Troškinti ėrienos (kiaulienos) kulniukaiIšbandžiau šį receptą šiandien ir kaip visada likau sužavėta skonio

. Labai skanu ir sotu...Taigi:
Reikia:
4 ėrienos kulniukų (aš naudojau kiaulienos

);
1 v.š. miltų
raudonėlio, aitriosios paprikos, druskos, šviežiai maltų pipirų;
1 didelės morkos,
3 salierų stiebų (aš vėlgi nusižengiau ir naudojau šaknį);
2 nedidelių svogūnų;
1 taurės vyno;
2 šakelių rozmarino (ar džiovinto rozmarino);
2-3 v.š. vyno acto;
1 didelės skardinės konservuotų pomidorų.
Aliejaus.
Bulvių košei produktų.
Kulniukus (nulupus odą) apvoliojame miltų, raudonėlio, aitriosios paprikos, druskos ir pipirų mišinyje. Tuomet ant lėtos ugnies apkepame kulniukus iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. Išimame kulniukus, dedame paprastai pjaustytas daržoves, rozmariną ir pakepiname. Kai jau svogūnai suminkštėja, pilame actą, užverdame. Tada pilame vyno - užverdame. Tuomet pilame smulkintus pomidorus, dar truputį pakaitiname.
Supilame padažą į troškinimo puodą, sudedame kulniukus - jie turi būti apsemti iki pusės. Uždengiame ir kišame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Troškiname apie 1,5- 2 val, kol mėsa lengvai nusiims nuo kaulo.
Valgome su bulvių koše

Oliveriui