QUOTE(puupsikas @ 2007 11 22, 08:50)
aš mezgu kepuriuką su snapeliu bet dabar laukiu Laumos, kad pasikonsultuot galeciau
kur man atvažiuoti
Papildyta:
QUOTE(puupsikas @ 2007 11 21, 21:16)
Lauma kaip tu mezgei dvigubą kepurę, tai numezgei vieną ilgą ir užlenkiai? na ta prasme tokį kaip maišą su dungu? ar kaip? ar supratai ko klausiau?
kai pradedi mezginį tai užmeti reikiama kiekį akių ant virbalo, ar ne?
tai aš numezgusi viena dalį ten kur tų užmetamųjų akių pradžia buvo iš vidaus surinkau vašeliu vėl ir taip gavosi vidinė dalis - ar kas nors aišku
man toks pakraštėlis gražiausias o ir dėlei tamprumo - patikimiausias
QUOTE(lauma @ 2007 11 22, 15:59)
kai pradedi mezginį tai užmeti reikiama kiekį akių ant virbalo, ar ne?
tai aš numezgusi viena dalį ten kur tų užmetamųjų akių pradžia buvo iš vidaus surinkau vašeliu vėl ir taip gavosi vidinė dalis - ar kas nors aišku
man toks pakraštėlis gražiausias o ir dėlei tamprumo - patikimiausias
na lyg ir supratau..as galvojau kad tu vieną toki ilgą numezgei,po to nuleidai akis ir užlenkei kraštą i vidų tai aš dabar galvoju kaip man daryt..ar megzt taip kaip parasiau, ar surinkt akis ir vidinę dali mezgt
Sveikos, mamytės, toks klausimas iškilo; nutariau mažajai tokia kepuriukę numegzt ]k[/URL] nusiunčiu į parduotuvę brangiausiąjį tų "Mignon" siūlų(taip aprašyme reikalauja čia, o jam sako - jie sintetika, paėmė kitokių merinosų vilnos siūlų(Monbebe), pradėjau megzt, ale man taip maža ta kepurytė atrodo gausis ir tokia plona, nu tikrai nežieminė. Nežinau,gal čia aš klystu, gal reikia dvigubą siūlą imti, nieko nesuprantu.
a tie merino siūlai visi tokie ploni, bet šilti?
QUOTE(Pookelis @ 2007 10 26, 14:48)
Prašoma jurgitos:) padariau vertimą KEPURĖS ŠALMO SU UODEGA.
Bet... gal yra kokia schemutė su išmatavimais? Nes neaišku kokio Nr. virbalais čia megzta, ir pvz, kad suprast, kiek nuleist akių, reikia žinot išmatavimus
Papildyta:
Oi, radau jau originalą iš kurio versta. Persiprašau
Beje, truputį patobulinau tos kepurės vertimą - gal kam pravers
Kepurė-šalmas su uodegėle (LIET)
Kepurė-šalmas su uodegėle (LIET)
QUOTE(Rita@ @ 2007 11 23, 19:03)
Tai ir klausiu, kaip čia su tais "Mignon" siūlais gaunasi?
QUOTE(LĖTA @ 2007 11 23, 18:47)
Tai ir klausiu, kaip čia su tais "Mignon" siūlais gaunasi?
Na visi tie siūlų "reikalavimai" tik rekomendaciniai. Nežinau, man tai dar niekada nesigavo numegzt tip top kaip parašyta. Pati išsimatuodavau kiek kur cm reikia numegzt pagal savo ale iškarpą. Todėl ir čia nereikia aklai kliautis kažkokiais "mignon". O merino vilna, žinoma, plonytė, nelabai ji žiemai, nors ir vilna. Aš saviškiam kai gulintis buvo iš merino mezgiau, nes visada dar kapišoną dėdavau, tai būdavo pats tas. O be to, ir foto matosi, kad nėra stora ta kepurytė.
Viskas aišku, ačiū mat aš dar nelabai "įkirtusi" tų visų mezgimo subtilybių. Tiesiog kažkur čia SM skaičiau, kad merino labai šilta, atseit žiema nasušalsi. . Dabar bandysiu pagal savo leliaus išmatavimus kepuriuką narpliot.
Sveikos, mezgėjos, gal kas turite paskutinį Mezginių pasaulį ir galėtumėt įdėti baltos berėtės nuotrauką ir schemą? Būčiau labai dėkinga
QUOTE(puupsikas @ 2007 11 22, 16:05)
na lyg ir supratau..as galvojau kad tu vieną toki ilgą numezgei,po to nuleidai akis ir užlenkei kraštą i vidų tai aš dabar galvoju kaip man daryt..ar megzt taip kaip parasiau, ar surinkt akis ir vidinę dali mezgt
kai dariau kaip sau tai... dariau kaip rašiau
o jei kitam tai gal eičiau lengvesniu, tavo variantu...
QUOTE(LĖTA @ 2007 11 23, 14:17)
Sveikos, mamytės, toks klausimas iškilo; nutariau mažajai tokia kepuriukę numegzt ]k[/URL] nusiunčiu į parduotuvę brangiausiąjį tų "Mignon" siūlų(taip aprašyme reikalauja čia, o jam sako - jie sintetika, paėmė kitokių merinosų vilnos siūlų(Monbebe), pradėjau megzt, ale man taip maža ta kepurytė atrodo gausis ir tokia plona, nu tikrai nežieminė. Nežinau,gal čia aš klystu, gal reikia dvigubą siūlą imti, nieko nesuprantu.
atsidariau aprašymą : 50 г специальной детской пряжи Mignon, Италия, 100% мериносовая шерсть (25 г - 140м); спицы №2.
ploni čia siūliukai jei 2 numerio virbalų reikia...
o koks skirtumas mignon merinosai ar monbebe merinosai jei jie vienodai ploni
QUOTE(xlady @ 2007 11 23, 15:15)
Sveikos mezgimo profesionales
Gal galit patart kaip padaryt toki bumbula,na ne paprasta bumbula,o toki kuoksta,va kaip sitos kepurytes.
Gal turit kokiu minciu?
Gal galit patart kaip padaryt toki bumbula,na ne paprasta bumbula,o toki kuoksta,va kaip sitos kepurytes.
Gal turit kokiu minciu?
nežinau , jei gaučiau natūroj pačiupinti tai gal.
o šiaip tai man rodos kad tokie bumbulai gaunasi kai sukarpai tokia pukuota medžiagėlę, bent jau parduotuvinių kepkų kažkas panašaus būva