ka siandien per laida gamino? nespejau paziuret
QUOTE(shacHii @ 2008 05 18, 21:35)
ka siandien per laida gamino? nespejau paziuret
Siandien jis pririnko visokiu laukiniu prieskoniniu zoleliu ir dare su jom zuvi, makaronus, salotas. Siaip labai neisidemejau receptu. Si karta tik siaip paziurejau
Sveikutes siandien vaziavome su tevais i soda ,tai as jau maniau pavarysiu cia is Oliverio uzkandele prie alaus mocarelos su zalumynais ir cili pipiriukais,svarbiausias efektas ,tai buvo uzkurti lauziuka ir ant groteliu pakepinti cili pipiriukus,po to visi kiti darbeliai-marinatas,italiskos duonytes ciabata pakepimas (beje kepiau mikrobangeje )ir kai jau viska paruosiau ,sudeliojau ale sumustinius,kai jau puolem valgyyyti.........a Jeckau kleckau aaaaa....vistik pasirodo esame Marijos zemes gyventojai o ne pietieciai brazilieciai tailandieciai ar dar kokie ieciai.....tetis nusprende,kad simta kartu geriau lietuviski zirniukai su spirguciais,o ir man jau geriau kiaules koja patampyti,o patampius ja praryti.. niu vien zodz tik mb ,kuris ir taip ant visu patiekalu barsto puda druskos ir pipiru liko patenkintas,va tokie ispudziai ....
QUOTE(Guncia @ 2008 05 18, 23:29)
italiskos duonytes ciabata pakepimas (beje kepiau mikrobangeje )
Norejau paklausti ar tu ja pati ruosiai ir kepiai ar jau iskepta paskrudinai (su griliu) mikrobangeje?
QUOTE(Fergie @ 2008 05 19, 10:33)
Norejau paklausti ar tu ja pati ruosiai ir kepiai ar jau iskepta paskrudinai (su griliu) mikrobangeje?
sviezia supjausciau gabaliukais sudejau ant leksteles ir kepiau mikrobengeje(be grilio)tik apversti reikia po minutes ir sekti,kad nepradetu svilti nebloga iseitis neturint tosterio ar grilio po ranka
QUOTE(Guncia @ 2008 05 19, 17:04)
sviezia supjausciau gabaliukais sudejau ant leksteles ir kepiau mikrobengeje(be grilio)tik apversti reikia po minutes ir sekti,kad nepradetu svilti nebloga iseitis neturint tosterio ar grilio po ranka
Supratau, aciu
As pagalvojau, kad tu is teslos iskepei mikrobangeje duonyte.
juk vasara neuzkalnu tai manau tnka sis gal kiek sudetingas receptukas oliverio, bet skanus
"Vasariškos avinžirnių salotos"
4 porcijoms reikės
1 nulupto nedidelio raudonojo svogūno
1-2 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų
2 saujų prinokusių raudonų arba geltonų pomidorų
2 citrinų
alyvuogių aliejaus
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
410 g avinžirnių
saujos sukapotų šviežių mėtų
saujos šviežių smulkiai suplėšytų žalių arba violetinių bazilikų
200 g fetos sūrio
Plonais griežinėliais supjaustykite svogūną, plonais griežinėliais pipirus, stambiais gabalėliais susmulkinkite pomidorus ir viską sumaišykite. Pašlakstykite 1 1/2 citrinos sultimis ir trigubai didesniu kiekiu alyvuogių aliejaus. Pagal skonį apibarstykite prieskoniais. Keptuvėje pašildykite avinžirnius ir 90% jų suverskite į dubenį su smulkintomis daržovėmis. Likusius avinžirnius sutrinkite ir taip pat sudėkite į dubenį - gausite gražią tirštą masę. Trumpam palikite salotas marinuotis; patiekite kambario temperatūros. Prieš patiekiant užberkite bazilikus ir mėtas bei pabarstykite fetos sūriu.
Iš "Gaminame su Oliveriu".
Papildyta:
gal jau daret ir ragavot, bet megstu italiska virtuve, o be spageciu- ji mazi imanoma tad
Spagečiai su ančiuviais, džiovintais čili ir pangritata
Paprastai pagaminamas, įdomus ir skanus patiekalas.
