Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

Vokiečių aviganiai sargūs ir labai ištikimi savo gaujai. Trainingas turi būti, tada jiems niekas neprilygsta. Ypatingai esu sužavėta Altdeutsch, DDR linijų išvestais aviganiais. Iš gerų veislynų DE nusipirkus, tiesia nugara, su patikrinta genetika jie nuostabūs šeimos šunys. Sveiki, ištikimi, inteligentiški, mylintys vaikus, puikiu charakteriu,patikimi. Tai ne malinois, kurių net policija visiškai nesuvaldo su savo geležiniu trainingu. Tokių nei už ką prie vaikų neprileisčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libelle88: 29 balandžio 2015 - 14:36
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 04 29, 14:18)
Aš malinos iš viso nerekomenduočiau paprastiems žmonėms ( ne sportininkams ir nedirbantiems tarnybose). Per daug reikalaujantis darbo, fizinio krūvio, patirties ir dėmesio šuo.  unsure.gif

Tas tiesa... drinks_cheers.gif Na, as neturejau omeny, kad va malina besalygiska aukle...tiesiog norejau paoponuot, kad rotveileris siuo klauismu pats geriausias, anas gi irgi ne bet kam, ar as klystu rolleyes.gif

QUOTE(Libelle88 @ 2015 04 29, 15:25)
Tai ne malinois, kurių net policija visiškai nesuvaldo su savo geležiniu trainingu. Tokių nei už ką prie vaikų neprileisčiau.

Na, na, nevarykit ant malinuku... rolleyes.gif pritariu mikei, kad tai suo ne bet kuriam, bet tinkamose rankose jie nerealus, tik reik gera veislyna ir gera egzemplioriu issirinkt...kazin, ar tokie elitiniai policijoj, kazin ner kokiu gustaitiniu pas juos g.gif
Artimoj aplinkoj turiu kelis pavydzius kur malinukai su mazais vaikais ir net kudikiais, nu kazkas nerealaus wub.gif
Is ju vieni siaip klijentai, maista suniui perka, tai ju malinukė uzaugino ju dukrą...Kalytei nugaisus ilgokai gedulas stojo, paskui pradejo jau sneket apie naujo augintinio isigijima, o kaip tik tuo metu pasitaike ugtelejusi Degancio kraujo kalyte..pasieme, ja, patenkinti bigsmile.gif
-----------------
Zodziu nesakau, kad malina universli aukle, bet kas moka su jais apseit, super.. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 29 balandžio 2015 - 15:57
QUOTE(Libelle88 @ 2015 04 29, 14:25)
Vokiečių aviganiai sargūs ir labai ištikimi savo gaujai. Trainingas turi būti, tada jiems niekas neprilygsta. Ypatingai esu sužavėta Altdeutsch, DDR linijų išvestais aviganiais. Iš gerų veislynų DE nusipirkus, tiesia nugara, su patikrinta genetika jie nuostabūs šeimos šunys. Sveiki, ištikimi, inteligentiški, mylintys vaikus, puikiu charakteriu,patikimi. Tai ne malinois, kurių net policija visiškai nesuvaldo su savo geležiniu trainingu. Tokių nei už ką prie vaikų neprileisčiau.

