Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

QUOTE(inesasim @ 2008 03 11, 20:28)
skaniai ir atrodo  essen.gif jei gerai įžiūriu tai berods su jūros gėrybėm?

Aha, šaldytų jūros gėrybių mišinį naudojau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesasim @ 2008 03 11, 21:28)
vau!! jis turbūt labai saldus? bigsmile.gif  reiks vyra palepint ir velykoms padaryti  biggrin.gif


Jis nepersaldus, kaip tik. Šokoladas kartusis, tai labai nenusaldina.
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2007 08 06, 22:46)

Dviejų riešutų šokoladinis pyragas

    250 gr sviesto
    150 gr migdolų
    150 gr graikinių riešutų
    300 gr juodo šokolado
    100 gr cukraus
    6 atskirti kiaušinio baltymai
    Kepimo forma ir kepimo popierius

    Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
    Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
    Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
    Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs – smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
    Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD



Vakar kepiau si pyraga... Labai skanus ir paprastas, nors as nemegstu smulkintu riesutu. Mano panele vyresnioji viska susmulkino ir sumaise, tai buvo labai patenkinta, kad visi gyre jos kepta pyraga.
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 12, 00:05)
Jis nepersaldus, kaip tik. Šokoladas kartusis, tai labai nenusaldina.

O vyšnias šaldytas naudotai? ir kur morengus pirkai?
Aš atsimenu ankščiau Maximoj sveriami buvo, skanumėlis, o dabar nebebūna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 11, 13:02)


Tikrai? As užvakar iškart užrašinėjau kai jis darė, tai pas mane užrašyta kapariai g.gif

Tai ten ir sake, kad kapariai. Bet parduotuveje ant tokiu parasyta "Kapareliai", o "Kapariai" parasyta ant stambiu su koteliais, ir maximose ju nera, as randu tik Rimi. O tokiu smulkiu yra ir maximoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 11, 21:10)


Nekeptas ŠOKOLADINIS pyragas su riešutais ir morengais

Reikės:
keleto morenginių sausainiukų;????


kokius sausainius ir kiek naudojai?
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 12, 15:09)
O vyšnias šaldytas naudotai? ir kur morengus pirkai?
Aš atsimenu ankščiau Maximoj sveriami buvo, skanumėlis, o dabar nebebūna verysad.gif


Vyšnias naudojau džiovintas. Morengų radau Norfoj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astute_k @ 2008 03 10, 21:31)
O aš praleidau verysad.gif Pasidalink receptu 4u.gif Čia su spageti makaronais ar kokiais kitais?


galiu pasidalinti, tik viską ant greičio rašiau, tikiuos bus aišku smile.gif

supjaustyt įvairius grybus (nesmulkiai)
gerai įkaitint keptuvę su aliejum
subert grybus, juos pakepint nuolat pamaišant, "pamėtant"
vėliau įbert druskos ir pipirų
poto susmulkint kelias česnako daleles ir įmest į keptuvę
kol dar kepa, statyt virti Spagetti makaronus
baigus kepti grybus keptuvę išjungti, sumesti kokius 6-8 gabalėlius sviesto ant jų, palaukt, kol ištirps, tada porą saujų petražolių užbert bei išspaust šiek tiek citrinos sulčių. galima pagardint mairūnu ar baziliku
viską sumaišyti "pamėtant"
sumesti į keptuvę dar tarkuoto sūrio ( kol išsilydys palaukt ), tada dėti virtus makaronus tiesiai į keptuvę nenukošiant jų, kad susidarytų padažas ir nebūtų sausa.
viską sumaišyt, dar berti petražolių ir tarkuoto sūrio

va ir viskas, atrodo tokia eiga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2008 03 12, 15:35)
Tai ten ir sake, kad kapariai. Bet parduotuveje ant tokiu parasyta "Kapareliai", o "Kapariai" parasyta ant stambiu su koteliais, ir maximose ju nera, as randu tik Rimi. O tokiu smulkiu yra ir maximoje 4u.gif

supratau aciuks.gif
QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 12, 15:54)
Vyšnias naudojau džiovintas. Morengų radau Norfoj  ax.gif

Pasirodysiu visiska blondine blush2.gif O kur pirkai dziovintas vysnias? Nes kazkaip neteko susidurt su dziovintos vysniom g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 12, 20:44)
Pasirodysiu visiska blondine blush2.gif O kur pirkai dziovintas vysnias? Nes kazkaip neteko susidurt su dziovintos vysniom g.gif

Maximose didesnėse sveriamų yra smile.gif Prie džiovintų vaisių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 03 12, 21:58)
Maximose didesnėse sveriamų yra  smile.gif  Prie džiovintų vaisių  smile.gif

aciuks.gif paieškosiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(akai @ 2008 03 12, 14:26)
Vakar kepiau si pyraga... Labai skanus ir paprastas, nors as nemegstu smulkintu riesutu. Mano panele vyresnioji viska susmulkino ir sumaise, tai buvo labai patenkinta, kad visi gyre jos kepta pyraga.


As irgi dariau si pyraga, tik man baltymai buvo iskile i virsu, o sokolado mase visa nusedusi ant dugno... Gal sakau ka nors ne taip padariau, gal nepakankamai sokolada susmulkinau?... g.gif
Atsakyti