Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

[quote=Aristokratė,2007 09 10, 09:06]
o gal kas nors vakar ziurejot laida, labai noreciau suzinoti laidos svecio restorano pavadinima, pati uzsirasiau provodores, bet google tokio nera unsure.gif

O man pasigirdo kažkas panašaus į Pomodores ar Pompidores ax.gif g.gif
Atsakyti
Gal galit kuri papasakoti, ką gamino per paskutinę laidą?
Atsakyti
QUOTE(rytoj @ 2007 09 10, 12:56)
Gal galit kuri papasakoti, ką gamino per paskutinę laidą?

Pas mus negausi tokių ingredientų kaip cintrinžolė, tamariskų pastos, džiovintų laimų. Be tų ingredientų nevertą ir receptą rašyti.
Atsakyti
QUOTE(une @ 2007 08 14, 12:45)
jungiuosi ir as pre faniu  drinks_cheers.gif
esu jo talento gerbeja jau bent septyneta metu  rolleyes.gif  per si laika isbandziau ne viena desimti jo receptu. bet mane dar labiau nei patys receptai, suzavejo oliverio "sukimasis" virtuveje: kaip jis pjausto, skanauja, pateikia... zodziu jo darbas ir poziuris ir salytis su maistu  wub.gif  nemazai gudrybiu, kurios palengvina darba virtuveja, ismokau butent is jo  smile.gif

o dar ta muzika  wub.gif  wub.gif  wub.gif
tikrai yra bent kelios jo knygos. kaina nuo 120lt panasiai...

Oliverio knygu yra knygyne prie siuolaikinio meno centro Vilniuje, Vokieciu g. Nusipirkau 6 ar 7 ir esu labai patenkinta ne tik as, bet visi ka pavaisinu savo pamegintais patiekalais
Papildyta:
as irgi noreciau knygos pdf formatu blush2.gif mano e-mail: adele.jatkeviciene@gmail.com. Atsiuntusiam busiu labai dekinga 4u.gif aciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Digutis @ 2007 09 10, 11:54)
O man pasigirdo kažkas panašaus į Pomodores ar Pompidores  ax.gif  g.gif

Pomodores yra, bet ne sitas ax.gif
Atsakyti
Ka tik is orkaites istraukiau pagal Oliverio receptura laikrastyje kepta lasisa. Labai gerai gavosi thumbup.gif Lasisa minkstutele, neissausejusi. Ir super paprasta pagaminti mirksiukas.gif

Cia recepciukas anglu kalba, nebeturiu jegu versti i valstybine kalba doh.gif

Salmon with Herbs in Newspaper
A copy of The Times (London, New York, Chicago, or LA, your choice)
4 large handfuls fresh mixed herbs (dill, basil, rosemary, flat leaf parsley, and
fennel tops)
1 (3 1/2 to 4 pound/ 1.5 kilogram) whole salmon, scaled and gutted
Sea salt and freshly ground black pepper
Olive oil
2 lemons, thinly sliced
6 spring onions, thinly sliced
2 tablespoons fennel seeds, cracked
Open out the paper to the middle page, and scatter half the herbs over it.
Place the salmon in the middle of the paper and season inside and out and rub
with olive oil.
Scatter over the lemon slices, spring onions, fennel seeds and remaining herbs,
tucking some inside the fish.
Drizzle with a little extra olive oil.
Wrap the paper around the salmon, securing it well with lots of string.
Dampen the paper well under the tap. Place parcel directly on the top shelf of a
preheated 425 degrees F (220 degrees C) oven, for 35 minutes, or preferably,
cook on the barbecue or on a rack over a camp fire for about 25 minutes on each
side.
Yield: 6 servings
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 35 minutes
Difficulty: Easy
Papildyta:
O is siu nuorodu galite atisiusti Oliverio receptus mirksiukas.gif
The Naked Chef
Jamie Oliver Recipes
Atsakyti
QUOTE(rytoj @ 2007 09 11, 22:13)

Papildyta:
O is siu nuorodu galite atisiusti Oliverio receptus mirksiukas.gif
The Naked Chef
Jamie Oliver Recipes

o cia yra tos knygos kurias turejo atsiust, bet niekas neatsiunte unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2007 09 12, 11:27)
o cia yra tos knygos kurias turejo atsiust, bet niekas neatsiunte  unsure.gif

Viena is ju man rodos yra ta mirksiukas.gif
Daugiau nebeikelsiu nieko naujo. Pasirodo, jau sukeliau, viska ka turiu elektoriniam variante 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytoj: 12 rugsėjo 2007 - 10:35
Oliverio tiramisu
Biskvitui:
4 kiaušiniai
120g cukraus
50g lyd.sviesto
30g kakavos
85g miltų
Cukrų maišyt su kiaušiniais, pilt lydytą sviestą, bert su miltais sumaištyą kakavą. Kept ant popieriaus 10 min.
Įdarui:
300g maskarpone (arba blenderiu trintos varškės su nat.jogurtu-šitas variantas man asmeniškai skanesnis)
50g cukraus
Trynys????? Pati niekada nenaudoju žalio trynio, tai ir čia nedėjau
100ml desertinio vyno (vyno niekad nepyliau)
Viską sumaišyti.
Atvėsusį biskvitą apipilti puodeliu stiprios kavos ir puse puodelio likerio. Biskvitas neturi būti sausas!!!Ištepti sluoksniu balto tirpinto šokolado.Dėti pusę kremo, apiberti išlyginus cinamonu, tepti likusią dalį kremo.Apibarstyti kakava.Padaryti šokolado drožlių ir apiberti viršų.Apibarstyti kokoso drožlėmis.

Niam niam, tikrai laaaaabai skanu ir gana greit bei nesunkiai paruošiama thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čika: 12 rugsėjo 2007 - 20:16
gavu dovanų vieną knygą - "Jamie's dinners: the essential family cookbook". Prie progos parašyti galėsiu vieną kitą receptėlį. Dar nieko nebandžiau, bet pervertus susidarė įspūdis, kad receptai labai paprasti, žmogiški ir skanūs. Esu dariusi vieną jo patiekaliuką-užkandžiuką. Gal jau jis buvo aptartas čia (neskaičiau) visko, bet niam niam. Kas ragavo - pirštus laižė smile.gif

Užkepėlės su ciabata

Ciabatos
Pomidorų
česnako
priekoninių žolių (baziliko, petražolės, etc.)
druskos
pipirų
alyvų aliejaus

Pomidorus ir česnakus sutarkuoti burokine tarka. Pridėti prieskoninių žolių, druskos, pipirų ir kelis šaukštus alyvų aliejaus. Viską išmaišyti. Dėti pomidorų masę ant duonos riekių ir į karštą orkaitę. Kepti kokias 10-15 min. Skanaus.
Atsakyti
rytoj, Čika, princiupesa - labai šaunu, kad pasipylė tiek išbandytų receptų. Lašiša laikraštyje - labai įdomu bigsmile.gif . Tiramisu ir užkepėlės bus išbandyti ir mano artimiausiu laiku. Ačiū 4u.gif thumbup.gif
O kai turėsiu laiko, parašysiu mano išbandytų aštrių kiaulienos šonkauliukų receptą mirksiukas.gif
Atsakyti
Tiesa, tas pomidorų "marmalas" atrodo taip - užkepėlių-sumuštinių nespėjau nufotkinti. Skanu su baltu vynu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo princiupesa: 16 rugsėjo 2007 - 14:59