Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

QUOTE(westa @ 2008 06 09, 08:31)
šiuo metu labiausiai mėgiamas mūsų namuose makaronų patiekalas.. bet būtinai su Mascarpone , taip skaniausia... kartais ,,pachaltūrinu" vietoj jos įdėjus Mildutės lydytą sūrį  smile.gif ir būtinai naudoju būtent Fetucini makaranus, o ne Spagetti, kiek pamenu ir Oliverio recepte būtent Fetucini .. su jais skaniausia.. beje naudoju pabarstymui parmezaną arba tarkuotą Džiugą

Kaip atrod tie "Fetucini"? blush2.gif
Kur mascarpone pirkai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 06 09, 12:49)
Kaip atrod tie "Fetucini"? blush2.gif
Kur mascarpone pirkai? bigsmile.gif

ne manes klausi, bet atsakysiu ax.gif

fettuccine - tai ilgi plokšti makaronai. atrodo va taip:

user posted image

dar būna linguine tipo - siauresnės juostelės...

bet, tiesa pasakius, man su spageti priimtiniau ir skaniau, bo kai su padažu sumaišai tai gaunasi tikra košė su tais lingvini-fettucini blush2.gif

o maskarponę gali rasti didesniam prekybos centre prie sūrių... kaip ir rikotą - indeliuose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesasim: 09 birželio 2008 - 13:50
QUOTE(inesasim @ 2008 06 09, 14:48)
ne manes klausi, bet atsakysiu ax.gif

fettuccine - tai ilgi plokšti makaronai. atrodo va taip:

user posted image

dar būna linguine tipo - siauresnės juostelės...

bet, tiesa pasakius, man su spageti priimtiniau ir skaniau, bo kai su padažu sumaišai tai gaunasi tikra košė su tais lingvini-fettucini  blush2.gif

o maskarponę gali rasti didesniam prekybos centre prie sūrių... kaip ir rikotą - indeliuose 4u.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Kaip seniai pas jus buvau ilindusi, visai laiko nebeturiu. O koki recepta radau, siandien reiks pagaminti makaronus su spinatais, nu nerealiai atrodo, o kai makaronus as dievinu, tai turetu buti labai skanu thumbup.gif

Tiesa lasisa gaminu pagal taip pat cia rasta receptuka su svieziu rozmarinu, citrinos zievele, citrinos sultimis pipirais ir druskyte, nu nereali gaunasi, tokia minksta, sultinga
Atsakyti
QUOTE(inesasim @ 2008 06 09, 14:48)

bet, tiesa pasakius, man su spageti priimtiniau ir skaniau, bo kai su padažu sumaišai tai gaunasi tikra košė su tais lingvini-fettucini  blush2.gif

o man atvirkščiai su spagetti košė gaunasi doh.gif doh.gif doh.gif Fettucini dabar mūsų šeimoj skaniausi makaronai smile.gif .. jie visiškai nesuverda ir nesukrenta.. neįsivaizduoju kaip su jais košė gali gautis g.gif

teko pabandyt kelių rūšių Fettuccine.. man skainiausi maximoje parduodami Divella firmos
user posted image
Atsakyti
Gal kas zinote NE sokoladiniu Oliverio pyragu receptu..? [Bananini jau badziau] g.gif
Atsakyti
QUOTE(zigze @ 2008 06 13, 11:46)
Gal kas zinote NE sokoladiniu Oliverio pyragu receptu..? [Bananini jau badziau] g.gif

Oliverio tiramisu
Biskvitui:
4 kiaušiniai
120g cukraus
50g lyd.sviesto
30g kakavos
85g miltų
Cukrų maišyt su kiaušiniais, pilt lydytą sviestą, bert su miltais sumaištyą kakavą. Kept ant popieriaus 10 min.
Įdarui:
300g maskarpone (arba blenderiu trintos varškės su nat.jogurtu-šitas variantas man asmeniškai skanesnis)
50g cukraus
Trynys????? Pati niekada nenaudoju žalio trynio, tai ir čia nedėjau
100ml desertinio vyno (vyno niekad nepyliau)
Viską sumaišyti.
Atvėsusį biskvitą apipilti puodeliu stiprios kavos ir puse puodelio likerio. Biskvitas neturi būti sausas!!!Ištepti sluoksniu balto tirpinto šokolado.Dėti pusę kremo, apiberti išlyginus cinamonu, tepti likusią dalį kremo.Apibarstyti kakava.Padaryti šokolado drožlių ir apiberti viršų.Apibarstyti kokoso drožlėm

