[B]Kepta varškė su kepintomis daržovėmis iš Oliverio šou
Štai vienas nesudėtingas Oliverio receptas:
Jis paėmė 2 litrus pieno, užvirino, įpylė 1 stiklinę baltojo vyno acto, pamaišė, kai sutraukė - nukėlė nuo ugnies, varškę išvertė į sietelį ir paliko 40 min. nusausėti.
Paskui keptuvę patepė aliejum, įkaitino, pabarstė rupia druska, uždėjo tą varškę (vizualiai atrodė kaip storas blynas), pabarstė druska, juodaisiais pipirais. Kai apačia apkepė - apvertė, pripjaustė čili pipiriuko, dar kažkokių prieskoninių žolelių -tarsi kalendros. Ir viskas.
Paskui patiekė su apkeptomis daržovėmis, užpiltomis kario padažu. Jis kepė neprisvylančioje keptuvėje. Jei būtų kitokia, manau, reikėtų daugiau aliejaus.
Papildyta:

Argentinietiškas Čiumičiūri padažas
2 saujos pjaustytų petražolių
pusė žaliosios paprikos
3 skiltelės česnako
keli šaukštai alyvuogių aliejaus
druska
Verdančiu vandeniu užplikykite smulkiai supjaustytas petražoles. Jas nukoškite ir atvėsinkite. Tuo metu smulkiai supjaustykite papriką ir česnaką. Viską sumaišykite, įpilkite druskos (padažas turėtų būti gana sūrus) ir supilkite aliejų.
Šaukštelį padažo įdėkite į gaspačio sriubą. Likusį padažą laikykite šaldytuve ir patiekite prie mėsos patiekalų.
Papildyta:
dariau bulviu uzkepele jei kam idomu receptukas:
4 pievagrybiai 1 svogunas
saukstas aliejau
saukstas sviestuko
300gr farso ( as naudojau kiauleina)
saukstas grietines
1 kubelis sultinio maggi tostilija ( galima ir kitokiu)
6 bulves.
bulvytes supjaustyti kubeliais ir deti i verdanti siek tiek pasudyta vandeni.virti ~10min.
svoguna ir pievagrybius taip pat supjaustyti ir apkepinti keptuveje saukste aliejaus ie saukste sviesto.kiek apkepus sudeti farsa ir apuarstyti sutrupintu kubeliu sultinio.viska apkepti, sudeti isvirusias bulves dar kelias min viska maisant pakepinti ir deti i "bletele " ir i orkaite kokiai 10min.ant virsaus uzdeti grietines, as dar turejau svogunu laisku tai smulkiai supjausciau ir uzberiau ant virsaus.
tikrai labai skanu gavosi.
Papildyta:
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas
Nors vasarą yra daugiau būdų patenkinti kažko saldaus poreikį, vis tiek dažnai renkuosi
šokoladą. Jį mėgstu visokį, tačiau pirmenybę atiduodu pieniškam Cote DOr su karamelizuotais riešutais, kurio paragavau prieš pora metų Belgijoje (beje, šiuo metu galima nusipirkti IKI parduotuvėse). Šio šokolado skonį prisiminiau, kai vieną iš vakarų žiūrėjau kaip Jamie Oliver mikliai gamina dviejų riešutų pyragą. Prisiminiau ir nutariau pagaminti.
Receptas smagus tuo, jog jame nėra miltų. Be to, kiekvieną kartą, dėdamas skirtingą šokoladą, gaudavau kitokius skonio atspalvius. Kol kas pirmauja variantas, kuriame naudojau juodąjį šokoladą turintį 70% kakavos. Skanumėlis. Nesusipeškite dėl paskutinio kąsnelio!
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai ir tryniai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD
Papildyta:
Vienas labiausiai patikusių receptų iš Oliverio knygos - "farfalle su savojos kopūstu, šonine, čiobreliais ir mozarela".
Reikės:
10 gabaliukų plonai supjaustytos rukytos šoninės (orginale pancetta)
alyvuogių aliejaus
1 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako
1 saujos čiobrelių
1 didelio savojos kopūsto (perpjauti į 4 dalis, išimti kotą ir susmulkinti)
1 sauja tarkuoto sūrio. (orginale parmezano, naudotas montekampas ar kažkaip panašiai)
455 g makaronų (kaspinėlių, kitaip vadinamų farfalle)
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
200g mozarelos sūrio, supjaustyti 1 cm storio riekelėm
2 saujų kedro riešutų, lengvai paskrudintų
Sauja, tai čia kažkoks tūrio matas, reiškiantis biškį.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir paskrudinti šoninę, kol pagels. Sudėti česnaką ir čiobrelį (labai nerealus derinys) ir pakepinti kol česnakas suminkštės. Sudėti savojos kopūstą bei parmezano sūrį ir uždengti dangčiu. Troškinti apie 5 min nuolat pamaišant (kol verda makaronai) kol kopūstas suminkštės. Padruskinti, papipirinti, apšlakstyti alyvuogių aliejum (orginale some nice peppery extra virgin olive oil). Nukoštus makaronus sudėti į keptuvę, sudėti mozarelos sūrį ir riešutus. Išmaišyti ir nedelsiant patiekti į stalą
Labai skanu, greita, paprasta.
Papildyta:
Apie krabus su greipfrutais
Salotos su krabų mėsa ir greipfrutais (nežinau kaip tas žodis rašosi). Greita, nematytas skonis,. Žodžiu patiekalas patiko.
Receptas matytas per teliką per Oliverio laidą. Ingridientai nelabai atitinka originalo, bet vistiek nieko.
Į dubenį skiltelėmis išpjaustom greipfrutą ir ten pat išspaudžiam likusias sultis. Kitam dubenėlyje susmulkinam krabų mėsą (na taip ant pakelio buvo parašyta, kiek ten mėsos ir tuo labiau krabų nežinau). Smulkiai supjaustom petražolių (orginale baziliko), čili pipiro ir apibarstome krabus, jei reikia papipirinam, padruskinam, pašlakstom alyvuogių (naudojau su bazilikais) aliejumi bei greipfrutų sultimis ir išmaišome. Į dubenį, kur yra greipfrutai sudedame salotas (orginale visokie visokiausi stiebeliai, ūseliai ir pan. aš naudojau aisbergo ir paprastas), dedame šiek tiek druskos ir pipirų, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir išmaišom. Dedame į lėkštę salotų lapus, iš kraštų apdedame greipfruto skiltelėmis ir ant viršaus dedame krabų mėsą (arba kaip išeina/norisi).