Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, beretės suaugusiems ir vaikams

QUOTE(Ingrida.S @ 2008 01 29, 14:19)
Buvau radus aprašymą kaip megzt nuo viršaus, tai ir mezgiau taip smile.gif O šiaip tai ir nuo apačios galima  mirksiukas.gif  o kraštą tai bet kuriuo atveju turbūt kažkaip dailinsi (apnersi, apsiūsi ar pan) tai ir skylučių nesimatys (jeigu čia apie tas skylutes kalbėjai)  ax.gif

Kraštą apsiūčiau. Kiek gramų tokiai kepurytei prireikė? O kaip pridėti akis mezgant nuo viršaus, vis toje pat vietoje? Aš moku tik taip uždėti papildomą akį, kad po to skylutė gaunasi ir matosi ji blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Toe: 29 sausio 2008 - 13:44
Nepamegu kiek siūlų reikėjo, gal nepilnai 100 gr. O akį pridėjus reikia išmegzt kryžmai kabinant kad skylutė nesigautų smile.gif nelabai moku paaiškint blush2.gif
Atsakyti
Kokia miela kepurė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingrida.S @ 2008 01 29, 15:53)
Nepamegu kiek siūlų reikėjo, gal nepilnai 100 gr. O akį pridėjus reikia  išmegzt kryžmai kabinant kad skylutė nesigautų  smile.gif nelabai moku paaiškint  blush2.gif

Aš vis neatstoju ax.gif O tą akį kurioj virbalo vietoj uždedi? Pradžioj? Gal vidury? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2008 01 29, 15:31)

nereali kepure thumbup.gif jei netureciau fainos ziemines kepures, jauciu, kad neatsispirciau norui nusimegzti tokia, jei iseitu aisku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2008 01 29, 11:39)
Merginos, patarkit, kaip gražiau tokią kepurę nusimegzti  notworthy.gif Kaip pridėti akis, kad nesimatytų skylučių?
kaip pridėti akis mezgant nuo viršaus, vis toje pat vietoje?  Aš moku tik taip uždėti papildomą akį, kad po to skylutė gaunasi ir matosi ji  blush2.gif

aš pridėdama akis iš vienos mezgu dvi : išmezgu aki viena kartą, tada ją gražinu ant virbalo ir išmezgu dar kartą
o kepurei akis reik pridedinėti 6-8 vietose eilutėje ir kas antra ar trečia eilutė kad gražiai platėtų ir visai nesvarbu kaip kojinę ja mezgi ar ant vieno virbalo, tiesiog jei nuo paačios mažindama sumezginėtum kas antrą tai nuo viršugalvio pradėjus turi pridėti kas antra ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Akis dar galima pridėdinėti -iš tarpelio tarp akių išmezgant akį
Atsakyti
QUOTE(lauma @ 2008 01 29, 17:23)
aš pridėdama akis iš vienos mezgu dvi : išmezgu aki viena kartą, tada ją gražinu ant virbalo ir išmezgu dar kartą
o kepurei akis reik pridedinėti 6-8 vietose eilutėje ir kas antra ar trečia eilutė kad gražiai platėtų  ir visai nesvarbu kaip kojinę ja mezgi ar ant vieno virbalo, tiesiog jei nuo paačios mažindama sumezginėtum kas antrą tai nuo viršugalvio pradėjus turi pridėti kas antra ir t.t. 4u.gif

Labai ačiū 4u.gif Telieka pasibandyt uždėt arba nuimt akis ir kibt į darbą showoff.gif Dar taip spėju, kad priekyje tarp ausyčių (kaktai) reikia didesnį tarpą daryti, nei nugaroje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2008 01 29, 16:30)
Labai ačiū  4u.gif Telieka pasibandyt uždėt arba nuimt akis ir kibt į darbą  showoff.gif Dar taip spėju, kad priekyje tarp ausyčių (kaktai) reikia didesnį tarpą daryti, nei nugaroje  g.gif

pagal mano mezgimo patirtį akys dalinamos taip : po 1/5 kiekvienai ausytei ir tarp ausyčių nugaroje ir 2/5 tarp ausyčiu priekyje
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2008 01 29, 16:57)
Aš vis neatstoju  ax.gif O tą akį kurioj virbalo vietoj uždedi? Pradžioj? Gal vidury?  g.gif

Aš kai mezgiau 5-iais virbalais, tai man gavosi 4 vietose akių pridėjimas, akį prodėjinėjau virbalo pabaigoj smile.gif Kadangi mezgiau ratu, tai užteko tose 4 vietose akių pridėtu, nes gavosi pridėta kiekvienoj eilėj (gavosi gražus blyniuks, nei kiek nelenktas ir nebanguotas). Mezgant dviem virbalais,tai tikrai reikia kokiose 6-8 vietose pridėt, nes dažniausiai pridedama akys tik geroj pusėj, t.y. kas antra eile.
Atsakyti
QUOTE(lauma @ 2008 01 29, 18:23)
pagal mano mezgimo patirtį akys dalinamos taip : po 1/5 kiekvienai ausytei ir tarp ausyčių nugaroje ir 2/5 tarp ausyčiu priekyje

Dėkui, nebereikės man skaičiuoti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingrida.S @ 2008 01 29, 18:52)
Aš kai mezgiau 5-iais virbalais, tai man gavosi 4 vietose akių pridėjimas, akį prodėjinėjau virbalo pabaigoj  smile.gif  Kadangi mezgiau ratu, tai užteko tose 4 vietose akių pridėtu, nes gavosi pridėta kiekvienoj eilėj (gavosi gražus blyniuks, nei kiek nelenktas ir nebanguotas). Mezgant dviem virbalais,tai tikrai reikia kokiose 6-8 vietose pridėt, nes dažniausiai pridedama akys tik geroj pusėj, t.y. kas antra eile.

Ačiū 4u.gif Dabar jau kaip ir viskas aišku, nekantrauju pradėt narpliojimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2008 01 30, 09:18)
Dėkui, nebereikės man skaičiuoti  4u.gif
Papildyta:

Ačiū  4u.gif Dabar jau kaip ir viskas aišku, nekantrauju pradėt narpliojimą  ax.gif

Sėkmės narpliojime ir lauksim rezultato 4u.gif
Atsakyti