aciu, uz recepto priminimus . Kita kart reikes sedet su tusinuku ir popieriuku.
bandziau kazkada daryti Tiramisu pagal Oliverio recepta, bet gavosi pernelyg slapias gal jis ir turi toks buti nors laidos metu taip neatrode
QUOTE(lapute33 @ 2007 10 09, 14:47)
bandziau kazkada daryti Tiramisu pagal Oliverio recepta, bet gavosi pernelyg slapias gal jis ir turi toks buti nors laidos metu taip neatrode
Tiramisu desertas turi būti šlapias, o Tiramisu tortas gali būti sausesnis, nes kitaipjis nebus torto formos . Taigi, manau, viskas tau gavosi būtent taip kaip reikia
Sveiki
kas turit Oliverio knygų, gal gali pažiūrėt ar ten yra užkandžių receptų su tigrinėmis krevetėmis?
Noriu patiekti švediškam stalui, tai reikėtų, kad nebūtų jokių riebių padažų, kad būtų pakankamai lengva ir saugu žmonėms valgyt...
Jei rasit, galit perrašyt angliškai, be vertimo, būtų didžiulis ačiū
kas turit Oliverio knygų, gal gali pažiūrėt ar ten yra užkandžių receptų su tigrinėmis krevetėmis?
Noriu patiekti švediškam stalui, tai reikėtų, kad nebūtų jokių riebių padažų, kad būtų pakankamai lengva ir saugu žmonėms valgyt...
Jei rasit, galit perrašyt angliškai, be vertimo, būtų didžiulis ačiū
Tigrinių krevečių manojoje knygoje nėra. Mielai pasidalinčiau.
Bet neseniai gaminau Svogūnų sriubą.
nesu didelė svogūnų gerbėja, bet tai, kas gavosi - mano gomuriui patiko.
Tad, reikia:
~ 1 kg pjaustytų svogūnų
ryšelis šviežių čiobrelių (aš pati naudojau džiovintus) - nubraukti lapeliai
6 smulkintos skiltelės česnako
1 lauro lapas
alyvų aliejaus
nemažas gabalas sviesto (na, čia taip parašyta)
1,3 l sultinio (vištienos, jautienos, daržovių)
jūros druskos ir maltų pipirų
1 bagetė arba čiabata
115 g tarkuoto kietojo sūrio
Svogūnus su čiobreliais, česnaku ir lauro lapu alyvų aliejuje ir svieste troškinti ant lėtos ugnies apie 15 min. dangčiu uždengtoje keptuvėje. Retkarčiais pamaišyti. Svogūnai neturi pagelsti, o tik suminkštėti. Kuo lėčiau troškinsis - tuo geriau. Tuomet, kai jau svogūnai suminkštės, keptuvę atidengti ir svogūnus kepinti aukštoje temperatūroje kol pagels. Tuomet - supilti sultinį, sumažinti kaitrą ir troškinti dar apie 20 min.
Sriubą pasūdyti ir pagal skonį įberti pipirų. Supilstyti į dubenėlius. Į kiekvieną dubenį sudėti nemažus atlaužtus bagetės arba čiabatos gabalus. Juos apšlakstyti alyvų aliejumi ir negailint apiberti sūriu. Paruoštus dubenėlius sudėti ant kepimo skardos ir pakaitinti vidutinio karštumo orkaitėje, kol duona šiek tiek apskrus ir išsilydis sūris.
Skanaus!
Mums ši sriuba patiko, labai savitas ir ryškus svogūnų skonis, dera čiobreliai. Tiesa, rekomenduoju kuo atsargiau berti druską, nes sriuba ir taip gana raiški - gali būti per sūru.
Bet neseniai gaminau Svogūnų sriubą.
nesu didelė svogūnų gerbėja, bet tai, kas gavosi - mano gomuriui patiko.
Tad, reikia:
~ 1 kg pjaustytų svogūnų
ryšelis šviežių čiobrelių (aš pati naudojau džiovintus) - nubraukti lapeliai
6 smulkintos skiltelės česnako
1 lauro lapas
alyvų aliejaus
nemažas gabalas sviesto (na, čia taip parašyta)
1,3 l sultinio (vištienos, jautienos, daržovių)
jūros druskos ir maltų pipirų
1 bagetė arba čiabata
115 g tarkuoto kietojo sūrio
Svogūnus su čiobreliais, česnaku ir lauro lapu alyvų aliejuje ir svieste troškinti ant lėtos ugnies apie 15 min. dangčiu uždengtoje keptuvėje. Retkarčiais pamaišyti. Svogūnai neturi pagelsti, o tik suminkštėti. Kuo lėčiau troškinsis - tuo geriau. Tuomet, kai jau svogūnai suminkštės, keptuvę atidengti ir svogūnus kepinti aukštoje temperatūroje kol pagels. Tuomet - supilti sultinį, sumažinti kaitrą ir troškinti dar apie 20 min.