Pangritata iš esmės yra su česnakais aliejuje pakepinti duonos (batono) gabaliukai. Italijoje ji buvo naudojama kaip parmezano paikatalas. Maždaug neturtingų žmonių parmezanas.
porcijoms reikės:
455g spagečių
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako - susmulkinto
16 ančiuvių filė
2 citrinų sulčių
2 mažų džiovintų raudonų čili pipirų - pasmulkintų
Pangritatai:
8 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako - supjaustyto riekelėm
1 saujelės šviežių čiobrelių - nuskabytų lapelių (neturėjau, naudojau apie arbatinį šaukštelį džiovintų)
200g kubeliais supjaustyto batono
druskos ir šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
Pirmiausiai darome pangritatą. Į įkaitintą keptuvę supilame aliejų, sudedame česnaką, čiobrelius ir duoną. Kepiname kol gražiai paskrus ir pagels. Truputis padruskinam ir papipirinam. Išimame iš keptuvės ir sudedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame spagečius ir verdame kol suminkštės. Tuo metu ant mažos ugnies pakepiname česnakus. Kai česnakai suminkštėja, dedame ančiuvius ir po kokios minutės jie pradės byrėti. Tada į keptuvę supilame citrinų sultis, suberiame čili pipirus. Nukoštus makaronus (nereikia košti labai sausai) sudedame į keptuvę, išmaišome su padažu ir paragaujame. Jei reikia įdedame daugiau citrinos sulčių ar prieskonių. O tada nedelsiant "patiekti į stalą" apibarsčius pangritata
Iš Jamie Oliver knygos.
Papildyta:
dar vienas
Spagečiai su špinatais ir sūriais
Prisipažįstu, iki šiol vengiau špinatų. Nieko su jais nevalgiau. Kaip bebūtų keista, užteko vieno recepto, kad juos pamėgčiau. Labai gerai suėjo. Receptas iš Oliverio knygos.
Pagrindiniai recepto ingredientai
Naudoti produktai:
* pusė pakelio spagečių,
* nepilnas dubuo špinatų,
* šlakelis alyvuogių aliejaus,
* truputis sviesto,
* pora skiltelių česnako,
* šaukštelis tarkuoto muskato riešuto,
* truputis druskos ir pipirų,
* apie 50-100 g grietinėlės (originale grietinės, bet susipainiojau ir nusipirkau grietinėlės),
* gal 100 g maskarponės sūrio,
* pora saujų tarkuoto kietojo sūrio.
Aliejus, sviestas, česnakas, muskatas keptuvėje
Makaronus reikia užskaisti prieš pradedant padažą. Nieko ypatingo su jais nedarykite. Virkite paprasčiausiai pasūdytame vandenyje.
Pirmieji į keptuvę keliauja griežinėliais pjaustyti česnakai, sviestas, aliejus, muskatas.
Špinatai keptuvėje
Kai ištirpsta sviestas, dedami špinatai.
Panašiai kaip kažkada buvo užėjusi apkepėlių manija, dabar vaduojuosi nuo makaronų priklausomybės.
Apkepę špinatai keptuvėje
Per 5 minutes kepimo špinatai suglemba ir patamsėja. Druskos ir pipirų ant jų.
Špinatai su grietinėle ir maskarpone keptuvėje
Įkrėskite maskarponės, užpilkite grietinės (arba grietinėlės..) ir truputį vandens iš makaronų puodo.
Špinatai su grietinėlės ir maskarponės padažu keptuvėje
Vaizdas maskarponei išskydus. Pats vienas šitas sūris yra nežmoniškai riebus. Jausmas tarsi valgytum grietinės skonio sviestą. Realiai jis net riebesnis už sviestą.
Marmalas užverda. Paragaukite ar užtenka prieskonių.
Špinatai su grietinėlės ir maskarponės padažu, makaronais bei kietuoju sūriu keptuvėje
Spagečiai jau turėjo būti išvirę. Nenukoškite jų visai sausai. Su trupučiu virimo skysčio (kad nebūtų labai lipnūs) verskite juos į padažą ir ten pat suberkite kietąjį sūrį.
Makaronai su špinatai ir sūrių padažu keptuvėje
Išmaišykite, kad visokį padažai, sūriai ir kitas gėris pasiskirstytų tolygiai.
Makaronai su špinatai ir sūrių padažu
Kraukite į lėkštes ir valgykite.
Gana greitai paruošiamas ir skanus patiekalas.
