Leonbergeris per sunkus šuo nepatyrusiems, be to, nėra vadų Lietuvoje (tik LGAC siūlė parvežt su savo nepatikimais dokumentais). Man regis Berno zenenhundas - geriausia veislė šiai šeimai. Matėme vaikščiodami vieną Berno zenenhundą prie nuosavo namo, audringai mus aplojo atbėgęs prei vartų. O uodegą vizgina saugodami daugelis šunų. Kad ir mano kaukazo aviganio mišrunas. Svetimiems jo teritorijoje labai agresyvus, bet puldamas uodegą vizgina, nes jam patinka saugoti. Jis dėl to gimė, tai jo mėgstamas darbas. Beje, turiu 9 metu broli, puikiai bendrauja, šuo jo klauso, nes teisingai sukurta gaujos-šeimos hierarchija ir vaikas yra aukščiau už šunį. Man pačiai 15, bet kad pačiai išauklėti tokį šunį man teko įdėti milžinišką darbą. Jam 1,5 metų, galo reguliariai dresūrai dar nesimato. Labai sunkus šuo. Tik labai sunkiu darbu pavyko pasiekti, kad jis taptų paklusnus ir socialus, nebijočiau jį net į turgų vesti be pavadžio.
Jau yra? Pražiopsojau matyt. Gal ir vada bus?
Ko jau ko, bet kaukazo aviganio ar azijato šeimai su mažais vaikais tikrai nesiūlyčiau. Kaiminystėje pas mus kaukaziečiai ir azijatai labai populiarūs, grubiai sakant turbūt kas antras sutiktas šuo bus azijatas ar kaukazietis arba jų mišrūnas, bet deja ne apie vieną pažįstamą kaukazieti negaliu pasakyti nieko gero. Atrodo ir pas normalius žmones auginami(kur kokie mėgstantys išlenkti augina - išvis jau nekalbu) taip pat nekalbu apie normalų nepasitikėjimą svetimais, sargavimą. Kad ir kiek teko sutikti ir su kilmės dokumentais ir be - stabilia psichika, deja, nepasižymėjo(vieną kaukazietį kaiminystėje nušovė, nes pjovė viską kas juda). Azijatai gal kiek patikimesni. Pusseserė turi trejų metų patiną(be dokų) - geras kaip katinas, visus svečius baigia "negyvai" užlaižyti, ir kiek teko jį prižiūrėti, kai giminės išvyksta - labai šaunus šuo. Bet tai vienintelis geras egzemplorius iš sutiktų. Kaiminystėje gyvenantis azijatas patinas, kai iš kiemo pabėgo, mano taksę gerai pripjovė, kuri jo niekaip neprovokavo, puolė iš nugaros - 4-5 siūtinės žaizdos, randai dar ikišiol likę, tas pats pabėgęs patinas užpjovė ir valkataujantį šunį. O dar po šių metų Palangos parodos nuomonė apie kaukazo aviganius dar labiau suprastėjo - kaukazietis, dalyvaujantis parodose užpuolė pekiną, kaukazietį kiek mačiau vos atplėšė, beveik visą parodos laiką kiek jį teko matyti provokavo kitus šunis, vis puldinėjo, nors provokacijos iš kitų šunų nebuvo. Kitą parodos dieną tą patį šunį mačiau ringe išstatinėjo - vadinasi tokie psichiniai šunys praeina parodas ir yra sėkmingai naudojami veisimui. Aš asmeniškai nuo tokio šuns palikuonio turėti tikrai nenorėčiau. Tikrai tikiu, kad yra ir šaunių šių veislių šunų, tačiau kažkaip teko sutikti tik porą normalios psichikos šunų, tikiuosi, kad ateity nuomonė apie šiuos šunis pasikeis.
Pritarčiau nuomonei, kad šeimai turėtų tikti berno zenenhundas. Draugė turi "berną"(su dokumentais) - į kiemą jo nepažinodama užeiti tikrai nedrįsčiau, kad ir kaip gražiai tas šuo atrodo. Kieme svetimus aploja, o kai jau pažįstamas, tai super draugelis
Pritarčiau nuomonei, kad šeimai turėtų tikti berno zenenhundas. Draugė turi "berną"(su dokumentais) - į kiemą jo nepažinodama užeiti tikrai nedrįsčiau, kad ir kaip gražiai tas šuo atrodo. Kieme svetimus aploja, o kai jau pažįstamas, tai super draugelis
QUOTE(karinna @ 2007 08 13, 11:04)
Jau yra? Pražiopsojau matyt. Gal ir vada bus?
