Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

Tai kurioj tada vietoj jusu supratimu isipaiso stafai? Prie lojanciu? Prie sargaujanciu? ...
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 01 05, 12:30)
bet kuris tarnybinis suo, praejas tam tikra programa, puikiai tinga sargavimui.Butent sargavimui, nes lojimas, svetimo zmogaus uzpuolimas, kai jis ieina i teritorija - tai nera sargavimas.
Beje, azijatai, dobermanai, rotveileriai, tam tikrai tinka - bet reikia dirbti, dresuoti.is prigimties, bet kuris suo jums los, kai ieis i teritorija svetimas, mano spanielis oho kaip skalambija doh.gif  lotuliukas.gif , bet tai ne sargavimas, vos tik tas, kuris iejo jam isties ranka, bus nulaizytas tiek, kiek maniske pasieks biggrin.gif

vat ka as noriu pasakyt.. kokia tam sargavimui..ar palot..ar pult kaip reikiant.
matyt nemoku paaiskint, kaip kad Jus va paemet ir paraset. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...Lelyte...: 05 sausio 2010 - 12:36
QUOTE(meduliukas @ 2010 01 05, 13:30)
bet kuris tarnybinis suo, praejas tam tikra programa, puikiai tinga sargavimui.Butent sargavimui, nes lojimas, svetimo zmogaus uzpuolimas, kai jis ieina i teritorija - tai nera sargavimas.
Beje, azijatai, dobermanai, rotveileriai, tam tikrai tinka - bet reikia dirbti, dresuoti.is prigimties, bet kuris suo jums los, kai ieis i teritorija svetimas, mano spanielis oho kaip skalambija doh.gif  lotuliukas.gif , bet tai ne sargavimas, vos tik tas, kuris iejo jam isties ranka, bus nulaizytas tiek, kiek maniske pasieks biggrin.gif

Nesutinku. Jau iš esmės negalima statyti azijato su doberiu ar rotiku ant vienos "lentynos", nes tai visiškai skirtingi šunys. Jūs vis tiek neskiriat, kas yra teritorinis-sarginis šuo ir kas yra tarnybinis šuo. Tarnybiniam šuniui visatos centras yra šeimininkas, tuo tarpu sarginėms veislėms (kaukazai, azijatai ir kt sarginės veislės) šeimininkas tiek aktualus nėra, jam svarbu jo teritorija, kurią jis gali saugoti. Plius sarginės veislės tai daro instinktyviai, t.y. gero veisimo sarginės veislės iš prigimties "dirba savo darbą", taip pat kaip paukštšuniai nutilksta ir pačios tilkties iš esmės mokyti nereikia, gal tik koreaguoti jos kokybę.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2010 01 05, 12:30)

tikrai ne bet kuris. Vat aš turiu haskį tai jis pamatęs vagį ne tik kad nepalos bet ir rankas ir veidą palaižys. mirksiukas.gif
Atsakyti
mano labradoras iš už tvoros oho kaip loja... ir balsas baisus... toks žemas... ne kiekvienas išdrįstų per vartus įeiti biggrin.gif
o dėl visokių azijatų ir vilkogaudžių... tai kas gi poto suėstus banditus iš kiemo išneš? voliosis ir smirdės...
aš už labradorą... arba pekinuką (va šitie tai tikrai pikti)
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2010 01 05, 16:03)
o dėl visokių azijatų ir vilkogaudžių... tai kas gi poto suėstus banditus iš kiemo išneš? voliosis ir smirdės...

jooooo doh.gif ne nu tęskit tęskit šią komediją, labai linksma skaityt.
Atsakyti
Kazkas cia stafus paminejo biggrin.gif Jo, labai puikus seimos draugas biggrin.gif Ypac, jei tai pirmas suo seimoje. Taip ir lauk, kad seimuninkas nenustatyts lyderystes ir kazkam bus nukasta ranka.

Beje, stafam, kiek zinau, reikalingas leidimas laikyti. Jis kaip uztaisytas ginklas. Atsiprasau stafu veiseju, bet manau ir patys suprantat, kad nezinanciu zmoniu rankose, tai baisus suo

Kazkada norejau Airiu vilkogaudzio, bet pagailejau 1000eur biggrin.gif Ne duok die paskui kas nors su tuo suniu nutiks, arba pabegs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueBelton @ 2010 01 05, 15:10)
jooooo  doh.gif  ne nu tęskit tęskit šią komediją, labai linksma skaityt.

nu jei jau vilką pagauna, tai banditą pagaus sugriauš... garantuotai cool.gif
Atsakyti
Nezinant veisles tikrai geriau susilaikyti nuo tokiu komentaru. Manau, didesne tikimybe tokio rezultato sulaukti is butent sarginio suns, kuris ir turi buti agresyvus zmogui, nei tai veislei, kuriai igimtas pataikavimas seimininkui.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2010 01 05, 16:32)
nu jei jau vilką pagauna, tai banditą pagaus sugriauš... garantuotai  cool.gif

Kiek teko dometis vilkogaudziais, tai jie kaip tik zmoniu nepuola. Tam ir isvesti, kad pultu vilkus
Atsakyti
Palikit vilkogaudžius ramybėje. Nes čia jau pakankamai nsąmonių apie juos prirašėte.
Papildyta:
Palikit vilkogaudžius ramybėje. Nes čia jau pakankamai nesąmonių apie juos prirašėte.
Atsakyti
QUOTE(ciceronas @ 2010 01 05, 18:49)
Palikit vilkogaudžius ramybėje. Nes čia jau pakankamai nsąmonių apie juos prirašėte.
Papildyta:
Palikit vilkogaudžius ramybėje. Nes čia jau pakankamai nesąmonių apie juos prirašėte.

SARGINIAI.Jei nores tai su elektrosoko aparatu bet koki suny vagys sutvarkys.Karta i teritorija,o tiksliau mano namu valda elektros tinklu tikrintojai atejo.Jie nelauke,kol iseis seimininkai o patys be leidimo,labai drasiai elgesi,gerai kad spejau iseiti o tai mano valdos ir seimos sargui butu buve ........jei tie elektrikai butu ka nors kieme paliete.Manyske,jei mes namuose tai leidzia/aisku jie kas drysta/eiti,bet tik iki duru ir neduok dieve ka nors kieme palies/bus prie zemes prispaustas/.O tada tie drasuoliai man parode ta ju nuo sunu apsiginimo aparata,juokavo kad ne vienas suo po tokio kontakto neisgyvendavo.
Atsakyti