Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 31, 15:33)
Bet kokiu atveju tokio dydžio šuns bute tikrai nerekomenduočiau laikyti.

Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2011 03 31, 16:37)

Todėl, kad bernai ir panasūs yra ne tik kad dideli ir norintys judėti, bet ir labai plaukuoti - jiems per karšta, jie grįžę iš lauko atsineša "visą lauką" savo letenose ir šukuosenose. Žodžiu tiek šuniui, tiek namiškiams daugiau komforto gyvenant atskirai.
Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 31, 15:40)
Todėl, kad bernai ir panasūs yra ne tik kad dideli ir norintys judėti, bet ir labai plaukuoti - jiems per karšta, jie grįžę iš lauko atsineša "visą lauką" savo letenose ir šukuosenose. Žodžiu tiek šuniui, tiek namiškiams daugiau komforto gyvenant atskirai.

Vien mano gatvėj gyvena trys bernai bute ir viskas jiems gerai, biggrin.gif bute ar ne bute nėra skirtumo,svarbu kad gautų reikalingą krūvį,karšta tai karšta vasara lauke dar labiau,namuose bent jau yra kondicionieriai (kai kur) o visą lauką atsineša ir kiti šunys ne tik bernai dėl to mėgstantys švarą visada apiplauna/apšluosto bet kokio šuns letenas.Nematau kad bernas turėtų kažkokių specifinių reikalavimų kokių neturi kiti šunys,viskas elementaru.
Atsiminiau frazę kažkokio protingo žmogaus SM parašytą dar,kad yra toks paradoksas,kuo didesnis šuo tuo mažiau vietos jis namuose užima. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shelly: 31 kovo 2011 - 14:52
QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 31, 14:40)

Mūsų leonbergeriams yra didžiulis aptvaras ir dar namelis kad būtų smagu, bet jie didesnę laiko dalį praleidžia su mumis namie, kad ir kaip karšta jiems, jie mieliau pasirenka karštį ir kontaktą su žmonėmis..ir ypač su vaikais..
Iš lauko atsineša "lauką" visi šunys ar dideli ar maži smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lijo lijo @ 2011 03 31, 15:40)
Todėl, kad bernai ir panasūs yra ne tik kad dideli ir norintys judėti,

Ar tikrai voljere šuo daug juda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2011 03 31, 15:07)
Ar tikrai voljere šuo daug juda?  g.gif

Jei nuo proto nušokęs - tai visą laiką. Pirmyn atgal, pirmyn atgal.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 31, 16:59)
Pirmyn atgal, pirmyn atgal.

...dar ir aukštyn- bumpt galva į stogą -žemyn... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 03 31, 16:59)
Jei nuo proto nušokęs - tai visą laiką. Pirmyn atgal, pirmyn atgal.

