Truputi tasumo ir pas mane gaunasi, bet ne visada
QUOTE(regna @ 2008 08 01, 15:25)
Sveikos Mielosios, na va rasau jums pirma karta.Esu naujoke,todel dar ne viska gerai zinau. Esu irgi OLIVERIO fane. .
Noreciau paklausti ,gal kuriai teko namuose gaminti baziliku PESTOS padaza?
Noreciau paklausti ,gal kuriai teko namuose gaminti baziliku PESTOS padaza?
Pagal Lt iOliver'io sleista knyga:
0,5 cesnako skilteles
3geru sauju svieziu baziliku(lapelius nuskinti)
saujos vos apskrudintu kedru riesutu
saujos smulkiai tarkuoto parmezano surio
alyvuogiu aliejaus
druskos,pipiru
citrinos sulciu(nebutinai)
Grustuve,virtuviniu kombainu susmulkinti cesnaka ir bazilikus.I misini sudeti kedru seklas ir vel sugrusti.Isdeti i dubeni,suberti parmezana.Sumaisyti ir ipilti alyvuogiu aliejaus(jo reikia tiek,kad suristu i vientisa,tirsta mase (kaip darant namini majoneza)).Sudeti prieskonius.
sveikos gal kas turim lietuviskos knygos kompiuterine versija?
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
QUOTE(Dange* @ 2008 08 11, 12:53)
sveikos gal kas turim lietuviskos knygos kompiuterine versija?
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
Papildyta:
QUOTE(Dange* @ 2008 08 11, 12:53)
sveikos gal kas turim lietuviskos knygos kompiuterine versija?
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2008 08 12, 00:54)
Papildyta:
nuosirdziai dekoju Dange ,uz receptuka. aciu .
as tai neturiu receptuku uztat ir klausiu gal kas turi lietuviskos knygos internetine versija arba gal kas galetu ta knyga nuskanuoti ir pasidalinti
QUOTE(Dange* @ 2008 08 11, 12:53)
sveikos gal kas turim lietuviskos knygos kompiuterine versija?
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
Papildyta:
QUOTE(Dange* @ 2008 08 11, 12:53)
sveikos gal kas turim lietuviskos knygos kompiuterine versija?
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
arba gal kas galetumet nuskanuoti ir pasidalinti ne as viena buciau labai dekinga ir aisku atsilyginti galima
QUOTE(vygantas @ 2007 08 06, 22:46)
Sveikos,
Jei ziurite laida per lieuviska TV. Visi receptai pagal epizodus
http://www.foodnetwo...975_213,00.html
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Papildyta:
Megstu si vireja. Gaminau daug ka. Siam kartui jo saldus patiekalas
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=12
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas[SIZE=7]
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Jei ziurite laida per lieuviska TV. Visi receptai pagal epizodus
http://www.foodnetwo...975_213,00.html
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Papildyta:
Megstu si vireja. Gaminau daug ka. Siam kartui jo saldus patiekalas
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=12
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas[SIZE=7]
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
O cia tie riesutai ir sokoladas susismulkina su tuo vadinamu blenderiu? na smulkintuvas, kur dukrai tyreles darydavau kazi nesuluz jis tuos riesutus smulkindamas ar kaip cia man padarius
QUOTE(vygantas @ 2008 08 25, 16:58)
Jei riešutus smulkinsis be kevalų - turėtų likti sveikas . Šiaip išbandytas metodas - viską į storą maišiuką ir su plaktuku ar kokiu kietu daiktu.
Nu tiksliai gi o sokolada gal sutarkuot tiesiog?
QUOTE(vygantas @ 2008 08 25, 17:32)
Galima tarkuoti, tik atšaldyk, kad kietas būtų
Aciu uz patarimus, bandysiu kuria diena kepti