Dar vienas faaaantastiškai skanių ir neįprastų salotų receptas. Mes su sese nutarėm, kad puikiai tinka nuotaikai pakelti
Šiltos salotos su šonine, mėlynaisias svogūnais ir riešutais
Reikia:
Salotų mix'o (ruccola (būtinai), lollo rosso, paprastų salotų);
100 g plonai pjaustytos šoninės;
1 didelis raudonasis svogūnas;
riešutų sauja (originaliame recepte kedrai, aš naudojau pistacijas);
šviežiai maltų pipirų, druskos;
citrina,
aliejaus.
Svogūną supjaustome nemažomis riekelėmis. Kepame ant mažos ugnies įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Tada dedame šoninės juosteles, apkepame kol pradės "raukšlėtis". Barstome druska ir pipirais. Pilame riešutus , dar truputį pakepiname. Salotas išskirstome lėkštėse, apšlakstome citrinos sultimis, uždedame keptos šoninės ir svogūnų. Valgome su kepinta ciabatta.
P.S.
ruccolos ir lollo rosso pirkau Maximoje.
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 13, 21:46)
Dar vienas faaaantastiškai skanių ir neįprastų salotų receptas. Mes su sese nutarėm, kad puikiai tinka nuotaikai pakelti
Šiltos salotos su šonine, mėlynaisias svogūnais ir riešutais
Reikia:
Salotų mix'o (ruccola (būtinai), lollo rosso, paprastų salotų);
100 g plonai pjaustytos šoninės;
1 didelis raudonasis svogūnas;
riešutų sauja (originaliame recepte kedrai, aš naudojau pistacijas);
šviežiai maltų pipirų, druskos;
citrina,
aliejaus.
Svogūną supjaustome nemažomis riekelėmis. Kepame ant mažos ugnies įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Tada dedame šoninės juosteles, apkepame kol pradės "raukšlėtis". Barstome druska ir pipirais. Pilame riešutus , dar truputį pakepiname. Salotas išskirstome lėkštėse, apšlakstome citrinos sultimis, uždedame keptos šoninės ir svogūnų. Valgome su kepinta ciabatta.
P.S.
ruccolos ir lollo rosso pirkau Maximoje.
Šiltos salotos su šonine, mėlynaisias svogūnais ir riešutais
Reikia:
Salotų mix'o (ruccola (būtinai), lollo rosso, paprastų salotų);
100 g plonai pjaustytos šoninės;
1 didelis raudonasis svogūnas;
riešutų sauja (originaliame recepte kedrai, aš naudojau pistacijas);
šviežiai maltų pipirų, druskos;
citrina,
aliejaus.
Svogūną supjaustome nemažomis riekelėmis. Kepame ant mažos ugnies įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Tada dedame šoninės juosteles, apkepame kol pradės "raukšlėtis". Barstome druska ir pipirais. Pilame riešutus , dar truputį pakepiname. Salotas išskirstome lėkštėse, apšlakstome citrinos sultimis, uždedame keptos šoninės ir svogūnų. Valgome su kepinta ciabatta.
P.S.
ruccolos ir lollo rosso pirkau Maximoje.
O kas tai yra?
Sitas salotas Oliveris praeita sekmadieni dare Visai skaniai skamba
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 14, 00:07)
O kas tai yra?
Sitas salotas Oliveris praeita sekmadieni dare Visai skaniai skamba
Sitas salotas Oliveris praeita sekmadieni dare Visai skaniai skamba
Lollo Rosso yra salotų veislė. Jos lapeliai būna žaliai violetiniai.
Ruccola arba gražgarstė yra salota-prieskonis ir atrodo taip:
Salotų lapų, bei priekoninių salotų rinkinių būna Maximoj ir Rimi.
QUOTE(tavi @ 2008 03 14, 08:48)
Salotų lapų, bei priekoninių salotų rinkinių būna Maximoj ir Rimi.
O šiuo metu Maximoje joms ir nuolaida. Po 1,99
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 14, 00:26)
Lollo Rosso yra salotų veislė. Jos lapeliai būna žaliai violetiniai.
Ruccola arba gražgarstė yra salota-prieskonis ir atrodo taip:
Ruccola arba gražgarstė yra salota-prieskonis ir atrodo taip:
Ačiū už paaiškinimą, bet aš klausiau dėl to paryškinto žodžio Kas yra "ciabatta"?
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 14, 11:23)
Ačiū už paaiškinimą, bet aš klausiau dėl to paryškinto žodžio Kas yra "ciabatta"?
Itališka duona
O šoninę kokią naudojot? Šalto ar karšto rūkymo?
Papildyta:
Tai negi niekas neužsirašėt kaip gamino tą sriubytę???
Papildyta:
QUOTE(Sedula @ 2008 03 07, 11:49)
O gal kas užsirašėt kaip gamino tą sriubą su porais ir avinžirniais?
Tai negi niekas neužsirašėt kaip gamino tą sriubytę???
QUOTE(Sedula @ 2008 03 14, 14:31)
O šoninę kokią naudojot? Šalto ar karšto rūkymo?
Naudojom šalto rūkymo šoninę, jau supjaustytą.
Na aš irgi jungiuosi, nes Jamie mano virtuvės guru
Vakar darėm su drauge tiramisu, niam niam
Esu gaminusi daugiau, bet dabar esu darbe, ir prisiminiau tik labai paprastą deserto receptuką (net kaip vadinasi nepamenu)
Lengvas desertas:
Proporciju neatsimenu, bet reikes maždaug:
Gal kokiu 200-300g riešutų (graikiški arba migdolų)
4-5 šaukštų cukraus pudros
500g vanilinių ledų
Kavos
Riešutis apšlakstyti vandeniu, užberti pudrą, viską sumaišyti. Riešutus išberti į blėką ir kepti orkaitėje, kol pudra karamelizuosis. Kol riešutukai kepa, užplikome stiprios kavos. Ledus dedame i stiklinę, apipilam kava, ant viršaus užbarstome riešutukų
Vakar darėm su drauge tiramisu, niam niam
Esu gaminusi daugiau, bet dabar esu darbe, ir prisiminiau tik labai paprastą deserto receptuką (net kaip vadinasi nepamenu)
Lengvas desertas:
Proporciju neatsimenu, bet reikes maždaug:
Gal kokiu 200-300g riešutų (graikiški arba migdolų)
4-5 šaukštų cukraus pudros
500g vanilinių ledų
Kavos
Riešutis apšlakstyti vandeniu, užberti pudrą, viską sumaišyti. Riešutus išberti į blėką ir kepti orkaitėje, kol pudra karamelizuosis. Kol riešutukai kepa, užplikome stiprios kavos. Ledus dedame i stiklinę, apipilam kava, ant viršaus užbarstome riešutukų
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 11, 20:10)
Nekeptas ŠOKOLADINIS pyragas su riešutais ir morengais
Reikės:
200 g trapių sausainių (manau, tinka visi užsieniniai, o aš naudojau "Selga" šokoladinius);
Skanaus
Reikės:
200 g trapių sausainių (manau, tinka visi užsieniniai, o aš naudojau "Selga" šokoladinius);
Skanaus
nemačiau gamybos pradžios, kiek tuos sausainius susmulkino, iki trupinių ar gabaliukais?