Įkraunama...
Įkraunama...

Koks yra sargus ir mylintis vaikus šuo?

nueikit jus i parodas, tai jei jus pasedetute salia ju ringo koki pusdieni, vakare jau plystu galva. Gyvenu privaciu namu rajone, aviganiu apstu...patikekit....smagiau nebuna...o va jei jiems neduok diev pasidaro liuuudna...tai kaimynai dar ir nemokama koncerta isgirs.
Atsakyti
na temos autore jau lygtais issirinko....
dabar man reik pagalbos... neužilgo planuojam turėti šunį... seniau nesukdavau sau galvos - maniau ateis laikas nuvažiuosiu į šunų prieglaudą ir kokiam nelaimėliui palengvinsiu (arba pasunkinsiu biggrin.gif ) gyvenimą. vėliau pradėjau skaitinėti visokias istorijas kaip "teko užmigdyti, nes buvo nestabilios psichikos", "suaugusio šuns ypročius sunku pakeisti" ir pan... supratau kad turint mažų vaikų gal per drąsu imti neaišku kokį ir kaip augintą, kokių nuoskaudų turintį šunį... pradėjom dairytis į veislinius. savo vaizdeliu mums be proto patiko trumpaplaukis foksterjeras... bet kai paskaičiau aprašymus, tai supratau, kad ne tinginiams tas šuo... todėl dabar prašau pagalbos.
į kokias dar veisles pasidaryti?

norėtume
1. Kad mylėtų, sugyventų su vaikais. (svarbiausias punktas)
2. Temperamentas. Esam tinginiai, todėl kas savaitgalį šuns į medžioklę tikrai nepavyks išvežti blush2.gif ir krosų su juo tikrai nieks nebėgios...
3. kailio priežiūrai nereiktų skirti daug laiko ir pinigų (todėl atkrenta visi pudeliai, spanieliai ir pan).
4. dydis geriau būtų link mažesnių (čia vis dėl to kad nesugebėtų mano vaikų ir kokio užklydėlio vienu kasniu praryti)

būsiu be proto dėkinga už pagalbą.
Atsakyti
Aš tai patarčiau nueit į parodą. Ten pamatysit daugybę veislių, galėsit pakalbėt su veisėjais ir tų šunų augintojais. Paskui išsirinkus kelias patikusias veisles apie juos daug skaityti kol galiausiai atrasit sau tinkamiausią variantą. Va taip maždaug dariau aš. Tiesa ir čia SM pasiūlė gana tinkamų veislių, bet čia nesusirenka visų visų veislių mylėtojų ir kiekvienas pasiūlys tą šunį kurį pats mylėjo ir augino.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 04 20, 23:17)
dabar man reik pagalbos... neužilgo planuojam turėti šunį...  seniau nesukdavau sau galvos - maniau ateis laikas nuvažiuosiu į šunų prieglaudą ir kokiam nelaimėliui palengvinsiu (arba pasunkinsiu  biggrin.gif ) gyvenimą. vėliau pradėjau skaitinėti visokias istorijas kaip "teko užmigdyti, nes buvo nestabilios psichikos", "suaugusio šuns ypročius sunku pakeisti" ir pan... supratau kad turint mažų vaikų gal per drąsu imti neaišku kokį ir kaip augintą, kokių nuoskaudų turintį šunį... pradėjom dairytis į veislinius. savo vaizdeliu mums be proto patiko trumpaplaukis foksterjeras... bet kai paskaičiau aprašymus, tai supratau, kad ne tinginiams tas šuo... todėl dabar prašau pagalbos.

