Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

mmmmm.... kaip skaniai mesyte atrodo bigsmile.gif , o makaroniukai tai man jau per riebu butu ax.gif (jei gerai matau ten spirguciai, taip?)
Atsakyti
Neeeeeeee schmoll.gif Ne spirgai ten smile.gif Spirgų mes nevartojame biggrin.gif Ten padažas nuo mėsos su svogūnais ir česnakais tongue.gif
Atsakyti
Vakarienei gaminau štai tokį patiekalą smile.gif

user posted image

KEPENYS KARALIŠKAI

1 kg kepenų
7 svogūno galvutės
5 morkos
5 kiaušiniai
3 v. š. manų kruopų
0,5 a. š. sodos
druskos
juodųjų pipirų
krapų
0,5 st. grietinės
0,5 st majonezo

Kepenis nuplauti, pašalinti plėvę. Sumalti kartu su 3 svogūno galvutėmis. Dėti kiaušinius, manų kruopas, sodą ir druską. Gerai išplakti. Įkaitintame aliejuje iš šios masės iškepti blynelius. Kepti po 3 - 4 minutes iš abiejų pusių, gol gražiai apskrus.
Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais, likusius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Apkepinti aliejuje, kol suminkštės. pasūdyti, įberti pipirų.
Kepenų blynelius dėti į gilų kepimo indą sluoksniuojant su kepintomis daržovėmis. Užpilti majonezo - grietinės mišiniu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 min.
Prieš patiekiant pabarstyti krapais.

P. S. dariau iš vištų kepenėlių. Kita kartą sluoksniuočiau taip - kepenėlių kotletai, daržovės, majonezo - grietinės plakinys, vėl kepenėlės ir t. t. Bet šiaip jei mėgstate kepenėles, tai labai skanu rolleyes.gif Per klaidą įdėjau tik 3 kiaušinius, bet manau, kad skonis nuo to nei kiek nenukentėjo... Vietoj majonezo - grietinės galima užpilti pomidorų padažu... smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 10 gegužės 2006 - 20:08
Sonatina atrodo thumbup.gif
o kam soda g.gif
Atsakyti
Soda tam, kad blyneliai būtų purūs smile.gif
Atsakyti
siandien pristatau jums dar viena troskinuka blush2.gif ax.gif

250g vistienos krutineles
50g raudonojo svoguno, galima aisku ir balto, bet toks pas mane si karta buvo ax.gif
100g papirkos
150g pievagrybiu
150g cukinijos
250g bulviu
maza skardine koncervuotu ananasu
1 saukstelis aliejaus
20g miltu
megstamu prieskoniu

user posted image

uzkaisti kubeliais supjaustytas bulves, vistiena pakepinti kelias minutes ant saukstelio aliejaus
user posted image
po to deti svoguna, papirka, po keliu minuciu cukinija, grybus
user posted image
po keliu minuciu viska i puoda pas jau siek tiek apvirusias bulves
ir troskinti ant letos ugnies kokias 15 min. sudeti ananasus
user posted image
sutirstinti miltais
user posted image
skanaus

user posted image
Atsakyti
Šis receptas štai čia
1) Iškočiojam tešlą
user posted image

2)Kepame orkaitej 220 laipsnių apie 5 min.
user posted image

3)Pjaustome šiaudeliais (juostelėm) daržoves ir mėsą, mėsą užmarinuojam
user posted image

4)Pakepiname daržoves
user posted image

5)Sudedam mėsą ir įpilam 1/3 stiklines vandens ir troškinam 15 min, jei truksta, įdedam druskos
user posted image

6)Į lavašą dedam troskinį
user posted image

7)Suplėšom salotas, supjaustom agurka ir pomidorus, idedam truputį majonezo ir salotu prieskonių
user posted image

8)Gražiai susukam
user posted image

Ir valgom
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šiandien vakarienei gaminau šašlyką iš dešrelių biggrin.gif

Parūkytas dešreles supjaustyti gabaliukais, dėti į indą ir pamarinuoti (pripjaustyti svogūnų, dėti prieskonių, pipirų, šiek tiek citrinų sulčių, šlakelį aliejaus, galima įpilti šiek tiek sojos padažo, bet jei dešrelės sūrios, tai geriau nepilti) 10 - 15 min.

user posted image

Užmauti ant medinių iešmelių ir apkepti, kol gražiai apskrus smile.gif

user posted image
Atsakyti
Siūlau paragauti mūsų mėgiamo patiekalo smile.gif

user posted image

VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS JOGURTO PADAŽE

5 – 6 vidutinio dydžio bulvės
3 morkos
8 – 10 vištos kumpelių
1 butelis jogurto padažo (500 ml) (tinka ir bet koks kitas pirktinis padažas arba natūralus jogurtas, grietinė, kefyras ar majonezas, sumaišytas su įvairiais mėgiamais prieskoniais)
200 g fermentinio sūrio

Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į uždengiamą kepimo indą.

user posted image

Morkas nuskusti ir supjaustyti panašiai, kaip bulves. Dėti ant bulvių.

user posted image

Ant viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.

user posted image

Supilti padažą (aš naudoju firmos Kuhne padažą salotoms).

user posted image

user posted image

Sutarkuoti sūrį ir suberti ant viršaus.

user posted image

Uždengti dangčiu ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 val.

user posted image

P. S. padažų išbandžiau įvairių, bet su šituo mums skaniausia smile.gif Daržovių irgi galima dėti įvairių: brokolių, kalafiorų, pievagrybių, vienu žodžiu, tokių, kokias mėgstate 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 16 spalio 2006 - 12:31
jetus kaip skaniai atrodo thumbup.gif
o vistiena nereikai palaikyt su prieskoniais g.gif
kur to padaziuko, maxej yra g.gif
Atsakyti
Padažą perku Maximoj smile.gif Mums šiam patiekale prieskonių netrūksta, na bet jei mėgstate aštriau ar sūriau, tai aišku galima vištieną paprieskoniuoti...
Atsakyti
Merginos, ačiū rolleyes.gif

O vakarienei siūlau pasigaminti lengvą patiekalą

user posted image

KEPTI VARŠKĖČIAI

250 g varškės
1 kiaušinis
1 v. š. miltų
1 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
vanilės
citrinos žievelės
mažas žiupsnelis druskos

Varškę išmaišyti su tryniu, cukrumi, druska, miltais, grietine, vanile ir citrinos žievele. Baltymą išplakti ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Dėti į silikonines formeles ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 20 min. smile.gif

user posted image




Atsakyti