Sveikos visos Jamie'io Oliver'io fanės!!!!
Atidariau šią temą, nes dievinu Jamie'io receptus, stengiuosi pamatyti jo laidą kiekvieną sekmadienį ir, be abejo, gaminu jo patiekalus. Čia siūlau pasidalinti jau išbandytais šio kulinaro receptais. Labai lauksiu!!!
Mano kol kas mylimiausias receptukas iš Jamie'io laidos:
Mocarelos salotos su prieskoninėmis žolelėmis ir čili pipirais
Reikia:
pakelio mocarelos;
2-3 nemažų čili pipiriukų
raudonojo vyno acto;
citrinos,
alyvų aliejaus
baziliko, petražolės, krapų, gelsvės (galima dėti nebūtinai visas žoles, o kokias turime, bet bent jau man bazilikas būtinas )
česnako 2-4 skiltelės
pipirų, druskos
baltos itališkos duonos (Ciabbata)
Pipiriukus keliose vietose praduriame peiliu (būtinai), ir kepiname ant atviros ugnies (tinka ir elektrinė kaitlentė), kol apskrunda odelė. Nebijokite jei ir padegs.
Tuomet pipirus dedame į gilesnį indą ir uždengiame maistine plėvele. Palikome kokias 5 min, kad čili odelė atšoktų. Tuo tarpu nesmulkiai supjaustome mocarelą ir žoleles. Dedame mocarelą į didelę lėkštę, šalia pjaustytas žoles, viską apibarstome tarkuota citrinos žievele, pipirais, druska.
Nulupame odelę nuo čiliukų, perpjauname išilgai, išimame sėklas, supjaustome pailgomis juostelėmis, dedame į nedidelį dubenėlį. Užpilame kokias 3 šaukštais acto ir 6 šaukštais aliejaus, gerai išmaišome. Susidariusį padažą pilame ant mocarelos ir žolelių, o čili pipirus išdeliojame ant sūrio. Dar galima užspausti šiek tiek citrinos.
Duoną pjaustome - šiek tiek pakepiname tosterinėje, orkaitėje ar tiesiog ant keptuvės be riebalų. Riekeles įtriname su česnaku, dedame žolelių, tada sūrio su čili, užpilame padažiuko ir skanaus !!!
Aštrumas labai malonus - nei per daug, nei per mažai. Ragaukit
Man irgi ši laida patinka, gaila, kad retai kada galiu pažiūrėti, nes laikas man nelabai patogus. O gal galima kur nors rasti jo receptų internete?
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 08 06, 13:30)
Man irgi ši laida patinka, gaila, kad retai kada galiu pažiūrėti, nes laikas man nelabai patogus. O gal galima kur nors rasti jo receptų internete?
Keletą gali rasti jo puslapyje.
QUOTE(rudens-vaikas @ 2007 08 06, 14:30)
Man irgi ši laida patinka, gaila, kad retai kada galiu pažiūrėti, nes laikas man nelabai patogus. O gal galima kur nors rasti jo receptų internete?
antai jie:
http://www.scribd.co...nsburys-Recipes
Sveikos,
Jei ziurite laida per lieuviska TV. Visi receptai pagal epizodus
http://www.foodnetwo...975_213,00.html
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Papildyta:
Megstu si vireja. Gaminau daug ka. Siam kartui jo saldus patiekalas
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=12
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas[SIZE=7]
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Jei ziurite laida per lieuviska TV. Visi receptai pagal epizodus
http://www.foodnetwo...975_213,00.html
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Papildyta:
Megstu si vireja. Gaminau daug ka. Siam kartui jo saldus patiekalas
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=12
Dviejų riešutų šokoladinis pyragas[SIZE=7]
250 gr sviesto
150 gr migdolų
150 gr graikinių riešutų
300 gr juodo šokolado
100 gr cukraus
6 atskirti kiaušinio baltymai
Kepimo forma ir kepimo popierius
Įkaitinkite orkaitę iki 190C 20-26 cm skardą arba 20 cm skersmens torto formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai ištepkite sviestu.