Nu jo, pradžioj nejuda daug, ale jei šeimininkas žmogus atkaklus ir tai žiūrėk gan greitai prasideda tas "pirmyn - atgal"...
Atsakyti
skaičiau aš čia skaičiau koks tas sargus ir mylintis vaikus šuo g.gif kiekvienas ko gero siūlys savo mylima veislę blush2.gif galiu ir aš pasiūlyti JRT blush2.gif ,aišku dauguma pasakys kad tai didelis ,ilgaplaukis šuo kurio kailiui reikalinga rimta priežiūra,kad tai šuo kuriam reikia dresūros ir.t.t.visgi mano nuomone esmė ne veislėje.Tiesiog reikia rinktis labai atsakingai blush2.gif Pasižiūrėkit kiek žmonių augina tuos baisiuosius bulterius,stafukus ir kitus rimtus ir visuomenei keliančius baimę šunis šeimose su mažais vaikais ir džiaugiasi .Kiek žmonių augina mažus šunelius kurie labiau už didelį saugoja ir gina namus.Jei visi žmonės rinktūsi augintinį atsakingai ir ne turguje už 50 Lt grynaveislį be dokumentų būtų visai kitaip.Pagaliau gi informacijos apie veisles labai daug ir visokios.Sėdi ir skaitai maži g.gif na tokio nenoriu ieškau didesnio skaitau koks charakteris kaip atrodo.Daug maž išsirenki ieškaisi veislynų,bendrauji su veisėju.geras veisėjas visad patars pasakys.Bet koks šuo namuose jau yra ir nepatogumas.Tiek maži tiek dideli,tiek trumpaplaikiai tiek ilgaplaukiai prineša žemių ,yra ir plaukų.Nesišeria ir nepurvina tik pliušiniai ant lovos.Va su jais jokios bėdos.Aš nekalbu apie tuos bėdeles kurius žmones priglaudžia iš gatvės.Bet jei žmogus jau nori pirkti šunį tai tegul pirma pamasto ar išmesti pinigus kaip į balą ir nusipirkti grynaveislį be dokumentų neaišku su kokia psichika ar pirkti atsakingai.O veislė g.gif kartais reikia pagyventi su ja kad ją įsimylėti.Jei žmogus nežino kokio šuns nori čia jau sunku doh.gif ką ir patarti.
Kiekvienas šuo teisingai užaugintas gins namus ir mylės savo šeimą ax.gif koks jis bebūtų.
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2011 03 31, 18:17)
skaičiau aš čia skaičiau koks tas sargus ir mylintis vaikus šuo g.gif kiekvienas ko gero siūlys savo mylima veislę blush2.gif galiu ir aš pasiūlyti JRT blush2.gif ,aišku dauguma pasakys kad tai didelis ,ilgaplaukis šuo kurio kailiui reikalinga rimta priežiūra,kad tai šuo kuriam reikia dresūros ir.t.t.visgi mano nuomone esmė ne veislėje.Tiesiog reikia  rinktis labai atsakingai blush2.gif Pasižiūrėkit kiek žmonių augina tuos baisiuosius bulterius,stafukus ir kitus rimtus ir visuomenei keliančius baimę šunis šeimose su mažais vaikais ir džiaugiasi .Kiek žmonių augina mažus šunelius kurie labiau už didelį saugoja ir gina namus.Jei visi žmonės rinktūsi augintinį atsakingai ir ne turguje už 50 Lt grynaveislį be dokumentų būtų visai kitaip.Pagaliau gi informacijos apie veisles labai daug ir visokios.Sėdi ir skaitai maži  g.gif na tokio nenoriu ieškau didesnio skaitau koks charakteris kaip atrodo.Daug maž išsirenki ieškaisi veislynų,bendrauji su veisėju.geras veisėjas visad patars pasakys.Bet koks šuo namuose jau yra ir nepatogumas.Tiek maži tiek dideli,tiek trumpaplaikiai tiek ilgaplaukiai prineša  žemių ,yra ir plaukų.Nesišeria ir nepurvina tik pliušiniai ant lovos.Va su jais jokios bėdos.Aš nekalbu apie tuos bėdeles kurius žmones priglaudžia iš gatvės.Bet jei žmogus jau nori pirkti šunį tai tegul pirma pamasto ar išmesti pinigus kaip į balą ir nusipirkti grynaveislį be dokumentų neaišku su kokia psichika ar pirkti atsakingai.O veislė g.gif kartais reikia pagyventi su ja kad ją įsimylėti.Jei žmogus nežino kokio šuns nori čia jau sunku doh.gif ką ir patarti.
Kiekvienas šuo teisingai užaugintas gins namus ir mylės savo šeimą ax.gif koks jis bebūtų.

AUKSINIAI ŽODŽIAI!
Atsakyti
QUOTE(Pamunka @ 2011 03 31, 15:51)
Iš lauko atsineša "lauką" visi šunys ar dideli ar maži  smile.gif

Na, bet tarkim jusu vipetai to "lauko" parnesa nepalyginamai maziau nei leonbergeriai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2011 03 31, 22:48)
Na, bet tarkim jusu vipetai to "lauko" parnesa nepalyginamai maziau nei leonbergeriai  rolleyes.gif

tai be abejo biggrin.gif ,žinau pagal savo juodčkį.Jis namo partempia visą Jonavos smėlį biggrin.gif ,bet man nesunku ir tris kar namus plauti o taip tikrai būna pavasarį ir rudenį doh.gif ,bet kai myli ,kai jis tau labai reikalingas tai tik menkniekis.Kartais taip gyvenime būna kad pamatai įsimyli visam gyvenimui ax.gif ir kai tau reikia į savaitę kartą vos ne visą dieną šunį šukuoti,kitą dieną maudyti ,ir trečią dieną vėl kelias valandas drožti tai nesvarbu.Tai darai su didžiausiu malonumu .Kiti to nesupranta ir nesupras.Ne kartą girdėjus kad turėtų va tokį gaurių kančia biggrin.gif.Jiems taip man ne schmoll.gif Tiesiog yra veislių kurių aš nelaikyčiau ne todėl kad nepatinka tiesiog tai ne mano veislė.Kiekvienas laiko tą kas jam yra reikalingas.Mums va tokiems gaurių turėtojams šukavimas,grindų plovimas N kartų visai nebaisus.Kas laiko mažus, trumpaklaukius jiem tai gal būtų kančia.Esmė ne ūgyje,ne plaukų ilgume.Tiesiog ta veisle reikia sunkiai sirgti ir tiek.čia mano nuomonė blush2.gif
Atsakyti