Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

QUOTE(Jonavietis @ 2011 03 31, 23:03)
Kas laiko mažus, trumpaklaukius jiem tai gal būtų kančia.Esmė ne ūgyje,ne plaukų ilgume.Tiesiog ta veisle reikia sunkiai sirgti ir tiek.čia mano nuomonė blush2.gif

Pavydziu zmonems, kai jie taip myli kazkokia butent SAVO veisle. As tai is tu, kurie renkasi patogius sunis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2011 03 31, 23:06)
Pavydziu zmonems, kai jie taip myli kazkokia butent SAVO veisle. As tai is tu, kurie renkasi patogius sunis  ax.gif

aš savo svajonės juoduko laukiau 10 metų doh.gif blush2.gif ,tiek kiek turėjau anglų buldogą.Tiesog žinojau kad mano Baksas nepriims kito šuns.Buldogas irgi buvo nepatogus šuo biggrin.gif bet aš jį mylėjau ir dabar myliu wub.gif nors jo jau nėra 7 metai.O kas yra patogus šuo g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonavietis: 31 kovo 2011 - 22:46
QUOTE(cile @ 2011 03 31, 21:48)
Na, bet tarkim jusu vipetai to "lauko" parnesa nepalyginamai maziau nei leonbergeriai  rolleyes.gif

Cile rolleyes.gif
niekada negalvojau kad meskos uzims vipetu vieta namuose, labai daug zmoniu Lietuvoj yra seno sukirpimo, man, o juo labiau mano vyrui be galo gaila verkiancio meskino lauke kai visi susisuke ant sofos verysad.gif Todel musiskiai VISI turi vietos ant sofos thumbup.gif Kodel vipetas gali ant sofos o leonbergeris ne? A? Jo, namus pritersia daugiau, bet KOKS DZIAUGSMAS ziurint telika prisiglaust prie galiunu ir KOKIA MEILE JU AKYSE UZ TAI! Dzin tos grindys, ju neplaunu tris kartus per diena, esu tingine, man uztenka kelissyk savaitej :-) O sofas dengiu plaunamais adialais (pledais) ir juos keiciu kai issipurvina nuo peduciu - superdalykas! Ir grazu, ir interjeras atsinaujina, ir sunys nenuskriausti, ir mes laimingi thumbup.gif
P.S.: neileidziam mesku i svetaine tik kai lyja, nes tada jie buna kaip velniai - kailio, vandens ir zemiu misinys doh.gif nes nera ten kokiu peduciu valyt, reikia skalbti visa :-)
P.P.S.: kai atvaziuojam gimines ir kai kurie draugai, meskos solidziai tuno lauke, nes "sveciu pasamone nesugeba suprasti "sargo" ant sofos", o mes ir nekeiciame to, isvaziuos, bus vel viskas po senovei ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pamunka: 01 balandžio 2011 - 06:57
Pavydziu zmonems, kai jie taip myli kazkokia butent SAVO veisle. As tai is tu, kurie renkasi patogius sunis  ax.gif

Cile, bet juk gali ir kažkokios veislės šunys būti patogūs wink.gif Pvz man labai patogūs mano šunys (Vokiečių pinčeriai): nei dideli, nei maži, sargūs, bet nepavojingi, lauke aktyvūs, o namie (suaugę) "beveik ramiakai", šunys nėra žaisliniai, bet vaikai turi užsiėmimo, turi su kuo padūkti... šuniški, nereikia jokių kaspinėlių, šepečių kalno ir t.t. Kitiem gali būti patogūs kokie "jorkai" - įsimeti į rankinuką ir į "trasą" biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bites @ 2011 04 01, 08:50)
Cile, bet juk gali ir kažkokios veislės šunys būti patogūs wink.gif Pvz man labai patogūs mano šunys (Vokiečių pinčeriai): nei dideli, nei maži, sargūs, bet nepavojingi, lauke aktyvūs, o namie (suaugę) "beveik ramiakai", šunys nėra žaisliniai, bet vaikai turi užsiėmimo, turi su kuo padūkti... šuniški, nereikia jokių kaspinėlių, šepečių kalno ir t.t. Kitiem gali būti patogūs kokie "jorkai" - įsimeti į rankinuką ir į "trasą" biggrin.gif .

jei ranką prie širdies pridėjus pasakyti man teisingiausi šunys yra pliušiniai biggrin.gif nori ant lovos pasidėjai,nori ant komodos.Užkniso ištrenkei per langą ir nepatogumai baigėsi.O va visi kiti keturkojai kokie jie bebūtų jau yra nepatogūs.Šerti juos reikia,į lauką koks bebūtų oras vesti reikia biggrin.gif kurie neina į lauką vadinas reikia palučių,vėl pinigai.Vet paslaugų reikia doh.gif Trumpaplaukiai šeriasi,ilgaplaukius šukuoti reikia,maudyti koks jis bebūtų reikia doh.gif namuose nuo jų netvarka,maišosi po kojom,loja,knarkia ir dar krūvą nepatogumų.Tai kokie gi keturkojai patogūs.Jei turi augintinį turi ir nepatogumą.Tiesiog tą nepatogumą kiekvienas supranta skirtingai.Man mano šuo visais atvejais yra labai patogus,jis man reikalingas ,aš jį myliu o į visa kita nekreipiu dėmesio.
Atsakyti
Na kaip supratau, visiems blogas tas, kuris laiko suni voljere.. bet jei jis per diena tikrai daug laksto ir issivaiksto pakankamai, tai voljere patikekit neina is proto, o ramiausiai miega. Zodziu, kiekvienam sako - vienas su malonumu tris kartus per diena grindis plauna, o kitas maloniau ta laika praleidzia lauke lakstydamas su vaikais ir sunimis.

