Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

QUOTE(Sonatina @ 2008 01 31, 22:28)
tavi, reikia ir 120 g džiūvėsėlių smile.gif

Štai čia yra tikslus receptas 4u.gif

ačiū, visą kitą užsirašiau.
Atsakyti
WOW! Labai maloniai nustebau radusi tokią temą SM! Ačiū už nuorodas. Aš irgi jungiuosi prie dievinančių Oliverio kulinarinį genialumą, visada stengiuso pažiūrėt jo laidas ir seilės amžinai tysta biggrin.gif Kolkas naudojuosi tik jo techniniais patarimais dėl gaminimo, be to jis dažnai gamina su tokiu polėkiu, kad gražu vien pažiūrėt, bet pagamint ne taip lengva, nes LT kartais tokių produktų nė su žiburiu nerastum, reikai interpretuot, o tai jau visai kas kita... doh.gif Kai išbandysiu patiekalų, brūkštelsiu wink.gif Planuoju šokoladinį jo tortuką su uogom pagamint MB gimtadieniui (Oliveris jį gamino žmonai, akd ji nesupyktų, kad jsi jis prisikvietė chebros vakare biggrin.gif)
Papildyta:
Iš Oliverio recptų va greit darysiu Mango kokteilį (indiškas desertas), kai tik mangai sunoks ant palangės smile.gif.
255 ml natūralaus jogurto
130 ml pieno
130 mango (3 vaisiai)
4 šaukštai cukraus
Galima kardamono dar įbert

Atsakyti
QUOTE(Llauritta @ 2008 02 08, 13:21)
Papildyta:
Iš Oliverio recptų va greit darysiu Mango kokteilį (indiškas desertas), kai tik mangai sunoks ant palangės smile.gif.
255 ml natūralaus jogurto
130 ml pieno
130 mango (3 vaisiai)
4 šaukštai cukraus
Galima kardamono dar įbert


Va šiandien išbandžiau šį kokteilį, nu nerealiai gardu, apsilaižydama su MB sukapojom. Kai mažius paaugs ir jis gaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Llauritta @ 2008 02 08, 10:21)
Iš Oliverio recptų va greit darysiu Mango kokteilį (indiškas desertas), kai tik mangai sunoks ant palangės smile.gif.
255 ml natūralaus jogurto
130 ml pieno
130 mango (3 vaisiai)
4 šaukštai cukraus
Galima kardamono dar įbert


prašau man čia pakomentuot su tuo 130 mango? tai dar 3 vaisiai tai cia kas 130 g mases mangu ar skyscio turis? ir kokio tada pas jus dydzio tie mangai kad 130 reik 3... g.gif susiveliau...
Atsakyti
Gal užsirašėt kas nors kur vakar darė laimų šerbetą?
Labai ten greitai jis viską sumakalavo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2008 02 11, 14:17)
Gal užsirašėt kas nors kur vakar darė laimų šerbetą?
Labai ten greitai jis viską sumakalavo.  ax.gif


I cukraus sirupa isspaude 5 limetu sultis. Tik nezinau, kiek ten to cukraus sirupo buvo. dar zieveles patarkavo. Po to atsalde kameroje (velgi - neasiku kokioj temperaturoj), istrauke, pamaise ir vel i kamera.
Na, reikia bandyti, kad gautusi.

Beje, primete i pasto dezute reklamu kazkokiu. Uzmeciau aki - ziuriu - ogi zada, kad vasario pabaigoj Jamie Oliverio knyga bus knygynuose lietuviskai. Tik nezinai, kiek kainuos.
Atsakyti
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2008 02 12, 10:22)
ogi zada, kad vasario pabaigoj Jamie Oliverio knyga bus knygynuose lietuviskai. Tik nezinai, kiek kainuos.

Kokia leidykla? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 02 12, 21:30)
Kokia leidykla?  smile.gif

Alma Littera. Naujam kataloge jau yra knygos anonsas, bet kainos dar nerašo...
Atsakyti
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2008 02 12, 10:22)
I cukraus sirupa isspaude 5 limetu sultis. Tik nezinau, kiek ten to cukraus sirupo buvo. dar zieveles patarkavo. Po to atsalde kameroje (velgi - neasiku kokioj temperaturoj), istrauke, pamaise ir vel i kamera.
Na, reikia bandyti, kad gautusi.

Beje, primete i pasto dezute reklamu kazkokiu. Uzmeciau aki - ziuriu - ogi zada, kad vasario pabaigoj Jamie Oliverio knyga bus knygynuose lietuviskai. Tik nezinai, kiek kainuos.

bigsmile.gif smagi naujiena, aciu, galima pradeti taupyti doh.gif
Atsakyti
2004 metų Delicious žurnale Jamie Oliver gamino valentino dienos pietus. Desertui siūlė pasigaminti Žaliosios arbatos ir vanilės panna cotta su šokoladiniu padažu. Pabandysiu išversti...

