Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

Kaip matau jus visos priklausot "suni reikia laikyti viduje" grupeje.Namai mano manymu yra skirti zmonems,o tokie dideli gyvunai kaip sunys turi gyventi lauke.Laiko skirimas suniui tikrai nepriklauso nuo to jis gyvena lauke ar viduje.Sunims ne vieta ant sofos ,ant pagalveliu ir lovoj po kaldra.Man nepatinka popinami sunys-juos isvis reiktu isbraukti is suns sampratos.Manau,kad isvis butu geriausia toliau nebediskutuoti,nes as maniau kad prasiau tiesiog parasyti veisles kokios patartumete ir motyvacijas kodel taip kodel ne .Isskeliau tikrai zemiskus kriterijus.O nukrypom visai i lankas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Candela: 05 sausio 2010 - 22:40
Bet skirkit, kad yra šunys, kurie lauke gyventi negali mirksiukas.gif
Atsakyti
Chmm turiu tris šunis ir visi gyvena lauke ir nematau tame bėdos, tik, kad tamstele nesugebat konkrečiai apibrėžti ko jums reikia ir jums žmonių, kurie n metų laiko šunis patarimai ir pasisakymai atrodo kvaili. Tai kaip su tokia persona kaip jūs bendrauti, kai pati nežinot ko norit, viskas jums blogai ir kitų neklausot, a?
Atsakyti
Yra šunys, kuriems nuolatinis žmogaus kontaktas nėra būtinas - bet šitas veisles jūs atmetėte, nes negražios arba jūs per mažai joms patyrę.
Kad lauke ir namuose laikomam šuniui skiriamas dėmesys nesiskiria... nejuokinkit. Išeikit dabar į lauką pažaisti su šuniu, pabendrauti, iškasyti kailį, pašukuoti, peržiūrėti ar kur nesusižeidęs, išvalyti voljerą, pripilti maisto. Kaip manot - per kiek laiko susisuktumėt? Aš manau, kad maximum pusvalandis. O bendraujančiam kontaktiniam šuniui kaip kad ir zenenhundas, reikia dėmesio, meilės, dažnokai iššukuoti kailį....
Atsakyti
QUOTE(Deima @ 2010 01 06, 00:41)
Chmm turiu tris šunis ir visi gyvena lauke ir nematau tame bėdos, tik, kad tamstele nesugebat konkrečiai apibrėžti ko jums reikia ir jums žmonių, kurie n metų laiko šunis patarimai ir pasisakymai atrodo kvaili. Tai kaip su tokia persona kaip jūs bendrauti, kai pati nežinot ko norit, viskas jums blogai ir kitų neklausot, a?

Tai kad as jau keliuose postose tikrai gan aiskiai parasiau ko as noriu,nematau reikalo ta pati per ta pati po 10 kart rasyti

QUOTE(canine @ 2010 01 06, 00:42)
Yra šunys, kuriems nuolatinis žmogaus kontaktas nėra būtinas - bet šitas veisles jūs atmetėte, nes negražios arba jūs per mažai joms patyrę.
Kad lauke ir namuose laikomam šuniui skiriamas dėmesys nesiskiria... nejuokinkit. Išeikit dabar į lauką pažaisti su šuniu, pabendrauti, iškasyti kailį, pašukuoti, peržiūrėti ar kur nesusižeidęs, išvalyti voljerą, pripilti maisto. Kaip manot - per kiek laiko susisuktumėt? Aš manau, kad maximum pusvalandis. O bendraujančiam kontaktiniam šuniui kaip kad ir zenenhundas, reikia dėmesio, meilės, dažnokai iššukuoti kailį....

Tai jus dabar norit pasakyti,kad tokie sunys kaip berno zenenhundai yra laikomi viduje?Nejuokinkit
Atsakyti
Kiek aš pažįstu- visi viduje gyvena ax.gif Gal ir yra kas lauke laiko.
Atsakyti
Jums norima tuo postu pasakyt, kad berno zenenhundui reik nemažai dėmesio ir jis sėdėt voljere ištisom dienom netinka. O zenenhundai gyvena visur tiek lauke tiek kambary.
Atsakyti
Negalėčiau procentais pasakyti kiek zenenhundų gyvena namuose, kiek voljeruose. Bet daugelis retriverių ir panašių gero charakterio šunų - kompanjonų, gyvena namuose.
Jūsų požiūris į 'didelį gyvulį šunį' ko gero aišku. Manau, siganlizacija variantas geriausias.
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2010 01 05, 23:52)
Jūsų požiūris į 'didelį gyvulį šunį' ko gero aišku. Manau, siganlizacija variantas geriausias.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 100%
Atsakyti
Na as asmeniskai neisivaizduoju kaip galima toki suni kaip pvz berna ar toki sembernara ar niufaundlenda laikyti viduje...Tada mano ir tu zmoniu kurie laiko supratimas apie sunis radikaliai skiriasi.

Ir apskritai ,kad kazkas kazkur taip daro tai tikrai nera rodiklis ,kad gerai daro.Va ,preita savaite buvau Suomijoje ,Laplandijoje ten tikru haskiu fermoje.Seiminikes seima is kartos i karta augina haskius.(neparduoda ne vieno)
Visi jos haskiai auga lauke.Ir ne vienas nera nelaimingas .Jie lauke pritampa,jie ten turi buti.Ir ji sake ,kad ju auginimas viduje paprasciausias tyciojimasis is suns.Tiesiog yra laukines ir kambarines veisles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Candela: 05 sausio 2010 - 23:03
Candela - jūs rašėt, kad šuo kambaryje ar ant sofos jau ne šuo ir pan - neapibūdindama nei veislės, nei dysžių. Kur jūs pvz įsivaizduojat mopsiuką ar kad ir mano veislę - bulterjerus? Kieme? Ant grandinės? Garaže? Kam tada šuo išvis reikalingas?
Atsakyti
na as jusu is vis asmeniskai neisivaizduoju suni laikancios.
Jis gi eda, kakoja, rekia, kaukia, loja, jo nepaliksi savaitgaliui vieno, per atostogas teks irgi kartu veztis arba zmogu samdyt priziuret, kai reiks neis isjungti mygtuko power off.
taip kad tikrai, signalizacija geriausias ir saugiausias variantas abiem pusem ir suniui ir jums.
aisku galimas dar vienas- foto tapeta priklijuokit voljere ir kasete su suns lojimu paleiskit bus tas pats.
Atsakyti