Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

[quote=dawny,2008 03 27, 13:29]

Daug skaičiau apie trumpaplaukius didelius šunis, ir greičiausia įsigysim vokiečių dogą. Jis labiausia patiko dėl ištikimumo savo šeimininkui, ypač dėmesingumo šeimininko vaikams, dėl santūrumo su svetimais, dėl savo dydžio. Dar niekur neradau neigiamos informacijos apie juos, jokių blogų elgesio pavyzdžių. Bet tuo pačiu, manau, atrodo ganėtinai baisus, ir apginti pamokintas laisvai galėtų.

Labai ačiū visiem atsiliepusiems .

Šią žinutę redagavo Keit: 2007 08 14, 14:08
[/quote]

ATSAKYMAS
Pritariu, dogai yra demesingi vaikams, net isgasdinti vaiku dogai niekados nekanda, jie ant tiek yra pasitikintis savimi, kad niekados nekanda nepavojingiems asmenims. Jie nepasitiki svetimais, niekados neima is ju maisto ir kadangi yra labai nuovokus ir pavojaus atveju puola zaibiskai, vien jo ugis ir svoris gali bet kuri nuversti ant zemes.
---------------------------------------------------------------------------------------------

[quote=uItra,2008 03 28, 00:57]
dogas nepaprastai elegantiskas, bet is trukumu galiu pamineti du - jie negyvena ilgai, ir ZIAURIAI seilejasi doh.gif pasipurcius visos sienos/lubos nusitasko lotuliukas.gif na ir jiems budingos ligos sad.gif

ATSAKYMAS
Kiekvienas suo turi trukumu, o dogu trukumas turbut butu- begalinis meilumas ir smalsumas, gali sekioti is paskos smile.gif o seilejimasis yra naturalus sunu reiskinys, nereikia perdeti del aptaskytu sienu, yra tam skirti zaisliukai kuriuos kandziojant dogai seiles patys nusisluosto. Del ilgo gyvenimo galiu pasakyti tiek- kad gerai priziurint dogai isgyvena 10 metu, knygose raso iki 12m, ilgiausiai gyvena beveisliai,nes jie atspariausi ligoms. Todel tai nera mazai, taciau trumpiau nei kitu veisliu sunys. As uz kokybe - ne uz kiekybe!! Aisku butu begalo malonu jai visi sunys gyventu daug ilgiau...Ne viena buvusi dogiuko seimininka maciau verkiant prisiminus ji. Dogu neimanoma nemylet, jie begalo prieraisus, bei savo charakteriu pavergia kiekviena. wub.gif -----------------------------------------------------------------------------------------------

[quote=dawny,2008 03 28, 01:16]
Del gyvenimo trukmes pritariu,del seilejimosi,tai priklauso nuo tipo(daugiau ar maziau seilesis),butas nera per mazas,nes dogui vienodai sviecia kur miegoti lotuliukas.gif .Viskas,kas uodegos lygije yra "nusluojama" lotuliukas.gif ,gana gausiai seriasi.
[/quote]

ATSAKYMAS
Pritariu, dogui daug vietos nereikia,taip pat jam vienodai sviecia kur miegoti, taciau seimininkai turetu neleisti miegoti ant zemes, tik ant auksto guolio, ypatikgai maziukams suniukams, kitaip gali blogai augti.(veiseju pastaba)Jie nereikalauja didelio aktyvumo, uztenka ramiu pasivaiksciojimu, kartkarciais pasibegiojimu, mazyliai aktyvesni. Taip pat jie negali buti priristi, ar buti lauke, tai seimos lygus nariai, o del trumpo plauko nepakianciantys salcio. Kadangi dogu plaukas labai trumputis ir be poplaukio, seriantis plauku tikrai nesimato, o jai seriasi gausiai, reiskia netinka maistas, reiketu keisti.

Dar naujoke, nemokeau cituoti kitaip blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja1205: 02 balandžio 2008 - 18:24
QUOTE(Šwystė @ 2008 03 27, 23:51)
As irgi pasulyciau koli smile.gif

Bet negarantuoju uz jo elgesi su vaikais. Maniskis buvo ikandes vaikui.  blush2.gif  bet tik todel, kad gyne savo teritorija.  blush2.gif

Stabilios psichikos suo nekas vaikui.

Papildyta:
QUOTE(Keit @ 2007 08 09, 16:49)
Pagrinde dėl ko atkrinta vokiečių aviganis, kad vyrui jie nelabai patinka  unsure.gif Mat mano brangusis aplamai nori labai didelio šuns.

Šunį ir dresuotume ir į tas šunų pamokas vedžiotume, svarbu kad pasiduotų dresuojamas.