"Vasariškos avinžirnių salotos"
4 porcijoms reikės
1 nulupto nedidelio raudonojo svogūno
1-2 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų
2 saujų prinokusių raudonų arba geltonų pomidorų
2 citrinų
alyvuogių aliejaus
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
410 g avinžirnių
saujos sukapotų šviežių mėtų
saujos šviežių smulkiai suplėšytų žalių arba violetinių bazilikų
200 g fetos sūrio
Plonais griežinėliais supjaustykite svogūną, plonais griežinėliais pipirus, stambiais gabalėliais susmulkinkite pomidorus ir viską sumaišykite. Pašlakstykite 1 1/2 citrinos sultimis ir trigubai didesniu kiekiu alyvuogių aliejaus. Pagal skonį apibarstykite prieskoniais. Keptuvėje pašildykite avinžirnius ir 90% jų suverskite į dubenį su smulkintomis daržovėmis. Likusius avinžirnius sutrinkite ir taip pat sudėkite į dubenį - gausite gražią tirštą masę. Trumpam palikite salotas marinuotis; patiekite kambario temperatūros. Prieš patiekiant užberkite bazilikus ir mėtas bei pabarstykite fetos sūriu.
Iš "Gaminame su Oliveriu".
Papildyta:
gal jau daret ir ragavot, bet megstu italiska virtuve, o be spageciu- ji mazi imanoma tad
Spagečiai su ančiuviais, džiovintais čili ir pangritata
Paprastai pagaminamas, įdomus ir skanus patiekalas.
Pangritata iš esmės yra su česnakais aliejuje pakepinti duonos (batono) gabaliukai. Italijoje ji buvo naudojama kaip parmezano paikatalas. Maždaug neturtingų žmonių parmezanas.
porcijoms reikės:
455g spagečių
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako - susmulkinto
16 ančiuvių filė
2 citrinų sulčių
2 mažų džiovintų raudonų čili pipirų - pasmulkintų
Pangritatai:
8 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako - supjaustyto riekelėm
1 saujelės šviežių čiobrelių - nuskabytų lapelių (neturėjau, naudojau apie arbatinį šaukštelį džiovintų)
200g kubeliais supjaustyto batono
druskos ir šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
Pirmiausiai darome pangritatą. Į įkaitintą keptuvę supilame aliejų, sudedame česnaką, čiobrelius ir duoną. Kepiname kol gražiai paskrus ir pagels. Truputis padruskinam ir papipirinam. Išimame iš keptuvės ir sudedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame spagečius ir verdame kol suminkštės. Tuo metu ant mažos ugnies pakepiname česnakus. Kai česnakai suminkštėja, dedame ančiuvius ir po kokios minutės jie pradės byrėti. Tada į keptuvę supilame citrinų sultis, suberiame čili pipirus. Nukoštus makaronus (nereikia košti labai sausai) sudedame į keptuvę, išmaišome su padažu ir paragaujame. Jei reikia įdedame daugiau citrinos sulčių ar prieskonių. O tada nedelsiant "patiekti į stalą" apibarsčius pangritata
Iš Jamie Oliver knygos.
Papildyta:
dar vienas
Spagečiai su špinatais ir sūriais
Prisipažįstu, iki šiol vengiau špinatų. Nieko su jais nevalgiau. Kaip bebūtų keista, užteko vieno recepto, kad juos pamėgčiau. Labai gerai suėjo. Receptas iš Oliverio knygos.
Pagrindiniai recepto ingredientai
Naudoti produktai:
* pusė pakelio spagečių,
* nepilnas dubuo špinatų,
* šlakelis alyvuogių aliejaus,
* truputis sviesto,
* pora skiltelių česnako,
* šaukštelis tarkuoto muskato riešuto,
* truputis druskos ir pipirų,
* apie 50-100 g grietinėlės (originale grietinės, bet susipainiojau ir nusipirkau grietinėlės),
* gal 100 g maskarponės sūrio,
* pora saujų tarkuoto kietojo sūrio.
Aliejus, sviestas, česnakas, muskatas keptuvėje
Makaronus reikia užskaisti prieš pradedant padažą. Nieko ypatingo su jais nedarykite. Virkite paprasčiausiai pasūdytame vandenyje.
Pirmieji į keptuvę keliauja griežinėliais pjaustyti česnakai, sviestas, aliejus, muskatas.
Špinatai keptuvėje
Kai ištirpsta sviestas, dedami špinatai.
Panašiai kaip kažkada buvo užėjusi apkepėlių manija, dabar vaduojuosi nuo makaronų priklausomybės.
Apkepę špinatai keptuvėje
Per 5 minutes kepimo špinatai suglemba ir patamsėja. Druskos ir pipirų ant jų.