O mano nuomone didelis gauruocius turi gyventi lauke.
Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2011 04 01, 10:11)
Na kaip supratau, visiems blogas tas, kuris laiko suni voljere.. bet jei jis per diena tikrai daug laksto ir issivaiksto pakankamai, tai voljere patikekit neina is proto, o ramiausiai miega. Zodziu, kiekvienam sako - vienas su malonumu tris kartus per diena grindis plauna, o kitas maloniau ta laika praleidzia lauke lakstydamas su vaikais ir sunimis.

ogi niekas jums akių nelupinėja dėl to biggrin.gif jūsų nuomonė yra jūsų.Mano nuomonė tokia kad sargas turi būti šalia manęs o neuždarytas voljere.Šuo uždarytas voljere jums nepadės jei kažkas atsitiks ir jūs neturėsite galimybės jo iš ten išleisti.Tiesiog nesutinku su jūsų tokia nuostata kad didelis šuo būtinai turi gyventi laike ir tiek.Didelis šuo gali gyventi visur jis vietos neužima tik daugiau nepatogumų .Paskaičius jūsų pastą toks vaizdas kad mes daugiau nieko nedarom tik grindis plaunam biggrin.gif o jau jūs su vaikais ir šunim laike dūkstat doh.gif Nei velnio užtenka to laiko per akis po laukus išsiduoti ir su vaikais ir be jų.Taip kaip jūsų šuo voljere miega ,taip mano šuo pakritęs bele kur miega.Man voljeras netinka ir dėl to kad aš dažnai pamirštu duris užrakinti biggrin.gif šuo voljere tik loja ,bet nekanda doh.gif o va maniškis g.gif prašom į svečius ir dar naktį blush2.gif pajausit skirtumą drinks_cheers.gif
Atsakyti

Čia dauguma sako, ne, kad aplamai yra voljere blogai, o sako, kad blogai, kai yra tik voljere, t.y. mažai vedžiojamas šuo, mažai su juo bendraujama... Juk yra begalė žmonių, kurie nusiperka šunį, įkiša jį į voljerą ir visas žmogaus ir šuns kontaktas baigiasi voljero kuopimu ir šuns pašėrimu, jau nekalbu apie voljero dydį ir t.t.t.
Atsakyti
ir dar biggrin.gif yra tūkstančiai žmonių kurie turi svajonę,bet neturi galimybių voljerui nes gyvena daugiabutyje.Tai ką jiems jos atsisakyti g.gif tik dėl to kad šuo didelis ir anot jūsų bute netinka g.gif
Atsakyti

Su žmogumi gyvenantis šuo yra labiau kontaktinis, iki metų visus savo šunis auginu TIK namie, po to keliu į voljerus. Bėda yra tame kad 70 proc laikančių šunis voljere vaikščioti išleidžia juos į teritoriją, už teritorijos ribų šunį veda vaikščioti nebent kai geras oras ir pačiam šeimininkui noris kažkur nueit-na kartą du per metus. Mano draugė gyvena Avižieniuose, aplink nauji gražūs namai, visi turi šunis voljeruose, ik ji vienintelė veda pasivaikščioti savo šunis. Šuo lakstantis savo teritorijoje pats vienas debilėja. O laikant bute nori nenori šuo vedamas laukan, su juo užsiimama nori nenori. Ir gyvenimo plotas-nu sukis kaip nori bet butas kvadratų turi daugiau nei voljeras, ten šuniui geriau. Šuniui voljeras vienareikšmiškai yra gerai ir geriau nei butas kai jis yra vedžiojamas taip pat kaip buto šuo-jokio bėgiojimo aplink namą. Savo šunims neleidžiu tio nei kiek daryt. Pasivaikščiojimas ir voljeras. Ir kai šuo nedaro voljere-kai ten net pasisuiot negalima o voljeras vis vien kaip grindys namie pora kart per savaitę plaunamas ir šluojamas. Vat tik tada gerai. Bet mūsuose kelia visiems juoką kai eini siurbti voljerų kaip kad viena mano pažystama. Todėl esant mūsų mentalitetui-kai šuo perkamas, nes turim namą ir daaaaaug žemės aplink jį-tai reškias vargšas šuo, gyvens kaip laukinis žvėris pats sau vienas. O šeimininkas džiaugsis švara namie. Kam tada nafig šuo, tikrai geriau pliušinis ir signalizacija
Atsakyti

Nu matai, kai SAVO veislę myli, tada ji ir būna patogi. Man maniškė nepaprasto patogumo - kompaktiška, bekvapė, plaukus lengva surinkt, vidutinio dydžio...

QUOTE(Pamunka @ 2011 04 01, 07:54)
Todel musiskiai VISI turi vietos ant sofos  thumbup.gif 

thumbup.gif Aš va irgi nesuprantu koks čia džiaugsmas šunį laikyt, jei jis kažkur kitur uždarytas...
Atsakyti
Pasijutau "badoma" jei mano dideli šunys leidžia laiką namie..
O kam tada šuo tik lauke? Kad būtų vietoj durų skambučio?
Atsakyti