Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

QUOTE(Libelle88 @ 2015 04 30, 00:06)
Sveiką šunį gauti jokia ne loterija, mes gyvename 21 amžiuje, kuriame egzistuoja genetiniai testai.
Rimti veisėjai, bent jau DE, tikrina savo gyvūnus nuo klubų ir alkūnių displazijos ir tik neturinčius tų genų gyvūnus veisia. Taigi tos baisios ligos, ačiū Dievui, atkrenta. Apie daugintojus nekalbu.

Wow! Ar tikrai? Jei jau taip paprasta būtų, niekas čia taip nežiūrėtų ir nekalbėtų. O jei nesuvokiat situacijos, neturit reikiamų žinių, tai bent patylėtumėt - protingesnė atrodysit. Displazijos tyrimai privalomi ne visose šalyse. Kitas dalykas - displazijos tyrimas nėra vienintelė genetinė liga ar sutrikimas, perduodamas genetiškai vaikams ir anūkams. Yra daug didesnių ir netgi dažniau pasitaikančių ligų. Kai kurios veislės turi bėdų, pvz. su širdimi. Tačiau tai veislei net nebūtini ir nereikalaujami jokie širdies tyrimai.
O ką veisia... Tik nereikia sakyt, kad DE leidžiama kergti tik šunis, turinčius A ir 0 laipsnius. Be to, jie ką, neimportuoja šunų iš užsienio šalių, kur leidžiami kitokie laipsniai? Displazijos beveik niekada nepasako tiesos - pas abu tėvus gali būti HD A, o tokių tėvų vaikas laisvai gali turėti HD D. Genetika nėra matematika.

DuokDie Jums laimės perkant šuniuką, jei perkant įsivaizduosit, kad padaryti displazijos tyrimai garantuos Jums jį užaugsiant sveiką. Deja, ne visada taip būna.
Atsakyti
user posted image

taip pat - https://bayareadogtr...ook-dont-touch/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 30 balandžio 2015 - 12:19
Egzistuoja genetiniai testai, tik dar neseniai. Hanoveryje jau testuoja VA. Mano pažįstami veisėjai visus tyrimus pasidarę ir šuniukų pirkėjai gauna tėvų tyrimų kopijas.
Mano pažįstami veisėjai jau seni toje srityje, kai kurie jau virš 20 metų veisia ir neturi nusiskundimų iš savo šunų pirkėjų. Jau kiek kartų per juos perėjo rolleyes.gif Taigi pasiliksiu aš sau tuos pusiau rožinius akinius ir pasitikėsiu žmonėmis, kurie jau tiek metų pasiaukojančiai augina gyvūnus ir juos taip myli. Nes tai jaučiasi. Aišku, ne visi veisėjai DE tokie. Bet tie, kuriuos žinau- lenkiu savo galvą žemai prieš juos, nes tiek pinigų, darbo ir meilės į šunis sudėta..
O dėl kitų ligų ir t.t..- nuo visko neišsigelbėsi. Kaip ir mes negimdome savo vaikus tik nuo...iki išsityrę savo DNR, taip ir su šunimis visada yra rizikos, kad jei nei displazija, tai kitkas gali būti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libelle88: 30 balandžio 2015 - 12:35
QUOTE(Libelle88 @ 2015 04 30, 12:31)
Egzistuoja genetiniai testai, tik dar neseniai. Hanoveryje jau testuoja VA. Mano pažįstami veisėjai visus tyrimus pasidarę ir šuniukų pirkėjai gauna tėvų tyrimų kopijas.
Mano pažįstami veisėjai jau seni toje srityje, kai kurie jau virš 20 metų veisia ir neturi nusiskundimų iš savo šunų pirkėjų. Jau kiek kartų per juos perėjo rolleyes.gif Taigi pasiliksiu aš sau tuos pusiau rožinius akinius ir pasitikėsiu žmonėmis, kurie jau tiek metų pasiaukojančiai augina gyvūnus ir juos taip myli. Nes tai jaučiasi. Aišku, ne visi veisėjai DE tokie. Bet tie, kuriuos žinau- lenkiu savo galvą žemai prieš juos, nes tiek pinigų, darbo ir meilės į šunis sudėta..
O dėl kitų ligų ir t.t..- nuo visko neišsigelbėsi. Kaip ir mes negimdome savo vaikus tik nuo...iki išsityrę savo DNR, taip ir su šunimis visada yra rizikos, kad jei nei displazija, tai kitkas gali būti.