norėtume
2. Temperamentas. Esam tinginiai, todėl kas savaitgalį šuns į medžioklę tikrai nepavyks išvežti  blush2.gif ir krosų su juo tikrai nieks nebėgios...
3. kailio priežiūrai nereiktų skirti daug laiko ir pinigų (todėl atkrenta visi pudeliai, spanieliai ir pan).
4. dydis geriau būtų link mažesnių (čia vis dėl to kad nesugebėtų mano vaikų ir kokio užklydėlio vienu kasniu praryti)

as uz selti (na, mini koliais juos vadina)-vaikai, pagrindinis ju dziaugsmas, neisrankus, protingi, prisitaiko prie seimininko butdo ir temperamento. lengvai auklejami. Kai seriasi gerai issukavai, kad namuose plaukai nenugultu grindu, ir viskas. O kai nesiseria plauku namie tikrai minimaliai.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 04 20, 23:17)
dabar man reik pagalbos... neužilgo planuojam turėti šunį...  seniau nesukdavau sau galvos - maniau ateis laikas nuvažiuosiu į šunų prieglaudą ir kokiam nelaimėliui palengvinsiu (arba pasunkinsiu  biggrin.gif ) gyvenimą. vėliau pradėjau skaitinėti visokias istorijas kaip "teko užmigdyti, nes buvo nestabilios psichikos", "suaugusio šuns ypročius sunku pakeisti" ir pan... supratau kad turint mažų vaikų gal per drąsu imti neaišku kokį ir kaip augintą, kokių nuoskaudų turintį šunį... pradėjom dairytis į veislinius. savo vaizdeliu mums be proto patiko trumpaplaukis foksterjeras... bet kai paskaičiau aprašymus, tai supratau, kad ne tinginiams tas šuo... todėl dabar prašau pagalbos.

norėtume
2. Temperamentas. Esam tinginiai, todėl kas savaitgalį šuns į medžioklę tikrai nepavyks išvežti  blush2.gif ir krosų su juo tikrai nieks nebėgios...

Tai manau kad basetas jums pats tas biggrin.gif , tinginys kaip ir jūs, lepšys, visi gali tampyt už ausų- jam pofik tongue.gif , nedidelis ir su juo krosų tikrai nereik bėgiot lotuliukas.gif
Atsakyti
arba koks mopsas, arba buldogas biggrin.gif jie irgi sunys ne sportininkai. Plauku mazai, prieziuros daug nereikalauja. Tinginiai visiski. Tik as su jais nesugyvenciau, nes naktim miegot neleidzia, kai knarkt pradeda schmoll.gif

O gal pirkit kate? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šwystė @ 2008 04 21, 20:46)
arba koks mopsas, arba buldogas biggrin.gif jie irgi sunys ne sportininkai. Plauku mazai, prieziuros daug nereikalauja. Tinginiai visiski. Tik as su jais nesugyvenciau, nes naktim miegot neleidzia, kai knarkt pradeda  schmoll.gif

O gal pirkit kate? biggrin.gif

nu nesam mes visai tokie kur nuo ryto vakaro gulim... tik tiek kad nemedziojam kas savaitgali smile.gif

o kates mano vyro bijo lotuliukas.gif Nors mano didžioji neseniai pareiškė,kad jai reikia RŪŽAVOS katės. kaip vėliau išsiaiškinom turėjo omeny ryžą biggrin.gif
Atsakyti
BOKSERIS thumbup.gif Moka but ir piktas, ir sargus ir beprotiskai svelnus, meilus wub.gif ir vaikus labai myli smile.gif auginu bokseriu kalyte, todel tikrai zinau tai mirksiukas.gif
Atsakyti
Norim irgi suniuko,bet kad draugautu su vaikais,nebutu labai mazas ir labai didelis smile.gif einu skaityti ka siulot 4u.gif Siaip suni laikysim namie g.gif Man patinka sarpejai,bet girdejau kad jie turi daug pribolemu g.gif Gal ka galetumete pasiulyti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotik: 17 gegužės 2008 - 21:00
Labradoro retriveris ar auksaspalvis retriveris - turbut labiausiai vaikus ir ne vaikus mylintis suo smile.gif meile, kaip ir apetitas - begaliniai biggrin.gif
Atsakyti
Aha, retriveris šiuo atveju, ir man atrodo idealiausias varijantas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(tikrasltu @ 2008 05 17, 22:02)
Labradoro retriveris ar auksaspalvis retriveris - turbut labiausiai vaikus ir ne vaikus mylintis suo smile.gif meile, kaip ir apetitas - begaliniai biggrin.gif

Na vat apie auksaspalvi retvireri galvoju,bet vyras nalabai nori doh.gif teka ikalbeti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotik: 17 gegužės 2008 - 21:07