Pagaliau radau temą savo sielai ir džiaugsmui.Jamie Oliver receptus jau žiūriu labai seniai per vokišką kanalą,dievinu jo virtuvę ir mano šeimai labai patinka jo receptai,o ypač marinuota mėsa arba jūros gėrybės
QUOTE(kamiliuke @ 2007 09 03, 10:14)
Pagaliau radau temą savo sielai ir džiaugsmui.Jamie Oliver receptus jau žiūriu labai seniai per vokišką kanalą,dievinu jo virtuvę ir mano šeimai labai patinka jo receptai,o ypač marinuota mėsa arba jūros gėrybės
gal su mumis pasidalinsi receptais,kuriuos isbandei?
Kaip marinuoju msą tai parašysiu ryt nes nerandu receptų savo knygos
O kadangi esam moterys visos mėgstam desertus taigi:
"Vaisinis desertas"
Reikės
1.Įvairių vaisių ir uogų Butinai turi būti švieži
2.Šlakelis brendžio(25ml.) maždaug
3.Cukraus pudros
4.Vanilės laždeliu
5.Grietininių ledų arba varškės kremo.
Niekada nieko neskaičiuoju gramais viską darau iš akies tai jūs jau pačios pasiderinsite
Paruošimas
Vaisiai kruopščiai nuplaunami ir nudžiovinami.Sudedami į platų indą,kad nesusimaigytų.
vanilines lazdeliais sumalame iki miltų(aš naudojau vanilinį cukrų) maliau iki pudros.Vaisius ir uogas apipilame cukraus ir vanilės pudra ir apšlakstome brendžiu.Paliekam pastovėti iki 20 min.
Sudedame į indus vaisius ir ledus ar varškės kremą.
PARAGAUKIT LABAI SKANU
O kadangi esam moterys visos mėgstam desertus taigi:
"Vaisinis desertas"
Reikės
1.Įvairių vaisių ir uogų Butinai turi būti švieži
2.Šlakelis brendžio(25ml.) maždaug
3.Cukraus pudros
4.Vanilės laždeliu
5.Grietininių ledų arba varškės kremo.
Niekada nieko neskaičiuoju gramais viską darau iš akies tai jūs jau pačios pasiderinsite
Paruošimas
Vaisiai kruopščiai nuplaunami ir nudžiovinami.Sudedami į platų indą,kad nesusimaigytų.
vanilines lazdeliais sumalame iki miltų(aš naudojau vanilinį cukrų) maliau iki pudros.Vaisius ir uogas apipilame cukraus ir vanilės pudra ir apšlakstome brendžiu.Paliekam pastovėti iki 20 min.
Sudedame į indus vaisius ir ledus ar varškės kremą.
PARAGAUKIT LABAI SKANU
Mano mėgiamiausia laida, taip skaniai ir super įdomiai viską gamina
Dėl raviolių įdare į sūrius (ricotta, pecorino ir permasano), įtarkuot citrinos žievelės, įdėt druskos, pipirų ir mairūno.
Kol ravioliai virs 3-4 minutes. Pakepint alyvų aliejuj iki traškumo šalavijų ir mairūno lapelius.
Tada išėmus žoleles raviolius sudėti į likusį aliejų (per daug nenuvarvinant vandens kuriame virė), įtarkuot šiek tiek pecorino sūrio ir viską mėtant sumaišyt.
Tiekiant užbarstyt traškių žolelių ir užtarkuot šiek tiek permasano.
Skanaus
Beje klausimą turiu, kad ir kaip sunkiai sutarčaiu su visokiais augalėliais, tuoj susigundysiu auginti prieskonines žoleles, kurias Oliveris taip šauniai visur naudoja. Gal kas jau auginat, ką auginat, pasidalinkit kur gavot, ar noriai auga?
Dėl raviolių įdare į sūrius (ricotta, pecorino ir permasano), įtarkuot citrinos žievelės, įdėt druskos, pipirų ir mairūno.
Kol ravioliai virs 3-4 minutes. Pakepint alyvų aliejuj iki traškumo šalavijų ir mairūno lapelius.
Tada išėmus žoleles raviolius sudėti į likusį aliejų (per daug nenuvarvinant vandens kuriame virė), įtarkuot šiek tiek pecorino sūrio ir viską mėtant sumaišyt.
Tiekiant užbarstyt traškių žolelių ir užtarkuot šiek tiek permasano.
Skanaus
Beje klausimą turiu, kad ir kaip sunkiai sutarčaiu su visokiais augalėliais, tuoj susigundysiu auginti prieskonines žoleles, kurias Oliveris taip šauniai visur naudoja. Gal kas jau auginat, ką auginat, pasidalinkit kur gavot, ar noriai auga?
QUOTE(.oOo. @ 2007 09 04, 11:01)
1.Dėl raviolių įdare į sūrius (ricotta, pecorino ir permasano), įtarkuot citrinos žievelės, įdėt druskos, pipirų ir mairūno.
2.Beje klausimą turiu, kad ir kaip sunkiai sutarčaiu su visokiais augalėliais, tuoj susigundysiu auginti prieskonines žoleles, kurias Oliveris taip šauniai visur naudoja. Gal kas jau auginat, ką auginat, pasidalinkit kur gavot, ar noriai auga?
2.Beje klausimą turiu, kad ir kaip sunkiai sutarčaiu su visokiais augalėliais, tuoj susigundysiu auginti prieskonines žoleles, kurias Oliveris taip šauniai visur naudoja. Gal kas jau auginat, ką auginat, pasidalinkit kur gavot, ar noriai auga?