Sriubą pasūdyti ir pagal skonį įberti pipirų. Supilstyti į dubenėlius. Į kiekvieną dubenį sudėti nemažus atlaužtus bagetės arba čiabatos gabalus. Juos apšlakstyti alyvų aliejumi ir negailint apiberti sūriu. Paruoštus dubenėlius sudėti ant kepimo skardos ir pakaitinti vidutinio karštumo orkaitėje, kol duona šiek tiek apskrus ir išsilydis sūris.
Skanaus!
Mums ši sriuba patiko, labai savitas ir ryškus svogūnų skonis, dera čiobreliai. Tiesa, rekomenduoju kuo atsargiau berti druską, nes sriuba ir taip gana raiški - gali būti per sūru.
sveikos merginos, na cia idomiai priraset, seip labai megstu gaminti, bet dedu viska kaip sako is akies, arba patobulinu pagal save
turiu klausimeli, permeciau taiop viska ka cia raset, ir iskilo kl, ar yra jo receptu knygu lt kalba?raset kokia kaina ir panasei, bet kokia kalba tai ne..
dar yra problemele, negaliu valgyt citrusiniu vaisiu, tai citrinos, apelsinai ir pan, medaus, kaiusiniu..pas Oliveri daug kur ieina citrina, kiausiniai, gal turit kokiu patiekalu, kuriuose nera siu produktu? na bent jau 1-2 kaiusiniai, o ne 5 kokie..buciau labai dekinga
turiu klausimeli, permeciau taiop viska ka cia raset, ir iskilo kl, ar yra jo receptu knygu lt kalba?raset kokia kaina ir panasei, bet kokia kalba tai ne..
dar yra problemele, negaliu valgyt citrusiniu vaisiu, tai citrinos, apelsinai ir pan, medaus, kaiusiniu..pas Oliveri daug kur ieina citrina, kiausiniai, gal turit kokiu patiekalu, kuriuose nera siu produktu? na bent jau 1-2 kaiusiniai, o ne 5 kokie..buciau labai dekinga
Jei citrina naudojama padažui imk aromatinį actą, jei saldiems kepiniams - dažniausia žievelė , imk vanilę. O žaliają citrina - limeta ar gali naudoti? Ji yra švelnesnė, o žievė kvapnesnė.
Labas visoms norėjau pasigirti kad aš per palydovinę anteną matau tokį kanaliuką kuchnia TV vadinasi , kur Oliverio šou rodo kiekvieną dieną , ir šiaip rodo viso pasaulio šalių virtuvę , kanalas be reklamų , ištisai maisto gaminimas. Aš kaip mėgstanti gaminti , tai man ten tikras rojus .
[quote=Marija1,2007 10 30, 02:22]Labas visoms norėjau pasigirti kad aš per palydovinę anteną matau tokį kanaliuką kuchnia TV vadinasi , kur Oliverio šou rodo kiekvieną dieną , ir šiaip rodo viso pasaulio šalių virtuvę , kanalas be reklamų , ištisai maisto gaminimas. Aš kaip mėgstanti gaminti , tai man ten tikras rojus .
Tai lenkų kalba ?
Tai lenkų kalba ?
Tai lenkų kalba ?
[/quote]
Viskas rusų kalba... nežinau...pasisakiau, tiesiog galvojau, kad verta pasakyti, nes neatsilupu , dabar jau pradėjo kaip fonas namie tas kanalas būti įjungtas , užmetu akį , ir jei susidomiu kokiu patiekalu tai ir prisėdu pamatyt , gal kol naujiena man tokia paskui aprimsiu , bet kokiu atveju vyro dovana man
QUOTE(Marija1 @ 2007 10 30, 01:22)
Labas visoms norėjau pasigirti kad aš per palydovinę anteną matau tokį kanaliuką kuchnia TV vadinasi , kur Oliverio šou rodo kiekvieną dieną , ir šiaip rodo viso pasaulio šalių virtuvę , kanalas be reklamų , ištisai maisto gaminimas. Aš kaip mėgstanti gaminti , tai man ten tikras rojus .
Oi, kaip jums faina