Nu, aš labai myliu vokiečių aviganių veislę. Bet ant malinų varyti nereikia. Trainingas turi būti ne geležinis ar pliušinis, o kokybiškas. Ir tada viskas bus valdoma. yra ir vokiečių aviganių tokių, kurių prie vaikų geriau neprileisti dėl šuns charakterio, arba tokių, kurie yra stabilūs ir geri, bet super aktyvūs, ir vaikai vien nuo uodegos mostų skraidys aplink kaip musės, jei dar mažesni. O kartais viskas, regis, puiku - ir vaikai vietose, ir šuo sienom nelaipioja, bet kad charakteris, kad ir geras vaikams, bet su didelėm kliurkom kitose situacijose - irgi ne super gerai.
Tiesi nugara - dar nereiškia nuostabaus šeimos šuns. Išvis, nu ne nugara, tiksliau, ne vien tik nugara turėtų būti pasirinkimo kriterijus. Yra nemažai tiesokų show linijų atstovų, kaip ir, dabar jau, labai eksterjeriškai ištobulintų darbinukų. Ir išvis, vokiečio "nuleistą šikną" lemia ne nugara mirksiukas.gif Va kada reikia žiūrėti į nugarą, tai darant stuburo rentgeną, kadangi į vokiečių aviganių veislę gana sparčiai ir ryžtingai braunasi stuburo problemos, kaip spondiliozė. Brrr.
Vokiečių aviganiai su kilmės dokumentais visi turi "patikrintą genetiką", o veislės gimtinei Vokietijai, labai tinka citata "kas mane maitina, tas ir žudo". Kad ten vokietis yra jau ne tik širdies šauksmas, ambicijos "didesnio gėrio" link, bet ir dideli, DIDELI pinigai, besidomintiems jau seniai ne paslaptis. Nors - tai vis tik veislės tėvynė, ir, ypač show pasaulyje, mados pareina iš ten.
Ir dar būtų galima į Jūsų žinutę savotiškai oponuoti, bet gal kitą kartą smile.gif
Taip kad, vokiečių aviganių veislė - tikrai gera, bet norint įsigyti gerą vokiečių aviganį, reikia nemažai domėtis, aiškiai suvokti, ko norisi, nemąstyti siaurai, būti nusiteikusiam įdėti daug darbo (tikrai daug), neužkibti už kabliukų ir suvokti, kad vokiečių aviganis - šuo ne vaikams, o šeimininkams, kurie gali būti turintys vaikų.
Atsakyti
Aš žiūrėjau vokiečių reportažus apie malinois. Kad superiniai policijų šunys, išstumiantys vokiečių aviganius, bet.... laaaabai dažnai su nevaldomu charakteriu. Nėra iki gali patikimi. Ir taip patys šunų treneriai apie juos kalbėjo. Todėl ir susidariau nekokį įspūdį apie šią veislę. Bet išimčių tikiu kad yra, kaip ir visur.

Megeja, su tiesia nugara aš ir turėjau omeny sveikus, nenuleistu užpakaliu aviganius, nes tie perveisti "grynaveisliai" VA daug stuburo problemų turi ir dažnai neilgai gyvena arba vaikšto. Gaila man šunų, kurie dėl grožio taip išveisti yra. Dėl to ir siūlau tik šunis, išvestus iš senųjų DDR ir čekų/slovakų, linijų. Tų FCI nepripažįsta, tipo neveisliniai, per ilgo plauko, bet jų pliusai: jie neperveisti, sveikesni, nuostabia tiesia nugara, stiprūs, protingi šunys. Sakoma, kad jie ramesnio charakterio nei veisliniai VA. Taip kad aš tik už juos. Aišku, tik iš gerų veisėjų, kurie veisia tik genetiškai patikrintus gyvūnus. Aš tokių nuostabių veisėjų DE žinau, pati jei tik sąlygos būtų, tuoj pat iš jų šunį imčiau.
Aišku, mano nuomonė tai ne ekspertės nuomonė, o tik asmeninė, susidaryta domintis šia veisle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libelle88: 29 balandžio 2015 - 16:10
QUOTE(Libelle88 @ 2015 04 29, 17:07)
Aš žiūrėjau vokiečių reportažus apie malinois. Kad superiniai policijų šunys, išstumiantys vokiečių aviganius, bet.... laaaabai dažnai su nevaldomu charakteriu. Nėra iki gali patikimi. Ir taip patys šunų treneriai apie juos kalbėjo. Todėl ir susidariau nekokį įspūdį apie šią veislę. Bet išimčių tikiu kad yra, kaip ir visur.

