nu va receptuka jau turiu :
2kg mesos lenkiskai lopatka dalies nera vyro namie tai negaliu tiksliai pasakyt kuri cia dalis, bet toks raumuo kvadratini gabala turejo is vienos puses truputis lasinuko toks nedidelis supjauste ta laisni taip kryzium itryne druska ir pipirais ir i karsta keptuve lasiniu i apacia kad jis aptirptu. tada galima ipilt truputi alyvuogiu aliejaus.
apie 1/3 kg papriku spalvotu, jas isvalyt perpjaut pusiau issilgai ir supjaustyt kaip imanoma plonesnem juostelem. isimti mesa is keptuves ir sudet paprikas pridet druskos pipiru, kmynu ant 2 kg mesos dejo 2 saukstelius. ir 2 saukstai paprikos milteliu- prieskoniu. kepant karts nuo karto maisom. tuo tarpu mesa ilsisi ant lentos ir laukia savo eiles.
tada reikia apkepti keleta papriku arba ten jis eme is stiklainio apkeptu is supjaustyt ir sudet. supjaustyt ir pridet du raudonus svogunus- svogunai buvo pjaustomi plunksnelem. dar pridedam mairuno ir oregano ir vienas indelis puskute apie kokis 300 ml man atrodo konservuotu pomidoruir viskas irgi i keptuve ar troskintuva kur tos paprikos kepa. po keletos minuciu idedam atgal mesos gabala apipilam ta paprika kad butu sluoksnis apacioj ir virsuj padngta truputi. toliau. ipilam vandens kad viska apsemtu, galima pilt buljono, bet sake pils vandens. tada dar ipilti geros kokybes raudono vyno acto 3-4 v.saukstus. pakept keleta minuciu ir ikist i orkaite ir kept apie 2,5-3 val letai. patiekiama su basmati ryziais, kurie turi but birus. i verdanti vandeni det ryzius po 10 min nusunkt juos i drusliaka nzn kaip lietuviskai ir gaudyt besunkiat ta pati vandeni nuo ryziu i ta pati puoda. tada pastatyt puoda atgal ant ugnies i ta puoda istatyt ta drusliaka kad kabetu prident tuos ryzius dangciu ir jie turi dabaigt virti ant garu.
mesa bus paruosta valgymui tada kai lengvai plys, skirsis dalinsis nzn kaip tiksliai apibudint.
iki pilnos laimes dar sumaisyt gritines apie 200 g su rysuleliu pjaustytu petrazoliu ir itarkuot citrinos zieves, bet sulciu nepilt. viska ismaisyt ir kai mesa patiekinesim i stala ten buvo dideliam bliude kad kas kiek nori tas tiek isisdeda ipilt tagreitine ir uzpilt ant virsaus ta grietine papriku padazu, kad taip isimakaluotu. jau dar tokio neaiskaus recepto aprasymo niekas turbut nebuvo parases atsiprasau bet kam labai reikes tas atsirinks einu gamint pranesiu kaip gavos ir darysiu is sprandines, nes ner vyro tai nzn kuri ta dalis lopatka ir nzn ar jos turim namie bet bus gerai jauciu dar nusirasiau papriku idarytu recepta jai kam nors idomu ne taip painiai parasysiu...
Tą receptėlį su paprikom ir aš mačiau, atrodė labai niam niam.....
QUOTE(Loreli @ 2007 12 29, 22:45)
Tą receptėlį su paprikom ir aš mačiau, atrodė labai niam niam.....
ne tik atrode, bet taip ir yra jau beveik suraitem
Pabandžiau daryti lašišinį upėtakį pamarinuota su šviežiu rozmarinu, juodais pipirais, citrinos sunka ir žievele. Tai net mano mažius pasakė skanu. Prie žuvies padariau apvirtas bulves, kurias kepiau pavoliojusi aliejuje su druska, uod.pipirais ir romarino truputi. Mano šeimai labai patiko.
