Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, beretės suaugusiems ir vaikams

QUOTE(simre @ 2007 12 15, 14:00)
Dovana mamai:
user posted image

Iš arčiau:
user posted image

super komplektukas thumbup.gif gal galetum truputuka paiskinti kaip mezgei 4u.gif buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurrrte @ 2007 12 17, 13:04)
super komplektukas thumbup.gif gal galetum truputuka paiskinti kaip mezgei 4u.gif buciau labai dekinga smile.gif

labai gražu wub.gif Ir man labai rūpi, kaip tas pynes čia mezgei g.gif
Atsakyti
oi graziu cia kepureliu yra kai pasiziuriu. As tai matyt neesu (na gerai TIKRAI neesu) mezgeja is pasaukimo biggrin.gif savo mazajai numezgiau kepurele, tai kiek nenumatavau, net pati galva ikisu i ja biggrin.gif bet kadangi siaip gan neblogai pavyko gal ir dar pabandysiu, sioj temoj kaip tik radau ismatavimus, man jie pravers smile.gif ir vyras zyzia, kad jam ausys sala (ant sazines lipa) biggrin.gif na zodziu teks mokytis ir tobulintis, pasinaudojant patyrusiu patirtim smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2007 12 15, 14:00)
Dovana mamai:
user posted image

Iš arčiau:
user posted image

Labai superine dovana... Mama laai apsidziaugs! Saunuole!
Atsakyti
Aciū visoms už pagyrimus, tikiuosi ir mamai tiks ax.gif
QUOTE(neringata @ 2007 12 17, 13:28)
Ir man labai rūpi, kaip tas pynes čia mezgei  g.gif

Šaliką mezgiau trim siūlais, kaip raštuotą mezginį.
Pirštines taip: pradžioj atnarą vienspalviu siūlu 5 virbalais, paskui pasidalinau mezginį į dvi dalis - viena pynės pločio akių skaičius, kita likusisos. Abi dalis mezgiau 2 virbalais atskirai iki reikiamo ilgio, t.y. iki tos vietos, kur siaurint reikia pradėt. Tada susiuvau dviem siūlėm, surinkau vėl viską ant 5 virbalų ir mezgiau vėl viena spalva iki galo.
Kepurė: nusimezgiau reikiamo ilgio pynę (jos ilgis lygus galvos apimčiai), paskui iš vieno pynės krašto surinkau akis ir mezgiau atnarą. Po to surinkau tokį patį skaičių akių iš kito krašto ir mezgiau kepurės viršų. Pabaigoj suliuvau siūle ir prikabinau tuos "sliekus". Viskas.
Beje, originalus modelis yra kažkuriam lietuviškam mezginių žurnaliuke, bet jei ką domins tiksliai, tai galėsiu namie pažiūrėt. Tik ten buvo tik kepurė ir šalikas, bet ten šalikas kaitaip megztas, visas vienspalvis, čia jau aš pati prikūriau.
Atsakyti
gal kas tokia mezget arba aprasyma kur matet? ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2007 12 18, 12:03)
Aciū visoms už pagyrimus, tikiuosi ir mamai tiks  ax.gif

Šaliką mezgiau trim siūlais, kaip raštuotą mezginį.
Pirštines taip: pradžioj atnarą vienspalviu siūlu 5 virbalais, paskui pasidalinau mezginį į dvi dalis - viena pynės pločio akių skaičius, kita likusisos. Abi dalis mezgiau 2 virbalais atskirai iki reikiamo ilgio, t.y. iki tos vietos, kur siaurint reikia pradėt. Tada susiuvau dviem siūlėm, surinkau vėl viską ant 5 virbalų ir mezgiau vėl viena spalva iki galo.
Kepurė: nusimezgiau reikiamo ilgio pynę (jos ilgis lygus galvos apimčiai), paskui iš vieno pynės krašto surinkau akis ir mezgiau atnarą. Po to surinkau tokį patį skaičių akių iš kito krašto ir mezgiau kepurės viršų. Pabaigoj suliuvau siūle ir prikabinau tuos "sliekus". Viskas.
Beje, originalus modelis yra kažkuriam lietuviškam mezginių žurnaliuke, bet jei ką domins tiksliai, tai galėsiu namie pažiūrėt. Tik ten buvo tik kepurė ir šalikas, bet ten šalikas kaitaip megztas, visas vienspalvis, čia jau aš pati prikūriau.

