Bernas man atrodo per daug gražus kad jo vagims reiktų bijoti...
Kaukazų aviganis man truputi labiau į sargus atrodo tiktų
Tad dedu pliusą prie Kaukazų aviganių.
Gal kas parašytų ir apie trumpaplaukius didelius šunis? Mat mes vistiek labiau norėtume namie prie savęs augint šunį, o ne prie būdos pririšus. Į voljerą būtų išvedamas tik retkarčiais. Ir šiltą šiltą būdą turėtų
Būtų įdomu išgirst jūsų atsiliepimus apie dogus ir panašius į juos. Kas matė iš šono pas draugus ar kaimynus. Nes kai pats turi tai apie tą šunį visvien tik gera rašysi, o iš šono visai kitaip matosi, koks tas šuo. Mano vyrui kažkodėl didžiausią įspūdį parodoje padarė kažkokie panašūs į dogus šunys.
Papildyta:
Pudeliai ir kiti maži dekoratyviniai šuniukai man visai netinka. Beje kiek teko matyt mažus šunis visi baisiai agresyvūs. O kad toks išgązdintų vagį ar bomžą tai
ziurekit, puikus kandidatas:
http://www.supermama...?...6089&st=456 466 zinute (karinna)
http://www.supermama...?...6089&st=456 466 zinute (karinna)
QUOTE(Keit @ 2007 08 11, 10:50)
Bernas man atrodo per daug gražus kad jo vagims reiktų bijoti...
be komentarų
QUOTE(Keit @ 2007 08 11, 10:50)
Kaukazų aviganis man truputi labiau į sargus atrodo tiktų
Tada gal dėk pliusą ir prie Vidurio azijos aviganių. Man jie atrodo rimtesni (gal net lengviau dresuojami) už Kaukazus. Bet isgi imčiau šunį su dokumentais, o ne iš aikštelės prie garažų, kad ir koks protingas ir meilus jis būtų...
O dėl dogų ir panašių į juos - tai trumpaplaukiai šunys ir žiemą lauke tikrai negyvena Bet kad įspūdingi tai tikrai. Mano kolegė turi mėlynąjį dogą. Nuostabus šuo
QUOTE(kasiopeja @ 2007 08 12, 19:46)
....... Bet isgi imčiau šunį su dokumentais, o ne iš aikštelės prie garažų, kad ir koks protingas ir meilus jis būtų...
.......
.......
o kuo neitinka jums tas variantas? suo jau suauges, jo charakteris aiskus. ne vienas zmogus apie ji teigiamai atsiliepia - suo ne tik myli vaikus, gerai sutaria su kitais sunimis, bet yra ir sargus. manau visai tinkamas variantas.
10 metu turiu cvergsnauceri, cia bute, labai gera veisle, dabar statau nama mastau apie mitelsnuuceri, sarginis suo , ir tikrai su vaikais sutare, ai dar vienas + plauku namie nėr, mano ,dukros pilna, bet tik ne suns
Na, Rekso psichika tikrai stabili. Kai šuniui 1,5 metų, jau galima tvirtai tai teigti. Savo teritoriją tikrai puikiai saugotų. Imti neveislinį šuniuką rizikinga, neaišku, kokio charakterio jis bus. Rinktis vis tiek Keit.
gal pasirodysiu kvailoka bet manau tiktų spanieliukai, pekinukai kiek esu girdėjusi ir mopsiukai....... na čia dėl spanieliukų taip sakau nes pati turiu vieną spanieliukę ir du vaikus ir mano mažasis ją labai skriaudžia bet ji dar nė karto nėra kandus ir taip tokia linksma ir draugišką o dėl kitų tai esu girdėjsusi
QUOTE(grase @ 2007 08 09, 11:01)
Na, yra veislių, kurios nerekomenduojamos šeimoms su mažais vaikais. Pavyzdžiui, dauguma škotų terjerų nesižavi vaikais. Tikriausiai reikėtų išsirinkti keletą jums prie širdies limpančių variantų, ir tada bandyti bendrauti su veisėjais ar šiaip tų veislių entuziastais ir išsirinkti atmetimo principu. Beje, smalsu, o kokias gi veisles jau atmetėte kaip netinkamas? Kodėl netiktų kad ir vokiečių aviganis? Ir koks tas jums tinkamas šuns sargavimas būtų? Yra ir nedidelių šuniukų, kurie gali būti puikūs sargai, t. y. labai atsakingai perspėja apie besiartinantį nepažįstamąjį. Ar reikia didelio ir grėsmingai atrodančio? Berno zenenhundai nėra agresyvūs, bet dideli ir vien dėl to gali atrodyti grėsmingi. Teritoriją, kurią laiko sava, dauguma šunų vienaip ar kitaip gina, bent jau perspėja, kad kažkas ateina.
Net ir visiems meili mūsų kurtsharė vaikštant atokiame miške perspėjamai vamptelėdavo pamačiusi nepažįstamą žmogų.
Net ir visiems meili mūsų kurtsharė vaikštant atokiame miške perspėjamai vamptelėdavo pamačiusi nepažįstamą žmogų.
kaip gaila (del skotu). ar tikrai? teoriskai tai ir as taip supratau, bet gal kas ji turi , kaip su vaikais jis bendrauja?
jei skotas atkristu, tai koki nlb dideli bute rekomenduotumet ?
Namų saugojimui tinka tik vidutinis ar didelis, vidutinio ar ilgo kailio suo.
Hovawartų kiek žinau Lietuvoje nėra, tektų importuotis. Manau šiems žmonėms reikia ieškoti veislės, kurios vadų yra Lietuvoje. Be to, Hovawartai labai dominuojantys, nepatariama juos auginti naujokams.
QUOTE(Keit @ 2007 08 04, 16:38)
Tad kas turit tokį šunį kuris ir saugo namus ir nebaisu palikti šalia mažo vaiko?
Patarsiu ir aš Kaip suprantu anksčiau šuns neauginot,taigi gal reikėtų rinktis švelnesnę veislę,nes kieto charakterio šunį sudetinga bus auklėti ,neužteks patirties.Kokį beįsigytumet jis bus mažas-jaunas,taigi kol išdresuosit ir suaugs praeis kone du metai,reikės saugoti vaiką,taigi reikalingas voljeras.Gal tai galėtų būti senbernaras,berno zenenhundas,patikėkit kai bega toks didelis lodamas link vartų,tai jau niekas nepastebi,kad uodegą vizgina dar leonbergeris,o jums nesant namuose-signalizacija.