Sveikos,
Labai mėgstu J.Oliver laidą
Tik vienas receptukas nesigavo Bandziau padayti jogurtą su džiovintais vaisiais ir nesigavo man tas jogurtas
Tai va tik vienas toks nesklandumas, o šiaip tai labai geri receptukai
QUOTE(vygantas @ 2007 08 06, 23:46)
Sveikos,
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas[SIZE=7]
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas[SIZE=7]
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Išbandžiau. Labai panašus į Glacee įdėto pyrago Gastroorgazminiai brownies (tingiu tiksliai žr. pavadinimą, kas norės tikrai Glacee temelėj atras) biskvitą.
Labai super, nors labai myliu Glacee, bet šitas variantas man skanesnis - nors lyginti gal negalima, nes Glacee variantas valgomas perteptas kremu.
Šiaip labai šokoladinis ir tikrai be galo skanus.
O as is Lenkijos parsiveziau Happy Days with the Naked Chef. Dabar intensyviai skaitau O kainavo ji 60 zlotu. Kas gautusi mazdaug 60 litu Beliko sulaukti, kada pataisys mano orkaite ir tada jau gaminsiu. O receptuku tai yra ir visiskai nesudetingu
QUOTE(rytoj @ 2007 08 27, 16:38)
O as is Lenkijos parsiveziau Happy Days with the Naked Chef. Dabar intensyviai skaitau O kainavo ji 60 zlotu. Kas gautusi mazdaug 60 litu Beliko sulaukti, kada pataisys mano orkaite ir tada jau gaminsiu. O receptuku tai yra ir visiskai nesudetingu
Kai išbandysi ką nors - būtinai parašyk receptuką. Labai jau skurdžiai čia mes su receptais...
Manau, kad Jamie tikrai ne pats paciausias shefas, bet receptukai man jo patinka Esu gaminusi vista ir pora salotu. Gaila, kad su savimi knygos neturiu, bandau is galvos atgaminti
Orkaiteje kepta vista su bulvemis
Vista
Citrina (nevaskuota arba gerai nusveista su soda)
Cesnako galva
Bulviu
Rozmarino
Citrina pabadyti peiliu (apie 15 duriu) ir apvirti kartu su bulvemis ir nevalytom cesnako skiltelem.
Vista galima pries tai pamarinuoti su druska, pipirais ir aliejumi. Igrusti vidun apvirta citrina ir cesnako skilteles, galima prideti ciobreliu. Kepti apie puse kepimo laiko 170C orkaiteje. Isimti vista is kepimo indo, sudeti ten bulves, pamaisyti jas su sultimis, pabarstyti rozmarinu ir ant ju uzdeti vista (galima apversti). Baigti kepti. Isimti citrina ir cesnakus. Jamie siulo cesnakus isspausti ir sutepti jais vista arba sutrinti i bulves...
Labai skanu
Orkaiteje kepta vista su bulvemis
Vista
Citrina (nevaskuota arba gerai nusveista su soda)
Cesnako galva
Bulviu
Rozmarino
Citrina pabadyti peiliu (apie 15 duriu) ir apvirti kartu su bulvemis ir nevalytom cesnako skiltelem.
Vista galima pries tai pamarinuoti su druska, pipirais ir aliejumi. Igrusti vidun apvirta citrina ir cesnako skilteles, galima prideti ciobreliu. Kepti apie puse kepimo laiko 170C orkaiteje. Isimti vista is kepimo indo, sudeti ten bulves, pamaisyti jas su sultimis, pabarstyti rozmarinu ir ant ju uzdeti vista (galima apversti). Baigti kepti. Isimti citrina ir cesnakus. Jamie siulo cesnakus isspausti ir sutepti jais vista arba sutrinti i bulves...
Labai skanu
QUOTE(BElge @ 2007 08 27, 21:38)
Manau, kad Jamie tikrai ne pats paciausias shefas, bet receptukai man jo patinka Esu gaminusi vista ir pora salotu. Gaila, kad su savimi knygos neturiu, bandau is galvos atgaminti
Orkaiteje kepta vista su bulvemis
Vista
Citrina (nevaskuota arba gerai nusveista su soda)
Cesnako galva
Bulviu
Rozmarino
Citrina pabadyti peiliu (apie 15 duriu) ir apvirti kartu su bulvemis ir nevalytom cesnako skiltelem.
Vista galima pries tai pamarinuoti su druska, pipirais ir aliejumi. Igrusti vidun apvirta citrina ir cesnako skilteles, galima prideti ciobreliu. Kepti apie puse kepimo laiko 170C orkaiteje. Isimti vista is kepimo indo, sudeti ten bulves, pamaisyti jas su sultimis, pabarstyti rozmarinu ir ant ju uzdeti vista (galima apversti). Baigti kepti. Isimti citrina ir cesnakus. Jamie siulo cesnakus isspausti ir sutepti jais vista arba sutrinti i bulves...
