Įkraunama...
Įkraunama...

Kepurės, beretės suaugusiems ir vaikams

QUOTE(*Maja* @ 2007 10 25, 20:12)
o nuiminėjai kas antrą eilę mezgant gerosiomis ar kiekvienoj eilėj?

Aš nuiminėjau kiekvienoj eilėj.
Mano raštas nebuvo vien tik gerosios akys, jis toks: 3 gerosios, 1 išvirkščioji.
Atsakyti
O jau kepuriu gausa blink.gif Žiemą tikrai nesušalsim lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Prašoma jurgitos:) padariau vertimą KEPURĖS ŠALMO SU UODEGA. Patalpinu čia, gal ir daugiau kam pravers
user posted image
Pradėti nuo pelerinos detalių.
Priekis ir nugara: užmesti 31 akį, megzti „skarų“ raštu, .t.y. gerom akim gerojoj pusėje ir blogojoje, 4 eiles. Toliau gerom akim, tris kraštines akis megzti ir toliau „skarų“ raštu. Vienu metu kas 2-oj eilėj pridėti po 1 akį iš abiejų pusių prieš/ po 3 karštinių akių kol bus 51 akis.
Šonai: viskas tas pats, tik prieš/po trijų kraštinių akių reikia nuleisti po vieną akį kol jų liks 31.
Tada detales paeiliui suverti ant virbalų su valu ar 4 virbalų ir megzti ratu. Pirmą eilę megzti gerosiom akim tolygiai nuleisti 38 akis, turi likti 126 akys. Toliau megzti „rezinka1“, t.y. 1 gera 1 išvirkščia, 3 cm. Toliau „rezinka2“, t.y. 2 geros 2 išvirkščios. Po 3 cm nuleisti vidurines 10 akių. Toliau nuleidinėti iš abiejų pusių kas 2-oj eilėj po 1 akį, 3 paskutinės akis mezgamos „skarų“ raštu“. 24 cm (pamatuokit pagal galvytę) aukštyje nuleisti iš abiejų pusių 32 akis.
Viršugalvis: užmesti 44 akis. Megzti taip: pirma akis „skarų“ raštu, 40 akių „rezinka2“, 1 „skarų“ r. Taip megzti 9 cm.
Uodega: sujungti viršugalvio ir likusias kepurės akis. Megzti „rezinka2“. Kas 5-oj eilėj sumezginėti po tris akis, viduryje turi likti buvusi kraštinė (taip gražiau). Po 20 cm (vėlgi, siūlau pamatuoti) likusias akis nuleisti ir sutraukti.
Viską susiūti. Prisiūti burbulą. Aplink iškirpimą veidui surinkus akis megzti 3 cm „rezinka1“. Pelerinos apačią apnerti vašeliu (nebūtina): 2 eilės stulpeliais be užmetimo ir 1 eil. vėžlio žingsneliu (stulpelis be užmetimo iš kairės į dešinę)

Jei rasit klaidų, parašykit pastabas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pookelis: 26 spalio 2007 - 14:48
sveikutes, kaip padaryt bumbuliukus kepurei?labai man jie grazus, tik kad nezinau, kaip daryt.
Atsakyti
QUOTE(SIR2TE @ 2007 10 26, 16:15)
sveikutes, kaip padaryt bumbuliukus kepurei?labai man jie grazus, tik kad nezinau, kaip daryt.

tai gi pažiūrėk atidžiau ir rasi temą apie bumbulus čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimužėX: 26 spalio 2007 - 16:13
vau pookeli, as suzaveta !!! Didelis ACIU uz tavo rupesti, bei vertima notworthy.gif 4u.gif dabar jau tikrai reikes sesti prie mezgimo biggrin.gif
Atsakyti
user posted image user posted image
Čia mano klecko kepurė. Tik manekenas labai nepatenkintas buvo wub.gif
Atsakyti
Jungiuos ir aš prie kepurių mezgėjų.Vaikam jau numezgiau po kepuriuką,dabar reikia mamai madingos beretės,gal kokių pavyzdžių pačios pagaminot?
Atsakyti
čia mano paskutinis kepinys ax.gif tik ne dukrai skirtas, o krikštaduktei wub.gif

user posted image
user posted image

yr dar viena šviežias kepinys ale kol nepasiekė adresato gimtadienio proga - nedemonstruosiu ax.gif  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauma: 27 spalio 2007 - 16:36
lauma- labai originali kepurė thumbup.gif
o kaip numezgus "ausytes" -pridedi akis?
Atsakyti
QUOTE(Azali @ 2007 10 27, 18:07)

iš pradžių pridedu nugarinę dalį akių :paimu papildoma siūla ir kaip mezginio pradžioj užmetu akis, tada pamezgu 4-6- eilutes ir pridedu priekinės dalies akis ir sujungiu mezginį į viena kad siūlė butų nugaroje 4u.gif
santykis maždaug toks 1/5 galvos (kepurės) apimties yra viena ausytė ir nugarinė dalis ir 2/5 priekis - tada ausytės buva tiksliai ant ausų 4u.gif
tas pamezgimas nugarinės dalies labaiu uždengia kaklą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauma: 27 spalio 2007 - 17:28
QUOTE(lauma @ 2007 10 27, 17:36)
čia mano paskutinis kepinys ax.gif tik ne dukrai skirtas, o krikštaduktei wub.gif

user posted image
user posted image

yr dar viena šviežias kepinys ale kol nepasiekė adresato gimtadienio proga - nedemonstruosiu ax.gif  4u.gif

QUOTE(Azali @ 2007 10 27, 18:07)

Pritariu, labai šauni kepurytė, gal gali pasidalinti, kai ją mezgei rolleyes.gif aprašymas būtų labai naudingas rolleyes.gif ? Kokius siūlus naudojai, nes kai kurie tai kandžiojasi o norisi kažko švelnaus blush2.gif
kiek dabar matau, tai man be šansų tokią numegzti, čia jau įgudusiam reikia būti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Maja*: 27 spalio 2007 - 17:30