mmmmm.... kaip skaniai mesyte atrodo , o makaroniukai tai man jau per riebu butu (jei gerai matau ten spirguciai, taip?)
Vakarienei gaminau štai tokį patiekalą
KEPENYS KARALIŠKAI
1 kg kepenų
7 svogūno galvutės
5 morkos
5 kiaušiniai
3 v. š. manų kruopų
0,5 a. š. sodos
druskos
juodųjų pipirų
krapų
0,5 st. grietinės
0,5 st majonezo
Kepenis nuplauti, pašalinti plėvę. Sumalti kartu su 3 svogūno galvutėmis. Dėti kiaušinius, manų kruopas, sodą ir druską. Gerai išplakti. Įkaitintame aliejuje iš šios masės iškepti blynelius. Kepti po 3 - 4 minutes iš abiejų pusių, gol gražiai apskrus.
Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais, likusius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Apkepinti aliejuje, kol suminkštės. pasūdyti, įberti pipirų.
Kepenų blynelius dėti į gilų kepimo indą sluoksniuojant su kepintomis daržovėmis. Užpilti majonezo - grietinės mišiniu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 min.
Prieš patiekiant pabarstyti krapais.
P. S. dariau iš vištų kepenėlių. Kita kartą sluoksniuočiau taip - kepenėlių kotletai, daržovės, majonezo - grietinės plakinys, vėl kepenėlės ir t. t. Bet šiaip jei mėgstate kepenėles, tai labai skanu Per klaidą įdėjau tik 3 kiaušinius, bet manau, kad skonis nuo to nei kiek nenukentėjo... Vietoj majonezo - grietinės galima užpilti pomidorų padažu...
KEPENYS KARALIŠKAI
1 kg kepenų
7 svogūno galvutės
5 morkos
5 kiaušiniai
3 v. š. manų kruopų
0,5 a. š. sodos
druskos
juodųjų pipirų
krapų
0,5 st. grietinės
0,5 st majonezo
Kepenis nuplauti, pašalinti plėvę. Sumalti kartu su 3 svogūno galvutėmis. Dėti kiaušinius, manų kruopas, sodą ir druską. Gerai išplakti. Įkaitintame aliejuje iš šios masės iškepti blynelius. Kepti po 3 - 4 minutes iš abiejų pusių, gol gražiai apskrus.
Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais, likusius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Apkepinti aliejuje, kol suminkštės. pasūdyti, įberti pipirų.
Kepenų blynelius dėti į gilų kepimo indą sluoksniuojant su kepintomis daržovėmis. Užpilti majonezo - grietinės mišiniu.
Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 min.
Prieš patiekiant pabarstyti krapais.
P. S. dariau iš vištų kepenėlių. Kita kartą sluoksniuočiau taip - kepenėlių kotletai, daržovės, majonezo - grietinės plakinys, vėl kepenėlės ir t. t. Bet šiaip jei mėgstate kepenėles, tai labai skanu Per klaidą įdėjau tik 3 kiaušinius, bet manau, kad skonis nuo to nei kiek nenukentėjo... Vietoj majonezo - grietinės galima užpilti pomidorų padažu...
Sonatina atrodo
o kam soda
o kam soda
siandien pristatau jums dar viena troskinuka
250g vistienos krutineles
50g raudonojo svoguno, galima aisku ir balto, bet toks pas mane si karta buvo
100g papirkos
150g pievagrybiu
150g cukinijos
250g bulviu
maza skardine koncervuotu ananasu
1 saukstelis aliejaus
20g miltu
megstamu prieskoniu
uzkaisti kubeliais supjaustytas bulves, vistiena pakepinti kelias minutes ant saukstelio aliejaus
po to deti svoguna, papirka, po keliu minuciu cukinija, grybus
po keliu minuciu viska i puoda pas jau siek tiek apvirusias bulves
ir troskinti ant letos ugnies kokias 15 min. sudeti ananasus
sutirstinti miltais
skanaus
250g vistienos krutineles
50g raudonojo svoguno, galima aisku ir balto, bet toks pas mane si karta buvo
100g papirkos
150g pievagrybiu
150g cukinijos
250g bulviu
maza skardine koncervuotu ananasu
1 saukstelis aliejaus
20g miltu
megstamu prieskoniu
uzkaisti kubeliais supjaustytas bulves, vistiena pakepinti kelias minutes ant saukstelio aliejaus
po to deti svoguna, papirka, po keliu minuciu cukinija, grybus
po keliu minuciu viska i puoda pas jau siek tiek apvirusias bulves
ir troskinti ant letos ugnies kokias 15 min. sudeti ananasus
sutirstinti miltais
skanaus
Šis receptas štai čia
1) Iškočiojam tešlą
2)Kepame orkaitej 220 laipsnių apie 5 min.
3)Pjaustome šiaudeliais (juostelėm) daržoves ir mėsą, mėsą užmarinuojam
4)Pakepiname daržoves
5)Sudedam mėsą ir įpilam 1/3 stiklines vandens ir troškinam 15 min, jei truksta, įdedam druskos
6)Į lavašą dedam troskinį
7)Suplėšom salotas, supjaustom agurka ir pomidorus, idedam truputį majonezo ir salotu prieskonių
8)Gražiai susukam
Ir valgom
Skanaus
1) Iškočiojam tešlą
2)Kepame orkaitej 220 laipsnių apie 5 min.
