su porais ir zirniais as pamenu bet neuzsirasiau, galiu mazdaug papasakoti
supjaustai visa pora ir puode su sviestu druskyte ir pipiriuku patroskini,pakepini tik neilgai, isverdi zirnius sumaisai su porais , tada puse mases sutryni plaktuve ir sudedi atgal ir viskas jei dar gerai pamenu surio dejo;)
Ačiū
Pabandysiu daryt. Nemačiau pradžios kame ten kepino tuos porus.
Pabandysiu daryt. Nemačiau pradžios kame ten kepino tuos porus.
QUOTE(yuki @ 2008 03 14, 16:49)
nemačiau gamybos pradžios, kiek tuos sausainius susmulkino, iki trupinių ar gabaliukais?
Susmulkino smulkiai
Štai tikslus porų ir avinžirnių sriubos receptas
QUOTE(Sonatina @ 2008 03 14, 23:25)
Gal kas galėtų išverst?
Avinžirnių ir porų sriuba
340 g avinžirnių, per naktį mirkytų vandenyje
1 vidutinio dydžio bulvė, nulupta
6 porai
1 v. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlis sviesto
2 smulkiai supjaustytos skiltelės česnako
druskos
šviežiai maltų pipirų
850 ml vištienos ar daržovių sultinio
2 saujos tarkuoto parmezano
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Perskalauti išmirkytus avinžirnius ir virti kartu su bulve, kol suminkštės.
Nuimti porų išorinį sluoksnį, perpjauti išilgai pusiau, kruopščiai nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
Pakaitinti puodą storu dugnu ir įdėti sviestą bei šaukštą aliejaus. Suberti porus ir česnakus ir pakepinti užbėrus gerą žiupsnį druskos, kol suminkštės.
Suberti nuvarvintus avinžirnius ir bulvę bei virti 1 min. Įpilti apie 2/3 sultinio ir virti dar 15 min.
Pusę sriubos sutrinti blenderiu ir grąžinti atgal į puodą.
Pilti likusį sultinį, kol sriuba bus norimo tirštumo. Jei reikia, dar pagardinti druska ir suberti parmezaną.
Patiekti pašlaksčius alyvuogių aliejumi, bei užbėrus pipirų ir parmezano.
340 g avinžirnių, per naktį mirkytų vandenyje
1 vidutinio dydžio bulvė, nulupta
6 porai
1 v. š. alyvuogių aliejaus
gabalėlis sviesto
2 smulkiai supjaustytos skiltelės česnako
druskos
šviežiai maltų pipirų
850 ml vištienos ar daržovių sultinio
2 saujos tarkuoto parmezano
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Perskalauti išmirkytus avinžirnius ir virti kartu su bulve, kol suminkštės.
Nuimti porų išorinį sluoksnį, perpjauti išilgai pusiau, kruopščiai nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
Pakaitinti puodą storu dugnu ir įdėti sviestą bei šaukštą aliejaus. Suberti porus ir česnakus ir pakepinti užbėrus gerą žiupsnį druskos, kol suminkštės.
Suberti nuvarvintus avinžirnius ir bulvę bei virti 1 min. Įpilti apie 2/3 sultinio ir virti dar 15 min.
Pusę sriubos sutrinti blenderiu ir grąžinti atgal į puodą.
Pilti likusį sultinį, kol sriuba bus norimo tirštumo. Jei reikia, dar pagardinti druska ir suberti parmezaną.
Patiekti pašlaksčius alyvuogių aliejumi, bei užbėrus pipirų ir parmezano.
O kur tų avinžirnių rast Vilniuje? Aš mačiau tik Pilies gatvėje naujoje gourmet parduotuvėje, bet tai kosminė kaina.... gal dar kur yra pigiau?
QUOTE(Sonatina @ 2008 03 15, 10:45)
Avinžirnių ir porų sriuba
Ačiū laaabai
Ir dar vienas klausimėlis, o ištikruju tiek daug porų reikia? PAgalvojus kokius pas mus porus parduodu diiidžiulius tai ir klausiu
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 15, 11:06)
Ačiū laaabai
Ir dar vienas klausimėlis, o ištikruju tiek daug porų reikia? PAgalvojus kokius pas mus porus parduodu diiidžiulius tai ir klausiu
Ir dar vienas klausimėlis, o ištikruju tiek daug porų reikia? PAgalvojus kokius pas mus porus parduodu diiidžiulius tai ir klausiu
Na. porų jis tikrai pjaustė labai daug. Bet 6 tikrai per daug. gal kokių 3 užtektų...