Netingekit ir idekit daugiau receptu, nes labai smagu kazka idomesnio pasigaminti
As vakar isbandziau "brownies", recepta radau Oliverio tiklapyje. Toms, kurioms sunku issiversti is anglu k. papostinsiu lietuviska varianta:
250g sviesto
200g juodojo sokolado (70proc kakavos)
80g kakavos
65g miltu
350g smulkaus cukraus
1saukstelis kepimo milteliu
4 kiausiniai
1 apelsino zievele
Galima naudoti: 50g kapotu riesutu ir 75g dziovintu vysniu
Ant karstu garu islydyti sviesta ir sokolada, kol pasidarys vientisa mase; jeigu naudosit vysnias ir riesutus, ideti juos i sita mase.
Atskirame inde sumaisyti miltus, kakava, kepimo miltelius. Sumaisyti sokolado mase su visais biriais produktais.
Ideti suplaktus kiausinius ir gerai viska sumaisyti.
Ant kepimo skardos dedam kepimo popieriaus, orkaite ikaitinam iki 180C ir kepam 25minutes. Neperkepti! Atvesinti ir supjaustyti tokiais kvadratukais.
Isejo tikrai labai skaniai! Tik neperkepkit, nes pyrago isore turi buti kieta, bet vidus truputi "slapokas" Beje, as nenaudojau vysniu, bet dejau lazdyno riesutu. Skanaus!
P.S. isbandykit vista tesloje! Tikrai puikiai iseina!
As vakar isbandziau "brownies", recepta radau Oliverio tiklapyje. Toms, kurioms sunku issiversti is anglu k. papostinsiu lietuviska varianta:
250g sviesto
200g juodojo sokolado (70proc kakavos)
80g kakavos
65g miltu
350g smulkaus cukraus
1saukstelis kepimo milteliu
4 kiausiniai
1 apelsino zievele
Galima naudoti: 50g kapotu riesutu ir 75g dziovintu vysniu
Ant karstu garu islydyti sviesta ir sokolada, kol pasidarys vientisa mase; jeigu naudosit vysnias ir riesutus, ideti juos i sita mase.
Atskirame inde sumaisyti miltus, kakava, kepimo miltelius. Sumaisyti sokolado mase su visais biriais produktais.
Ideti suplaktus kiausinius ir gerai viska sumaisyti.
Ant kepimo skardos dedam kepimo popieriaus, orkaite ikaitinam iki 180C ir kepam 25minutes. Neperkepti! Atvesinti ir supjaustyti tokiais kvadratukais.
Isejo tikrai labai skaniai! Tik neperkepkit, nes pyrago isore turi buti kieta, bet vidus truputi "slapokas" Beje, as nenaudojau vysniu, bet dejau lazdyno riesutu. Skanaus!
P.S. isbandykit vista tesloje! Tikrai puikiai iseina!
QUOTE(princiupesa @ 2007 09 16, 14:59)
Tiesa, tas pomidorų "marmalas" atrodo taip - užkepėlių-sumuštinių nespėjau nufotkinti. Skanu su baltu vynu...
merginos o kokiomis dalimis dedate?
lygiomis ar ne siuos ingredientus?
ir labai aciu, kad pasidalinate receptukais butinai isbandysiu bent penkis is cia pateiktu
[B]Kepta varškė su kepintomis daržovėmis iš Oliverio šou
Štai vienas nesudėtingas Oliverio receptas:
Jis paėmė 2 litrus pieno, užvirino, įpylė 1 stiklinę baltojo vyno acto, pamaišė, kai sutraukė - nukėlė nuo ugnies, varškę išvertė į sietelį ir paliko 40 min. nusausėti.
Paskui keptuvę patepė aliejum, įkaitino, pabarstė rupia druska, uždėjo tą varškę (vizualiai atrodė kaip storas blynas), pabarstė druska, juodaisiais pipirais. Kai apačia apkepė - apvertė, pripjaustė čili pipiriuko, dar kažkokių prieskoninių žolelių -tarsi kalendros. Ir viskas.
Paskui patiekė su apkeptomis daržovėmis, užpiltomis kario padažu. Jis kepė neprisvylančioje keptuvėje. Jei būtų kitokia, manau, reikėtų daugiau aliejaus.
Papildyta:
Argentinietiškas Čiumičiūri padažas
2 saujos pjaustytų petražolių
pusė žaliosios paprikos
3 skiltelės česnako
keli šaukštai alyvuogių aliejaus
druska
Verdančiu vandeniu užplikykite smulkiai supjaustytas petražoles. Jas nukoškite ir atvėsinkite. Tuo metu smulkiai supjaustykite papriką ir česnaką. Viską sumaišykite, įpilkite druskos (padažas turėtų būti gana sūrus) ir supilkite aliejų.
