Vistienos suktinukai
Reikes vistienos krutineliu file. Puse krutineles - vienas suktinukas.
Paruosiam krutinele kaip karbonadui (su plaktuku - sorry nezinau kaip tas daiktas tiskliai vadinasi, pamusam su juo is vienos puses.). Pabarstom prieskoniais, patepam majonezu, ant virsaus uzdedame supjaustytu dziovintu slyvu, graikisku riesutu, pabarstome tarkuotu suriu. Ant pacio virsaus uzdedame maziuka gabaliuka sviesto.
Po to suvyniuojame file i suktinuka ir sutvirtiname siulais arba spec. pagaliukais, dar galima dantu krapstukais.
Skarda paslakstome aliejumi.
Ir kepame apie 30-40 minuciu orkaiteje. (As kepu 3 lygyje is apacios). Temperatura nustatau 160-180.
Skarda paslakstome aliejumi.
Ir kepame apie 30-40 minuciu orkaiteje. (As kepu 3 lygyje is apacios). Temperatura nustatau 160-180.
Skanaus!
aciū supermamai. siandien pabandziau laaaaabai skanu
mes siandien panasu patiekala gaminom, tik vietoj dziovintu slyvu, konservuotu ananasu gabaliukus dejom. mmmmmmmmmmmmmm, skanumelis
as vis pamirstu pasakyt,per naujus gaminau si patiekala ,likau labai isgirta ,anyta gyre be perstojo,kokia marti kulinare ,visi buvo patenkinti laabai skanu.
nors anksciau,del tokiu patiekalu buvau kitos nuomones,man jei jau mesa,tai jokie vaisiai ne perie ko,jei silke,tai ir vaisiai netinka ,na bet paragavus sio patiekalo nuomone pakeiciau .ir dar pats kepsniuko uzsigardziavimas raudonas vynas butenai.
nors anksciau,del tokiu patiekalu buvau kitos nuomones,man jei jau mesa,tai jokie vaisiai ne perie ko,jei silke,tai ir vaisiai netinka ,na bet paragavus sio patiekalo nuomone pakeiciau .ir dar pats kepsniuko uzsigardziavimas raudonas vynas butenai.
Radau šį receptuką, susižavėjau ir gaminau. Nu bliamba, kokia aš nevykusi kulinarė, bet man niekaip nesisekė susukti suktinukų Visas įdaras virto pro šonus, ir taip bandžiau, ir kitaip. terliojausi, kol vieną krūtinėlę gal dešimčia pagaliukų susmaigsčiau. Kepiau, bet tas pratryškęs pro šonus įdaras prisvilo, sukepė. Niekam nedaviau, pati suvalgiau. Ką ne taip dariau?
QUOTE(zosyte @ 2005 02 17, 18:05)
Radau šį receptuką, susižavėjau ir gaminau. Nu bliamba, kokia aš nevykusi kulinarė, bet man niekaip nesisekė susukti suktinukų Visas įdaras virto pro šonus, ir taip bandžiau, ir kitaip. terliojausi, kol vieną krūtinėlę gal dešimčia pagaliukų susmaigsčiau. Kepiau, bet tas pratryškęs pro šonus įdaras prisvilo, sukepė. Niekam nedaviau, pati suvalgiau. Ką ne taip dariau?
Gal per daug idaro pridejai? Todel ir virto per sonus. Zinau sita dalyka, man irgi pasitaiko taip...gamini, skrandis gurgia, seiles tysta, prikrauni, kad daugiau butu o paskui vislas ima ir islipa lauk
Dazniausiai taip buna su kokiom mielinem bandelem ar cepelinais, arba su "zrazais"... abzora kazkokia
Paskutiniu metu stengiuosi saikingiau visko deti ir nekraipti demesio i urzgianti skrandi
Pati dar negaminau, bet radau "fotoreportažus", tik rusiškai ir tingiu tiek verst.
Tai jei norėsit galėsiu įdėt ir daugiau
Отбивные с сыром
Вам потребуются: свиные отбивные - 4 шт.; перец, соль - по вкусу; сыр (лучше Гауда) - 120г; зелень петрушки - несколько веточек
Мясо промыть, обсушить, нарезать на отбивные. Отбивные слегка отбить, после чего натереть солью и перцем.
Острым тонким ножом в каждой отбивной сделать глубокую, но не сковзную прорезь-кармашек, в которую после вы положите ломтик сыра. Посолить и поперчить кармашек внутри.
Разделить сыр на 4 равных ломтика. Помыть и обсушить зелень петрушки, мелко порезать и положить вместе с сыром внутрь кармашка. Если вы остерегаетесь. Что при жарке сыр расплавится и вытечет, то плотно закрепите края зубочисткой. Однако делать это необязательно.