Labai skanu
Orkaiteje kepta vista su bulvemis
Vista
Citrina (nevaskuota arba gerai nusveista su soda)
Cesnako galva
Bulviu
Rozmarino
Citrina pabadyti peiliu (apie 15 duriu) ir apvirti kartu su bulvemis ir nevalytom cesnako skiltelem.
Vista galima pries tai pamarinuoti su druska, pipirais ir aliejumi. Igrusti vidun apvirta citrina ir cesnako skilteles, galima prideti ciobreliu. Kepti apie puse kepimo laiko 170C orkaiteje. Isimti vista is kepimo indo, sudeti ten bulves, pamaisyti jas su sultimis, pabarstyti rozmarinu ir ant ju uzdeti vista (galima apversti). Baigti kepti. Isimti citrina ir cesnakus. Jamie siulo cesnakus isspausti ir sutepti jais vista arba sutrinti i bulves...
Labai skanu
Jei teisingai atsimenu iš laidos, tai citrina virė nesubadyta. Verdant subadyta ji praras visas sultis. Subadė ją prieš kišant į vištą. Jau dariau tą receptą po laidos.
QUOTE(tavi @ 2007 08 28, 09:01)
Jei teisingai atsimenu iš laidos, tai citrina virė nesubadyta. Verdant subadyta ji praras visas sultis. Subadė ją prieš kišant į vištą. Jau dariau tą receptą po laidos.
oj, tikrai tiesa...
matot, merginos, geriau pirkti knyga ir is ten ziureti receptus. Perrasomuose receptuose vis klaideliu pasitaiko
VAISIAI TEŠLOJE - Jamie Oliver
Vaisiai:
2 abrikosai (supjaustyti gabalėliais)
1 kriaušė (supjaustyta gabalėliais)
1 indelis gervuogių
1 indelis mėlynių
1 indelis aviečių
1 kotelis rabarbaro
5 v.š. cukraus
Truputis balzaminio acto
Viršutinei daliai:
110 gr. sviesto
225 gr. miltų
70 gr. cukraus
druskos
130 mililitrų pasukų
cukraus pudros apibarstymui
Vinilinių ledų (prie šio deserto)
Orkaitę įkaitinti 190C.
Vaisius ir uogas sudėti į dubenį kartu su cukrumi bei actu. Viską pakaitinti ant mažos ugnies, kol vaisiai ir uogos pradės leisti sultis. Viską supilti į karščiui atsparų indą.
Viršutinė dalis: sviestą kapoti kartu su miltais, kol gausis trupiniai. Įdėti cukraus, druskos, gerai išmaišyti. Tada supilti pasukas. Iš gautos tešlos formuoti rutuliukus ir mesti juos ant karštų vaisių, uogų mišinio. apibarstyti paviršių cukrumi. Kepti apie 30 min., pateikti su vaniliniais ledais.
Kai pamačiau šį receptą, negalėjau atsilaikyti ir greitai internete susiradau jo tikslų aprašymą
Oliveris išėmęs iš orkaitės dubeni, kiekvienam idėjo po apskrudusi tešlos kukulaitį, persisunkusi vaisiu sultimis
Vaisiai:
2 abrikosai (supjaustyti gabalėliais)
1 kriaušė (supjaustyta gabalėliais)
1 indelis gervuogių
1 indelis mėlynių
1 indelis aviečių
1 kotelis rabarbaro
5 v.š. cukraus
Truputis balzaminio acto
Viršutinei daliai:
110 gr. sviesto
225 gr. miltų
70 gr. cukraus
druskos
130 mililitrų pasukų
cukraus pudros apibarstymui
Vinilinių ledų (prie šio deserto)
Orkaitę įkaitinti 190C.
Vaisius ir uogas sudėti į dubenį kartu su cukrumi bei actu. Viską pakaitinti ant mažos ugnies, kol vaisiai ir uogos pradės leisti sultis. Viską supilti į karščiui atsparų indą.
Viršutinė dalis: sviestą kapoti kartu su miltais, kol gausis trupiniai. Įdėti cukraus, druskos, gerai išmaišyti. Tada supilti pasukas. Iš gautos tešlos formuoti rutuliukus ir mesti juos ant karštų vaisių, uogų mišinio. apibarstyti paviršių cukrumi. Kepti apie 30 min., pateikti su vaniliniais ledais.
Kai pamačiau šį receptą, negalėjau atsilaikyti ir greitai internete susiradau jo tikslų aprašymą
Oliveris išėmęs iš orkaitės dubeni, kiekvienam idėjo po apskrudusi tešlos kukulaitį, persisunkusi vaisiu sultimis
nu aš taip pat jo receptų gerbėja, bet kai žiūriu laidas niekada nesirašau receptų, tai labai norėčiau kad kas nors čia parašytu.
Aš perku žurnalus "Good Food" ir "Delicious", tai ten būna Oliverio receptų. Laidos tai neištaikau pažiūrėt, vieną kartą tik mačiau. Jei įdomu jo receptai ne iš laidos, tai galėsiu paieškot ir išverst. Tik ne visus esu išbandžius.
Sedula, butu malonu.