Bus, bet tik kitais metais
Aišku. Tada galima ir jais pasidomėt, bet tai kiek sunkesnio charakterio šuo už Berną.
Padirbėjau vakar su Reksu. Jis jau žino komandą "Sėdėt". Buvau atsivedusi į savo daugiabučio kiemą, visi vaikai (pagrinde 7-10 metų)mus apspito, glostė, kalbino Reksą. Jis elgėsi puikiai. Dresūrą tęsim ir toliau. Jis žinos ir daugiau komandų.
Nuo azijatų ir kaukazų mane atkalbėjot, jeigu net parodoj puola tai jau tada visai ne kas
Matau kad Rexas puikus šuo , matyt kad ir protingas, tačiau tikrai negalėčiau jo paimt dėl daugybės priežasčių. Tikiu, jis suras savo naujus šeimininkus. Linkiu jam didžiulės sėkmės.
Daug skaičiau apie trumpaplaukius didelius šunis, ir greičiausia įsigysim vokiečių dogą. Jis labiausia patiko dėl ištikimumo savo šeimininkui, ypač dėmesingumo šeimininko vaikams, dėl santūrumo su svetimais, dėl savo dydžio. Dar niekur neradau neigiamos informacijos apie juos, jokių blogų elgesio pavyzdžių. Bet tuo pačiu, manau, atrodo ganėtinai baisus, ir apginti pamokintas laisvai galėtų.
Labai ačiū visiem atsiliepusiems .
Matau kad Rexas puikus šuo , matyt kad ir protingas, tačiau tikrai negalėčiau jo paimt dėl daugybės priežasčių. Tikiu, jis suras savo naujus šeimininkus. Linkiu jam didžiulės sėkmės.
Daug skaičiau apie trumpaplaukius didelius šunis, ir greičiausia įsigysim vokiečių dogą. Jis labiausia patiko dėl ištikimumo savo šeimininkui, ypač dėmesingumo šeimininko vaikams, dėl santūrumo su svetimais, dėl savo dydžio. Dar niekur neradau neigiamos informacijos apie juos, jokių blogų elgesio pavyzdžių. Bet tuo pačiu, manau, atrodo ganėtinai baisus, ir apginti pamokintas laisvai galėtų.
Labai ačiū visiem atsiliepusiems .
Skaitau, skaitau , o kaipgi pamiršome Cane Corso , kas ras geresnį sargą ir vaikų draugą?
BERNO ZENENHUNDAS
Keit, ar pasidomejot dogams budingomis ligomis? veisle didele, bet ir bedu dideliu gali tureti ypac didelems veislems budingos problemos susijusios su sanariais.
Cane coroso pagal aprašymus tikriausiai šeimai su vaiku tiktų labiausia, bet ne nuo manęs vienos priklauso kokį šunį pasirinksim. Vyrui Cane pasirode per mažas. Jei šunį tektų pasirinkt ir paskui augint man pačiai, tikrai rimtai susmąstyčiau apie Cane coroso (dogas gi tokios mases, kad neauklėto turbūt ir neišlaikyčiau). O Cane turėtų būt lengva suvaldyti ir moterims.
Kad jau turim pakankamai vietos ir galimybių nusprendėme rinktis patį dižiausią.
Dėl dogų linkimą į rachitą žinau. Aplamai kokios gali iškilt problemas kalbėjau su keletu veisėjų, skaitau apie dogus viską ką begaliu rast lietuvių kalba. Tad manau iki kitos vasaros, kada atkeliaus mūsų dogiukas, jau būsių gerokai apsikausčius žiniomis.
Kaži ar nėra čia SM Dogų savininkų? Būtų įdomu pabendraut.
Kad jau turim pakankamai vietos ir galimybių nusprendėme rinktis patį dižiausią.
Dėl dogų linkimą į rachitą žinau. Aplamai kokios gali iškilt problemas kalbėjau su keletu veisėjų, skaitau apie dogus viską ką begaliu rast lietuvių kalba. Tad manau iki kitos vasaros, kada atkeliaus mūsų dogiukas, jau būsių gerokai apsikausčius žiniomis.
Kaži ar nėra čia SM Dogų savininkų? Būtų įdomu pabendraut.