Сковороду нагреть, влить немного растительного масла. Подготовленные кармашки обжарить с двух сторон до образования корочки. Потребуется для этого прмерно 6-8 минут. Отбивные с сыром подать к столу горячими, украсив зеленью.
Tai jei norėsit galėsiu įdėt ir daugiau
Отбивные с сыром
Вам потребуются: свиные отбивные - 4 шт.; перец, соль - по вкусу; сыр (лучше Гауда) - 120г; зелень петрушки - несколько веточек
Мясо промыть, обсушить, нарезать на отбивные. Отбивные слегка отбить, после чего натереть солью и перцем.
Острым тонким ножом в каждой отбивной сделать глубокую, но не сковзную прорезь-кармашек, в которую после вы положите ломтик сыра. Посолить и поперчить кармашек внутри.
Разделить сыр на 4 равных ломтика. Помыть и обсушить зелень петрушки, мелко порезать и положить вместе с сыром внутрь кармашка. Если вы остерегаетесь. Что при жарке сыр расплавится и вытечет, то плотно закрепите края зубочисткой. Однако делать это необязательно.
Сковороду нагреть, влить немного растительного масла. Подготовленные кармашки обжарить с двух сторон до образования корочки. Потребуется для этого прмерно 6-8 минут. Отбивные с сыром подать к столу горячими, украсив зеленью.
Мясные рулетики с черносливом
Вам потребуются: телятина (филе) - 400г; сало соленое - 150г; чернослив - 150г (по 3 ягоды на каждый кусочек мяса); соль, молотый черный перец - по вкусу; масло сливочное для обжаривания; для соуса: сливки (10%-жирность) - 300 мл; вино белое сухое - 1/2 стакана; соль, специи - по вкусу
1)
Мясо нарезать поперек волокна на примерно одинаковые прямоугольные ломтики толщиной около 1 см, сало - очень тонкими полосками той же длины, но меньшей ширины. Чернослив промыть и залить теплой водой. Ломтик мяса осторожно отбить, положить сверху ближе к одному краю ломтика сала, а на сало - чернослив.
2)
Свернуть мясо рулетиком и закрепить края зубочистками.
3)
Разогреть в сковороде кусочек сливочного масла, дать ему закипеть и положить мясо. Обжарить со всех сторон, затем убрать огонь и жарить около 3 минут.
4)
В сотейник слить образовавшийся при жарке сок, добавить сливки и, помешивая, влить белое вино. Варить на медленном огне до загустения.
5)
Уложить в соус рулетики и прогреть на маленьком огне не более 3-4 минут. Готовые рулетики выложить на тарелку, полить соусом и украсить свежими или отварными овощами.
Вам потребуются: телятина (филе) - 400г; сало соленое - 150г; чернослив - 150г (по 3 ягоды на каждый кусочек мяса); соль, молотый черный перец - по вкусу; масло сливочное для обжаривания; для соуса: сливки (10%-жирность) - 300 мл; вино белое сухое - 1/2 стакана; соль, специи - по вкусу
1)
Мясо нарезать поперек волокна на примерно одинаковые прямоугольные ломтики толщиной около 1 см, сало - очень тонкими полосками той же длины, но меньшей ширины. Чернослив промыть и залить теплой водой. Ломтик мяса осторожно отбить, положить сверху ближе к одному краю ломтика сала, а на сало - чернослив.
2)
Свернуть мясо рулетиком и закрепить края зубочистками.
3)
Разогреть в сковороде кусочек сливочного масла, дать ему закипеть и положить мясо. Обжарить со всех сторон, затем убрать огонь и жарить около 3 минут.
4)
В сотейник слить образовавшийся при жарке сок, добавить сливки и, помешивая, влить белое вино. Варить на медленном огне до загустения.
5)
Уложить в соус рулетики и прогреть на маленьком огне не более 3-4 минут. Готовые рулетики выложить на тарелку, полить соусом и украсить свежими или отварными овощами.
Supermama, labai super receptukas is vistienos krutineles...Labai vyrui patiko
Kadangi mes labai edrus gaminau su bulviu kose, tikrai skanu
Manyciau reiketu kokio padaziuko uZpilti, nes man pasirode truputi sausoka..
Kadangi mes labai edrus gaminau su bulviu kose, tikrai skanu
Manyciau reiketu kokio padaziuko uZpilti, nes man pasirode truputi sausoka..
vakar darėm "Мясные рулетики с черносливом", tik be lašinių ir iš kiaulienos
bet buvo labai skanu !
bet buvo labai skanu !