Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, beretės suaugusiems ir vaikams

QUOTE(Kenguryte @ 2007 11 03, 21:13)
Sveikutės,
klausimukas: kai mezgate kepurę keturiais virbalais (kaip kojinę), pradedant nuo plačiausios vietos ir siaurinat, kaip gražiai siaurinat, kad nuleidinejant akis kas antrą eilę nesigautų bokštelio, o akių sumezgimo linija eitų tiesiai, o nesisuktų, kaip sūkurys? g.gif

g.gif na ir klausimelis blink.gif gal reiketu reciau sumezginet akis bet sumegzt 3 taip kad vidurinioji akis stovetu tiesiai g.gif
Atsakyti
[URL=http://www.talpink.lt/images/v.php?id=46986Picture 058.jpg]user posted image[/URL]
stai tokia kepure drauges mergaitei numezgiau o modeliukas tai berniukas
Atsakyti
QUOTE(*LADA* @ 2007 11 02, 10:55)
Mamkos, pasakykit kaip tas prailgintas ausytes numezgat kepurytėms?Primezgat surinkę akis ar kaip?

aš mezgu pirma ausytes, tada prirenku akių ir visa kepurę mezgu, nes man patinka kai aplink veiduka būna "gumytė" (1 gera 1 išvirkščia akys), tada ji geriau priglunda ir sukiojant galvą plyšių neatsiranda.... 4u.gif

QUOTE(Kenguryte @ 2007 11 03, 20:13)
Sveikutės,
klausimukas: kai mezgate kepurę keturiais virbalais (kaip kojinę), pradedant nuo plačiausios vietos ir siaurinat, kaip gražiai siaurinat, kad nuleidinejant akis kas antrą eilę nesigautų bokštelio, o akių sumezgimo linija eitų tiesiai, o nesisuktų, kaip sūkurys? g.gif

dalinu akių skaičių iš 4, 6 ar 8 (pagal siūlų stori ir mano norus) ir sumezginėju iš kairės ar dešinės pakaitomis , taip kad eitų vienas akių stulpelis per vidurį , arba suimezgu tris akis iškart kad vidurinė butų viršuje ir eitų stulpeliu per vidurį
Atsakyti
[gal kasnors mezgėte kepurei snapeli, kaip ji numegzti akd jis laikytusi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRELINA: 05 lapkričio 2007 - 17:23
Ačiū Sagdo ir Laumai už patarimus mirksiukas.gif

Kepuriukas mano MB:

user posted image

Atsakyti
aciu kenguryte,labai grazi kepuryte ir akys tiesiog tobulai sunertos ir stovi tiesiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2007 11 06, 10:20)

Kepuriukas mano MB:

user posted image

SUPER DUPER thumbup.gif Kaip gamyklinė.Taip meistriškai užapvalinimas padarytas g.gif Gal papasakotum kas kiek akių ir kaip pabaiginėjai, nes vyrui ruošiuosi megzt kepuriuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2007 11 06, 12:20)

Kepuriukas mano MB:

Wauw Kenguryte, labai labai grazu thumbup.gif . Vyras turetu but patenkintas. O kaip taip graziai susiaurinai,kad nesigautu to sukurio? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2007 11 06, 10:20)

Kepuriukas mano MB:

user posted image

ogogo kaip dailu thumbup.gif
prašom papasakoti tiklsiai kaip nuleisdinėjai akis mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai ačiū visoms už pagyras thumbup.gif
QUOTE(sagdo @ 2007 11 06, 11:42)
aciu kenguryte,labai grazi kepuryte ir akys tiesiog tobulai sunertos ir stovi tiesiai mirksiukas.gif

kaip skant, tobulumui ribų nėr mirksiukas.gif

QUOTE(*LADA* @ 2007 11 06, 12:19)
SUPER DUPER  thumbup.gif  Kaip gamyklinė.Taip meistriškai užapvalinimas padarytas  g.gif Gal papasakotum kas kiek akių ir kaip pabaiginėjai, nes vyrui ruošiuosi megzt kepuriuką  smile.gif

niu gavau iš sagdo ir laumos patarimą, kad sumegzt tris akis, tai ir pabandžiau, bet ten nepaprastai reikia tas tris akis sumegzt, kad gautųsi tiesi nuleidimo linija ( spėju, jei paprastai tris akis sumegztum, vis tiek sukūriukas gautųsi).