nu vat idomu kokio patikimumo tas reportazas...nes tokiu pievu zurnaliugos moka priburt doh.gif
Kaip tik ne perseniausiai dresuotojo Zalecko interviu ziurejau, tai jis kaip tik malina ir vokieti palygino su masinom, tai malinukas kaip ferari, o vokietuka su kazkokia zeeenkliai kuklesne marke palygino. Zinoma, buvo vertinamos darbines savybes, ne auklevimas, bet suns stabili psichika tarnyboj ko gero eina pirmu numeriu. ir kaip niekas kitas malinua sugeba ciupt/griebt, ta prasme subalansuotas azartas su susivaldymu thumbup.gif
Asmeniskai neturiu malinos, o turejau pora vokietuku ir ilga laika tai buvo mano svajoniu suo...bet matydama draugiu sunis po truputi isimylejau malinukus..is pradziu jie buvo netgi labai negrazus, tokie sudvorninti vokietukai, bet tas charakteris pakerejo..o veliau netgi graziais patapo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 29, 16:23)
Tas tiesa...   drinks_cheers.gif Na, as neturejau omeny, kad va malina besalygiska aukle...tiesiog norejau paoponuot, kad rotveileris siuo klauismu pats geriausias, anas gi irgi ne bet kam, ar as klystu  rolleyes.gif

Taip, su vaikais malinos sutaria puikiai, bet tai jokiais būdais nėra šeimos šuo. Tai šuo-darbininkas. Be veiklos jis durnės, griaus namus ar voljerą, reikalaus dėmesio inkštimu, lojimu ir kitokiu nervų tampymu. Jei šeimininkai sportininkai ar dirbantys su malina konkretų darbą- super. Jei ne, tikrai geriau rinktis kitą veislę.
Rotveileris šiuo atveju žymiai patogesnis šuo. Taip, jis didesnis, daugiau kainuoja išlaikymas, bet jis bus laimingas gavęs dėmesio iš šeimininko, su malonumu vaikščios, bėgios, dresuosis, bet jei šeimininkai "prie tinginio"- rotveileris lygiai su tokiu pačiu malonumu "krioks" šalia. Ir gyvendami lauke jie neskalija tik pamatę šeimininką lauke, nereikalauja dėmesio bet kokiom priemonėm. Rotveileris prisitaiko prie šeimininkų, o malina gi dažniausiai primeta savo "gyvenimo filosofiją" šeimininkams. biggrin.gif
Pvz. man viena malina pagadina žymiai daugiau nervų, nei du rotveileriai ir du foksterjerai kartu paėmus. lotuliukas.gif ( ir tai normali malina- adekvati, geros psichikos, neturinti agresijos, nuolat gaunanti darbo...)
P.S. Abiem atvejais lygindama kalbu apie normalius šunis ( žinomų tėvų su gera psichika ir tinkamai išauklėtus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 29 balandžio 2015 - 16:48
Tikiu, kad malinois superiniai darbo šunys, bet normaliai šeimai su jais tampytis man atrodo labai sunku. Jie daug aktyvesni už tuos pačius VA, jeigu klystu, pataisykit. Taip kad šeimai su mažu vaiku...nežinau, nežinau...
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 04 29, 16:23)
Tas tiesa...  drinks_cheers.gif Na, as neturejau omeny, kad va malina besalygiska aukle...tiesiog norejau paoponuot, kad rotveileris siuo klauismu pats geriausias, anas gi irgi ne bet kam, ar as klystu  rolleyes.gif
Na, na, nevarykit ant malinuku...  rolleyes.gif pritariu mikei, kad tai suo ne bet kuriam, bet tinkamose rankose jie nerealus, tik reik gera veislyna ir gera egzemplioriu issirinkt...kazin, ar tokie elitiniai policijoj, kazin ner kokiu gustaitiniu pas juos  g.gif
Artimoj aplinkoj turiu kelis pavydzius kur malinukai su mazais vaikais ir net kudikiais, nu kazkas nerealaus  wub.gif
Is ju vieni siaip klijentai, maista suniui perka, tai ju malinukė uzaugino ju dukrą...Kalytei nugaisus ilgokai gedulas stojo, paskui pradejo jau sneket apie naujo augintinio isigijima, o kaip tik tuo metu pasitaike ugtelejusi Degancio kraujo kalyte..pasieme, ja, patenkinti  bigsmile.gif
-----------------
Zodziu nesakau, kad malina universli aukle, bet kas moka su jais apseit, super..  wub.gif