Siulyciau trupaplauki koli. Reta veisle. Nerealiai elegantiskas, grazus suo. Lengvai dresuojamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kopytė: 03 balandžio 2008 - 14:26
stabilios psichikos suo niekada nekas vaikui? Nebukite tokia uztikrinta. Mano suo siaip jau tikrai stabilios psichikos, bet buvo kaip buvo. Mano nuomone, tai bet koks suo i savo teritorija net ir vaiko neisileistu. Vaikas ar ne, svetimas ir tiek.
Be to, puikus veterinaras pasake: kolis toks suo, kuriam nezinia kas gali pasirodyti smile.gif pati buvau siais zodziais nustebinta, bet manau, yra tame tiesos.
Atsakyti
O kaip dėl ryzenšnaucerių... kiek skaičiau tai jie puikūs šunys... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dawny @ 2008 03 28, 00:05)
Tikrai nesutinku schmoll.gif ,viskas priklauso nuo seiminiko.

Na nenoriu ginčytis, bet įrodykit, kaip viskas priklauso nuo šeimininko, jei šuo turi indvidualų charakterį? Išauklėti galima, kad nepultų, nekąstų, kad klausytų komandų. Bet šuns sargumas ar nesargumas, kiek man teko įsitikinti - prigimties dalykas, o prigimties kaip žinia - nepakeisi, nei pas žmogų, nei pas kitą gyvą padarą smile.gif

QUOTE(Kopytė @ 2008 04 03, 15:25)
Stabilios psichikos suo nekas vaikui.

Kaip minėjau, pas mus yra piktas vokiečių aviganis, kuris nekenčia vaikų, šuo tikrai stabilios psichikos, vaikystėj augęs su vaikais, žaidęs dūkęs su jais, bet kai suaugo - tapo visai nepakantus vaikams. Bet kiek buvo situacijų, yra vaiką tik puolęs vieną kartą, bet įkandęs - niekada. Tik vistiek aš tą šunį prilaikau, ir saugau vaikus, kad neitų prie jo - kad ir šeimininkai esam, bet garantuoti nesame, kas šuniui gali susišviesti.. Tik tiek, kad įsitikinau - neįkąs stabilios psichikos šuo niekam.
Atsakyti
QUOTE(Šwystė @ 2008 04 06, 20:08)
stabilios psichikos suo niekada nekas vaikui? Nebukite tokia uztikrinta. Mano suo siaip jau tikrai stabilios psichikos, bet buvo kaip buvo. Mano nuomone, tai bet koks suo i savo teritorija net ir vaiko neisileistu. Vaikas ar ne, svetimas ir tiek.
Be to, puikus veterinaras pasake: kolis toks suo, kuriam nezinia kas gali pasirodyti smile.gif pati buvau siais zodziais nustebinta, bet manau, yra tame tiesos.

nepazista koliu tas puikus veterinaras lotuliukas.gif Kazi ar jis dazniau nei pas save ant stalo yra mates koli g.gif
Papildyta:
QUOTE(Cheetah @ 2008 04 07, 09:58)
Na nenoriu ginčytis, bet įrodykit, kaip viskas priklauso nuo šeimininko, jei šuo turi indvidualų charakterį? Išauklėti galima, kad nepultų, nekąstų, kad klausytų komandų. Bet šuns sargumas ar nesargumas, kiek man teko įsitikinti - prigimties dalykas, o prigimties kaip žinia - nepakeisi, nei pas žmogų, nei pas kitą gyvą padarą  smile.gif
Kaip minėjau, pas mus yra piktas vokiečių aviganis, kuris nekenčia vaikų, šuo tikrai stabilios psichikos, vaikystėj augęs su vaikais, žaidęs dūkęs su jais, bet kai suaugo - tapo visai nepakantus vaikams. Bet kiek buvo situacijų, yra vaiką tik puolęs vieną kartą, bet įkandęs - niekada. Tik vistiek aš tą šunį prilaikau, ir saugau vaikus, kad neitų prie jo - kad ir šeimininkai esam, bet garantuoti nesame, kas šuniui gali susišviesti.. Tik tiek, kad įsitikinau - neįkąs stabilios psichikos šuo niekam.

pati ir atsaket -"ikandes -niekada".
Atsakyti
Keista klausyt.. Koks pasitikejimas sunimis. As tikrai dievinu savo augintini, bet visiskai nebuvau niekada ir nebusiu garantuota kad jis nepadarys ko nors neprogrozuojamo.