Šaukštelį padažo įdėkite į gaspačio sriubą. Likusį padažą laikykite šaldytuve ir patiekite prie mėsos patiekalų.
Papildyta:
dariau bulviu uzkepele jei kam idomu receptukas:
4 pievagrybiai 1 svogunas
saukstas aliejau
saukstas sviestuko
300gr farso ( as naudojau kiauleina)
saukstas grietines
1 kubelis sultinio maggi tostilija ( galima ir kitokiu)
6 bulves.
bulvytes supjaustyti kubeliais ir deti i verdanti siek tiek pasudyta vandeni.virti ~10min.
svoguna ir pievagrybius taip pat supjaustyti ir apkepinti keptuveje saukste aliejaus ie saukste sviesto.kiek apkepus sudeti farsa ir apuarstyti sutrupintu kubeliu sultinio.viska apkepti, sudeti isvirusias bulves dar kelias min viska maisant pakepinti ir deti i "bletele " ir i orkaite kokiai 10min.ant virsaus uzdeti grietines, as dar turejau svogunu laisku tai smulkiai supjausciau ir uzberiau ant virsaus.
tikrai labai skanu gavosi.
Papildyta:
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas
Nors vasarą yra daugiau būdų patenkinti kažko saldaus poreikį, vis tiek dažnai renkuosi
šokoladą. Jį mėgstu visokį, tačiau pirmenybę atiduodu pieniškam Cote DOr su karamelizuotais riešutais, kurio paragavau prieš pora metų Belgijoje (beje, šiuo metu galima nusipirkti IKI parduotuvėse). Šio šokolado skonį prisiminiau, kai vieną iš vakarų žiūrėjau kaip Jamie Oliver mikliai gamina dviejų riešutų pyragą. Prisiminiau ir nutariau pagaminti.
Receptas smagus tuo, jog jame nėra miltų. Be to, kiekvieną kartą, dėdamas skirtingą šokoladą, gaudavau kitokius skonio atspalvius. Kol kas pirmauja variantas, kuriame naudojau juodąjį šokoladą turintį 70% kakavos. Skanumėlis. Nesusipeškite dėl paskutinio kąsnelio!
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai ir tryniai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD
Papildyta:
Vienas labiausiai patikusių receptų iš Oliverio knygos - "farfalle su savojos kopūstu, šonine, čiobreliais ir mozarela".
Reikės:
10 gabaliukų plonai supjaustytos rukytos šoninės (orginale pancetta)
alyvuogių aliejaus
1 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako
1 saujos čiobrelių
1 didelio savojos kopūsto (perpjauti į 4 dalis, išimti kotą ir susmulkinti)
1 sauja tarkuoto sūrio. (orginale parmezano, naudotas montekampas ar kažkaip panašiai)
455 g makaronų (kaspinėlių, kitaip vadinamų farfalle)
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
200g mozarelos sūrio, supjaustyti 1 cm storio riekelėm
2 saujų kedro riešutų, lengvai paskrudintų
Sauja, tai čia kažkoks tūrio matas, reiškiantis biškį.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir paskrudinti šoninę, kol pagels. Sudėti česnaką ir čiobrelį (labai nerealus derinys) ir pakepinti kol česnakas suminkštės. Sudėti savojos kopūstą bei parmezano sūrį ir uždengti dangčiu. Troškinti apie 5 min nuolat pamaišant (kol verda makaronai) kol kopūstas suminkštės. Padruskinti, papipirinti, apšlakstyti alyvuogių aliejum (orginale some nice peppery extra virgin olive oil). Nukoštus makaronus sudėti į keptuvę, sudėti mozarelos sūrį ir riešutus. Išmaišyti ir nedelsiant patiekti į stalą
Labai skanu, greita, paprasta.
Papildyta:
Apie krabus su greipfrutais
Salotos su krabų mėsa ir greipfrutais (nežinau kaip tas žodis rašosi). Greita, nematytas skonis,. Žodžiu patiekalas patiko.