ačiū už išsamų paaiškinimą aciuks.gif
Papildyta:
QUOTE(Olaiva @ 2007 12 18, 12:20)
gal kas tokia mezget arba aprasyma kur matet?  ax.gif

user posted image

prašom, jei tinka rusų k. 4u.gif
user posted image
Atsakyti
aciu labai labai 4u.gif
Atsakyti
Norėčiau nusimegzt kepuriuką, bet neįsivaizduoju kiek reikia uždėt akių?? Gal bant apytiksliai galite patarti? Siūlai - standartinio storumo akrilas. Norėčiau megzti dvigubu mezgimu, apie kurį čia kažkur skaičiau. Gal galite, dar ir tą raštą tiksliau parašyti, kaip jis mezgamas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2007 12 18, 12:56)
Norėčiau nusimegzt kepuriuką, bet neįsivaizduoju kiek reikia uždėt akių?? Gal bant apytiksliai galite patarti? Siūlai - standartinio storumo akrilas. Norėčiau megzti dvigubu mezgimu, apie kurį čia kažkur skaičiau. Gal galite, dar ir tą raštą tiksliau parašyti, kaip jis mezgamas  blush2.gif

1. nusimatuoji galvos apimtį centimetru
2. nusimezgi norimu raštu iš 20-30 akių rašto pavyzdėlį, pasimatuoji jo plotį ir pasiskaičiuoji kiek tau akių reikia visai apimčiai
3. jei čia tas dvigubo mezgimo raštas kurį aš žinau tai:
uždedi akis,
kita eile mezgi viena gera kita išvirkščia
toliau sekančias lygines eiles mezgi : gera akį nukeli kartu su siūlo užmetimu, išvirkščia išmezgi išvirkščiai
toliau sekančias nelygines akis išmezgi visas geras- gerai, išvirškščias kartu su siūlo užmetimu išvirkščiai
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2007 12 18, 11:20)
gal kas tokia mezget arba aprasyma kur matet?  ax.gif

user posted image

Ar galėtumėt man lietuviškai kas paaiškinti nors maždaug kaip padaryti tas bangeles ant kepurės unsure.gif Atrodo suprantu rusų kalbą neblogai, bet čia nesuvokiu vis tiek doh.gif Ir neesu profesionali mezgėja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lauma @ 2007 12 18, 23:30)
3. jei čia tas dvigubo mezgimo raštas kurį aš žinau tai:
uždedi akis,
kita eile mezgi viena gera  kita išvirkščia
toliau sekančias lygines eiles mezgi : gera akį nukeli kartu su siūlo užmetimu, išvirkščia išmezgi išvirkščiai
toliau sekančias nelygines  akis išmezgi visas geras- gerai, išvirškščias kartu su siūlo užmetimu išvirkščiai

Nu nevisai supratau dėl rašto, paaiškinkite, kaip blondinei tongue.gif . "gera akį nukeli kartu su siūlo užmetimu" - čia reiškia kad ant kito virbalo nukeliu akį ir dar padarau užmetimą?? Betgi prisidaugina akių tada g.gif
'išvirškščias kartu su siūlo užmetimu išvirkščiai" - o čia reiškia, kad reikia sumegzzti dvi akis į vieną ? Ar čia vėl reikia daryti kažkokį užmetimą?
Nelabai supratau blush2.gif Pabandžiau megzti, ale, raštas gaunasi, kažkos be ryšio. Gal čia taip turi būt, vnž. aš tikėjausi, kad čia kažkaip storai gausis...
Atsakyti