Sveikos, tik ka prisijungiau prie Supermamos.lt, nelabai cia dar susigaudau, bet tikiuos kad susigaudysiu. Perskaiciau nuo pradziu si foruma ir maciau kad kazkas turi J. Oliver knyga kompiuteryje, labai noreciau ja pasinaudot, tad jei kas turit ir nesunku gal galetumet ja atsiust? Mano el.p. ziulgint@ism.lt
Labai aciu
sveikutės,
kaip fainiai, kad yra daugiau Oliverio gerbėjų
dariau kažkada pagal jį kiaulienos kulninę su makaronais.nu super gavosi.bet dabar neatsimenu kiek ir ko dėjau.Neužsirašiau tada ir viskas išgaravo.
Perskaičiau visą temą ir tikrai šiandien bandysiu ka nors pagaminti
P.S. O jūs pastebėjot, kad jis beveik nieko nenuplauna parsinęšęs iš turgaus
Man tai kažkaip nehigieniškai atrodo.Įdomu jis ir savo restorane taip gamina?neplaudamas daržovių?
kaip fainiai, kad yra daugiau Oliverio gerbėjų
dariau kažkada pagal jį kiaulienos kulninę su makaronais.nu super gavosi.bet dabar neatsimenu kiek ir ko dėjau.Neužsirašiau tada ir viskas išgaravo.
Perskaičiau visą temą ir tikrai šiandien bandysiu ka nors pagaminti
P.S. O jūs pastebėjot, kad jis beveik nieko nenuplauna parsinęšęs iš turgaus
Man tai kažkaip nehigieniškai atrodo.Įdomu jis ir savo restorane taip gamina?neplaudamas daržovių?
QUOTE(Peliuks @ 2008 02 25, 16:21)
P.S. O jūs pastebėjot, kad jis beveik nieko nenuplauna parsinęšęs iš turgaus
Man tai kažkaip nehigieniškai atrodo.Įdomu jis ir savo restorane taip gamina?neplaudamas daržovių?
Pastebėjau, kad neplauna daržovių. Bet čia laida, manau būna nuplautos. Negaišta brangaus eterio laiko tokiems dalykams.
Kita vertus, ką gali žinoti su tais anglais. Kaip mano sesė sako - "dirty English" .
Bet vis tiek, man jo receptai yra super.
QUOTE(Verba @ 2008 02 28, 23:49)
Oliverio knyga jau knygynuose. Su Knygų klubo kortele- 70,70lt.
As kazko nerandu... Gal galetum prasau ideti kokia nuoroda
Labas,
Gal kas galetu atsiusti j. Oliverio knygos el. varianta?
O kiap jums tas Lietuviskas knygos variantas? As nusipirkau naujausia (anglu kalba), mokejau 130 Lt, bet dar nieko negaminau
Gal kas galetu atsiusti j. Oliverio knygos el. varianta?
O kiap jums tas Lietuviskas knygos variantas? As nusipirkau naujausia (anglu kalba), mokejau 130 Lt, bet dar nieko negaminau
QUOTE(Verba @ 2008 02 28, 23:49)
Oliverio knyga jau knygynuose. Su Knygų klubo kortele- 70,70lt.
Vaqgos knygyne 85Lt kaip tik šiandien mačiau.
QUOTE(Betse @ 2008 03 01, 17:16)
Vaqgos knygyne 85Lt kaip tik šiandien mačiau.
Baltu lanku knygyne - 81 LT su centais, pigiau nei vagos, bet vistiek
O kas nors vartėt knygą? Jinai verta tiek pinigų ar ne? Bansysiu šią savaitę ir aš iki knygyno nusigauti, reiks pažiūrėti Labai norisi, ber kažin ar verta?
QUOTE(astute_k @ 2008 03 02, 16:38)
O kas nors vartėt knygą? Jinai verta tiek pinigų ar ne? Bansysiu šią savaitę ir aš iki knygyno nusigauti, reiks pažiūrėti Labai norisi, ber kažin ar verta?
Aš varčiau, tai kažko kito tikėjausi. Fotografijos ne itin, ir šiaip ten ne tradicinė receptų knygą. Daug be prasmės nuotraukų įdėta - dukros, turguose visokiuose. Nelabai man kažkaip pasirodė Skaityt tai neskaičiau aišku. Gal antrą kartą pervertus kitaip pasirodys. Bet kol kas nepirkau
Troškinti ėrienos (kiaulienos) kulniukai
Išbandžiau šį receptą šiandien ir kaip visada likau sužavėta skonio . Labai skanu ir sotu...Taigi:
Reikia:
4 ėrienos kulniukų (aš naudojau kiaulienos );
1 v.š. miltų
raudonėlio, aitriosios paprikos, druskos, šviežiai maltų pipirų;
1 didelės morkos,
3 salierų stiebų (aš vėlgi nusižengiau ir naudojau šaknį);
2 nedidelių svogūnų;
1 taurės vyno;
2 šakelių rozmarino (ar džiovinto rozmarino);
2-3 v.š. vyno acto;
1 didelės skardinės konservuotų pomidorų.
Aliejaus.
Bulvių košei produktų.
Kulniukus (nulupus odą) apvoliojame miltų, raudonėlio, aitriosios paprikos, druskos ir pipirų mišinyje. Tuomet ant lėtos ugnies apkepame kulniukus iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. Išimame kulniukus, dedame paprastai pjaustytas daržoves, rozmariną ir pakepiname. Kai jau svogūnai suminkštėja, pilame actą, užverdame. Tada pilame vyno - užverdame. Tuomet pilame smulkintus pomidorus, dar truputį pakaitiname.
Supilame padažą į troškinimo puodą, sudedame kulniukus - jie turi būti apsemti iki pusės. Uždengiame ir kišame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Troškiname apie 1,5- 2 val, kol mėsa lengvai nusiims nuo kaulo.
Valgome su bulvių koše
Oliveriui
Išbandžiau šį receptą šiandien ir kaip visada likau sužavėta skonio . Labai skanu ir sotu...Taigi:
Reikia:
4 ėrienos kulniukų (aš naudojau kiaulienos );
1 v.š. miltų
raudonėlio, aitriosios paprikos, druskos, šviežiai maltų pipirų;
1 didelės morkos,
3 salierų stiebų (aš vėlgi nusižengiau ir naudojau šaknį);
2 nedidelių svogūnų;
1 taurės vyno;
2 šakelių rozmarino (ar džiovinto rozmarino);
2-3 v.š. vyno acto;
1 didelės skardinės konservuotų pomidorų.
Aliejaus.
Bulvių košei produktų.
Kulniukus (nulupus odą) apvoliojame miltų, raudonėlio, aitriosios paprikos, druskos ir pipirų mišinyje. Tuomet ant lėtos ugnies apkepame kulniukus iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. Išimame kulniukus, dedame paprastai pjaustytas daržoves, rozmariną ir pakepiname. Kai jau svogūnai suminkštėja, pilame actą, užverdame. Tada pilame vyno - užverdame. Tuomet pilame smulkintus pomidorus, dar truputį pakaitiname.
Supilame padažą į troškinimo puodą, sudedame kulniukus - jie turi būti apsemti iki pusės. Uždengiame ir kišame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Troškiname apie 1,5- 2 val, kol mėsa lengvai nusiims nuo kaulo.
Valgome su bulvių koše
Oliveriui