Policijoj tikrai ne elitiniai,dauguma netgi bedokumenčiai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Libelle88 @ 2015 04 29, 17:07)
per ilgo plauko,

Tai kad vokiečių aviganiui leidžiamas ilgas plaukas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Libelle88 @ 2015 04 29, 16:07)
Megeja, su tiesia nugara aš ir turėjau omeny sveikus, nenuleistu užpakaliu aviganius, nes tie perveisti "grynaveisliai" VA daug stuburo problemų turi ir dažnai neilgai gyvena arba vaikšto. Gaila man šunų, kurie dėl grožio taip išveisti yra. Dėl to ir siūlau tik šunis, išvestus iš senųjų DDR ir čekų/slovakų, linijų. Tų FCI nepripažįsta, tipo neveisliniai, per ilgo plauko, bet jų pliusai: jie neperveisti, sveikesni, nuostabia tiesia nugara, stiprūs, protingi šunys. Sakoma, kad jie ramesnio charakterio nei veisliniai VA. Taip kad aš tik už juos. Aišku, tik iš gerų veisėjų, kurie veisia tik genetiškai patikrintus gyvūnus. Aš tokių nuostabių veisėjų DE žinau, pati jei tik sąlygos būtų, tuoj pat iš jų šunį imčiau.
Aišku, mano nuomonė tai ne ekspertės nuomonė, o tik asmeninė, susidaryta domintis šia veisle.

Aha, neperveisti... Tik kas antram tokiam tiesiam ir puikiam DDR/čekų/slovakų arba klubo displazija, arba alkūnių, arba nugaros bėdos. Sveiką gaut loterija su vargingais šansais... Pasaulis pereina ant malinua dėl sveikatos ir darbinių savybių. Irgi ne viskas auksu klota, ypač kai tarnybų biudžetas ribotas, bet šansai geresni. Tiek kad tarnybos neretai aplamai neaiškios kilmės miksus perka, jau ką įperka.

Tik abu šunys ne šiaip šeimos draugo vietai skirti, aktyviam gyvenimui gimę. Man matyt gerb. Libelle88 lieps malinų atsikratyt prieš vaikus planuojant? Ką mano pažįstamiems daryt, kurių vaikai su malinua auga jau eilę metų?

O tie ilgo plauko, nepripažinti "Senieji aviganiai" iš viso dvorniai, alia Rytų Europos aviganio. Peraugę, gyvenime nedirbę ir bala žino kokios sveikatos. Nieko bendro su DDR/čekų/slovakų darbinėm linijom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 29 balandžio 2015 - 21:02
QUOTE(karinna @ 2015 04 29, 20:58)
Aha, neperveisti... Tik kas antram tokiam tiesiam ir puikiam DDR/čekų/slovakų arba klubo displazija, arba alkūnių, arba nugaros bėdos. Sveiką gaut loterija su vargingais šansais... Pasaulis pereina ant malinua dėl sveikatos ir darbinių savybių. Irgi ne viskas auksu klota, ypač kai tarnybų biudžetas ribotas, bet šansai geresni. Tiek kad tarnybos neretai aplamai neaiškios kilmės miksus perka, jau ką įperka.

Tik abu šunys ne šiaip šeimos draugo vietai skirti, aktyviam gyvenimui gimę. Man matyt gerb. Libelle88 lieps malinų atsikratyt prieš vaikus planuojant? Ką mano pažįstamiems daryt, kurių vaikai su malinua auga jau eilę metų?

O tie ilgo plauko, nepripažinti "Senieji aviganiai" iš viso dvorniai, alia Rytų Europos aviganio. Peraugę, gyvenime nedirbę ir bala žino kokios sveikatos. Nieko bendro su DDR/čekų/slovakų darbinėm linijom.

Sveiką šunį gauti jokia ne loterija, mes gyvename 21 amžiuje, kuriame egzistuoja genetiniai testai.
Rimti veisėjai, bent jau DE, tikrina savo gyvūnus nuo klubų ir alkūnių displazijos ir tik neturinčius tų genų gyvūnus veisia. Taigi tos baisios ligos, ačiū Dievui, atkrenta. Apie daugintojus nekalbu.

