Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

QUOTE(*Marija* @ 2008 05 03, 20:47)
o spinatu skonis kaip? g.gif

nu man tai spinatai patinka, tai man skanu, plius jie nesigauna tokie be skonio, ir druskos idedi ir pipiriuku, nu kiekvienam pagal skoni mirksiukas.gif

O siaip reiks pabandyti ir su tom "zolem" cesnaku skonio, turetu visai skaniai gautis g.gif . O gal kas jau bandet? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutia @ 2008 05 09, 16:41)
nu man tai spinatai patinka, tai man skanu, plius jie nesigauna tokie be skonio, ir druskos idedi ir pipiriuku, nu kiekvienam pagal skoni mirksiukas.gif

O siaip reiks pabandyti ir su tom "zolem" cesnaku skonio, turetu visai skaniai gautis g.gif . O gal kas jau bandet? g.gif

As ju dar niekur nemaciau g.gif (nors labai inertingai ir neieskojau, bet vis tiek ziurejau, ar yra rolleyes.gif )
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2008 05 09, 18:44)
As ju dar niekur nemaciau  g.gif  (nors labai inertingai ir neieskojau, bet vis tiek ziurejau, ar yra rolleyes.gif )

O turi but sviezi ar gali but marinuoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 05 10, 13:52)
O turi but sviezi ar gali but marinuoti? g.gif

Pagal recepta sviezi, bet juk visada galima improvizuot mirksiukas.gif
Atsakyti
Dabar butent ju sezonas, tai manau kad butu galima rasti. As tai saldytas naudoju mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

susidomėjau ir aš šiuo augaliuku ir va ka radau: meškinis česnakas

blink.gif

pasirodo ne tik retai kur auga, bet dar ir į raudonąją knygą įrašytas ....

kažin, o namie jos augtų? g.gif
Atsakyti
Bet man kas keisciausia, kad Vokietijoj tu ji kiekvienoj vos ne parduotuvej pirkti gali, o cia i raudona knyga irasytas g.gif
Nemanau kad galima namie ji uzsiauginti,gi laukinis augalas.
Atsakyti
Klaipėdoje "Eglės" turguje tikrai yra. Pati pirkau. rolleyes.gif
Atsakyti
Šiandien mačiau ne visą laidą ir nespėjau pamatyti kaip gaminami blynai su įdaru (tarp dviejų plonų blynų žalias įdaras su sūriu lygtais). Prašau pasidalinti receptuku, nes bežiūrint seilės varvėjo. Taip norisi pabandyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minnie: 11 gegužės 2008 - 21:55
QUOTE(Minnie @ 2008 05 11, 22:54)
Šiandien mačiau ne visą laidą ir nespėjau pamatyti kaip gaminami blynai su įdaru (tarp dviejų plonų blynų žalias įdaras su sūriu lygtais). Prašau pasidalinti receptuku, nes bežiūrint seilės varvėjo. Taip norisi pabandyti  ax.gif

aha, ir man laaabai idomus tas receptas bigsmile.gif Irgi nespejau uzsirasyt, kas uzsirase pasidalinkit ax.gif
Ir dar laabai apetitnai man sonkauliai atrode, niam niam essen.gif
Atsakyti
Aš vakar jau išbandžiau tas kesadilijas - skanu, kaip visada.O šonkaulių receptą jau esu įdėjusi temoje. Nepakartojami tie šonkauliai. reiks daryti šią savaitę nestuke.gif . Kesadilijų receptą užrašysiu vėliau mirksiukas.gif
Atsakyti
Radau Oliverio knygoje paplotėlių receptą thumbup.gif Tikiuosi čia tie, kur ir per TV g.gif rodė
user posted image
MEKSIKIETIŠKAS PAPLOTĖLIS SU AVOKADŲ TYRE
Tradiciniai meksikietiški paplotėliai (quesadilla) panašūs į įdarytus blynelius. Jie kepami iš kvietinių miltų, o svarbiausia įdaro sudedamoji dalis yra sūris. Paplotėliai gerai pašildomi ir patie¬kiami su avokadų tyre (guacamole) bei grietine. Tai vienas mano mėgstamiausių patiekalų - mudu su žmona Jools juos dieviname ir valgome beveik kiekvieną šeštadienį!
Avokadų tyrei gaminti naudoju 2-3 prinokusius avokadus, 2-3 prinokusius pomidorus be sėklų ir porą raudonų aitriųjų paprikų be sėklų. Viską sumetu į virtuvės kombainą kartu su sauja nuluptų ir supjaustytų laiškinių svogūnų bei gera sauja šviežių kalendrų. Kai vaisiai ir daržovės gražiai su¬smulkinami, įdedu dar porą supjaustytų pomidorų, gerą žiupsnį druskos ir supjaustyta pusę dar vieno avokado - kad tyrėje būtų stambesnių gabaliukų. Viską išdedu į dubenį ir atsargiai pabarstau jūros druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai pašlakstau išspaustomis citrinų arba žaliųjų citrinų sultimis. Jeigu naudosite pirktinę avokadų tyrę (tingumo požymis, bet grei¬čiausiai taip ir padarysite), išdekite ją į dubenį, įpilkite šiek tiek išspaustų citrinų sulčių, įberkite žiupsnelį druskos ir maltos aitriosios paprikos, kad skonis būtų stipresnis.
Meksikietiškų paplotėlių įdarui reikės poros didelių saujų tarkuoto Čederio ir/arba raudonojo leste-rio sūrio, šiek tiek plonais griežinėliais supjaustytų laiškinių svogūnų, poros saujų supjaustytų šviežių kalendrų, raudonos saldžiosios paprikos ir trupučio raudonos arba žalios aitriosios paprikos (visos paprikos turi būti smulkiai supjaustytos ir be sėklų). Viską sumaišykite dubenyje, tada saują mišinio įdėkite tarp dviejų paplotėlio sluoksnių ir suspauskite. Galite pagaminti 4, 10 ar netgi 20 meksikietiškų paplotėlių ir laikyti juos šaldytuve iki kol prireiks.
Kai kurie žmonės mėgsta pakepti meksikietiškus paplotėlius aliejuje, tačiau dėl to šie tampa riebūs, o tai nėra labai sveika. Galite pakepti ant grotelių; aš mėgstu kepti sausoje keptuvėje su nesvylančia danga ant vidutinio stiprumo ugnies. Po pusantros minutės kepimo (iš abiejų pusių) paplotėlių išorė tampa traški, o įdaras išsilydęs ir tąsus. Į keturias dalis supjaustytus paplotėlius patiekite su avokadų tyre, grietine ir alumi.
P. S. Paplotėlius galite paskaninti ant grotelių kepta vištiena arba jūrų gėrybėmis, nuo pietų liku¬sia kiauliena, kiaukutiniais arba ant grotelių keptomis daržovėmis.
Atsakyti