Viščiukas piene1,5kg viščiukas
Druskos ir šviežiai maltų pipirų
115gr. arba vienas pakelis sviesto
1/2 cinamono lazdelės
1 gera sauja šalavijų
2 citrinos
6 česnako skiltelės (neluptos)
1/2 l. pieno
Eiga:
Nuskusti bulvių skustuku citrinos žievelę, stengtis be baltosios dalies.
Likusią citriną supjaustyti gerais griežinėliais ir sudėti į viščiuko vidų.
Surasti tokį puodą į kurį laisvai tilptų viščiukas (aš dar tokio neužgyvenau, tai labai suvargau apkepdama viščiuką
).
Viščiuką pagardinti druska ir pipirais.
Puodą pastatyti ant viryklės, sudėti sviestą (pasilikti tik nedidelį gabalėlį kepimui orkaitėje), įdėti viščiuką ir apkepti iš visų pusių. Kai sviestas paruduoja, viščiukas apkepa, įgauna aukso spalvą, sviestą nupilame.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Į tą patį puodą (aš puodą pakeičiau, dėl tų pačių neužgyvenimo aplinkybių
) sudėti likusius ingridientus (pieną, šalavijus, citrinos odeles, česnako skilteles, cinamono lazdelę, gabaliuką sviesto). Pašauti iį orkaitę ir kepti vieną su puse valandos. VISKAS!
P.S.Jis puodą kepant orkaitėje uždengė sušlapintu kepimo popieriumi (bet nebūtina,kaip minėjo, aš taip padariau..)
Buvo tikrai labai skanu, mano sugyventinė, kuri buvo pavalgius ir sakė, kad tik paragaus, bet paragavus dar pakartojo
Patiko ir graikui, kurį turim svečiuose
Fotografavau telefonu, tai kokybė nekokia
ir be to gal per daug sviesto idėjau, kita kart mažiau dėčiau
. Bet visame kame vis tiek buvo