Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

QUOTE(zay @ 2013 03 12, 11:13)
nu kadangi visi rašo, pasiduodu ir aš  biggrin.gif . Man visiškai temą atitinkantis šuo yra vokiečių aviganis, kadangi esu laikius retriverį, galiu lyginti-šeimoje, su vaikais jis toks pats kaip retriveris-švelnus, atsargus, labai meilus, niekad nenuskriaus vaiko, ant jo ir raitas vaikas gali voliotis, ir tampyti ir žaisti-nenuskriaus. Tai visiški šeimos šunys, tiesiog kadangi jie tinkami dirbt apsaugą, jiems nėra taip masiškai klijuojama etiketė "šeimos šuo". Nors šeimoje-jie toki patys kaip ir visi kiti. Manau teisingai auginant šunį, bet kuris yra šeimos šuo, na kai kurios mažos veislės nelabai tinkamos būt vaikų draugais, tad šioje temoje tada aktualiau sargumas, apsauga, vat tai ne kiekvienas šuo gali daryti. O mylėti ir būti geras vaikui-beveik visi jie tai gali daryti ir daro, tai nėra kažkokios veislės išskirtimumas.

Aš pati būdamas vos ropojantis lelius užaugau su dviem VA smile.gif žiauriai gaila, kad vienas pabėgo ir niekas neberado, o įsigyjus antrą numirė nuo maro verysad.gif labai šaunūs šunys buvo, ypač tas antrasis mane saugojo ir globojo thumbup.gif
Atsakyti
Šitą filmuką reikia rodyti tiems, kas sako, kad rotveileriai- žmogėdros. biggrin.gif
http://www.youtube.c...h?v=CH-NaZv5aJA

Kaip pakomentavo patino šeimininkas:
"Jo,del to filmuko tikrai pritarsiu,svarbiausia kad mergaite kuri zaidzia ten,Atara cia mate gal koki 5-6 karta tiktai,mano zmona pro reta ja priziuredavo,na ir mazdaug pries pora metu jos tetis prarado darba tai sedejo namie,o dabar nuo rugsejo mano zmona ja vel pradejo priziureti kartais po pamoku kai tevams pamainos nesutampa. reikejo matyti Ataro reakcija i ja kai pirma diena atveze,kad ir pora metu nemates,parsigriove ant laiptu ir vos neuzlaize negyvai Tikras zmogedra jis pas mus "
Atsakyti
Geriausi - draugiškiausi šunys yra auksaspalviai retriveriai arba labradoro retriveriai smile.gif ne veltui juos taip vertina veterinarai ir "šunų ekspertai" biggrin.gif jeigu galima taip pavadinti smile.gif)

ir šiaip drugiškas ir sargus nelabai suderinami dalykai, jegu bus sargus šuo, tai tikrai rizika palikti vaikus su tokiu sargiu, nežinai kas gali šaut į šunišką galvelę, okitas dalykas pačiam vaikui irgi nežinia kas gali sušviest smile.gif tampys už uodegos, ar ausų, ar pus vėją į veidą, temps už letenos (visi taip daro) tai ir pats draugiškiausias šuo ilgai netoleruotų to. Kitas dalykas, šuo gindamasis stipriai gal ir nesučiups, neikas, bet vaikas gali išsigąsti pamatęs agresiją ir tada vėl virtinė reiškinių neigiamų vaiko atžvilgiu.. geriau nepalikti mažų vaikų vienų su šuniukais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linatavo @ 2013 12 12, 11:48)
Geriausi - draugiškiausi šunys yra auksaspalviai retriveriai arba labradoro retriveriai smile.gif ne veltui juos taip vertina veterinarai  ir "šunų ekspertai" biggrin.gif jeigu galima taip pavadinti smile.gif)

ir šiaip drugiškas ir sargus nelabai suderinami dalykai, jegu bus sargus šuo, tai tikrai rizika palikti vaikus su tokiu sargiu, nežinai kas gali šaut į šunišką galvelę, okitas dalykas pačiam vaikui irgi nežinia kas gali sušviest smile.gif tampys už uodegos, ar ausų, ar pus vėją į veidą, temps už letenos (visi taip daro) tai ir pats draugiškiausias šuo ilgai netoleruotų to. Kitas dalykas, šuo gindamasis stipriai gal ir nesučiups, neikas, bet vaikas gali išsigąsti pamatęs agresiją ir tada vėl virtinė reiškinių neigiamų vaiko atžvilgiu.. geriau nepalikti mažų vaikų vienų su šuniukais smile.gif

