QUOTE(goshke @ 2008 03 27, 11:37)
Taip sakai tik kad apgint savo poziciją. Gal perkeliam temą į Vidurio Azijos aviganių forumą? Azijatas, kaip ir absoliučiai visos veislės (nuo dekorašku iki tarnybinių)
išimtinais atvejais, gali užpulti šeimininką, bet kas tai yra "užpulti"? Įkasti ar sukandžioti ?
Sakai šita veislė ne pradedantiems. Mano pirmas šuo buvo azijatas. Dabar jau šeštas. Akiratyje turiu žmonių, kuriem taip pat pirmas šuo- azijatas. Juos paprastai įsigyja asmenys kuriem iš šuns reik apsaugos teritorijai ir ŠEIMAI. Taip, psichologiniu atžvilgiu jie kitokie nei Vokiečių aviganiai, rotveriliariai, dobermanai ar kokie spanieliai, bet nemanai kad nuo išvardintų veislių žmonių apkandžiojimų statistiškai pasitaiko žymiai daugiau, o juk nieks neskelbia "pradžiamoksliai, nepirkit šitų šunų, jie nestabilūs!!!". Visur yra išimtys, kaip ir žmonių tarpe, tarpkitko. Vien Visockio knygų neužtenka pasiskaityti... O tai, kad žmonės įsigyja šunį ne pagal paskirtį (nori šuniuko į butą dėl grožio, o nusiperka azijatą... jie mažiukai juk tokie gražūs...), yra jų bėdos. Aš nesiūlau šitos veislės kaip dekoratyvinio, tieiog sakau ir bet kas kas laiko šiuos šunis pritars- kad tai bene geriausi šunys
namų valdos ir viskas kas joje kruta apsaugai. Tokia jų paskirtis.
STATISTISKAI
kitu veilsiu ikandimu daugiau, nes tu sunu yra daugiau. Azijatai nera populiarus, bet piarinti veisle, piesiant ja vien ruzavom spalvom-neetiska. Man niekas neiteigs, kad tai
vienareiksmiskai stabilus sunys. Savom akim maciau azijato "stabiluma", kai griebe pro sali einanti vaika i ji net neziurejusi vaika.
Bet as nedarau isvadu del visos veisles-tai sargine veisle su savom teigiamom ir neigiamom savybem ir tiek. Ir plius -kiekvienas individas. Jus galite garantuoti ir tai ne simtu procentu tik uz savo suni, o ne uz visa veisle.