Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

Per sventes pagaminau salotas is paskutines Oliverio knygos - Jamie at Home. Prodedu

Salotos su mėlynuoju sūriu ir jogurto padažu
4 asmenims
200 gr įvairių lapinių salotų
150 gr graikinių riešutų
150 gr sūrio su mėlynuoju pelėsiu
1 vidutinio dydžio svogūnas
4 valg. šaukštai balsamico arba raudono vyno acto
Padažui
250 ml jogurto
3 valg šaukštai balsamico arba raudono vyno acto
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Svogūną supjaustykite labai plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir užpilkite actu. Išmaišykite rankomis. Svogūnas turi išsimarinuoti, todėl tirpale jį reiktų palaikyti bent jau 10 minučių. Prieš dedant svogūną į salotas, nusunkite susidariusį skystį. Tai geriausia atlikti stipriai suspaudžiant svogūno žiedus saujoje. Pasidėkite atskirai.
Nuplaukite ir išdžiovinkite salotų lapus. Šioms salotoms reiktų bent 2 rūšių skirtingų lapinių salotų, tačiau tiks ir gūžinės, tik prieš tai reikia atskirti lapus ir juos stambiai suplėšyti. Pasidėkite atskirai.
Orkaitėje pakepinkite graikinius riešutus (apie 10 min 200 laipsnių temperatūroje) ir juos stambiai sutraiškykite grūstuvėje arba šakute.
Rankomis sutrupinkite sūrį. Nors Oliveris siūlo Roquefor‘ą – manau, tiks bet koks švelnesnio skonio mėlynojo pelėsio sūris. Pasidėkite atskirai.
Jogurtą sumaišykite su actu. Galite įdėti džiovintų prieskoninių žolelių. Jei mėgstate sočiau, naudokite skystą neriebią grietinę.
Paimkite didelę salotinę. Suberkite į ją visas turimas salotas išskyrus 1 saują. Sumaišykite lapus rankomis. Ant viršaus tolygiai išdėliokite svogūnų žiedus . Iš aukštai, tarsi barstydami druską, suberkite sūrį ir riešutus. Paimkite šaukštą ir visas salotas tolygiai pašlakstykite padažu. Papuoškite likusiais lapais. Iš karto patiekite su šilta balta duona.

Foto rasite cia
http://www.skaniai.l...jogurto-padazu/

skaniai.lt - Isbandyta. Skanu
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2007 08 06, 21:46)
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas[SIZE=7]

    250 gr sviesto
    150 gr migdolų
    150 gr graikinių riešutų
    300 gr juodo šokolado
    100 gr cukraus
    6 atskirti kiaušinio baltymai
    Kepimo forma ir kepimo popierius

    Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
    Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
    Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
    Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs – smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
    Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima

Ar šis pyragas skanus ir šaltas?
Papildyta:
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 22, 13:07)
Dariau vakar ta sokoladini pyraga. Nufotkinau kaip atrodo, tik su kakava dar neapibarsciau ax.gif Riešutus naudojau anakardziu ir kedro, nes pekano neradau. smile.gif

Kuris čia pyragas? aš naujokė šioje temoje, o visko perskaityti neturiu laiko...
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2008 03 28, 08:46)
Kuris čia pyragas? aš naujokė šioje temoje, o visko perskaityti neturiu laiko...

Va sitas receptas 4u.gif

QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 11, 21:10)
Sekmadienio laidoje Oliveris gamino nekeptą šokoladinį pyragą. Nusprendžiau pabandyti  rolleyes.gif . Pavyko puikiai, labai skanus ir paprastai pagaminamas. Nufotografuoti nebepavyko, nes dingo akimirksniu. Beje receptas yra ir Oliverio internet. puslapyje.

Nekeptas ŠOKOLADINIS pyragas su riešutais ir morengais

Reikės:
200 g trapių sausainių (manau, tinka visi užsieniniai, o aš naudojau "Selga" šokoladinius);
110 g pekano riešutų (yra didžiosiose Maximose, aš naudojau šįkart migdolus, tik dėl jų labai blogai pjaustėsi, kitąkart bandysiu kitokius riešutus)
110 g išlukštentų pistacijų;
šiek tiek džiovintų vyšnių;
keleto morenginių sausainiukų;
150 g sviesto;
200 g juodojo šokolado (Oliveris naudojo 70 proc.);
1 v.š. cukraus sirupo (aš naudojau dirbtinį medų, arba galima keisti klevų sirupu).
Kakavos pabarstymui

Sausainius susmulkinti. Riešutus pasmulkinti jei reikia, vyšnias nuplauti, nuvarvinti. Morengus pasmulkinti. Sviestą su šokoladu ir sirupu ištirpinti virš garų vonelės. Visus ingredientus sumaišyti. Paruoštą indą ištiesti maistine plėvele, supilti pyrago masę, išlyginti. Padėti į šaldytuvą valandai, kad sustingtų. Išėmus, nuimti plėvelę, apibarstyti kakava. Pyragą galima laikyti kelias dienas, o nuo to jo skonis tik gerėja.