Riešutus sudėkite į smulkintuvą ir smulkiai sumalkite (iki smulkaus grūdėtumo). Sulaužykite 200 gr šokolado (dar pakuotėje esantį šokoladą keletą kartų padaužykite per stalą), įdėkite į smulkintuvą ir taip pat sumalkite. Išpilkite. Išpilkite mišinį į dubenį. Toliau plakite cukrų, pašildytą sviestą ir kiaušinių trynius kol visi komponentai suformuos vientisą masę. Supilkite trynių, cukraus, sviesto masę į riešutų-šokolado mišinį ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su trupučiu druskos iki baltų putų. Jei gerai išplakėte putos turi nekristi apvertus indą. Baltymus švelniai įmaišykite į masę. Stenkitės, kad baltymai nesukristų bemaišant ne nuo jose liekančio oro tiesiogiai priklauso pyrago purumas.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, sulaužykite ir įterpkite likusio šokolado gabalėlius. Kepkite apie 1 val. Patikrinti ar iškepė galite medinį smeigtuką (dantų krapštuką, iešmelį ar pan.) įsmeigę į pyrago vidurį. Jei jis iškepęs smeigtukas bus beveik švarus. Iškepusiam pyragui leiskite 5-10 minučių pastovėti. Valgykite karštą vieną arba su vaniliniais ledais.
Iš: Jamie Oliver The Naked Chef 2 DVD
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
QUOTE(vygantas @ 2007 08 06, 22:46)
Sveikos,
Jei ziurite laida per lieuviska TV. Visi receptai pagal epizodus
http://www.foodnetwo...975_213,00.html
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Papildyta:
Megstu si vireja. Gaminau daug ka.
Jei ziurite laida per lieuviska TV. Visi receptai pagal epizodus
http://www.foodnetwo...975_213,00.html
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Papildyta:
Megstu si vireja. Gaminau daug ka.
Labai ačiū vygantai . Dabar nesunkiai rasiu visus Oliverio receptukus. Kažkaip pražiopsojau šį puslapį
O Tavo blog'ui - kuo daugiau lankytojų ir sėkmės!!!
Mergaitės super tema. Aš tai pat Oliverio fanė.
Amelika, gal pasidalinsi verstais receptėliais, prastai moku anglų kalba
Amelika, gal pasidalinsi verstais receptėliais, prastai moku anglų kalba
Iš tikrųjų, Amelika, jei ką jau bandi iš knygos - pasidalink. O apie Oliverio knygą ir aš svajoju. Bet LT nelabai yra, kiek domėjausi. Reik siųstis iš užsienio.
Dar vienas receptukas:
Triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Į smulkiai sulaužytą šokoladą pilti beveik užvirintą grietinėlę, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Labai puiki dovanėlė einant į svečius arba svečiams pavaišinti
Triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Į smulkiai sulaužytą šokoladą pilti beveik užvirintą grietinėlę, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Labai puiki dovanėlė einant į svečius arba svečiams pavaišinti
QUOTE(Ugnužė @ 2007 08 07, 09:30)
Iš tikrųjų, Amelika, jei ką jau bandi iš knygos - pasidalink. O apie Oliverio knygą ir aš svajoju. Bet LT nelabai yra, kiek domėjausi. Reik siųstis iš užsienio.
Yra kiek daugybė jo knygų, tik labai brangios. Pavarčiau, kad labai daug nuotraukų su juo, tai kažkaip pagailėjau pinigų.
Papildyta:
QUOTE(Ugnužė @ 2007 08 07, 10:00)
Dar vienas receptukas:
Triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais
Triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais
Va šita ir pati dariau, labai patiko ir gana nesudėtinga
QUOTE(Ugnužė @ 2007 08 07, 11:00)
Dar vienas receptukas:
Triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Į smulkiai sulaužytą šokoladą pilti beveik užvirintą grietinėlę, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Labai puiki dovanėlė einant į svečius arba svečiams pavaišinti
Triufeliai su karamele ir lazdynų riešutais
450 g juodo šokolado (70-80% )
400g cukruas
8-9 šaukštų vandens
200g lazdyno riešutų be luobelės
280 ml grietinėlės
Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant. Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti. Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja). Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele. Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius. Į smulkiai sulaužytą šokoladą pilti beveik užvirintą grietinėlę, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti. Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą. Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade.
Labai puiki dovanėlė einant į svečius arba svečiams pavaišinti
nesupratau kiek šokolado ištirpinti, o kiek smulkiai sulaužyti?