del labradoru tai kiekvienas pasiule, bet autore manau vis tiek turi kazkokias veisles nusiziurejusi, tai manau, gal reiktu apie tas veisles ir padiskutuoti, kad kaip sakoma, nenupjauti i lankas
Rinkčiaus Azijatą,Kaukazą ar Rotveilerį.
P.s. temso enskaičiau,sory jei jau siūlyti.
P.s. temso enskaičiau,sory jei jau siūlyti.
Candela, jei tai pirmas suo, tai tikros sargines veisles nelabai siulyciau. Kita vertus, kompanjones veisles voljere laikyti negerai. O kriterijai taip ir liko neaiskus...
Nu tokie ir tie kriterijai - Kad jei kas i teritorija ieina lotu,bet ne pultu draskyti.Jei jau vagys is namu viska nesa tada tegu jau drasko. Kad su seima butu draugiskas ,kad nebutu baisu vaikus netoli palikti (ne maziukus).Kadangi laikysim lauke gali buti ir didelis.Vestumeme dresuoti ,taigi kad buti imlus dresurai.Ir pakaknkamai protingas. Pvz drauge turi mitelsnauceri tai as negaliu pakelsti,koks jis kvailas.Nors dresuotas ir seima graziai augina .Tarkim ieina sveciai i namus ,loja kaip isprotejes ,rodos papjaus.As noreciau kad sunui pasakius nutilti,jis ir nutiltu.
Nu nenusipirksit tokio šuns, kuris turės įgimtą talentą nutilti, kai liepsite Tai priklausys nuo dresūros, auklėjimo.
O kvailais tai šunų nevadinti geriau Jei matėt vieną veislės atstovą, nereiškia, kad ir kiti tokie pat.
O kvailais tai šunų nevadinti geriau Jei matėt vieną veislės atstovą, nereiškia, kad ir kiti tokie pat.
QUOTE(Marceborzoi @ 2010 01 05, 22:48)
Nu nenusipirksit tokio šuns, kuris turės įgimtą talentą nutilti, kai liepsite Tai priklausys nuo dresūros, auklėjimo.
Cia kaip seimoi,vienas aukleje,kytas lepina.Ka i suni idesi,tiek ir tuesi.Prie kvailo seimininko ir kate loti prades.O kvailais tai šunų nevadinti geriau Jei matėt vieną veislės atstovą, nereiškia, kad ir kiti tokie pat.
QUOTE(Candela @ 2010 01 05, 21:36)
Nu tokie ir tie kriterijai - Kad jei kas i teritorija ieina lotu,bet ne pultu draskyti.Jei jau vagys is namu viska nesa tada tegu jau drasko.
O nenorit kad dar namus sutvarkytų, mokesčius sumokėtų?
QUOTE(BlueBelton @ 2010 01 05, 23:06)
O nenorit kad dar namus sutvarkytų, mokesčius sumokėtų?
Kam toks sarkazmas?Nemanau kad noriu begalo daug -protingo suns
Na kad šuo lotų ant visų, bet ne per daug, nustotų loti, vos šeimininkui mostelėjus ir nerodytų JOKIOS agresijos svečiams, ramiai žaistų su vaikais, o vagims nešant turtą iš namų atskirtų, kad ten VERTINGI daiktai ir tada aršiai juos pultų, o nepultų pvz šiukšles nešantį žmogelį.... - čia jau reikia REKSO Nes taip šunys sugalvoja tik filmuose.
as is savo varpinės dar bamptelsiu...
pvz aš turiu 2 mergas. įkyrias, naglas mergas. vienai 5 metai, kitai 2. Šuo kiek jis bebūtų dresuotas pirmiausia yra šuo... Todėl pirmiausia man buvo svarbu mano šeimos saugumas. negaliu sau leisti surizikuoti, kad SARGINIAM, vagius drąskančiam šuniui kas nors pasivaidens ir jis savo sargines savybes panaudos šiek tiek ne ten... arba aš nesusitvarkysiu su kokiom nors hierarchijom ir pan... mergom sakyk nesakius, kad negalima žaisti dantistais su šuniu...ir kad gal šuniui visai nepatinka būti segtukais papuošta uodega.... vistiek gali kažkada nenužiūrėti... be to man nereik problemų, kai koks nors žioplys įlįs į mano kiemą... arba net neįlįs... patyrusiems kinologams nelaimių pasitaiko... o čia naujokui... dzin kas kaltas... sužalotas žmogus yra sužalotas...
todėl aš manau, kad pirmas šuo, šeimoje su vaikais, turi būti taikus.
pvz aš turiu 2 mergas. įkyrias, naglas mergas. vienai 5 metai, kitai 2. Šuo kiek jis bebūtų dresuotas pirmiausia yra šuo... Todėl pirmiausia man buvo svarbu mano šeimos saugumas. negaliu sau leisti surizikuoti, kad SARGINIAM, vagius drąskančiam šuniui kas nors pasivaidens ir jis savo sargines savybes panaudos šiek tiek ne ten... arba aš nesusitvarkysiu su kokiom nors hierarchijom ir pan... mergom sakyk nesakius, kad negalima žaisti dantistais su šuniu...ir kad gal šuniui visai nepatinka būti segtukais papuošta uodega.... vistiek gali kažkada nenužiūrėti... be to man nereik problemų, kai koks nors žioplys įlįs į mano kiemą... arba net neįlįs... patyrusiems kinologams nelaimių pasitaiko... o čia naujokui... dzin kas kaltas... sužalotas žmogus yra sužalotas...
todėl aš manau, kad pirmas šuo, šeimoje su vaikais, turi būti taikus.
QUOTE(Candela @ 2010 01 05, 20:36)
Nu tokie ir tie kriterijai - Kad jei kas i teritorija ieina lotu,bet ne pultu draskyti.Jei jau vagys is namu viska nesa tada tegu jau drasko. Kad su seima butu draugiskas ,kad nebutu baisu vaikus netoli palikti (ne maziukus).Kadangi laikysim lauke gali buti ir didelis.Vestumeme dresuoti ,taigi kad buti imlus dresurai.Ir pakaknkamai protingas. Pvz drauge turi mitelsnauceri tai as negaliu pakelsti,koks jis kvailas.Nors dresuotas ir seima graziai augina .Tarkim ieina sveciai i namus ,loja kaip isprotejes ,rodos papjaus.As noreciau kad sunui pasakius nutilti,jis ir nutiltu.
kvailų šunų nebūna,yra tik labai kvaili šeimininkai.
Ką reiškia jis gi dresuotas? Tai arba jis nedresuotas, nes neklauso šeimininkų liepimo nutilti, arba šeimininkai jam tokios komandos neduoda. Katras toje situacijoj yra kvailas? Šuo ar šeimininkas?
P.s. Berno zenenhundas atrodo tinkamas, o labradorai yra žaisliniai?
P.s. Berno zenenhundas atrodo tinkamas, o labradorai yra žaisliniai?