 2 val.
P. S. padažų išbandžiau įvairių, bet su šituo mums skaniausia Daržovių irgi galima dėti įvairių: brokolių, kalafiorų, pievagrybių, vienu žodžiu, tokių, kokias mėgstate
Naaa.. tik ką iškepiau ir spėjau prisivalgyt šito skanėsto... Nu nerealiai skanu.. jau antrą kartą dariau.. tai gavosi geriau, nei pirmą..
Jaučiu varysiu DAR lekštutę sudorot...
QUOTE(Diksė @ 2006 05 16, 21:25)
Naaa.. tik ką iškepiau ir spėjau prisivalgyt šito skanėsto... Nu nerealiai skanu.. jau antrą kartą dariau.. tai gavosi geriau, nei pirmą..
Jaučiu varysiu DAR lekštutę sudorot...
Jaučiu varysiu DAR lekštutę sudorot...
o kepimo inda reikia istepti aliejum
as ir noriu toki pasidaryt, ale savo maxej tokio padazo neradau
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 16, 09:02)
O silikoninėmis formelėmis tai neatsidžiaugu ir formų įvairių yra
Sonatina, o kur tu perki tos silikonines formeles ? jau taip susidomejau
QUOTE(AudraB @ 2006 05 17, 10:56)
Gal turite pasiulymu, ka pagaminti is kiaulienos farso
O tai vien kotletai, kotletai
O tai vien kotletai, kotletai
O iš faršo gali pasidaryti štai ką
ŠEPARDO PYRAGAS
500 g faršo
1 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galvutė, supjaustyta kubeliais
2 - 3 skiltelės česnako, susmulkinto
1 didelė morka, supjaustyta kubeliais
200 ml šaldytų žirnelių
2 v. š. miltų
1 v. š. pomidorų padažo
200 ml jautienos ar vištienos sultinio
druskos
pipirų
kapotų petražolių
bulvių košės pagal mėgiamą receptą
200 g fermentinio sūrio
Įkaitintame aliejuje apkepti faršą, svogūnus, česnakus ir morkas, kol daržovės suminkštės. Berti miltus, druską, pipirus, išmaišyti ir pakepinti 2 - 3 min. Pilti sultinį, dėti pomidorų padažą ir virti, kol padažas sutirštės (jei mėgstate skystesnį padažą, įpilkite šiek tiek vandens). Suberti žirnelius, petražoles ir dar kelias minutes pakaitinti.
Pilti paruoštą masę į kepimo indą. Ant viršaus paskleisti bulvių košę, užberti tarkuoto sūrio.
Kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje 25 - 30 min., kol sūris apskrus
P. S. žirnelių nereikia atšildyti. Aš druskos nededu, nes sultinį paruošiu iš kubelio ir jis būna pakankamai sūrus...
QUOTE(AudraB @ 2006 05 17, 11:56)
Gal turite pasiulymu, ka pagaminti is kiaulienos farso
O tai vien kotletai, kotletai
O tai vien kotletai, kotletai
Is kiaulienos farso galima padaryt "Kotletukus su idaru".
Pradziai pabandyk i vidu ideti gabaliuka fermentinio surio.
Galima padaryti su grybais dziovintais ir svieziais. Dziovintus grybus apverdi, po to sumali su mesmale pakepini svoguna, jei megsti gali kartu su morka, po to viska sumaisai idedi prieskoniu ir idaras jau paruostas.
Sviezius grybus supjaustai ir pakepini, o toliau daryk kaip anksciau rasiau tik gali ideti dar maza kiausini(arba tryni), tada gali gautis sausoki.
Papildyta:
Is karto atsiprasau, kad dedu receptukus be nuotrauku, nors cia receptu su nuotraukomis skyrelis tikiuos nesupyksit
Bet kotletu paivairinimui galiu dar pasiulyt MĖSYTĖS IR GRYBŲ MALTINUKUS
Šviežių grybukų, pvz, pievagrybiai (apie 2/3nuo faršo kiekio)
mėsos faršo -geriau paukštienos ar kiaulienos,
pusė svogūno, kas mėgsta česnako, kiti prieskoniai...
Piene išmirkyto batono porą riekių, kiaušinis.
Sumaišom faršą ir kepam aliejuje.
L.skanu ir šaltam pavidale,be nieko O su švelniu baltu padažu karšti,
nesvarbu, ar su bulvem, ar su ryžiais -išvis fantastika
QUOTE(AudraB @ 2006 05 17, 09:56)
Gal turite pasiulymu, ka pagaminti is kiaulienos farso
O tai vien kotletai, kotletai
O tai vien kotletai, kotletai
galima virti spagečius su daug daug kepinto faršo+svogūnai+pomidorų tyrė arba lazanija su faršu balandėlial, koldūnai, daržovių sriuba su daug kukulių visur eina faršas
Ivairus falsyvi zuikiai - t.y. kepsniai vienam gabale,
ivairus apkepai - su kopustais, obuoliais, ryziais; lazanija, musaka
ivairios farsiruotos darzoves - paprika, baklazanai, cukinijos, agurkai, pomidorai...
i tesla ivynioti - koldunai, kanelioni, wontonai, rusiskas pyragas, strudelis su farsu
Na, o kur dar farsiruota vista - isimi kaulus, dedi farsa su kiausiniu + bandele ar ryziais + kokiom slyvom - visai sventiskas kepsnys.
ivairus apkepai - su kopustais, obuoliais, ryziais; lazanija, musaka
ivairios farsiruotos darzoves - paprika, baklazanai, cukinijos, agurkai, pomidorai...
i tesla ivynioti - koldunai, kanelioni, wontonai, rusiskas pyragas, strudelis su farsu
Na, o kur dar farsiruota vista - isimi kaulus, dedi farsa su kiausiniu + bandele ar ryziais + kokiom slyvom - visai sventiskas kepsnys.