1.Man iš paskutinės laidos labiau patiko tie makaronai su blolonės padažu
2. Auginu baziliką. Iš pradžių buvo labai vešlus, bet labai jau aš jį skabiau, tai dabar kiek apriušęs ir šiek tiek tų lapeių spalva šiesesnė. Nežinau ar ilgai išsilaikys. Auga pas mane per visą vasarą, tai gal dabar oras pervėsus
MAKARONAI SU ŽUVIMI (raudonąja kefale)
Į įkaitintą ir alyvų aliejum apšlakstytą keptuvę įtarkuoti česnako, įtarkuot pankolio, įdėt kelis ančiuvius, įtarkuot raudnono svogūno, šiek tiek druskos šiek tiek pakept.
Įdėti žuvį (tinka raudonoji kefalė, sardinės, lynas). Užtarkuot citrinos žievelės. Įpilt šiek tiek balto vyno ir šiek tiek daugiau alyvų aliejaus.
Smulkiai supjaustyti pusę čili paprikiuko. Malto juodojo pipiriuko.
Sumažint ugnį ir palikt troškintis.
Išvirt makaronus (ne spageti, o geriau storesnius ir neslidaus paviršiaus), sudėt juos į žuvį, įspausti citrinos, apšlakstyt alyvų aliejumi, viską išmaišyt ir užtarkuot dar šiek tiek pankolio.
Skanaus
Į įkaitintą ir alyvų aliejum apšlakstytą keptuvę įtarkuoti česnako, įtarkuot pankolio, įdėt kelis ančiuvius, įtarkuot raudnono svogūno, šiek tiek druskos šiek tiek pakept.
Įdėti žuvį (tinka raudonoji kefalė, sardinės, lynas). Užtarkuot citrinos žievelės. Įpilt šiek tiek balto vyno ir šiek tiek daugiau alyvų aliejaus.
Smulkiai supjaustyti pusę čili paprikiuko. Malto juodojo pipiriuko.
Sumažint ugnį ir palikt troškintis.
Išvirt makaronus (ne spageti, o geriau storesnius ir neslidaus paviršiaus), sudėt juos į žuvį, įspausti citrinos, apšlakstyt alyvų aliejumi, viską išmaišyt ir užtarkuot dar šiek tiek pankolio.
Skanaus
[quote=Betse,2007 09 04, 11:11]
1.Man iš paskutinės laidos labiau patiko tie makaronai su blolonės padažu
Gal galetum imesti to bolones padazo receptuka aisku jei turi uzsirasiusi, dekui
1.Man iš paskutinės laidos labiau patiko tie makaronai su blolonės padažu
Gal galetum imesti to bolones padazo receptuka aisku jei turi uzsirasiusi, dekui
Na kadangi paskutinę laidelę labai kruopščiai užsirašiau, tai prašom
Bolonės padažiukas makaronams
Nespėjau išgirst, bet pagal vaizdą supjaustyt šoninę juostelėmis, sudėt į greitpuodį ir šiek tiek pakept, kad išsiskirtų riebalai. Supjaustytus svogūnus, salierus, česnakus ir rozmariną dėt į tą patį puodą. Juostelėmis (kokio 1,5 cm) supjaustyt žalios jautienos gabalą (pigiausios mėsos - sprandinė ar kitas gėris nebūtinas) ir sudėt į puodą. Iškratyt du indelius pomidorų, šiek tiek raudono vyno, druskos ir pipirų. Įpilt nedaug vandens.
Patroškint apie 30 min. Paskui išimt jautieną ir sutrupinus ją su šakute sudėt atgal.
Sumaišius su makaronais (irgi ne slidžiais) prieš tiekiant užtarkuot permasno.
Skanaus
Bolonės padažiukas makaronams
Nespėjau išgirst, bet pagal vaizdą supjaustyt šoninę juostelėmis, sudėt į greitpuodį ir šiek tiek pakept, kad išsiskirtų riebalai. Supjaustytus svogūnus, salierus, česnakus ir rozmariną dėt į tą patį puodą. Juostelėmis (kokio 1,5 cm) supjaustyt žalios jautienos gabalą (pigiausios mėsos - sprandinė ar kitas gėris nebūtinas) ir sudėt į puodą. Iškratyt du indelius pomidorų, šiek tiek raudono vyno, druskos ir pipirų. Įpilt nedaug vandens.
Patroškint apie 30 min. Paskui išimt jautieną ir sutrupinus ją su šakute sudėt atgal.
Sumaišius su makaronais (irgi ne slidžiais) prieš tiekiant užtarkuot permasno.
Skanaus
QUOTE(JaNNeTe @ 2007 09 04, 11:54)
[Gal galetum imesti to bolones padazo receptuka aisku jei turi uzsirasiusi, dekui
Receptuko neužsiraišiau
QUOTE(Betse @ 2007 09 04, 13:15)
Receptuko neužsiraišiau
Oliveris yra davęs ne vieną receptą. Paskutinis : jautienos gabaliukas (beveik kulninė) supjaustyta juostom, dėti į greitpuodį, įpilti vyno taurę, skarbonkę konservuotų pomidorų, vandens stiklinę, dėti druskos, juod. pipirų, baziliko ir troškinti apie 30-40 min. Po to mėsą susmulkinti. Jei ką pamiršau patikslinsiu namuose ir paieškosiu kito recepto.