Trijų akių sumezgimas iš "Didžiosios mezgėjos":
Iš trijų sumezgamų akių pirmoji nukeliama ant dešiniojo virbalo, antroji - ant pagalbinio, o trečioji akis išmezgama geruoji mezgimu ir pertraukiama per pirmosios nukeltosios vidurį. Gauta nauja akis pertraukiama per akies, esančios ant pagalbinio virbalo, vidurį.

O nuleidinėjau taip, numezgiau maždaug 13-14cm. (su atnara skaičiuojant)o tada kas trečią eilę sumezginėjau, į patį galą jau kiekvienoje eilėje sumezginėjau.
Manau, kad dar geriau gautųsi, jei kažkiek laiko sumegzt kas trečią, paskui kas antrą, o paskui jau kiekvienoje eilėje.
Kas kiek akių, sunku pasakyti, aš sumezginėjau kiekvieno virbalo viduryje, ant kiekvieno virbalo turėjau po 27akis.

Oh, laukia manęs darbelis dar ir sau kepuriuką nusimegzti, ale ten angora, tai jau su ardymu bus problematiška...O dar su ausytėmis noriu...

Tiesa, noriu pagirti šiuos siūlus, iš kurių MB kepuriuką mezgiau, man jie tokia čiuplūs, o ir nepabosta megzt, nes vis siūliukas keičiasi thumbup.gif
Tik dabar galvoju, kad dar vieną kepuriuką reikės kokiu dvigubu raštu MB numegzt, nes prikalbėjot čia, kad megztos kepurės vėjo prapučiamos, tai ir susirūpinau g.gif

QUOTE(jurgitasta @ 2007 11 06, 12:26)
Wauw Kenguryte, labai labai grazu thumbup.gif . Vyras turetu but patenkintas. O kaip taip graziai susiaurinai,kad nesigautu to sukurio? blush2.gif

MB tokis iš išrankiųjų, tai ne taip ir lengva jam kažką kurpti.
Vakar sėdėjau iki vėlumos, mezgiau, kurpiau, o šian be kepurės išėjo, tai jau kokia pikta buvau.

Lauma, o dėl tos "ausininės" kepurės, tai tu tas ausis atskirai numezgi, o kaip paskui pridėdinėji akis kepurei? Niu aš mąstau, kaip čia padarius, kad ausys būtų nei per toli, nei per arti, būtų ten, kur reikia g.gif

Senoje knygoje radau, kaip išpinti juostelę kepuriukui surišti, tai jau kaip patinka thumbup.gif
Jei kam reikės - kreipkitės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 06 lapkričio 2007 - 11:53
O cia mano ranku darbo kiepka vyresnelei blush2.gif
user posted image
Atsakyti
jurgitasta, gražu wub.gif

QUOTE(Kenguryte @ 2007 11 06, 11:51)
Lauma, o dėl tos "ausininės" kepurės, tai tu tas ausis atskirai numezgi, o kaip paskui pridėdinėji akis kepurei? Niu aš mąstau, kaip čia padarius, kad ausys būtų nei per toli, nei per arti, būtų ten, kur reikia g.gif

gražus kepuriukas,
ctiuoju savo sena posta dėl ausyčių 4u.gif
QUOTE(lauma @ 2007 10 28, 09:08)
aš ankstesniam poste rašiau: kepurytės (galvytės) apimti dalini iš 5 , 1/5 viena kasa su paplatėjimu abiejuose šonuose, 1/5 kita kasa, su paplatėjimu abiejuose šonuose, 1/5 tarp kasų nugaroje ir 2/5 tapr kasų priekyje - tada kasos būva ant ausų 4u.gif
man tokiu atveju siūlai ir virbalai - nesvarbu, nusimezgi bandinuką - kasą su paplatinimu, pasiskaičiuoji pagal jį ir psio 4u.gif
mano kepurytėj pynė tik ant ausų, kitur eina rombai 4u.gif

dabar mezgu sūnui kepuriuka dvigubą (iš plonų siūlų) su snapeliu, snapeliui kanceliasrinėse nuoirkai stora prmatomą aplankalą ir dėsių jį snapelio vidun
kai kas gausis parašysiu., nes nesu to dariusi... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauma: 06 lapkričio 2007 - 14:45