Lietuvos institucijų finansiniai reikalai jau ne mano reikalas, taip kad ar jie grynaveislius ir sveikus gyvūnus perka, to aš niekaip neįtakoju.

Dėl malinų žiūriu turėsiu aiškintis visiems jų gerbėjams: aš jokia ne ekspertė, taigi tai tik mano asmeninė nuomonė, susidaryta iš kelių žiūrėtų reportažų. Kurie beje buvo objektyvūs ir šita veislė išgirta buvo kaip superinė darbo veislė, kuri lenkia stropumu VA, bet taip pat ir jų minusai paminėti, kurie bent man, turinčiai vaiką, nekokie pasirodė. Dėl to ir parašiau ką girdėjusi apie šią veislę, nes šeima turi mažą vaiką. Dėl mano posto tikrai niekas nepuls savo šunų atsikratyti, čia jūs per geros nuomonės apie mane biggrin.gif

P.S. Tik dabar pamačiau pirmo posto datą biggrin.gif Taigi autorė jau seniausiai šunį nusipirkusi ir gyvena laimingai, ech, tiek to lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libelle88: 29 balandžio 2015 - 23:10
QUOTE(Libelle88 @ 2015 04 29, 23:06)
Sveiką šunį gauti jokia ne loterija, mes gyvename 21 amžiuje, kuriame egzistuoja genetiniai testai.
Rimti veisėjai, bent jau DE, tikrina savo gyvūnus nuo klubų ir alkūnių displazijos ir tik neturinčius tų genų gyvūnus veisia. Taigi tos baisios ligos, ačiū Dievui, atkrenta. Apie daugintojus nekalbu.

Lietuvos institucijų finansiniai reikalai jau ne mano reikalas, taip kad ar jie grynaveislius ir sveikus gyvūnus perka, to aš niekaip neįtakoju.

Dėl malinų žiūriu turėsiu aiškintis visiems jų gerbėjams: aš jokia ne ekspertė, taigi tai tik mano asmeninė nuomonė, susidaryta iš kelių žiūrėtų reportažų. Kurie beje buvo objektyvūs ir šita veislė išgirta buvo kaip superinė darbo veislė, kuri lenkia stropumu VA, bet taip pat ir jų minusai paminėti, kurie bent man, turinčiai vaiką, nekokie pasirodė. Dėl to ir parašiau ką girdėjusi apie šią veislę, nes šeima turi mažą vaiką. Dėl mano posto tikrai niekas nepuls savo šunų atsikratyti, čia jūs per geros nuomonės apie mane biggrin.gif

P.S. Tik dabar pamačiau pirmo posto datą biggrin.gif Taigi autorė jau seniausiai šunį nusipirkusi ir gyvena laimingai, ech, tiek to lotuliukas.gif

Brangioji, pasidomėk. Genetinis testas displazijai NEEGZISTUOJA, nors jau porą dešimtmečių finansuoja tyrimus jo kūrimui. Daro rentgeną, klinikinį tyrimą serga ar ne. Nuo sveikų tėvų pilna gimsta displaziškų. Tai poligeninė liga pernešama per n+k kartų. Būtų nuostabu jei būtų kitaip... DDR dažniau klubo displazija, čekų linijose alkūnės. Nuo nugarų visų linijų kenčia ir išlenda vėlai, kai dauguma jau ir palikuonių turi. Operuoja tyliai ir toliau kergia. Tyrimo genetinio irgi nėra, kontrastinis rentgenas tik ar dar neprasidėjo. Ir tas neprivalomas, retas tiria. Tik Suomijoj dauguma tiriami, Vokietija kratosi nes įtaria rezultatus...

Tu turi teisę išsakyti savo nuomonę, bet čia yra profesionalų kurie dirba su tomis veislėmis eilę metų, taip pat ir veisia. Kiti entuziastai susirinko daug daugiau žinių ilgai domėdamiesi, tikrai ne porą reportažų matę. Siūlau įsiklausyti ir nusiimti rožinius akinius.
Atsakyti