cia kazkuriam puslapi jis buvo parasytas, as nusikopinus turejau, sokolado biski yra bet ne visas sokoladinis, biskvita gali ir be kakavos darytis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 06 09, 00:49)
O aš šiandien gaminau lašišą pagal šiandieninį jo receptą, tik be padažo rolleyes.gif
Mums laaabai patiko. Tikrai labai skanu ir pakankamai greitai thumbup.gif

va kaip tik norėjau klaust - gal kas užsirašėt sekmadieninį receptą? visai nepamenu nei kaip marinavo tą filė, nei koks padažas buvo blush2.gif vat ir neužsirašyk žmogus
Atsakyti
QUOTE(optiimiste @ 2008 06 13, 12:50)
va kaip tik norėjau klaust - gal kas užsirašėt sekmadieninį receptą? visai nepamenu nei kaip marinavo tą filė, nei koks padažas buvo  blush2.gif vat ir neužsirašyk žmogus

cia tu lasisa turi omeny? bigsmile.gif
As lasisa kaip tik sekmadieni ir marinavau, labai skani gavosi essen.gif
Tik padazo gerai neatsimenu, reiktu, kad kas padetu prisimint biggrin.gif
Atsakyti
Lasisos marinatui reikejo: soju padazo, imbiero saknies, zalios citrinos (lime) ir geltonos citrinos. I soju padaza itarkuoji ant smulkios tarkos imbiera, abieju citrinu zieveles. Ipili marinata i celofanini maiseli ir idedi ten lasisos file ir palieki marinuotis 1-1.5val. Po to istrauki lasisos file ir nusausini su popieriniais ranksluosciais ir ant dideles ugnies apkepini is abieju pusiu ir po to sauni i isanksto ikaitinta iki 200 laipsniu orkaite ir kepi apie 20min smile.gif
Skanaus 4u.gif

P.S. Padazui atsimenu naudojo viena paprika, kelis aitrius pipirus, alyvuogiu alieju, lygtais meta ir dar kazka, bet nors uzmusk neatsimenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 06 13, 13:46)
Lasisos marinatui reikejo: soju padazo, imbiero saknies, zalios citrinos (lime) ir geltonos citrinos. I soju padaza itarkuoji ant smulkios tarkos imbiera, abieju citrinu zieveles. Ipili marinata i celofanini maiseli ir idedi ten lasisos file ir palieki marinuotis 1-1.5val. Po to istrauki lasisos file ir nusausini su popieriniais ranksluosciais ir ant dideles ugnies apkepini is abieju pusiu ir po to sauni i isanksto ikaitinta iki 200 laipsniu orkaite ir kepi apie 20min smile.gif
Skanaus 4u.gif

P.S. Padazui atsimenu naudojo viena paprika, kelis aitrius pipirus, alyvuogiu alieju, lygtais meta ir dar kazka, bet nors uzmusk neatsimenu g.gif

ačiū.. aš pamenu kad išspaudė į padažą laimą ir citriną, kurias tarkavo. Supjaustė smulkiai raudoną papriką. Aliejaus pylė.. ir arba mėtą, arba baziliką.. vat neprisimenu irgi.. ax.gif ai, bandysiu improvizuoti
Atsakyti
QUOTE(optiimiste @ 2008 06 13, 14:10)
ačiū.. aš pamenu kad išspaudė į padažą laimą ir citriną, kurias tarkavo. Supjaustė smulkiai raudoną papriką. Aliejaus pylė.. ir arba mėtą, arba baziliką.. vat neprisimenu irgi.. ax.gif ai, bandysiu improvizuoti

tiksliai, tas citrinas ir isspaude bigsmile.gif Ir man kazkaip tos zoles uztsrigo, neatsimenu kurias tiksliai dejo, atrodo meta g.gif
Atsakyti