100 ml pieno,
1 vanilės ankštis,
3 maišeliai žaliosios arbatos arba 2 kupini šaukštai žaliosios arbatos arbatžolių,
350 ml grietinėlės (double cream),
1 1/4 lapelis želatinos, išmirkytos vandenyje,
70 g cukraus pudros,
30 g cukraus,
150 ml vandens,
1 šaukštas kakavos miltelių,
100 g tamsaus šokolado, sulaužyto gabalėliais.

Į nedidelį puodą supilkite pieną, perskeltą vanilės ankštį ir jos sėklas, arbatos maišelius ar arbatžoles ir pusę kiekio grietinėlės. Virkite ant mažos ugnies apie 10 min, kol nugaruos trečdalis. Nuimkite nuo viryklės ir nuspauskite arbatos maišelius ( jei naudojote arbatžoles, perkoškit skystį per sietelį). Nuspauskite išmirkusius želatinos lapelius, įmaišykit į karštą pieną ir palikit, kad ištirptų. Atvėsinkit ir įdėkite į šaldytuvą. Vis pamaišykite. Kai masė pradės tirštėti išimkit vanilės ankštį. Išplakite cukraus pudrą ir likusią grietinėlę. Sumaišykite su mase iš šaldytuvo. Supilstykit į 4 formeles (tinka mažos stiklinaitės ar puodeliai). Uždenkite ir šaldykit mažiausiai valandą.
Tuo metu į nedidelį puodą sudėkite cukrų, vandenį ir kakavą. Užvirkite ir nuėmę nuo viryklės sudėkit gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykit kol šokoladas ištirps. Prieš patiekiant padažą truputį pašildykit.
Norėdami išimti panna cottą iš formelių, formeles trumpam įkiškit į karštą vandenį ir apvertę ant lekštės iškratykit desertą. Aplinkui pašlakstykit šokoladinio padažo.
Arba, ypač jei jaučiate, kad desertas gavosi drėgnokas, paprasčiausiai patiekite formelėse, o padažą užpilkite ant viršaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedula: 15 vasario 2008 - 16:51
Dar vienas receptėlis.

Dešrelės su porų koše
1 kg nuskustų ir per pusę perpjautų bulvių,
truputis sviesto,
du supjaustyti žiedeliais porai,
200 ml pieno,
alyvų aliejaus,
šviežio šalavijų lapelių,
du raudoni svogūnai,supjaustyti plonomis skiltelėmis,
gera sauja šviežių arba šaldytų (ir atšildytų) spanguolių,
2,5 cm ilgio cinamono lazdelė,
5 cm gabalėlis šviežio imbiero,
3 šaukštai balzamiko acto,
8 geros kokybės kiaulienos dešrelės (tokios kur faršas viduj).
Bulves išvirti, nusunkti ir uždengti.
Puode ištirpinti sviestą ir sudėti porus. Kepinti ant nedidelės ugnies maždaug 5 min. kol suminkštės. Supilti pieną, užvirinti ir supilti ant bulvių. Gerai sutrinti, pridėti druskos pagal skonį.
Įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilti šlakelį aliejaus ir jame pakepinti šalavijo lapeliuskol taps traškūs. Išimti juos iš keptuvės. Įpilti daugiau aliejaus ir 5 min. kepinti svogūnus. Paskui sudėti spanguoles, cinamoną ir truputį vandens. Troškinti 10-15 min. vis pamaišant, kol svogūnai taps minkšti. Sudėti tarkuotą imbierą ir actą ir dar virti 30 sek. Įdėti druskos, išimti cinamono lazdelę.
Įkaitinti grilį iki vidutinio karštumo. Kepti dešreles, vis pavartant apie 15 min. Patiekti su koše, svogūnų čatniu ir skrudintais šalavijų lapeliais.

Šaltinis žurnalas Delicious 2005 December
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedula: 16 vasario 2008 - 23:58
Šokoladinis prancūziškų ragelių (croissant) pudingas

50 g minkšto sviesto,ir dar truputis kepimo indui ištepti,
4 prancūziški rageliai (croissants),
150 g sulaužyto gabalėliais juodo šokolado,
3 kiaušiniai,
50 g. cukraus,
250 ml pieno,
250 ml grietinėlės,
tarkuota 1 apelsino žievelė,
50 g migdolų plokštelių,
1 šaukštas cukraus pudros.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepti sviestu. Ragelius perpjauti horizontaliai per pusę ir iš abiejų pusių plonai aptepti sviestu. Sudėti ragelius į kepimo indą taip, kad vienas ragelis uždengtų truputį kito. Į tarpus prikaišioti šokolado gabaliukų.
Ištrinti kiaušinius su cukrumi, tada įmaišyti pieną, grietinėlę ir beveik visą apelsino žievelę. Užpilti ant ragelių ir juos paspausti, kad susigertų plakinys. Kepti 25 min.
Migdolų plokšteles perlieti šaltu vandeniu ir kol dar drėgnos apvolioti cukraus pudroje. Apibarstyti jomis pudingo viršų ir kepti dar 10 min. kol migdolai pageltonuos ir taps traškūs. Apibarstyti likusia apelsino žievele.

Šaltinis žurnalas Delicious 2005 December
Atsakyti