Įkraunama...
Įkraunama...

Kiniška sriuba

Kaip skanu turetu buti bigsmile.gif noreciau pasigaminti, bet reiktu vaziuot specialiai i vilniu ar i kauna paieskot produktu visu tu idomiais pavadinimais tongue.gif
Atsakyti
Na gaminau anadien ta sriuba su baltais grybais astriai-saldzia, tai zinokite kai rase recepta paemiau is cia, bet ten parasyta per mazai vandens, labai jauciasi actas, tai ipyliau daugiau vandens kartoju kaip dariau: 3 litrui vandes, ipyliau samti acto, samti cukraus, astriu baltu pipiru, pakepinau file ir idejau, pavyriau, o tuops grybus mirkiau vandeny apie 40min ir tada wiska paviriau gal 5 min, agurkus dejau kai jau ipyliau sau i lekste nes jei virsit kartu su sriuba tai jie isvirs ir taps kaip rauginti:) sriuba gavosi, kaip ir restorane, labai skanu tai geriau namie nei 8lt uz mazute porcija
Atsakyti
NIAM NIAM thumbup.gif
Atsakyti
O aš kai verdu tokio tipo sriubas- tai rūgštumo- saldumo balansui naudoju tokius skaidrius ,regis, Valdorfo ir Spilvos, užpilus salotoms.Pav., šiandien į vištienos buljoną dėjau poro, kinietiškų grybų,dėžutę (285g.) sojos ūglių su visu konservavimo skysčiu, porą saujų jūros gėrybių .Buljoną verdu iš keletos vištų nugarėlių(l.pigu!),kurias apvirus ir nugramdžius mėsytę,ją sumetu į sriubą (+ 2 kubeliai koncentruoto buljono).Ir,aišku, tam tirštumui- gerą šaukštą krakmolo.
Atsakyti
QUOTE(Dalytė @ 2008 01 25, 01:23)
Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena arba jūros gėrybėmis
3 l vištienos sultinio (jį nuverdame nuo vištos);
Pusė pakelio baltųjų kiniškų grybų (juos reikia užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 10-15 min, tuomet supjaustyti);
0,5 šaukšto baltųjų pipirų (pagal skonį galima ir daugiau jei norime aštriau);
0,5 puodelio baltojo acto (irgi pagal skoni, reik ragaut aš pilu ryžių actą);
1 indelis bambuko ūglių juostelių;
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį);
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais;
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus;
Čili pipiriukas (aš dedu džiovinta viena arba du mažiukus 2 cm ilgio);
Jūros gėrybės, arba vištos krūtinėle (ne filė);
Druska (pagal skonį).
Nuo vištos nupjaustome juostelėmis mėsą, vištą verdame, kol sultinukas pasidaro.
Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipiriuką, druska ir vištieną pjaustytą juostelėmis arba jūros gėrybes, paverdam kokias 10-15 min. dedam grybus, bambuko ūglius.
Čia gaunasi skysta paprasta sriubytė.
Aš darau tirštą: (čia jau tikrai skonio reikalas)
pastoviai maišant pamažu supilu kukurūzų krakmolą ir vandens mišinį į sriubą, kad ji sutirštėtų.
Patiekiant įmesti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko.

Skanaus!!!  4u.gif


O kur yra pirkti bambuko ugliu josteles? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuk @ 2008 03 19, 12:22)
O kur yra pirkti bambuko ugliu josteles? g.gif


pvz siandien Hyper RIMI zirmunuose maciau. sviezus. prie darzoviu. indelis berods 2.29 ar 2.99 kainavo. nepamenu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuk @ 2008 03 19, 13:22)
O kur yra pirkti bambuko ugliu josteles? g.gif

Kad ,turbūt, visuose didžiuosiuose prekybos centruose rast galima.Thomas Philips, Sanitex sandėliouse dar. smile.gif
Atsakyti
Ar kinieciai naudoja tuos koncentruotus kubelius, man tai atrodo kad ten kazkoks kitas prieskonis, tik nezinau koks, tuom man ir patinka ju sriubytes kad ten nesijaucia tas skonis kubeliu g.gif
Atsakyti
Gaila, bet mes su vyru mėgstame tik aštrias sriubas, o tos saldžiai aštrios ne. Gal kas aštrios sriubytės receptukų žinote? ax.gif

Temą tikrai visą perskaičiau rolleyes.gif
Atsakyti
Snd viriau sriub pgl cia esancius receptukus : 2 litrai vandens, grybai baltieji daugiau truputi nei puse pakelio, samtis geras cukraus ir daugiau nei puse samcio acto.. poto idejau juostelem pjaustytu morku ir agurku,jau tiesiai i lekste..
nu skonis tai nerealus, kaip kavinej thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, as verdu tik astrias kinietiskas sriubas, jas nusiziurejau is "Honkongo" (Vingriu g.) megstamiausio kinieciu restorano Vilniuje. Kadangi esu eksperimentatore, tai tikslus kiekiu uzfiksavimai ne mano naturai. Galiu tik daugmaz parasyti kaip viska darau.

Jautienos ir salieru rugsciai astri sriuba:
grazus gabalas (400-600 gr) jautienos, nugarine geriau, sprandine kietesne, teks ilgiau pakepint
salieru stiebu, na gal kokie 6-7, jeigu stambus
2 kaiusiniai
pasmulkinto imbiero arba imbiero milteliai, galanga stipresni, bet Lietuvoje nemaciau pirkt
cili pipiru tyres arba dziovintu stambiai smulkintu
ryziu acto
zuvies padazo
zaliu svogunu laisku
ir sezamo aliejaus paskanint
aisku druska pagal skoni ir vanduo (apie 3L)
aha, dar krakmolas sriubos sutirstinimui ir aliejus kepimui (as naudoju vynuogiu kauliuku)

geriausiai wok'e (kinietiska keptuve), bet as neturiu tai stambioje keptuveje ant nedidelio kiekio aliejaus bet ant dideles ugnies pakepinu labai plonais grezineliais supjaustyta jautiena (grezinelis kazkur buna 5x9 cm ir 4 mm storio), idedu druskos, cili pipiru, imbiero, tada ipilu vandens, uzkaiciu ir paverdu (kuo minkstesne jautiena, tuo maziau virs), tada supjaustytus salieru stiebus, jie verda greit, sliuksteliu gerokai acto (aisku, kiekvienas daro pagal skoni), tuomet suleidziu kiausinius (ismuskit juos pirma i stikline, pamakaluokit pora kart su sakute, kad susijungu baltymas su tryniu ir maisant virala po truputi suleiskit), po to ismaisau krakmolo (gal kokie 2-3 valg. saukstai) su vandeniu (puse stiklines) ir irgi ipilu atsargiai, kad nebutu gumuliuku. Kai dar karta uzverda, nedaug uzvarvinu sezamu aliejaus (nepadauginkit, jis labai kvapnus), zuvies padazo (gal kokie 2-3 valg.saukstai) ir iskart pilstau i lekstes, ant virsaus pabarstau supjaustytus zaliu svogunu laiskus. Kadangi sia sriuba suvalgom visada ta pati vakara, tai net nezinau ar ji ok kitai dienai.
Atsakyti
o kur pirkti baltuju grybu? parduotuvese maciau tik juoduju grybu, o vat baltuju tai ne... 4u.gif
Atsakyti