kiekvienas savaip supranta apie sunis, pas mus Amerikietis 50kg, gyvena bute, aisku kazkam gal tai kvaila atrodys, toks didelis ir bute, bet mums tai tinka, ir suniui gerai, aisku, manau jis nesupyktu jei butu vietos daugiau, bet yra kaip yra, tam yra kiemas. pritariu nuomonei, kad suo gyvenantis voljere, isaugs ne toks suo kaip kambaryje. Norint isauginti sargu suni manau tam reikes daug dresuros ir laiko, o jei tarkim tam nera tiek laiko kiek reikia...? manau suniui reikia demesio, reikia su juo uzsiimti, o ne priristi, kad isaugtu geras suo.
QUOTE(Deima @ 2010 01 06, 01:31)
Nemanau, kad kaimyno suo gime protingu. Jus domejotes kiek laiko jis praleidzia su sunimi ji dresiruodamas, vedziodamas ir priziuredamas? Mano VA irgi kas mate laiko protingu suniu, tik vat nieks nesugeba pasidomet kiek reik laiko kad tas suo taptu PROTINGU.
Siulau valu korgi pembruka - nuostabus suo ir pagal caraktei, ir pagal egesi su vaikais.
Korgis - sargas?
QUOTE(tati @ 2010 01 12, 13:55)
Korgis - sargas?
Na, kaip kas sarga suvokia. Jeigu reikia kad svetima papjautu, tai cia aisku ne tas atvejis. Bet jeigu reikia kad apie svecius perspetu lojimu, tai cia kaip tik tas atvejis. Kuo geras bute, kad neskalija be reikalo. Perspeja, kad kazkas atejo, ir viskas.
Tokiu atveju tiktu dauguma veisliu - juk dauguma loja
Leonbergeriai!
Man iki šiol keista kad tokia veislė nežinoma Lietuvoje. Tai galingi šunys (jų protėviai niufaundlendai, senbernarai ir pirėnų šunys) su puikiu charakteriu. Išgąsdinantys svetimus ne agresija, o išvaizda (dažnai maišomi pagal išvaizdą su kaukazų aviganiais), loja mažai ir tik reikalui esant. Nuostabūs ir meilūs su vaikais! Be galo džiaugiuosi atradusi šią veislę
Man iki šiol keista kad tokia veislė nežinoma Lietuvoje. Tai galingi šunys (jų protėviai niufaundlendai, senbernarai ir pirėnų šunys) su puikiu charakteriu. Išgąsdinantys svetimus ne agresija, o išvaizda (dažnai maišomi pagal išvaizdą su kaukazų aviganiais), loja mažai ir tik reikalui esant. Nuostabūs ir meilūs su vaikais! Be galo džiaugiuosi atradusi šią veislę
QUOTE(Jonikiene @ 2010 05 20, 08:45)
Bulmastifas myli vaikus,net gave varda "vaiku aukles" saugo namus ir ypac savo seima
Nemazai veisliu turi tokia pravarde
Daug metų mūsų namuose Vilniuje , Justiniškėse 3 kambarių bute gyvenom : 2 suaugę, 2 vaikai ir 4 koliai. Draugiškesnio, paklusnesnio, sargesnio šuns net neįsivaizduoju. Jei reikia, kad atneštų šlepetes ar dar kažką, tuomet kolis tikrai netinka. O jei reikia DRAUGO -nepamainomas. Vaikščiodavau be pavadėlių su 4 iš karto, nebuvo JOKIŲ nuotykių. Užtekdavo žodžio. Tik , aišku, auklėjimas turi būti nuo pirmų dienų. Tai jau šeimos narys, o ne ''lenciūginis''. Dar ir dabar širdis verkia kolio.
QUOTE(Pamunka @ 2010 05 06, 14:23)
Leonbergeriai!
Teko kazkada tai su Elfiku is Seskines vaikscioti! Labai masyvus suo! Bet pirma karta pamacius pagalvojau, kad meska atbega. O maniske tai vos neapsislapino is baimes !