Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

QUOTE(astute_k @ 2008 03 10, 21:31)
Ir kokia ta nuomonė?

Vakar atigulusi į lovą perverčęiau. Tai tikrai nesudėtinti receptai, nereikia milijono ingredientų. Tik labai jau viskas riebu, tai gamindama savo ryškias modifikacijas darysiu biggrin.gif Turbūt nebuvo recepto be aliejaus ar šiaip riebalų. Ir dar, labai daug kepto maisto receptų.
Šiaip, knyga tikrai ne standartinė/receptinė. Skaitėsi įdomiai, patenkinta esu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif
As norejau paklaust patyrusiu, kas yra kapariai ir kur ju ieskot? blush2.gif g.gif
Visai patiko man tas padazas prie spagieciu, kur sekmadieni rode. Noriu pasidaryt ax.gif
Atsakyti
manau turėtum rasti bet kurioje didesnėje parduotuvėje - prie konservuotų produktų - tokie žali grūdeliai/žirneliai mirksiukas.gif

man tai jie dar nuo darbo picerijoje laiku schmoll.gif bet čia turbūt skonio reikalas ax.gif
Atsakyti
Yra kapareliu seklos ir uogos. Seklos man siaip sau, bet uogos nuostabus uzkandis prie vyno:) mano drauges vyras juos apibudino, kad jie primena marinuotus agurocius, bet man tai ne:) siaip as ju Vilniuje radau tik IKI parduotuveje, daugiau neuzkliuvo uz akies:)
Atsakyti
QUOTE(Pilgatvis @ 2008 03 11, 11:55)
Yra kapareliu seklos ir uogos. Seklos man siaip sau, bet uogos nuostabus uzkandis prie vyno:) mano drauges vyras juos apibudino, kad jie primena marinuotus agurocius, bet man tai ne:) siaip as ju Vilniuje radau tik IKI parduotuveje, daugiau neuzkliuvo uz akies:)

Tai kad Oliveris vakar naudojo kaparelius (smulkius tokius), kapariai dideli, juos mes perkame Rimi parduotuveje, o kapareliu ir Maximose yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inesasim @ 2008 03 11, 12:47)
manau turėtum rasti bet kurioje didesnėje parduotuvėje - prie konservuotų produktų - tokie žali grūdeliai/žirneliai  mirksiukas.gif

man tai jie dar nuo darbo picerijoje laiku  schmoll.gif  bet čia turbūt skonio reikalas ax.gif

O kodėl tau nepatinka? Ką primena skonis? bigsmile.gif
QUOTE(Pilgatvis @ 2008 03 11, 12:55)
Yra kapareliu seklos ir uogos. Seklos man siaip sau, bet uogos nuostabus uzkandis prie vyno:) mano drauges vyras juos apibudino, kad jie primena marinuotus agurocius, bet man tai ne:) siaip as ju Vilniuje radau tik IKI parduotuveje, daugiau neuzkliuvo uz akies:)

ačiū už paaiškinimą aciuks.gif O kurioj būtent IKI pirkai? blush2.gif
QUOTE(laurindre @ 2008 03 11, 13:36)
Tai kad Oliveris vakar naudojo kaparelius (smulkius tokius), kapariai dideli, juos mes perkame Rimi parduotuveje, o kapareliu ir Maximose yra 4u.gif

Tikrai? As užvakar iškart užrašinėjau kai jis darė, tai pas mane užrašyta kapariai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2007 12 19, 00:10)
Sveikos,
kažkaip tema užsimiršo  ax.gif .

Atgaivinsiu pateikdama labai tinkantį patiekaliuką Šv. Kalėdų stalui  thumbup.gif .

Taigi:
Aštrūs Oliverio šonkauliai su čili pipirais ir paprikomis

Prireiks:

1 kg šonkaulių su mėsa (amerikoniškų šonkaulių, t.y. nugarinė su šonkauliais)
2 čili pipirų;
1 saldžioji paprika;
(kam prieinama - džiovinti čili pipirai, kiti aštrūs pipirai);
3 didelės skiltelės česnako,
šviežiai maltų pipirų;
druskos pagal skonį;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 apelsinas (bus reikalinga žievelė ir sultys);
1 limeta (bus reikalinga žievelė ir sultys);
3 šaukštai medaus.

Papildomi reikmenys - gili skarda (geriau stiklinė ar keramikinė), folija.
Gaminame marinatą: smulkiai supjaustome čili pipirus ir česnakus, kitus aštrius pipirus, tarkuojame stambia tarka papriką, nutarkuojame apelsino bei limetos žieveles, dedame druską, pipirus, pilame aliejų. Šiuo mišiniu ištriname šonkaulius ir (geriausiu atveju) palaikome per naktį, ar bent jau dvi valandas. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame kepsnį į kepimo indą, ant kepsnio uždedame visą marinatą, indą sandariai uždengiame folija. Kepame valandą. Mėsa per tą laiką palengva troškinasi savo sultyse, tampa minkšta ir aromatinga. Išimame indą iš orkaitės, nuimame foliją, tuomet ant kepsnio pilame medų ir išspaustas apelsino bei limetos sultis, vėl kišame į orkaitę ir kepame dar pusė valandos kol truputį apskrus.
Patiekiame su daržovių salotomis ir kepimo metus susidariusiu padažu. Jei mėgstate bulvytes, jas galite iškepti atskirai kitoje skardoje.  rolleyes.gif

Liuksiškas patiekalas mėgstantiems aštriai. Šonkauliai iškepa itin aromatingi, minkšti, tiesiog fantastiški. Jei nemėgstate aštriai - sumažinkite aštrių prieskonių kiekį.

