Labai ačiū visoms už pagyras
QUOTE(sagdo @ 2007 11 06, 11:42)
aciu kenguryte,labai grazi kepuryte ir akys tiesiog tobulai sunertos ir stovi tiesiai
kaip skant, tobulumui ribų nėr
QUOTE(*LADA* @ 2007 11 06, 12:19)
SUPER DUPER
Kaip gamyklinė.Taip meistriškai užapvalinimas padarytas
Gal papasakotum kas kiek akių ir kaip pabaiginėjai, nes vyrui ruošiuosi megzt kepuriuką
niu gavau iš sagdo ir laumos patarimą, kad sumegzt tris akis, tai ir pabandžiau, bet ten nepaprastai reikia tas tris akis sumegzt, kad gautųsi tiesi nuleidimo linija ( spėju, jei paprastai tris akis sumegztum, vis tiek sukūriukas gautųsi).
Trijų akių sumezgimas iš "Didžiosios mezgėjos":
Iš trijų sumezgamų akių pirmoji nukeliama ant dešiniojo virbalo, antroji - ant pagalbinio, o trečioji akis išmezgama geruoji mezgimu ir pertraukiama per pirmosios nukeltosios vidurį. Gauta nauja akis pertraukiama per akies, esančios ant pagalbinio virbalo, vidurį.
O nuleidinėjau taip, numezgiau maždaug 13-14cm. (su atnara skaičiuojant)o tada kas trečią eilę sumezginėjau, į patį galą jau kiekvienoje eilėje sumezginėjau.
Manau, kad dar geriau gautųsi, jei kažkiek laiko sumegzt kas trečią, paskui kas antrą, o paskui jau kiekvienoje eilėje.
Kas kiek akių, sunku pasakyti, aš sumezginėjau kiekvieno virbalo viduryje, ant kiekvieno virbalo turėjau po 27akis.
Oh, laukia manęs darbelis dar ir sau kepuriuką nusimegzti, ale ten angora, tai jau su ardymu bus problematiška...O dar su ausytėmis noriu...
Tiesa, noriu pagirti šiuos siūlus, iš kurių MB kepuriuką mezgiau, man jie tokia čiuplūs, o ir nepabosta megzt, nes vis siūliukas keičiasi
Tik dabar galvoju, kad dar vieną kepuriuką reikės kokiu dvigubu raštu MB numegzt, nes prikalbėjot čia, kad megztos kepurės vėjo prapučiamos, tai ir susirūpinau
QUOTE(jurgitasta @ 2007 11 06, 12:26)
Wauw
Kenguryte, labai labai grazu
. Vyras turetu but patenkintas. O kaip taip graziai susiaurinai,kad nesigautu to sukurio?
MB tokis iš išrankiųjų, tai ne taip ir lengva jam kažką kurpti.
Vakar sėdėjau iki vėlumos, mezgiau, kurpiau, o šian be kepurės išėjo, tai jau kokia pikta buvau.
Lauma, o dėl tos "ausininės" kepurės, tai tu tas ausis atskirai numezgi, o kaip paskui pridėdinėji akis kepurei? Niu aš mąstau, kaip čia padarius, kad ausys būtų nei per toli, nei per arti, būtų ten, kur reikia
Senoje knygoje radau, kaip išpinti juostelę kepuriukui surišti, tai jau kaip patinka
Jei kam reikės - kreipkitės