Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

su porais ir zirniais as pamenu bet neuzsirasiau, galiu mazdaug papasakoti

supjaustai visa pora ir puode su sviestu druskyte ir pipiriuku patroskini,pakepini tik neilgai, isverdi zirnius sumaisai su porais , tada puse mases sutryni plaktuve ir sudedi atgal ir viskas jei dar gerai pamenu surio dejo;)
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Pabandysiu daryt. Nemačiau pradžios kame ten kepino tuos porus.
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2008 03 14, 16:49)
nemačiau gamybos pradžios, kiek tuos sausainius susmulkino, iki trupinių ar gabaliukais?


Susmulkino smulkiai
Atsakyti
jei gerai pamenu permezamo itarkavo vat, jei klystu pataisykit;)
Papildyta:
mastau is idejos ir sultinio kazkiek turejo pilt, na eksperimentuokim, kol neatsiras tiksliau zinanciu biggrin.gif
Atsakyti
Štai tikslus porų ir avinžirnių sriubos receptas smile.gif
Atsakyti
matai kiek daug uzmirsau ax.gif na aciu Sonatina uz patikslinima ir pati uzsirasysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2008 03 14, 23:25)

Gal kas galėtų išverst? blush2.gif
Atsakyti
Avinžirnių ir porų sriuba

340 g avinžirnių, per naktį mirkytų vandenyje
1 vidutinio dydžio bulvė, nulupta
6 porai
1 v. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlis sviesto
2 smulkiai supjaustytos skiltelės česnako
druskos
šviežiai maltų pipirų
850 ml vištienos ar daržovių sultinio
2 saujos tarkuoto parmezano
šiek tiek alyvuogių aliejaus

Perskalauti išmirkytus avinžirnius ir virti kartu su bulve, kol suminkštės.
Nuimti porų išorinį sluoksnį, perpjauti išilgai pusiau, kruopščiai nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
Pakaitinti puodą storu dugnu ir įdėti sviestą bei šaukštą aliejaus. Suberti porus ir česnakus ir pakepinti užbėrus gerą žiupsnį druskos, kol suminkštės.
Suberti nuvarvintus avinžirnius ir bulvę bei virti 1 min. Įpilti apie 2/3 sultinio ir virti dar 15 min.
Pusę sriubos sutrinti blenderiu ir grąžinti atgal į puodą.
Pilti likusį sultinį, kol sriuba bus norimo tirštumo. Jei reikia, dar pagardinti druska ir suberti parmezaną.
Patiekti pašlaksčius alyvuogių aliejumi, bei užbėrus pipirų ir parmezano.

Atsakyti
O kur tų avinžirnių rast Vilniuje? Aš mačiau tik Pilies gatvėje naujoje gourmet parduotuvėje, bet tai kosminė kaina.... doh.gif gal dar kur yra pigiau?
Atsakyti
Konservuotų tai yra visose didesnėse parduotuvėse prie konservuotų pupelių, žirnelių ir pan. Ir tikrai nėra brangu - skardinė kainuoja apie 2,5 Lt. O sausų irgi pirkau, berods, Maximoje ir kainavo ne brangiau už lęšius...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2008 03 15, 10:45)
Avinžirnių ir porų sriuba

Ačiū laaabai 4u.gif
Ir dar vienas klausimėlis, o ištikruju tiek daug porų reikia? blink.gif PAgalvojus kokius pas mus porus parduodu diiidžiulius tai ir klausiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 15, 11:06)
Ačiū laaabai 4u.gif
Ir dar vienas  klausimėlis, o ištikruju tiek daug porų reikia? blink.gif PAgalvojus kokius pas mus porus parduodu diiidžiulius tai ir klausiu blush2.gif



Na. porų jis tikrai pjaustė labai daug. Bet 6 tikrai per daug. gal kokių 3 užtektų... g.gif
Atsakyti