Vėjus rašote - sargus ir SAVIEMS draugiškas šuo labai net suderinami dalykai. Pati rašote, kad bet koks šuo gali čiupti. Didelis, beje, daug rečiau.
Tam ir yra tėvai, kad prižiūrėtų ir mokytų vaiką elgtis su gyvūnų.
Atsakyti
QUOTE(linatavo @ 2013 12 12, 10:48)
Geriausi - draugiškiausi šunys yra auksaspalviai retriveriai arba labradoro retriveriai smile.gif ne veltui juos taip vertina veterinarai  ir "šunų ekspertai" biggrin.gif jeigu galima taip pavadinti smile.gif)

siaip geriausiom vaiku auklem pripazinti (bent jau as taip kazkus isskaiciau) bulmastifai. fantastiska veisle thumbup.gif ale labai mums per didele buvo.
turim standartini pinceri - 150 % esu tikra del SAVO vaiku, o kvartale yra uzitarnavusi kaip laaaaaaaabai pikto suns reputacija doh.gif niekam ne ikast nereikejo lotuliukas.gif
Atsakyti
as dalmatina laikiau 12 metu tai jis per ta laika gyveno su vaikais, jokiu agresijos atveju nebuvo, suo labai draugiskas, nelojo, nesikandziojo, gerietis , niekas musu daugiabutyje jo nei bijojo nei venge, atvirksciai, kieme pr vaikus sunku praeiti visi pazista sia veisle kaip nepiktus sunis biggrin.gif toks pas mane ir buvo...
Atsakyti

Aš iš šunų eksperto girdėjau, kad geriausia veislė vaikams - rotveileriai smile.gif
O apie niekad nekandančius retriverius skaitykite pati - http://www.dailymail...le-Harbour.html

user posted image

va koks vaikystės ciūckis, foto, jei neklįstu, jam 7 mėn, man 5 metai smile.gif Gyvenime nėra užkabinęs, iš paskos sekiodavo kaip nepatenkinta auklė, dūsaudavo, bet vistiek šalia būdavo ir toli eit neleisdavo... Gaila tik, kad vienetinis smile.gif

Mano visiškai dvornė kalė irgi atlaiko visus duzginimus dvejų vaikų Lietuvoje.. Už ausų, nosies, ūsų smile.gif Jai tiesiog nerūpi ir tiek.
Kita tai kanda įspėjamai, jaunutė dar, tai vaikai ir netampo. Nei tie šunys visi vienodi ir kvaili, nei tie vaikai tokie smile.gif
Atsakyti
O mūsų vaikai užaugo su dobermane kale. Kantresnio ir meilesnio ( turiu omeny su vaikais) gyvūno nesu mačiusi. Nepaisant to, - durų galėdavom nerakinti- į namus svetimas neįeis. biggrin.gif
O labradorai- taip, geri šeimos šunys, deja, visiškai neįdomūs- kaimietukai, be savo nuomonės, be intelekto ( jeigu galima taip išsireikšti... ax.gif ). Yra žmonių, kuriems tai patinka, bet man- tikrai ne. Ir ačiū d..., kad yra dar virš 400 veislių, iš kurių galima rinktis.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 12 12, 17:24)
Aš iš šunų eksperto girdėjau, kad geriausia veislė vaikams - rotveileriai smile.gif

thumbup.gif Pritariu. Užtai pas mus dabar jie net du. Taip pat niekada jokių ( net svetimų) vaikų nėra užkabinusios. Gali tik netyčia pastumti, ar iš kojų išversti besidžiaugdamos- vis dėlto ne balerinos, savo svorio ir kompleksijos neapskaičiuoja. biggrin.gif
Atsakyti
ir šiaip drugiškas ir sargus nelabai suderinami dalykai,

Maža smulkmenėlė - sargumą kiekvienas supranta vis kitaip wink.gif
draugiškumą ne taip jau retai irgi
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 10 10, 15:11)
Šitą filmuką reikia rodyti tiems, kas sako, kad rotveileriai- žmogėdros. biggrin.gif
http://www.youtube.c...h?v=CH-NaZv5aJA

Ir tėvams rodyt,kad išmokintų vaikus,kaip jie turi žaist su šunim.Visus dresuot reikia... biggrin.gif
Atsakyti
Rizensnauceriai,puikiai sutaria su vaikais ir puikiai saugo.bet be dresuros nekaip.cia ne zaislas vaikams.berno zenenhundai-didele meska namuose.del sargumo....kaip pasiseks su harakteriu
Atsakyti