Labai prašau pasidalint informacija apie tuos genetinius testus. SV ir RSV slepia tokį didžiulį atradimą nuo viso pasaulio? Ar vėl klinikinį rentgeną vadini genetiniu testu?

Veislyno pavadinimą išgirsti irgi būtų labai įdomu. Gal tikrai yra toks nuostabus veislynas, o viso pasaulio sportininkai po penkis šuniukus iš kitur keičia kol sveiką ir darbingą gauna. Jeigu realiai gaučiau sveiką, ir pati vėl vokietį įsigyčiau.
Atsakyti
Tai jei perkant šuniuką su dokumentais sveikata - jau loterija, panašu kad nukrinta pakutinis koziris "dėl ko pirkti su dokumentais?"
Kur tada privalumas šuns su dokumentais, jei "Nuo nugarų visų linijų kenčia ir išlenda vėlai, kai dauguma jau ir palikuonių turi. Operuoja tyliai ir toliau kergia. Tyrimo genetinio irgi nėra, kontrastinis rentgenas tik ar dar neprasidėjo. Ir tas neprivalomas, retas tiria. Tik Suomijoj dauguma tiriami, Vokietija kratosi nes įtaria rezultatus..."
tai čia tie sąžiningi veisėjai, kurie daug geriau, nei bet kuris "daugintojas". Ar tikrai tokio daugintoju pavadint negalima?
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 05 04, 07:59)
Tai jei perkant šuniuką su dokumentais sveikata - jau loterija, panašu kad nukrinta pakutinis koziris "dėl ko pirkti su dokumentais?"
Kur tada privalumas šuns su dokumentais, jei "Nuo nugarų visų linijų kenčia ir išlenda vėlai, kai dauguma jau ir palikuonių turi. Operuoja tyliai ir toliau kergia. Tyrimo genetinio irgi nėra, kontrastinis rentgenas tik ar dar neprasidėjo. Ir tas neprivalomas, retas tiria. Tik Suomijoj dauguma tiriami, Vokietija kratosi nes įtaria rezultatus..."
tai čia tie sąžiningi veisėjai, kurie daug geriau, nei bet kuris "daugintojas". Ar tikrai tokio daugintoju pavadint negalima?

Visgi geriau, nes daugintojas net privalomų klinikinių tyrimų nedaro. Ten iš vis šansų nėra, čia bent loterija... Aišku, ant sofos šuniui sėdint nei rūpi, nei pamatys kas daugumą savybių kurių man reikia. Gali sakyti kad normalus šuo, kol su juo nieks neveikiama. Vokietį su dokumentais, žinomų kraujų, kiek įmanoma tirtų tėvų aš ilgai galvosiu ar imti. Apie bedokumentį aplamai minties nėra.
Atsakyti
Turėjau bedokumentį - puikios psichikos, be jokių sveikatos problemų, nuostabų šunį. Taigi, yra tų šansų - lygiai tokia pat loterija...
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 05 04, 12:17)
Turėjau bedokumentį - puikios psichikos, be jokių sveikatos problemų, nuostabų šunį. Taigi, yra tų šansų - lygiai tokia pat loterija...

O kiek dokumentinių turėjot, su kuriais galėtųmėt lygint? Nes aš turiu vieną stabilų šunį. Ir tikrai nei vienas bedokumentis man neprimena stabilaus šuns.
Atsakyti
Turiu va vieną dabar dokumentinį, aišku nėr ko lygint, nes veislė kita, bet stabilumo akivaizdžiai mažiau, o ir ausys paklijuotos - dar neaišku ar atitiks standartą biggrin.gif

Nepagalvokit, neagituoju už bedokumenčius, tikrai ne, bet, kai jau buvo išsakyta mintis, kad šuo - loterija...
Tam pritariu, Jokie dokumentai nėra nei sveikatos, nei psichikos garantas.
Gal tiesiog buvo labai labai pasisekę toj loterijoj (tai tvirtino ir dresuotojas, ir veterinarė), o dabar kaip - bus matyt..
Atsakyti
QUOTE(Ku-ku-shka @ 2015 05 04, 12:17)

Kol su juo nebuvo rimtai kompleksiškai užsiimta, nieks nežino iš ko jis realiai buvo pagamintas... Subyrėtų ar ne.
Atsakyti