3)Pjaustome šiaudeliais (juostelėm) daržoves ir mėsą, mėsą užmarinuojam
4)Pakepiname daržoves
5)Sudedam mėsą ir įpilam 1/3 stiklines vandens ir troškinam 15 min, jei truksta, įdedam druskos
6)Į lavašą dedam troskinį
7)Suplėšom salotas, supjaustom agurka ir pomidorus, idedam truputį majonezo ir salotu prieskonių
8)Gražiai susukam
Ir valgom
Skanaus
Šiandien vakarienei gaminau šašlyką iš dešrelių
Parūkytas dešreles supjaustyti gabaliukais, dėti į indą ir pamarinuoti (pripjaustyti svogūnų, dėti prieskonių, pipirų, šiek tiek citrinų sulčių, šlakelį aliejaus, galima įpilti šiek tiek sojos padažo, bet jei dešrelės sūrios, tai geriau nepilti) 10 - 15 min.
Užmauti ant medinių iešmelių ir apkepti, kol gražiai apskrus
Parūkytas dešreles supjaustyti gabaliukais, dėti į indą ir pamarinuoti (pripjaustyti svogūnų, dėti prieskonių, pipirų, šiek tiek citrinų sulčių, šlakelį aliejaus, galima įpilti šiek tiek sojos padažo, bet jei dešrelės sūrios, tai geriau nepilti) 10 - 15 min.
Užmauti ant medinių iešmelių ir apkepti, kol gražiai apskrus
Siūlau paragauti mūsų mėgiamo patiekalo
VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS JOGURTO PADAŽE
5 6 vidutinio dydžio bulvės
3 morkos
8 10 vištos kumpelių
1 butelis jogurto padažo (500 ml) (tinka ir bet koks kitas pirktinis padažas arba natūralus jogurtas, grietinė, kefyras ar majonezas, sumaišytas su įvairiais mėgiamais prieskoniais)
200 g fermentinio sūrio
Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į uždengiamą kepimo indą.
Morkas nuskusti ir supjaustyti panašiai, kaip bulves. Dėti ant bulvių.
Ant viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.
Supilti padažą (aš naudoju firmos Kuhne padažą salotoms).
Sutarkuoti sūrį ir suberti ant viršaus.
Uždengti dangčiu ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 2 val.
P. S. padažų išbandžiau įvairių, bet su šituo mums skaniausia Daržovių irgi galima dėti įvairių: brokolių, kalafiorų, pievagrybių, vienu žodžiu, tokių, kokias mėgstate
VIŠTIENA SU DARŽOVĖMIS JOGURTO PADAŽE
5 6 vidutinio dydžio bulvės
3 morkos
8 10 vištos kumpelių
1 butelis jogurto padažo (500 ml) (tinka ir bet koks kitas pirktinis padažas arba natūralus jogurtas, grietinė, kefyras ar majonezas, sumaišytas su įvairiais mėgiamais prieskoniais)
200 g fermentinio sūrio
Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į uždengiamą kepimo indą.
Morkas nuskusti ir supjaustyti panašiai, kaip bulves. Dėti ant bulvių.
Ant viršaus išdėlioti vištienos gabaliukus.
Supilti padažą (aš naudoju firmos Kuhne padažą salotoms).
Sutarkuoti sūrį ir suberti ant viršaus.
Uždengti dangčiu ir kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 1,5 2 val.
P. S. padažų išbandžiau įvairių, bet su šituo mums skaniausia Daržovių irgi galima dėti įvairių: brokolių, kalafiorų, pievagrybių, vienu žodžiu, tokių, kokias mėgstate
jetus kaip skaniai atrodo
o vistiena nereikai palaikyt su prieskoniais
kur to padaziuko, maxej yra
o vistiena nereikai palaikyt su prieskoniais
kur to padaziuko, maxej yra
Merginos, ačiū
O vakarienei siūlau pasigaminti lengvą patiekalą
KEPTI VARŠKĖČIAI
250 g varškės
1 kiaušinis
1 v. š. miltų
1 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
vanilės
citrinos žievelės
mažas žiupsnelis druskos
Varškę išmaišyti su tryniu, cukrumi, druska, miltais, grietine, vanile ir citrinos žievele. Baltymą išplakti ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Dėti į silikonines formeles ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 20 min.
O vakarienei siūlau pasigaminti lengvą patiekalą
KEPTI VARŠKĖČIAI
250 g varškės
1 kiaušinis
1 v. š. miltų
1 v. š. grietinės
2 v. š. cukraus
vanilės
citrinos žievelės
mažas žiupsnelis druskos
Varškę išmaišyti su tryniu, cukrumi, druska, miltais, grietine, vanile ir citrinos žievele. Baltymą išplakti ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Dėti į silikonines formeles ir kepti iki 175C įkaitintoje orkaitėje 20 min.