Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

Nepatingejau ir perskaiciau visa tema ir atrodo,kad temos autore jau issirinko veisle:

Nuo azijatų ir kaukazų mane atkalbėjot, jeigu net parodoj puola tai jau tada visai ne kas

Matau kad Rexas puikus šuo , matyt kad ir protingas, tačiau tikrai negalėčiau jo paimt dėl daugybės priežasčių. Tikiu, jis suras savo naujus šeimininkus. Linkiu jam didžiulės sėkmės.

Daug skaičiau apie trumpaplaukius didelius šunis, ir greičiausia įsigysim vokiečių dogą. Jis labiausia patiko dėl ištikimumo savo šeimininkui, ypač dėmesingumo šeimininko vaikams, dėl santūrumo su svetimais, dėl savo dydžio. Dar niekur neradau neigiamos informacijos apie juos, jokių blogų elgesio pavyzdžių. Bet tuo pačiu, manau, atrodo ganėtinai baisus, ir apginti pamokintas laisvai galėtų.

Labai ačiū visiem atsiliepusiems .

Šią žinutę redagavo Keit: 2007 08 14, 14:08

Atsakyti
QUOTE(goshke @ 2008 03 27, 13:22)
Aš gi nesakau kad jie "vienareikšmiškai stabilūs" šunys. Išimtis taip pat paminėjau. Bet kalbant apie veislę, juk nepradedama nuo išimčių...  verysad.gif

zodi "vienareiksmiskai" pasiskolinau is jusu lotuliukas.gif . O jus manote, kad agresyvus ir nestabilus azijatas -yra tik isimtis.... doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Bordo-5 @ 2008 03 27, 13:12)
Manyciau ,kad bokserio kalyte jums labiausiai tiktu.  Pati auginau leliuka su boksere,labai labai geras draugas ir sargas. Niekada nenuskriaus,iskentes vaiko papesiojimus.  Bet turi ir patikti patiems tokia veisle,kiti nemegsta  ju veidelio smile.gif Bet labai protingi ir  geri sunys. Nors aisku,dar priklausys is kur pirksit,kokio charakterio tevai bus.

O as pasiūlyčiau kolį (kam nepatinka suplota nosis lotuliukas.gif ). Mano vaikas iš mano kolių darydavo ką norėjo, o vienas iš kolių buvo dresuotas ir apsaugai. Tik tiesa jos nelabai prireikė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kopytė @ 2008 03 27, 13:46)
zodi "vienareiksmiskai" pasiskolinau is jusu lotuliukas.gif . O jus manote, kad agresyvus ir nestabilus azijatas -yra tik isimtis.... doh.gif

Bet ne sąvoką "vienareikšmiškai stabilūs"... patį žodį atsiemu. huh.gif
Taip, kopyte, nestabiluss azijatas yra išimtis, jei kalbėt apie veislinius su kilmės liudijimais kurių tėvai ir proseneliai yra praėję psich-testus. Apie išimtys nedaremo auklėjimo (kas liečia vėlgi visas veisles) jau manau nebereik kalbėt. Apie "nelegalius" azijatus nekalbu. irnesakyk.gif
Atsakyti
Mano pirmas šuo - agresyvus kaukazo aviganio mišrūnas, iki tol su šunimis iš vis nebuvau susijusi. Gavau jį kai buvau 14-os. Šiuo metu išlaikėm ir dresūros egzaminą. Idealus šuo šeimai ir teritorijos apsaugai. Puikiai bendrauja su mano broliuku.

Visi nepilnamečiai, kurie nori šuniuko, anksčiau nebendravot su šunimis, imkite tik kaukazo mišrūnus. Idealūs šunys!
Papildyta:
Tavo pareiškimas apie azijatus skamba lygiai taip pat.
Papildyta:
Agresyvus azijatas - normalu. Visi normalūs azijatai privalo būti agresyvūs.

Nestabilūs - kitas dalykas. Tokių pasitaiko ir tarp dokumentuotų, ir tarp nedokumentuotų. Pasitaiko visose veislėse, tačiau tarp alabajų ir kaukazų dažnai.
Nuo to dalinai galima apsisaugoti imant šuniuką iš patikimo veislyno.
(Mane sužavėjo Akmenų Gėlės šunys. Tačiau toje pačioje parodoje kitas azijatas vos neužpjovė pro šalį ėjusį šunį)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 27 kovo 2008 - 14:49
QUOTE(karinna @ 2008 03 27, 15:48)
Visi nepilnamečiai, kurie nori šuniuko, anksčiau nebendravot su šunimis, imkite tik kaukazo mišrūnus. Idealūs šunys!

stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2008 03 27, 14:48)

nu čia rekomendacija tai doh.gif doh.gif doh.gif fool.gif swoon.gif
Atsakyti
Ir ironija tau nedaeina? Matyt SM visur reikia prie teksto pridėti "(juokauju)" ir "(ironiškai)". Kitaip nesuvokia žmonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 27 kovo 2008 - 21:07
galiu pasisakyti ir aš- pati augau su šunimis nuo mažens, ne mažai veislių turėjome, pagrinde buvo vokiečių aviganiai arba jų mišrūnai smile.gif Turėjome dobermanę - kurios charakterio neapsikentę perdavėme ją dresuotojams, pas kuriuos dobermanė gyveno keletą metų - ir ten jos neišdresavo, nors kalė buvo su dokumentais, parodoms ruošiama, bet ji ėmė ir dingo, turbūt pabėgo tame miestelyje kuriame gyveno, niekur jau jos niekas merado.. Buvo bokseris - turbūt pirmasis kambarinis ir fantastiškas šuo, labai auklėjimu neužsiėmėme tada, bet šuo buvo gana protingas ir paklusnus, o dabar esu apsupta Pekinų veislės šunų. Ką galiu pasakyti -kiekvienos veislės šuo - indvidualus, kaip ir žmogaus charakteris indvidualus, taip ir šuo turi indvidualų charakterį, žinoma, ir nuo veislės ypatumų dar priklauso, bet pabrėžiu - vistiek charakteriai indvidualūs smile.gif