Receptas matytas per teliką per Oliverio laidą. Ingridientai nelabai atitinka originalo, bet vistiek nieko.
Į dubenį skiltelėmis išpjaustom greipfrutą ir ten pat išspaudžiam likusias sultis. Kitam dubenėlyje susmulkinam krabų mėsą (na taip ant pakelio buvo parašyta, kiek ten mėsos ir tuo labiau krabų nežinau). Smulkiai supjaustom petražolių (orginale baziliko), čili pipiro ir apibarstome krabus, jei reikia papipirinam, padruskinam, pašlakstom alyvuogių (naudojau su bazilikais) aliejumi bei greipfrutų sultimis ir išmaišome. Į dubenį, kur yra greipfrutai sudedame salotas (orginale visokie visokiausi stiebeliai, ūseliai ir pan. aš naudojau aisbergo ir paprastas), dedame šiek tiek druskos ir pipirų, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir išmaišom. Dedame į lėkštę salotų lapus, iš kraštų apdedame greipfruto skiltelėmis ir ant viršaus dedame krabų mėsą (arba kaip išeina/norisi).
Štai vienas nesudėtingas Oliverio receptas:
Jis paėmė 2 litrus pieno, užvirino, įpylė 1 stiklinę baltojo vyno acto, pamaišė, kai sutraukė - nukėlė nuo ugnies, varškę išvertė į sietelį ir paliko 40 min. nusausėti.
Paskui keptuvę patepė aliejum, įkaitino, pabarstė rupia druska, uždėjo tą varškę (vizualiai atrodė kaip storas blynas), pabarstė druska, juodaisiais pipirais. Kai apačia apkepė - apvertė, pripjaustė čili pipiriuko, dar kažkokių prieskoninių žolelių -tarsi kalendros. Ir viskas.
Paskui patiekė su apkeptomis daržovėmis, užpiltomis kario padažu. Jis kepė neprisvylančioje keptuvėje. Jei būtų kitokia, manau, reikėtų daugiau aliejaus.
Papildyta:
Argentinietiškas Čiumičiūri padažas
2 saujos pjaustytų petražolių
pusė žaliosios paprikos
3 skiltelės česnako
keli šaukštai alyvuogių aliejaus
druska
Verdančiu vandeniu užplikykite smulkiai supjaustytas petražoles. Jas nukoškite ir atvėsinkite. Tuo metu smulkiai supjaustykite papriką ir česnaką. Viską sumaišykite, įpilkite druskos (padažas turėtų būti gana sūrus) ir supilkite aliejų.
Šaukštelį padažo įdėkite į gaspačio sriubą. Likusį padažą laikykite šaldytuve ir patiekite prie mėsos patiekalų.
Papildyta:
dariau bulviu uzkepele jei kam idomu receptukas:
4 pievagrybiai 1 svogunas
saukstas aliejau
saukstas sviestuko
300gr farso ( as naudojau kiauleina)
saukstas grietines
1 kubelis sultinio maggi tostilija ( galima ir kitokiu)
6 bulves.
bulvytes supjaustyti kubeliais ir deti i verdanti siek tiek pasudyta vandeni.virti ~10min.
svoguna ir pievagrybius taip pat supjaustyti ir apkepinti keptuveje saukste aliejaus ie saukste sviesto.kiek apkepus sudeti farsa ir apuarstyti sutrupintu kubeliu sultinio.viska apkepti, sudeti isvirusias bulves dar kelias min viska maisant pakepinti ir deti i "bletele " ir i orkaite kokiai 10min.ant virsaus uzdeti grietines, as dar turejau svogunu laisku tai smulkiai supjausciau ir uzberiau ant virsaus.
tikrai labai skanu gavosi.
Papildyta:
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas
Nors vasarą yra daugiau būdų patenkinti kažko saldaus poreikį, vis tiek dažnai renkuosi
šokoladą. Jį mėgstu visokį, tačiau pirmenybę atiduodu pieniškam Cote DOr su karamelizuotais riešutais, kurio paragavau prieš pora metų Belgijoje (beje, šiuo metu galima nusipirkti IKI parduotuvėse). Šio šokolado skonį prisiminiau, kai vieną iš vakarų žiūrėjau kaip Jamie Oliver mikliai gamina dviejų riešutų pyragą. Prisiminiau ir nutariau pagaminti.