Špinatai su grietinėle ir maskarpone keptuvėje
Įkrėskite maskarponės, užpilkite grietinės (arba grietinėlės..) ir truputį vandens iš makaronų puodo.
Špinatai su grietinėlės ir maskarponės padažu keptuvėje
Vaizdas maskarponei išskydus. Pats vienas šitas sūris yra nežmoniškai riebus. Jausmas tarsi valgytum grietinės skonio sviestą. Realiai jis net riebesnis už sviestą.
Marmalas užverda. Paragaukite ar užtenka prieskonių.
Špinatai su grietinėlės ir maskarponės padažu, makaronais bei kietuoju sūriu keptuvėje
Spagečiai jau turėjo būti išvirę. Nenukoškite jų visai sausai. Su trupučiu virimo skysčio (kad nebūtų labai lipnūs) verskite juos į padažą ir ten pat suberkite kietąjį sūrį.
Makaronai su špinatai ir sūrių padažu keptuvėje
Išmaišykite, kad visokį padažai, sūriai ir kitas gėris pasiskirstytų tolygiai.
Makaronai su špinatai ir sūrių padažu
Kraukite į lėkštes ir valgykite.
Gana greitai paruošiamas ir skanus patiekalas.
o šitą turim
Salotos su mėlynuoju sūriu ir jogurto padažu
4 asmenims
200 gr įvairių lapinių salotų
150 gr graikinių riešutų
150 gr sūrio su mėlynuoju pelėsiu
1 vidutinio dydžio svogūnas
4 valg. šaukštai balsamico arba raudono vyno acto
Padažui
250 ml jogurto
3 valg šaukštai balsamico arba raudono vyno acto
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Svogūną supjaustykite labai plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir užpilkite actu. Išmaišykite rankomis. Svogūnas turi išsimarinuoti, todėl tirpale jį reiktų palaikyti bent jau 10 minučių. Prieš dedant svogūną į salotas, nusunkite susidariusį skystį. Tai geriausia atlikti stipriai suspaudžiant svogūno žiedus saujoje. Pasidėkite atskirai.
Nuplaukite ir išdžiovinkite salotų lapus. Šioms salotoms reiktų bent 2 rūšių skirtingų lapinių salotų, tačiau tiks ir gūžinės, tik prieš tai reikia atskirti lapus ir juos stambiai suplėšyti. Pasidėkite atskirai.
Orkaitėje pakepinkite graikinius riešutus (apie 10 min 200 laipsnių temperatūroje) ir juos stambiai sutraiškykite grūstuvėje arba šakute.
Rankomis sutrupinkite sūrį. Nors Oliveris siūlo Roqueforą manau, tiks bet koks švelnesnio skonio mėlynojo pelėsio sūris. Pasidėkite atskirai.
Jogurtą sumaišykite su actu. Galite įdėti džiovintų prieskoninių žolelių. Jei mėgstate sočiau, naudokite skystą neriebią grietinę.
Paimkite didelę salotinę. Suberkite į ją visas turimas salotas išskyrus 1 saują. Sumaišykite lapus rankomis. Ant viršaus tolygiai išdėliokite svogūnų žiedus . Iš aukštai, tarsi barstydami druską, suberkite sūrį ir riešutus. Paimkite šaukštą ir visas salotas tolygiai pašlakstykite padažu. Papuoškite likusiais lapais. Iš karto patiekite su šilta balta duona.
Šaltinis : Adaptuota iš Jamie Oliver Jamie at Home
Papildyta:
Vištiena su pomidorais
Reikės (4 nedidelėms porcijoms):
8 vištos blauzdelių (galima pirkti šlauneles, bet man jų mėsa ne tokia skani arba ketvirčius, tik jie ilgiau keps)
1 dėžutės vyšninių pomidorų (skaniausi ir pigiausi dažniausiai būna IKI parduotuvėje)
kelių kitokių pomidorų (poros didelių arba tų pačių vyšninių, tik geltonų)
prieskonių vištai
bulvių
1 česnako galvos
baziliko lapelių (geriausia šviežių)
alyvuogių aliejaus (galima ir paprasto, bet alyvuogių vis tiek skaniau)
Į skardą aukštesniais kraštais įpilkite kelis šaukštelius alyvuogių aliejaus. Vištos blauzdeles pavoliokite aliejuje ir įtrinkite prieskoniais (aš dedu druskos, pipirų, dar šiek tiek aštresnių prieskonių). Išdėliokite jas skardoje. Vyšninius pomidorus supjaustykite pusiau ir sudėkite tarp vištos. Taip pat pasielkite su kitais pomidorais. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite per pusę ir pabarstykite ant vištos. Į tarpus prikaišiokite į kelias dalis supjaustytų nuskustų bulvių. Aš dar jas pabarstau prieskoniais (iš žolelių, o ne tų baisių oranžinių miltelių, kuriuose nieko nėra, tik druska ir spalva). Viską apibarstykite bazilikų lapeliais. J. Oliveris jų nepjausto, aš pjaustau. Nes tada skaniau kvepia.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1.5 valandos. Iš patirties galiu patarti iš pradžių (kokioms 45 minutėms ar valandai) uždengti vištą dangčiu. Jei skarda neturi tinkamos formos dangčio, galima ją uždengti kepimo folija arba sušlapintu kepimo popieriumi (jis tada puikiai lankstosi ir gerai apdengia maistą). Tada višta išsitroškina, o nuėmus dangtį per likusį laiką apskrunda.