Šeimai su vaikiukais aš patarčiau tikrai pakankamai kantrius ir draugiškus, vaikus mėgstančius - bokserius, koli šunelius, labradoro retriverius, auksaspalvius retriverius,Berno zenenhundus. Sargumo variantui - negaliu pasakyti, mat iš savo patirties galiu pasakyti, su šuns sargumu galima ir pralošti, net sakoma-sargios prigimties šuo būna ir visiškai nesargus, draugiškas visiems, ir daryk tu ką nori lotuliukas.gif Pas mane atvejis - yra du pekinai, patinėlis itin sargus, loja kai kas ateina į namus, ir į kojas kartais įsisegti bando svečiui, bet pristabdytas-nurimsta, o manoji pekinukė, to sargiojo pekino duktė - visiškai nesargi doh.gif kiekvienas pas mane laukiamas su džiaugsmu, šuo tuoj žaisliukus savo atneša ir prašo svečio žaist lotuliukas.gif ir dar "nuprausti" svečią imtų jei tik leistųsi lotuliukas.gif o norėjau kalytės, nes maniau bus sargesnė už patinėlį, kur tau lotuliukas.gif
Vokiečių aviganis pas mano tėvus yra labai sargus, piktas ir nekenčiantis vaikų (čia tai baisu, kaip nekenčia vaikų ) doh.gif O draugės vokiečių aviganis - kaip tik labai draugiškas, su visais ima žaisti, dūkti, ir vaikus mėgsta, nors šuniui jau 2 metai.
Taip kad šuns pasirinkimas - laimės dalykas, kaip loterija smile.gif
Papildyta:
QUOTE(karinna @ 2008 03 27, 21:05)
Ir ironija tau nedaeina? Matyt SM visur reikia prie teksto pridėti "(juokauju)" ir "(ironiškai)". Kitaip nesuvokia žmonės.

Ironija... na kai nuspalvintas tas sakinys, tai man neatrodo - ironija ar pajuokavimas.. smile.gif Ogi tuo pačiu SM yra tam "veidukai", pagal kuriuos galima suprasti - juokaujama, ar kalbama rimtai.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheetah: 27 kovo 2008 - 21:17
QUOTE(Kopytė @ 2008 03 27, 13:46)
O as pasiūlyčiau kolį (kam nepatinka suplota nosis lotuliukas.gif ). Mano vaikas iš mano kolių darydavo ką norėjo, o vienas iš kolių buvo dresuotas ir apsaugai. Tik tiesa jos nelabai prireikė lotuliukas.gif

As irgi pasulyciau koli smile.gif

Bet negarantuoju uz jo elgesi su vaikais. Maniskis buvo ikandes vaikui. blush2.gif bet tik todel, kad gyne savo teritorija. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheetah @ 2008 03 27, 19:21)

Taip kad šuns pasirinkimas - laimės dalykas, kaip loterija  smile.gif
Papildyta:

Tikrai nesutinku schmoll.gif ,viskas priklauso nuo seiminiko.
Atsakyti
QUOTE(dawny @ 2008 03 27, 13:29)
<...

Daug skaičiau apie trumpaplaukius didelius šunis, ir greičiausia įsigysim vokiečių dogą. Jis labiausia patiko dėl ištikimumo savo šeimininkui, ypač dėmesingumo šeimininko vaikams, dėl santūrumo su svetimais, dėl savo dydžio. Dar niekur neradau neigiamos informacijos apie juos, jokių blogų elgesio pavyzdžių. Bet tuo pačiu, manau, atrodo ganėtinai baisus, ir apginti pamokintas laisvai galėtų.

Labai ačiū visiem atsiliepusiems  .

Šią žinutę redagavo Keit: 2007 08 14, 14:08

dogas nepaprastai elegantiskas, bet is trukumu galiu pamineti du - jie negyvena ilgai, ir ZIAURIAI seilejasi doh.gif pasipurcius visos sienos/lubos nusitasko lotuliukas.gif na ir jiems budingos ligos sad.gif

siaip is dideliu sunu, tinkanciu gyventi ir lauke, man ispudi paliko leonbergeris. padejome draugams viena isigyti is uzsienio, tai suo be reikalo nelojantis (turbut nera blogiau uz dideli skalytoja - ypac kaimynams) , ispudingo dydzio, ir tikrai pakantus maziesiems. isigyti nera lengva, bet imanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 28 kovo 2008 - 00:11
Del gyvenimo trukmes pritariu,del seilejimosi,tai priklauso nuo tipo(daugiau ar maziau seilesis),butas nera per mazas,nes dogui vienodai sviecia kur miegoti lotuliukas.gif .Viskas,kas uodegos lygije yra "nusluojama" lotuliukas.gif ,gana gausiai seriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dawny: 28 kovo 2008 - 00:39