Receptas smagus tuo, jog jame nėra miltų. Be to, kiekvieną kartą, dėdamas skirtingą šokoladą, gaudavau kitokius skonio atspalvius. Kol kas pirmauja variantas, kuriame naudojau juodąjį šokoladą turintį 70% kakavos. Skanumėlis. Nesusipeškite dėl paskutinio kąsnelio!
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai ir tryniai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD
Papildyta:
Vienas labiausiai patikusių receptų iš Oliverio knygos - "farfalle su savojos kopūstu, šonine, čiobreliais ir mozarela".
Reikės:
10 gabaliukų plonai supjaustytos rukytos šoninės (orginale pancetta)
alyvuogių aliejaus
1 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako
1 saujos čiobrelių
1 didelio savojos kopūsto (perpjauti į 4 dalis, išimti kotą ir susmulkinti)
1 sauja tarkuoto sūrio. (orginale parmezano, naudotas montekampas ar kažkaip panašiai)
455 g makaronų (kaspinėlių, kitaip vadinamų farfalle)
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
200g mozarelos sūrio, supjaustyti 1 cm storio riekelėm
2 saujų kedro riešutų, lengvai paskrudintų
Sauja, tai čia kažkoks tūrio matas, reiškiantis biškį.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir paskrudinti šoninę, kol pagels. Sudėti česnaką ir čiobrelį (labai nerealus derinys) ir pakepinti kol česnakas suminkštės. Sudėti savojos kopūstą bei parmezano sūrį ir uždengti dangčiu. Troškinti apie 5 min nuolat pamaišant (kol verda makaronai) kol kopūstas suminkštės. Padruskinti, papipirinti, apšlakstyti alyvuogių aliejum (orginale some nice peppery extra virgin olive oil). Nukoštus makaronus sudėti į keptuvę, sudėti mozarelos sūrį ir riešutus. Išmaišyti ir nedelsiant patiekti į stalą
Labai skanu, greita, paprasta.
Papildyta:
Apie krabus su greipfrutais
Salotos su krabų mėsa ir greipfrutais (nežinau kaip tas žodis rašosi). Greita, nematytas skonis,. Žodžiu patiekalas patiko.
Receptas matytas per teliką per Oliverio laidą. Ingridientai nelabai atitinka originalo, bet vistiek nieko.
Į dubenį skiltelėmis išpjaustom greipfrutą ir ten pat išspaudžiam likusias sultis. Kitam dubenėlyje susmulkinam krabų mėsą (na taip ant pakelio buvo parašyta, kiek ten mėsos ir tuo labiau krabų nežinau). Smulkiai supjaustom petražolių (orginale baziliko), čili pipiro ir apibarstome krabus, jei reikia papipirinam, padruskinam, pašlakstom alyvuogių (naudojau su bazilikais) aliejumi bei greipfrutų sultimis ir išmaišome. Į dubenį, kur yra greipfrutai sudedame salotas (orginale visokie visokiausi stiebeliai, ūseliai ir pan. aš naudojau aisbergo ir paprastas), dedame šiek tiek druskos ir pipirų, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir išmaišom. Dedame į lėkštę salotų lapus, iš kraštų apdedame greipfruto skiltelėmis ir ant viršaus dedame krabų mėsą (arba kaip išeina/norisi).
Mergaitės praleidau ar paskutiniame recepte, kur margas pudingas su įvairiais džiovintais vaisiais džiūvėsėliai dedami? Miltų lyg tai 120g . Antrą kartą tą receptą pražiopsau.
Mane taip pat domina sitas receptas, ne nuo pradziu ziurejau tai nespejau uzsirasyti. Tiesa sia laida dar kartos sestadieni berods 15.30 prt tango tv
QUOTE(JaNNeTe @ 2008 01 31, 16:52)
Mane taip pat domina sitas receptas, ne nuo pradziu ziurejau tai nespejau uzsirasyti. Tiesa sia laida dar kartos sestadieni berods 15.30 prt tango tv
Kartos ir šį receptą rodo ne pirmą kartą ir kirkvieną kartą neišgirstų pradžios