Man orkaitėje keptas maistas kitą dieną pašildytas mikrobangų krosnelėje nėra skanus. Todėl geriau dar šiltą indą uždengti folija ir palikti orkaitėje. Kitą dieną maistą su visa folija geriau šildyti orkaitėje. Aišku, užtruks ilgiau, bet, pvz., tokia vištiena tampa tik dar skanesnė.
SKANAUS
klausimas visomsss
gal yra skaitanciu i suprantanciu rusu kalba? galeciau tuomet daugiau receptu pacituot?
aciu uz atsakyma
gal yra skaitanciu i suprantanciu rusu kalba? galeciau tuomet daugiau receptu pacituot?
aciu uz atsakyma
QUOTE(Mirtisee @ 2008 05 20, 09:13)
klausimas visomsss
gal yra skaitanciu i suprantanciu rusu kalba? galeciau tuomet daugiau receptu pacituot?
aciu uz atsakyma
gal yra skaitanciu i suprantanciu rusu kalba? galeciau tuomet daugiau receptu pacituot?
aciu uz atsakyma
yra
Aciu uz receptus
QUOTE(Mirtisee @ 2008 05 20, 08:13)
klausimas visomsss
gal yra skaitanciu i suprantanciu rusu kalba? galeciau tuomet daugiau receptu pacituot?
aciu uz atsakyma
gal yra skaitanciu i suprantanciu rusu kalba? galeciau tuomet daugiau receptu pacituot?
aciu uz atsakyma
na ir šauniai čia pasidarbavai
aš skaitau, bet man kyla problemu su spec produktų pavadinimais tai būtų šaunu, jei receptai būtų LT bet iš bėdos tiktų ir rusų kalba
kai špinatai paaugs, reiks pabantyti tuos makaronus pasigaminti
QUOTE(Svetikas @ 2008 05 20, 13:30)
malonu, tad puiku kaj galima universaliu pasijaust, parasysiu kiek turiu ir rusu kalba
Papildyta:
QUOTE(inesasim @ 2008 05 20, 13:40)
na ir šauniai čia pasidarbavai
aš skaitau, bet man kyla problemu su spec produktų pavadinimais tai būtų šaunu, jei receptai būtų LT bet iš bėdos tiktų ir rusų kalba
kai špinatai paaugs, reiks pabantyti tuos makaronus pasigaminti
aš skaitau, bet man kyla problemu su spec produktų pavadinimais tai būtų šaunu, jei receptai būtų LT bet iš bėdos tiktų ir rusų kalba
kai špinatai paaugs, reiks pabantyti tuos makaronus pasigaminti
del saunumo aciu uz komplimenta, mat pati kai prisedu tai pavargstu, nes versti ne visada yra noro, juk gaila anglu kalba ne gimtoji tad kai vedu i savo pc juk nesunku padaryt jum mieliosios paste/copy
nu pasistengsiu parasyt keik turesiu ar gausiu ir lt ar ru kalba
Papildyta:
Итальянская кухня по Джейми
Рыбный пирог
Вам потребуется:
Овощи;
Белое вино;
Сыр;
Сливки;
Лимон;
Филе рыбы;
Креветки
Сварить овощи, залить их белым вином. Подержать на огне, чтобы вино выпарилось.
Добавить в кастрюлю натертый на терке сыр, сливки, лимонный сок, цедру лимона.
Рыбу промыть, порезать на куски, добавить креветки, все выложить в кастрюлю. Край сделать ровным, сверху посыпать тертым сыром.
Готовить в духовке при 250о С 30 минут