Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

Pagaliau radau temą savo sielai ir džiaugsmui.Jamie Oliver receptus jau žiūriu labai seniai per vokišką kanalą,dievinu jo virtuvę ir mano šeimai labai patinka jo receptai,o ypač marinuota mėsa arba jūros gėrybės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kamiliuke @ 2007 09 03, 10:14)
Pagaliau radau temą savo sielai ir džiaugsmui.Jamie Oliver receptus jau žiūriu labai seniai per vokišką kanalą,dievinu jo virtuvę ir mano šeimai labai patinka jo receptai,o ypač marinuota mėsa arba jūros gėrybės  thumbup.gif

gal su mumis pasidalinsi receptais,kuriuos isbandei? bigsmile.gif
Atsakyti
Kaip marinuoju msą tai parašysiu ryt nes nerandu receptų savo knygos doh.gif
O kadangi esam moterys visos mėgstam desertus taigi:
"Vaisinis desertas"
Reikės
1.Įvairių vaisių ir uogų Butinai turi būti švieži
2.Šlakelis brendžio(25ml.) maždaug
3.Cukraus pudros
4.Vanilės laždeliu
5.Grietininių ledų arba varškės kremo.
Niekada nieko neskaičiuoju gramais viską darau iš akies tai jūs jau pačios pasiderinsite
Paruošimas
Vaisiai kruopščiai nuplaunami ir nudžiovinami.Sudedami į platų indą,kad nesusimaigytų.
vanilines lazdeliais sumalame iki miltų(aš naudojau vanilinį cukrų) maliau iki pudros.Vaisius ir uogas apipilame cukraus ir vanilės pudra ir apšlakstome brendžiu.Paliekam pastovėti iki 20 min.
Sudedame į indus vaisius ir ledus ar varškės kremą.
PARAGAUKIT LABAI SKANU thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kamiliuke: 03 rugsėjo 2007 - 21:58
Mano mėgiamiausia laida, taip skaniai ir super įdomiai viską gamina thumbup.gif

Dėl raviolių įdare į sūrius (ricotta, pecorino ir permasano), įtarkuot citrinos žievelės, įdėt druskos, pipirų ir mairūno.

Kol ravioliai virs 3-4 minutes. Pakepint alyvų aliejuj iki traškumo šalavijų ir mairūno lapelius.
Tada išėmus žoleles raviolius sudėti į likusį aliejų (per daug nenuvarvinant vandens kuriame virė), įtarkuot šiek tiek pecorino sūrio ir viską mėtant smile.gif sumaišyt.
Tiekiant užbarstyt traškių žolelių ir užtarkuot šiek tiek permasano.
Skanaus drinks_cheers.gif


Beje klausimą turiu, kad ir kaip sunkiai sutarčaiu su visokiais augalėliais, tuoj susigundysiu auginti prieskonines žoleles, kurias Oliveris taip šauniai visur naudoja. Gal kas jau auginat, ką auginat, pasidalinkit kur gavot, ar noriai auga?

Atsakyti
QUOTE(.oOo. @ 2007 09 04, 11:01)
1.Dėl raviolių įdare į sūrius (ricotta, pecorino ir permasano), įtarkuot citrinos žievelės, įdėt druskos, pipirų ir mairūno.

2.Beje klausimą turiu, kad ir kaip sunkiai sutarčaiu su visokiais augalėliais, tuoj susigundysiu auginti prieskonines žoleles, kurias Oliveris taip šauniai visur naudoja. Gal kas jau auginat, ką auginat, pasidalinkit kur gavot, ar noriai auga?

1.Man iš paskutinės laidos labiau patiko tie makaronai su blolonės padažu thumbup.gif

2. Auginu baziliką. Iš pradžių buvo labai vešlus, bet labai jau aš jį skabiau, tai dabar kiek apriušęs ir šiek tiek tų lapeių spalva šiesesnė. Nežinau ar ilgai išsilaikys. Auga pas mane per visą vasarą, tai gal dabar oras pervėsus smile.gif

Atsakyti
Gal atsimenate, kaip buvo daroma raudonoji kefale?

Svogunai, anciuviai, zuvis, cili... Kas ten dar????
Atsakyti
MAKARONAI SU ŽUVIMI (raudonąja kefale)

Į įkaitintą ir alyvų aliejum apšlakstytą keptuvę įtarkuoti česnako, įtarkuot pankolio, įdėt kelis ančiuvius, įtarkuot raudnono svogūno, šiek tiek druskos šiek tiek pakept.
Įdėti žuvį (tinka raudonoji kefalė, sardinės, lynas). Užtarkuot citrinos žievelės. Įpilt šiek tiek balto vyno ir šiek tiek daugiau alyvų aliejaus.
Smulkiai supjaustyti pusę čili paprikiuko. Malto juodojo pipiriuko.
Sumažint ugnį ir palikt troškintis.
Išvirt makaronus (ne spageti, o geriau storesnius ir neslidaus paviršiaus), sudėt juos į žuvį, įspausti citrinos, apšlakstyt alyvų aliejumi, viską išmaišyt ir užtarkuot dar šiek tiek pankolio.

Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=Betse,2007 09 04, 11:11]
1.Man iš paskutinės laidos labiau patiko tie makaronai su blolonės padažu thumbup.gif

Gal galetum imesti to bolones padazo receptuka smile.gif aisku jei turi uzsirasiusi, dekui smile.gif
Atsakyti
Na kadangi paskutinę laidelę labai kruopščiai užsirašiau, tai prašom wink.gif

Bolonės padažiukas makaronams

Nespėjau išgirst, bet pagal vaizdą supjaustyt šoninę juostelėmis, sudėt į greitpuodį ir šiek tiek pakept, kad išsiskirtų riebalai. Supjaustytus svogūnus, salierus, česnakus ir rozmariną dėt į tą patį puodą. Juostelėmis (kokio 1,5 cm) supjaustyt žalios jautienos gabalą (pigiausios mėsos - sprandinė ar kitas gėris nebūtinas) ir sudėt į puodą. Iškratyt du indelius pomidorų, šiek tiek raudono vyno, druskos ir pipirų. Įpilt nedaug vandens.
Patroškint apie 30 min. Paskui išimt jautieną ir sutrupinus ją su šakute sudėt atgal.
Sumaišius su makaronais (irgi ne slidžiais) prieš tiekiant užtarkuot permasno.

Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(JaNNeTe @ 2007 09 04, 11:54)
[Gal galetum imesti to bolones padazo receptuka smile.gif  aisku jei turi uzsirasiusi, dekui smile.gif

Receptuko neužsiraišiau blush2.gif
Atsakyti
Tiesa apie prieskoninių augaliukų auginimą nesenai pati klausiau, bet prie floros jau radau atskirą tema, todėl jei ką domina ji čia thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2007 09 04, 13:15)
Receptuko neužsiraišiau blush2.gif

Oliveris yra davęs ne vieną receptą. Paskutinis : jautienos gabaliukas (beveik kulninė) supjaustyta juostom, dėti į greitpuodį, įpilti vyno taurę, skarbonkę konservuotų pomidorų, vandens stiklinę, dėti druskos, juod. pipirų, baziliko ir troškinti apie 30-40 min. Po to mėsą susmulkinti. Jei ką pamiršau patikslinsiu namuose ir paieškosiu kito recepto.
Atsakyti