Kopyte, suprantu, tavo koliai patys paciausi, geriausi ir t.t bet su tokia ironija nereiketu kalbet apie veterinara, kurio net pavardes neminejau ir nezinaii apie ka snekama.
Atsakyti
Aš turiu septynis vokiečių aviganius, normalios psichikos toks šuo niekada nekąs vaikui, net svetimam atėjusiam į kiemą, vaikai juos gali imti iš voljerų ir vedžiotis, nors šunys dresuoti ir puikiai darantys sulaikymus, net ant gyvo žmogaus, o pora yra agresyvių, bet vaiko-niekada nelies, net negasdina. Tai idealus šuo šeimai. Vokiečius auginu daugiau nei 15 metų ir niekada nebuvę problemų su vaikais, nei pas mane nei pas mano pažįstamus, kurie augina šiuos šunis.
Atsakyti
QUOTE(Cheetah @ 2008 04 07, 09:58)
Na nenoriu ginčytis, bet įrodykit, kaip viskas priklauso nuo šeimininko, jei šuo turi indvidualų charakterį? Išauklėti galima, kad nepultų, nekąstų, kad klausytų komandų. Bet šuns sargumas ar nesargumas, kiek man teko įsitikinti - prigimties dalykas, o prigimties kaip žinia - nepakeisi, nei pas žmogų, nei pas kitą gyvą padarą  smile.gif

aš irgi tokios nuomonės, tikrai auklėju savo kalytę, nes jei neauklėčiau būtų baisu, nes auginu tikrai neeilinio charakterio šuniuką, anksčiau turėtas charakterio vingrybėm nė iš tolo neprilygsta dabartiniui smile.gif bet svajonės pildosi, visada mane žavėjo įdomūs, nuovokūs šunys, ir svarbiausia - žaismingi, su kuriais nenuobodu, tai gavau su kaupu biggrin.gif labai išdykus visų pirma, jei neauklėčiau, tai neklausytų schmoll.gif biggrin.gif o dabar klauso, bet matosi, jog per prievartą, kad labai norėtų neklausyti ir padaryti savaip, na bet iš pagarbos, o gal baimės, kad gali gauti kailin paklauso šiaip ne taip mirksiukas.gif bet šiaip jei lyginti su žmogum, kad būtų aiškiau, tai charakteris grynai vaiko su ožiukais arba maištingo paauglio ir va bus trys metukai, bet jis dar nesikeičia cool.gif vis aiškinamės santykius ir vis dar nenuobodžiaujam su ja cool.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip jau rašiau, išsirinkome Vokiečių dogą. Netrukus ji atkeliaus į mūsų namus.

Čia viena pudelių augintoja baisiai aršiai pasisakė dėl sargybos, kad nieko joks šuo neapsaugos. Na man nuo tokių pasakymų ir pikta ir juokas ima. Atrodo kad visi kvaili ir nesupranta nuo ko šuo apsaugos, o nuo ko ne. Jau tik pudelių augintojai ir skaityt tokius moralus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Keit @ 2008 04 07, 22:39)
Kaip jau rašiau, išsirinkome Vokiečių dogą. Netrukus ji atkeliaus į mūsų namus.

Čia viena pudelių augintoja baisiai aršiai pasisakė dėl sargybos, kad nieko joks šuo neapsaugos. Na man nuo tokių pasakymų ir pikta ir juokas ima. Atrodo kad visi kvaili ir nesupranta nuo ko šuo apsaugos, o nuo ko ne. Jau tik pudelių augintojai ir skaityt tokius moralus  doh.gif

Sveikinu su greitai atkeliausiančiu augintiniu clap_1.gif Dogas, mano manymu,vienas iš šunų, verttų dėmesio ir pagarbos victory.gif , gal ir teisingą pasirinkimą padarėt ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(Šwystė @ 2008 04 07, 18:56)
Keista klausyt.. Koks pasitikejimas sunimis. As tikrai dievinu savo augintini, bet visiskai nebuvau niekada ir nebusiu garantuota kad jis nepadarys ko nors neprogrozuojamo.

Kopyte, suprantu, tavo koliai patys paciausi, geriausi ir t.t bet su tokia ironija nereiketu kalbet apie veterinara, kurio net pavardes neminejau ir nezinaii apie ka snekama.

Puikus veterinaras ne visada ismano apie veisles. As ta norejau pasakyti. Be jokios ironijos. Apie veisle ismano tie, kurie ja augina. o del prognoziu...jusu veterinaras kaip tik suprognozavo, kad visi koliai neprognozuojami.... lotuliukas.gif O jei jusu suo elgiasi neadekvaciai, na tai ne visos veisles - o individo problema...
Papildyta:
QUOTE(zay @ 2008 04 07, 19:24)
Aš turiu septynis vokiečių aviganius, normalios psichikos toks šuo niekada nekąs vaikui, net svetimam atėjusiam į kiemą, vaikai juos gali imti iš voljerų ir vedžiotis, nors šunys dresuoti ir puikiai darantys sulaikymus, net ant gyvo žmogaus, o pora yra agresyvių, bet vaiko-niekada nelies, net negasdina. Tai idealus šuo šeimai. Vokiečius auginu daugiau nei 15 metų ir niekada nebuvę problemų su vaikais, nei pas mane nei pas mano pažįstamus, kurie augina šiuos šunis.

drinks_cheers.gif stabilios psichikos suo vaikui nekas.
Atsakyti