Skanaus ir linksmų švenčių!!! mirksiukas.gif


Kepiau vakar šonkauliukus pagal ši recepta, marinavau prieš tai per naktį, cili paprikos dejau siektiek maziau. Na super thumbup.gif , mums labai patiko, toks netradicinis skonis, bet labai skanu. Mesytė minkštutė wub.gif . MB sakė kaip restorane pagaminta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svetikas @ 2008 03 11, 14:02)
O kodėl tau nepatinka? Ką primena skonis? bigsmile.gif

ačiū už paaiškinimą aciuks.gif O kurioj būtent IKI pirkai? blush2.gif

Tikrai? As užvakar iškart užrašinėjau kai jis darė, tai pas mane užrašyta kapariai g.gif

Kapareliu uogu yra pirkti Minsko Iki ir parduotuveje Le Chef pilies gatveje:)
Atsakyti
QUOTE(Pilgatvis @ 2008 03 11, 15:20)
Kapareliu uogu yra pirkti Minsko Iki ir parduotuveje Le Chef pilies gatveje:)

aciuks.gif
Atsakyti
Štai ir mano stipriai modifikuotas marokietiškas kuskusas. Kadangi dariau šeimynai, o ji čili nemėgsta, nedėjau išvis. Po to sau pasibarsčiau džiovinto ir tiek smile.gif Na ir šviežių prieskonių neturėjau, tai barsčiau pagal savo skonį - petražolės, karis ir pan. Skaniai gavosi smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sekmadienio laidoje Oliveris gamino nekeptą šokoladinį pyragą. Nusprendžiau pabandyti rolleyes.gif . Pavyko puikiai, labai skanus ir paprastai pagaminamas. Nufotografuoti nebepavyko, nes dingo akimirksniu. Beje receptas yra ir Oliverio internet. puslapyje.

Nekeptas ŠOKOLADINIS pyragas su riešutais ir morengais

Reikės:
200 g trapių sausainių (manau, tinka visi užsieniniai, o aš naudojau "Selga" šokoladinius);
110 g pekano riešutų (yra didžiosiose Maximose, aš naudojau šįkart migdolus, tik dėl jų labai blogai pjaustėsi, kitąkart bandysiu kitokius riešutus)
110 g išlukštentų pistacijų;
šiek tiek džiovintų vyšnių;
keleto morenginių sausainiukų;
150 g sviesto;
200 g juodojo šokolado (Oliveris naudojo 70 proc.);
1 v.š. cukraus sirupo (aš naudojau dirbtinį medų, arba galima keisti klevų sirupu).
Kakavos pabarstymui

Sausainius susmulkinti. Riešutus pasmulkinti jei reikia, vyšnias nuplauti, nuvarvinti. Morengus pasmulkinti. Sviestą su šokoladu ir sirupu ištirpinti virš garų vonelės. Visus ingredientus sumaišyti. Paruoštą indą ištiesti maistine plėvele, supilti pyrago masę, išlyginti. Padėti į šaldytuvą valandai, kad sustingtų. Išėmus, nuimti plėvelę, apibarstyti kakava. Pyragą galima laikyti kelias dienas, o nuo to jo skonis tik gerėja.

Skanaus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 11 kovo 2008 - 20:13
svetikas, žinok nepamenu ir kažkaip prisiminti nenoriu... tongue.gif žinau, kad man nea...
kai paskanausi parašyk kaip tau mirksiukas.gif


QUOTE(Cinside @ 2008 03 11, 18:02)
... Skaniai gavosi  smile.gif
[


skaniai ir atrodo essen.gif jei gerai įžiūriu tai berods su jūros gėrybėm?

QUOTE(Ugnužė @ 2008 03 11, 20:10)
Sekmadienio laidoje Oliveris gamino nekeptą šokoladinį pyragą. Nusprendžiau pabandyti  rolleyes.gif . Pavyko puikiai, labai skanus ir paprastai pagaminamas. Nufotografuoti nebepavyko, nes dingo akimirksniu. Beje receptas yra ir Oliverio internet. puslapyje.

Nekeptas ŠOKOLADINIS pyragas su riešutais ir morengais



vau!! jis turbūt labai saldus? bigsmile.gif reiks vyra palepint ir velykoms padaryti biggrin.gif
Atsakyti