Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

Ir actas rugstus. Taip lyginant galima toli nueiti... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2008 09 10, 18:45)
Ir actas rugstus. Taip lyginant galima toli nueiti...  lotuliukas.gif

Na taip laugh.gif Bet juk žinom apie ką kalba eina smile.gif
Atsakyti
Gaminau mesainius pagal Oliverio recepta smile.gif Skanumynas thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Tai prasom viska issamiau isdestyti wink.gif
Atsakyti
as irgi prisidesiu thumbup.gif thumbup.gif esu didele jo gerbeja thumbup.gif deja receptuku niekur neradauj, vat pagaliau galesiu gamint pagal jo receptukus thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronka @ 2008 09 19, 15:08)
Tai prasom viska issamiau isdestyti wink.gif

buvau nurasius recepta is knygos smile.gif Stai jis:

Mazdaug 8 mesainiams reikes:
1kg mentes arba maltos mesos (as naudoju kiaulienos bei jautienos maisyta farsa)
1 smulkiai supjaustyto svoguno
alyvuogiu aliejaus
ziupsnelis kmynu seklu
1 valgomojo sauksto kalendru seklu
juros druskos ir svieziai maltu juoduju pipiru
saujos svieziai tarkuoto parmezano surio
1 valgomojo sauksto (su kaupu) anglisku garstyciu
1 didelio kiausinio
115g maltu dziuvesiu
8 mesainiams skirtu bandeliu

jeigu naudojate mente, supjaustykite ja ir susmulkinkite virtuviniu kombainu. sudekite mesa i dubeni. i didele keptuve ipilkite siek tiek alyvuogiu aliejaus ir pakepkite pjaustytos svogunus ant silpnos ugnies 5min, kad suminkstetu, bet nepakeistu spalvos. sudekite svogunus i mesa - tai suteiks mesainiams saldumo. grustuve smulkiai sugruskite kmynu ir kalendru seklas su druska bei ziupsneliu pipiru. suberkite i mesa. tada sudekite parmezana, garstycias, imuskite kiausini, suberkite puse maltu dziuveseliu, gerai sumaisykite. jei mase labai lipnsi, iberkite daugiau dziuveseliu.
ant skardos ar dideles lekstes uzdekite riebalams nelaidaus popieriaus, pabarstykite siek tiek likusiu dziuveseliu. is mesos suformuluokite 8 storus paplotelius ir isdeliokite ant pabarstytu dziuvesiu. ant virsaus taip pat uzberkite dziuveseliu ir svelniai paspauskite. mesainiai bus skanesni, jeigu pries gamindami juos atsaldysite, todel mazdaug valandai idekite i saldytuva.
Mesainius galite paskaninti dideliais pomidoru griezineliais, plonomis surio riekelemis, zaliu svogunu ziedais, salotu lapais, svieziais krienais ir net kepto kiausinio sluoksniu!
Atsakyti
niam kaip skaniai skamba bigsmile.gif

Atsakyti
merginos, padekit
ka reikia daryt, kad obuoliu pyragas nesukristu? unsure.gif
Taip graziai atrodo, kai tik iskepa, taip graziai pakyla, o po to bac ir sukrenta verysad.gif Ka as ne taip darau? unsure.gif
Atsakyti
Pirma klaida del obuolių pyrago gali būti:
ar proporcingai paskirstote ingridientus
toliau,ar jus jo neišimate nedakiapusio.
ir trecias ar dažnai nedarinėjate orkaitės.
Man ir buvo ne vienas atvėjis,kol pati suradau savo klaidas. bigsmile.gif
Atsakyti
Pikantiškas datulių ir graikinių riešutų pyragas

300g rupių miltų su kepimo milteliais,
10ml 6auk6teliai prieskonių mišinio,
150g puodelio sukapotų datulių,
50g puodelio sukapotų graikinių riešutų,
60ml saulėgrąžų aliejaus,
115g puodelio tamsaus cukraus,
300mi lieso pieno,
graikinių riesutų pusellių papuošti
Įkaitinkite orkaitę iki 180C.Patepkite aliejumi900g talpos kepimo skardą ir įtieskite kepimo popierių.
Peersijokite miltus ir suberkite į juos atgal visas tinkklelyje likusias sėlenas.Sumaišykite miltus su prieskoniais,įmaišykite datules ir graikinius riešutus
Sumaišykite aliejų,cukrų ir pieną bei supilkite į miltus.Gerai išmaišykite.Supilkite tešlą į paruoštą kepimo skardą ir išdėliokite ant viršaus graikinių riešutų puseles.
Kepkite pyragą orkaiteje maždaug45-50min.kol sukietės ir gražiai pagels
Išverskite,nuimkite kepimo popierių ir ataušinkite ant grotelių.
Tai klasikinis neriebus,dajg skaidulų turintis pyragas.
Patarimas:graikinius riešutus šiame recepte galima pakeisti karijos riešutais. 4u.gif
Atsakyti
O koks prieskoniu misinys g.gif
Atsakyti
Aš, čia dėl to prieskonių mišinio.
Mišinį pirkaune ne Lietuvoje.Man teko matyti ir Lietuvoje.Vadinasi prieskonių mišinys kepiniams.Jie būna padėti prekybos centruose kur stovi džiovintos mielės.
Mano toks patarimas,juk galima pačiai susidėlioti mišinius.pvz.galima susimalti kardamono sėklų,imbiero.Juk kepinių prieskonių yra nemažai.Tai būtu muskatai,gvaizdikėliai ,kvapieji pipirai ,cinamonas sutrintos kardamono sėklos[jo yra ir malto] imbieras maltas.Nereik bijoti ekspermentuti ir atrasti naujus kvapus savo virtuvėje.Aš tikiu,kad kažką gal padėjau.Sekmės jums. 4u.gif
Atsakyti