QUOTE(Herta @ 2008 01 28, 08:58)
ir aš tokios noriu,bet neperprantu kaip su tom auselėm daryt
Labai gražu,bet man tai aukštasis mokslas,kai perprasiu sakysiu kad,super lengva
pabandysiu su liustracijom papasakoti
mano naudojami siūlai - pusvilnė, gana stori, skirti megzti 3,5 virbalais
1. iš siūlo pasidarai 1 aki, iš jos išmezgi 3, kita pusė išvirškščos, iš jų dar 3, ir dar pridedi dvi kad viso gautusi 11. Galima iškart uždėti 11a, čia yra kasytės pradžia : kraštines akis išmezgi išvirkščiai o 9 vidurines mezgi kasytės raštu kol padarai po 8-10 kasyčių sukryžiavimų iš kairės ir dešinės. abi kasytes mezgu kartu - taip abi gaunasi vienodo ilgio
2. tada eina praplatėjėmas: kasytės kraštai (4a) mezgamos gerosiomis akimis, o trys vidurinės akys ripsu, iš jų kiekvienoje eilutėje šalia gerujų akiu vis pridedi po 2 akis iki 11-13 akių ripso (akių kiekis priklauso nuo to kokio dydžio kepurelę mezgi : 50cm apimties galvai man reikia ausytėms po 10cm, t.t. 4+13+4 viso 21 akių ant virbalo 1-ai ausytei ; 47 cm 4+11+4 viso 19 akių )
3. darau nugarine kepurės dali, t.y. paėmus papildoma siūla užmetu 1/2 ausytės akių (10-11a) kiekvienai ausytei ir mezgu toliau užmesta dali 1gera 1išvirkščia, ir pagal raštą ausyčių vietoje akys yra kryžminamos 1 iš ripso su 3 geromis. po 4 eilučių jungiu abi dalis į viena pridėdama akiu : kad 50cm kepurei butų 21x5 +1 47cm 19x5+1
kaip kitaip paaiškinti - nežinau, man turbūt lengviau padaryti nei parašyti