Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

Na jei nepatingėsit 5 psl paskutinį postą peržvelgt, tai ten lyg ir parašiau visą receptą paskutinės laidos smile.gif

tavi, laukiam kitų bolonės padažiuko receptų wink.gif

Atsakyti
Tikslinu receptą, rūkytą šoninę supjaustyti gabaliukais, pakaitinti puode, kai išsilydyd riebalai, išimti ir sudėti kubeliais pjaustytas morkas, pakepti, dėti supjaustytus salierus , svogūnus, vėliausiai česnakus smulkintus. Po to jautieną, pomid. skarbonkę, vyno stiklinę, vandens stiklinę ir troškinti greitpuodyje. Po 30-40 min. mėsą ištraukti ir šakute su peiliu susmulkinti.

Prieskonių mišinys tinkantis žuviai, vištienai. Apelsiną nutarkuoti, įdėti tarkuoto imbiero, druskos, viską grūsti, įberti pipirų, pagrūsti. Padžiovinti orkaitėj žemoj temperatūroj, kad išgaruotų skystis. Laikyti stiklainyje gerai užsuktą.

Apelsinų salotos. Apelsiną supjaustyti riekutėm, česnakų laiškus stambiai supjaustyti, užbarstyti ant apelsinų, čili papriką supjaustyti smulkiai, pabarstyti ant viršaus, pašlakstyti truputi alyvuogių aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(.oOo. @ 2007 09 04, 10:01)

Beje klausimą turiu, kad ir kaip sunkiai sutarčaiu su visokiais augalėliais, tuoj susigundysiu auginti prieskonines žoleles, kurias Oliveris taip šauniai visur naudoja. Gal kas jau auginat, ką auginat, pasidalinkit kur gavot, ar noriai auga?

Auginu šalaviją ir čiobrelį prieskonini dar raudonėlį.Tik kadangi pirmamečiai tai reikėjo paaugusius nupjauti ir sausai palaikyti.Tada po kokio mėnesio juos pradedi laistyti ir jie vėl užauga tada jau būna gražūs ir vešlūs,o svarbiausiai daugemečiai.
Prieskoninius augalus auginant namie reikia jiems taipat kaip ir gamtoje daryti žiemos sezoną kad jie pailsėtų,o nuolat skabomas jis nunyksta ir tampa nebegražus.Taigi turėkite po du vazonėlius kiekvieno augaliuko kai vienu mėgaujetės kitą naudojate,kai nuskabote per pusmetį vieną jį išleidžiate atostogų žiemos,o amtrajį jau pradedate laistyti kaip pavasarį kad sužaliuotų.
Aš šiuos augalus sėjau iš sėklyčių o jas įsigyjau Senukų prekibos centre.Labai didelis pasirinkimas thumbup.gif .
Dar pamiršau paminėti šaltmėtę kuri naudojama desertams ruošti.
Ir dar prieskoninių žoleliu niekada nekepinkit iki traškumo nes jos preranda savo tikrą aromatą ir pakeičia patiekalo skonį
Kiek esu žiurėjusi jo laidų niekada to negirdėjau jis net pabrėže nepadauginkite ,žolelės turi sušilti ir taskleisti savo tikrą aromatą
Atsakyti
Super, labai ačiū, kamiliuke, hi.gif

O dėl to traškumo, šioj laidoj pirmą kart mačiau, kad taip darytų, čia matyt šiaip, išskirtinis atvejis.

Atsakyti
QUOTE(.oOo. @ 2007 09 05, 16:07)
Super, labai ačiū, kamiliuke,  hi.gif

O dėl to traškumo, šioj laidoj pirmą kart mačiau, kad taip darytų, čia matyt šiaip, išskirtinis atvejis.

Greičiausiai,ir man labai keista pasirodė.Per tango tv žiūrit jo laidą?
sakiau kai į angliją nuvažiuosiu butinai knygą jo receptų nusipirksiu jis super ne kulinaras,neveltui pasaulio pripažintas.
Ir dar kai gamina itališkus patiekalus labai jau daug alyvogiu aliejaus naudoja,man periebu truputuką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kamiliuke @ 2007 09 05, 23:07)
Greičiausiai,ir man labai keista pasirodė.Per tango tv žiūrit jo laidą?
sakiau kai į angliją nuvažiuosiu butinai knygą jo receptų nusipirksiu  jis super ne kulinaras,neveltui pasaulio pripažintas.
Ir dar kai gamina itališkus patiekalus labai jau daug alyvogiu aliejaus naudoja,man periebu truputuką  doh.gif

Tai aliejaus galima nepilti tiek daug. Man taip pat daugoka jo. O dėl šalavijų sukepinimo pirmą kartą su tuo susidūriau. Salierus pakepintus prie patiekalo pati naudojau (lapus). Žinokit tikrai skanu.
Atsakyti
Kaip ir žadėjau dar vienas bolonezės padažas.
Rūkytą šoninę supjaustyti kubeliais. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus įkaitinti ir sumesti kumpį.Pakepti, kai ištirps riebalai įmęsti kapoto šviežio rozmarino, sukapoti 2 skilteles česnako - įmesti į puodą. Svogūną smulkiai - į puodą. Sumažinti ugnį, maišyti. Šviežio raudonėlio į puodą. Įmesti maltą mėsą., įpilti raud. vyno stiklinę, konservuotų pomidorų skardinę (pomidorus pasmulkinti). Įmesti apie saują smulkintų džiovintų pomidorų. Puodą uždengti kepimo popierium ir įstatyti į orkaitę 180C, kepti apie 1 val.
Atsakyti
turiu Oliverio receptu knyga anglu kalba pdf formatu, kam reiketu, galiu atsiusti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(toxkristux @ 2007 09 07, 17:05)
turiu Oliverio receptu knyga anglu kalba pdf formatu, kam reiketu, galiu atsiusti  4u.gif

Labai norėčiau 4u.gif Atsiųsk į skirmav@yahoo.com. Ačiū
Atsakyti
Toms, kurios skaito rusiškai, gal tiks kuris Oliverio receptas ax.gif
Atsakyti
Issiunciau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rytoj @ 2007 09 07, 23:56)
O kuria turi?

Sainsbury recipies ir Naked chef 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo toxkristux: 08 rugsėjo 2007 - 13:12
o gal kas nors vakar ziurejot laida, labai noreciau suzinoti laidos svecio restorano pavadinima, pati uzsirasiau provodores, bet google tokio nera unsure.gif

P.S. ir as noreciau pdf knygu egluciukas@hotmail.com
Atsakyti