Skanaus  wub.gif



Atsakyti
sveikutes,skaitineju as cia jusu receptukus ir seiles varvinu bigsmile.gif kokiu skanumeliu cia radau mmm... thumbup.gif man irgi kartais patinka paivairinti savo vakarienes raciona smile.gif turiu dideli prasyma ax.gif gal kas turite is Oliverio knygos, tik nezinau kurios, viena superini receptuka tai butu ZUVIES PLOVAS SU VODKA, buciau labai dekinga jei kas parasytu receptuka,teko valgyti ji liezuvi galima nusikasti,noreciau pati pasigaminti bet nerandu to recepto. blush2.gif ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2007 08 06, 21:46)
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas[SIZE=7]
     



Nereikėjo man jo gaminti... ohoho... man kaip šokolado mėgėjai buvo ypatingai skanu... Manau reikia to nekepamo šokoladinio gal nebandyti net, nes visos dietos ....
teks junktis į fanus thumbup.gif labai knieti viščiuką piene išbandyti....
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2008 03 15, 10:45)
Avinžirnių ir porų sriuba

340 g avinžirnių, per naktį mirkytų vandenyje
1 vidutinio dydžio bulvė, nulupta
6 porai
1 v. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlis sviesto
2 smulkiai supjaustytos skiltelės česnako
druskos
šviežiai maltų pipirų
850 ml vištienos ar daržovių sultinio
2 saujos tarkuoto parmezano
šiek tiek alyvuogių aliejaus

Perskalauti išmirkytus avinžirnius ir virti kartu su bulve, kol suminkštės.
Nuimti porų išorinį sluoksnį, perpjauti išilgai pusiau, kruopščiai nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
Pakaitinti puodą storu dugnu ir įdėti sviestą bei šaukštą aliejaus. Suberti porus ir česnakus ir pakepinti užbėrus gerą žiupsnį druskos, kol suminkštės.
Suberti nuvarvintus avinžirnius ir bulvę bei virti 1 min. Įpilti apie 2/3 sultinio ir virti dar 15 min.
Pusę sriubos sutrinti blenderiu ir grąžinti atgal į puodą.
Pilti likusį sultinį, kol sriuba bus norimo tirštumo. Jei reikia, dar pagardinti druska ir suberti parmezaną.
Patiekti pašlaksčius alyvuogių aliejumi, bei užbėrus pipirų ir parmezano.

Gaminau sita sriubyte, niam, niam buvo biggrin.gif Tik pamiršau įdėti sūrio ir česnako, labai skubėjau, nes su SB buvau alkani kaip vilkai.

Avinžirnius viriau be bulvės. Gal galite paaiškinti kodėl reiktų virti su bulve?

Mano katinas valgo virtus avinžirnius lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 28, 12:28)
Va sitas receptas 4u.gif



Lietuviskasis tinginio pyragas, tik siek tiek 'paturbintas' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vabalauskiene @ 2008 04 02, 10:30)
Lietuviskasis tinginio pyragas, tik siek tiek 'paturbintas'  biggrin.gif

Aš irgi visiems savo draugams šį pyragą taip apibūdinu biggrin.gif
Atsakyti
Dabar valgau stebuklinga sriuba storuliams hihihi.gif , bet kai baigsiu butinai pasidarysiu ta paryga bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 04 04, 10:58)
Faini jo receptukai  thumbup.gif bet bandyt - nebandyziau  unsure.gif



Tai pabandyk - nesudėtinga, o rezultatas visada maloniai nustebina wub.gif
Atsakyti
Nekeptas ŠOKOLADINIS pyragas su riešutais ir morengais

Superinis thumbup.gif nesiausi i darba tai vos spejau recepta diktuoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2008 04 08, 18:42)
Nekeptas ŠOKOLADINIS pyragas su riešutais ir morengais

Superinis  thumbup.gif nesiausi i darba tai vos spejau recepta diktuoti  thumbup.gif

oi as irgi bandziau si pyraga kepti,vyras laaabai isgyre super smile.gif pasikartosiu,gal vis del to kas nors turi zuvies plovo receptuka?
Atsakyti