QUOTE(Jonavietis @ 2011 04 01, 10:27)
ogi niekas jums akių nelupinėja dėl to
jūsų nuomonė yra jūsų.Mano nuomonė tokia kad sargas turi būti šalia manęs o neuždarytas voljere.Šuo uždarytas voljere jums nepadės jei kažkas atsitiks ir jūs neturėsite galimybės jo iš ten išleisti.Tiesiog nesutinku su jūsų tokia nuostata kad didelis šuo būtinai turi gyventi laike ir tiek.Didelis šuo gali gyventi visur jis vietos neužima tik daugiau nepatogumų .Paskaičius jūsų pastą toks vaizdas kad mes daugiau nieko nedarom tik grindis plaunam
o jau jūs su vaikais ir šunim laike dūkstat
Nei velnio užtenka to laiko per akis po laukus išsiduoti ir su vaikais ir be jų.Taip kaip jūsų šuo voljere miega ,taip mano šuo pakritęs bele kur miega.Man voljeras netinka ir dėl to kad aš dažnai pamirštu duris užrakinti
šuo voljere tik loja ,bet nekanda
o va maniškis
prašom į svečius ir dar naktį
pajausit skirtumą
Super zodziai
daug metu auginu sunis, dabar laukiu savo svajoniu kalytes atsiradimo mano namuose, kuri beje, bus trumpaplauke, bet puikiai zinau ka reiskia trumpaplaukis, tie mazi plaukeliai kaip adatos sulenda i visus imanomus kampus
visi mano sunis buvo vidutiniai ar dideli ir visi gyveno viduje nuosavo namo, kaip bebutu, manau, kad nors ir daug demesio gaunantis suo voljere yra maziau socialus uz suni gyvenanti su seima, juk suo gaujos principu gyvenantis gyvunas, tai seima jam gauja ir manau, kad seimos suo gins savo gauja iki galo, o voljero suo irgi gins, bet is voljero tai jus nepaleisite suns kai jau kazkas brausis i jusu kiema...
o del purvo i namus, tai as ir savo dobermanui ir labradorui plaudavau kojas grizus is lauko, tiesiog man taip estetiskiau, o ir sunys sia procedura mego, ypac labradoras...
keista, kai zmones matydami pora metu dresuojama suni sako: oooo, koks jusu protingas ir ramus suo, kaip klauso, o musiskis tai kazkoks nesusipratimas...
bet kai paklausiu kiek laiko juos dresiruoja ir koks ju socialinis gyvenimas, tai pasirodo niekas ju nedresuoja ir toliau savo kiemo suo neina, tai kaip tada zmones gali tiketis kad suo zinos kur vagis, o kur laiskininkas, kad vaikai tai geris, kuris tau krapsto nosi, bet tau tai atseit patinka...
su suniu reikia gyventi, o ne ji tureti