Vadinasi puikiausias mesainis
Mazdaug 8 mesainiams reikes:
1kg mentes arba maltos mesos (as naudoju kiaulienos bei jautienos maisyta farsa)
1 smulkiai supjaustyto svoguno
alyvuogiu aliejaus
ziupsnelis kmynu seklu
1 valgomojo sauksto kalendru seklu
juros druskos ir svieziai maltu juoduju pipiru
saujos svieziai tarkuoto parmezano surio
1 valgomojo sauksto (su kaupu) anglisku garstyciu
1 didelio kiausinio
115g maltu dziuvesiu
8 mesainiams skirtu bandeliu
jeigu naudojate mente, supjaustykite ja ir susmulkinkite virtuviniu kombainu. sudekite mesa i dubeni. i didele keptuve ipilkite siek tiek alyvuogiu aliejaus ir pakepkite pjaustytos svogunus ant silpnos ugnies 5min, kad suminkstetu, bet nepakeistu spalvos. sudekite svogunus i mesa - tai suteiks mesainiams saldumo. grustuve smulkiai sugruskite kmynu ir kalendru seklas su druska bei ziupsneliu pipiru. suberkite i mesa. tada sudekite parmezana, garstycias, imuskite kiausini, suberkite puse maltu dziuveseliu, gerai sumaisykite. jei mase labai lipnsi, iberkite daugiau dziuveseliu.
ant skardos ar dideles lekstes uzdekite riebalams nelaidaus popieriaus, pabarstykite siek tiek likusiu dziuveseliu. is mesos suformuluokite 8 storus paplotelius ir isdeliokite ant pabarstytu dziuvesiu. ant virsaus taip pat uzberkite dziuveseliu ir svelniai paspauskite. mesainiai bus skanesni, jeigu pries gamindami juos atsaldysite, todel mazdaug valandai idekite i saldytuva.
Mesainius galite paskaninti dideliais pomidoru griezineliais, plonomis surio riekelemis, zaliu svogunu ziedais, salotu lapais, svieziais krienais ir net kepto kiausinio sluoksniu!
P.S keista, bet net neparasyta kiek laiko reikia kepti
as kepu orkaiteje mazdaug 20min, 200 laipsniu temperaturoje. prie siu mesainiu dar yra skrudintu bulvyciu su rozmarinine druska receptas, jei noresit parasysiu, tikrai labai skanios!