Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

Dar vienas faaaantastiškai skanių ir neįprastų salotų receptas. Mes su sese nutarėm, kad puikiai tinka nuotaikai pakelti lotuliukas.gif rolleyes.gif

Šiltos salotos su šonine, mėlynaisias svogūnais ir riešutais

Reikia:

Salotų mix'o (ruccola (būtinai), lollo rosso, paprastų salotų);
100 g plonai pjaustytos šoninės;
1 didelis raudonasis svogūnas;
riešutų sauja (originaliame recepte kedrai, aš naudojau pistacijas);
šviežiai maltų pipirų, druskos;
citrina,
aliejaus.

Svogūną supjaustome nemažomis riekelėmis. Kepame ant mažos ugnies įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Tada dedame šoninės juosteles, apkepame kol pradės "raukšlėtis". Barstome druska ir pipirais. Pilame riešutus , dar truputį pakepiname. Salotas išskirstome lėkštėse, apšlakstome citrinos sultimis, uždedame keptos šoninės ir svogūnų. Valgome su kepinta ciabatta.

P.S.
ruccolos ir lollo rosso pirkau Maximoje.

Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 13, 21:46)
Dar vienas faaaantastiškai skanių ir neįprastų salotų receptas. Mes su sese nutarėm, kad puikiai tinka nuotaikai pakelti  lotuliukas.gif  rolleyes.gif

Šiltos salotos su šonine, mėlynaisias svogūnais ir riešutais

Reikia:

Salotų mix'o (ruccola (būtinai), lollo rosso, paprastų salotų);
100 g plonai pjaustytos šoninės;
1 didelis raudonasis svogūnas;
riešutų sauja (originaliame recepte kedrai, aš naudojau pistacijas);
šviežiai maltų pipirų, druskos;
citrina,
aliejaus.

Svogūną supjaustome nemažomis riekelėmis. Kepame ant mažos ugnies įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Tada dedame šoninės juosteles, apkepame kol pradės "raukšlėtis". Barstome druska ir pipirais. Pilame riešutus , dar truputį pakepiname. Salotas išskirstome lėkštėse, apšlakstome citrinos sultimis, uždedame keptos šoninės ir svogūnų. Valgome su kepinta ciabatta.

P.S.
ruccolos ir lollo rosso pirkau Maximoje.

O kas tai yra? blush2.gif
Sitas salotas Oliveris praeita sekmadieni dare bigsmile.gif Visai skaniai skamba rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 14, 00:07)
O kas tai yra? blush2.gif
Sitas salotas Oliveris praeita sekmadieni dare bigsmile.gif Visai skaniai skamba rolleyes.gif


Lollo Rosso yra salotų veislė. Jos lapeliai būna žaliai violetiniai.
Ruccola arba gražgarstė yra salota-prieskonis ir atrodo taip:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 13 kovo 2008 - 23:27
Salotų lapų, bei priekoninių salotų rinkinių būna Maximoj ir Rimi.
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2008 03 14, 08:48)
Salotų lapų, bei priekoninių salotų rinkinių būna Maximoj ir Rimi.

O šiuo metu Maximoje joms ir nuolaida. Po 1,99 thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 14, 00:26)
Lollo Rosso yra salotų veislė. Jos lapeliai būna žaliai violetiniai.
Ruccola arba gražgarstė yra salota-prieskonis ir atrodo taip:

Ačiū už paaiškinimą, bet aš klausiau dėl to paryškinto žodžio blush2.gif Kas yra "ciabatta"? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svetikas: 14 kovo 2008 - 10:26
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 14, 11:23)
Ačiū už paaiškinimą, bet aš klausiau dėl to paryškinto žodžio blush2.gif Kas yra "ciabatta"? blush2.gif

Itališka duona mirksiukas.gif
Atsakyti
O šoninę kokią naudojot? Šalto ar karšto rūkymo?

Papildyta:
QUOTE(Sedula @ 2008 03 07, 11:49)
O gal kas užsirašėt kaip gamino tą sriubą su porais ir avinžirniais?


Tai negi niekas neužsirašėt kaip gamino tą sriubytę???
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2008 03 14, 14:31)
O šoninę kokią naudojot? Šalto ar karšto rūkymo?



Naudojom šalto rūkymo šoninę, jau supjaustytą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2008 03 14, 11:26)
Itališka duona  mirksiukas.gif

ačiū, supratau smile.gif
Atsakyti
Na aš irgi jungiuosi, nes Jamie mano virtuvės guru biggrin.gif
Vakar darėm su drauge tiramisu, niam niam smile.gif
Esu gaminusi daugiau, bet dabar esu darbe, ir prisiminiau tik labai paprastą deserto receptuką (net kaip vadinasi nepamenu) ax.gif

Lengvas desertas:
Proporciju neatsimenu, bet reikes maždaug:
Gal kokiu 200-300g riešutų (graikiški arba migdolų)
4-5 šaukštų cukraus pudros
500g vanilinių ledų
Kavos

Riešutis apšlakstyti vandeniu, užberti pudrą, viską sumaišyti. Riešutus išberti į blėką ir kepti orkaitėje, kol pudra karamelizuosis. Kol riešutukai kepa, užplikome stiprios kavos. Ledus dedame i stiklinę, apipilam kava, ant viršaus užbarstome riešutukų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 11, 20:10)
Nekeptas ŠOKOLADINIS pyragas su riešutais ir morengais

Reikės:
200 g trapių sausainių (manau, tinka visi užsieniniai, o aš naudojau "Selga" šokoladinius);
Skanaus  wub.gif



nemačiau gamybos pradžios, kiek tuos sausainius susmulkino, iki trupinių ar gabaliukais?
Atsakyti