Klausykit, o tos "kisielinės" sriubos turi būti suvalgytos iškart, ar tinkamos pašildyti? Tam kisieliui nieko nenutinka pašildžius?
Gal kuri patarsit kiek krakmolo riekia dėti?
Ir dar prie to paties paklausiu.
Nepamenu ar buvo čia rašyta ar ne.
Būna tokia sriuba su kopūstais. Tai kokie ten jie? Pekino?
Įtariu virti jų nereikia, tik apvirt
Nepamenu ar buvo čia rašyta ar ne.
Būna tokia sriuba su kopūstais. Tai kokie ten jie? Pekino?
Įtariu virti jų nereikia, tik apvirt
QUOTE(Gyncė @ 2007 10 30, 01:09)
Sakykit merginos, gal atradot kaip pagaminti tokią pačią pomidorų sriubą su vištieną kaip ir "Gan Bei City" ?
sitos receptuko as irgi labai noreciau
jungiuosi be galo skani sriuba
Aštriai rūgšti baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena arba jūros gėrybėmis
3 l vištienos sultinio (jį nuverdame nuo vištos);
Pusė pakelio baltųjų kiniškų grybų (juos reikia užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 10-15 min, tuomet supjaustyti);
0,5 šaukšto baltųjų pipirų (pagal skonį galima ir daugiau jei norime aštriau);
0,5 puodelio baltojo acto (irgi pagal skoni, reik ragaut aš pilu ryžių actą);
1 indelis bambuko ūglių juostelių;
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį);
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais;
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus;
Čili pipiriukas (aš dedu džiovinta viena arba du mažiukus 2 cm ilgio);
Jūros gėrybės, arba vištos krūtinėle (ne filė);
Druska (pagal skonį).
Nuo vištos nupjaustome juostelėmis mėsą, vištą verdame, kol sultinukas pasidaro.
Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipiriuką, druska ir vištieną pjaustytą juostelėmis arba jūros gėrybes, paverdam kokias 10-15 min. dedam grybus, bambuko ūglius.
Čia gaunasi skysta paprasta sriubytė.
Aš darau tirštą: (čia jau tikrai skonio reikalas)
pastoviai maišant pamažu supilu kukurūzų krakmolą ir vandens mišinį į sriubą, kad ji sutirštėtų.
Patiekiant įmesti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko.
Skanaus!!!
3 l vištienos sultinio (jį nuverdame nuo vištos);
Pusė pakelio baltųjų kiniškų grybų (juos reikia užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 10-15 min, tuomet supjaustyti);
0,5 šaukšto baltųjų pipirų (pagal skonį galima ir daugiau jei norime aštriau);
0,5 puodelio baltojo acto (irgi pagal skoni, reik ragaut aš pilu ryžių actą);
1 indelis bambuko ūglių juostelių;
2 šaukštai kukurūzų krakmolo (galima imti bulvių krakmolą - tik 2 kartus mažesnį kiekį);
4 šaukštai vandens, sumaišyti su miltais;
0,5 šaukštelio sezamo aliejaus;
Čili pipiriukas (aš dedu džiovinta viena arba du mažiukus 2 cm ilgio);
Jūros gėrybės, arba vištos krūtinėle (ne filė);
Druska (pagal skonį).
Nuo vištos nupjaustome juostelėmis mėsą, vištą verdame, kol sultinukas pasidaro.
Dedam pipirus, pilam actą, aliejų, dedam čili pipiriuką, druska ir vištieną pjaustytą juostelėmis arba jūros gėrybes, paverdam kokias 10-15 min. dedam grybus, bambuko ūglius.
Čia gaunasi skysta paprasta sriubytė.
Aš darau tirštą: (čia jau tikrai skonio reikalas)
pastoviai maišant pamažu supilu kukurūzų krakmolą ir vandens mišinį į sriubą, kad ji sutirštėtų.
Patiekiant įmesti į sriubą pjaustytų šviežių svogūnų laiškų ir/arba juostelėmis pjaustyto agurko.
Skanaus!!!
Čia tikrai produktai 3 litrams sultinio????
Sriuba suan ha tang (su vistiena, tofu bei kiniskais grybais). kaip jus vadinate, kisieline. astriai rugsti. tamsi, skaidri (nemoku nuotraukos ikelti)
(4 porcijos)
4 tamsus dziovinti kiniski grybai
125 g virtos (nepervirtos!!!) vistienos be kaulu ir odos
125 g standaus tofu
75 g bambuko ugliu
1 kiausinis
druskos
6 dl sviesaus mesos sultinio
50 g zirneliu (tinka saldyti)
2 valg. saukstai acto
1 valg. saukstas tamsaus sojos padazo (as pilu truputi daugiau)
2 arb. sauksteliai svieziai maltu juoduju pipiru (as dedu maziau, nes man per astru)
3 valg. saukstai kukuruzu krakmolo
1. grybus uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti bent pusvalandi. vandeni nuspausti (neispilti). grybus supjaustyti siaudeliais. kietasias dalis ir kotelius ismesti.
2. siaudeliais supjaustyti virta vistiena, tofu ir bambuko uglius. dubenelyje gerai isplakti kiausini su trupuciu druskos.
3. sultini ir vandeni, kuriame mirko grybai, supilti i puoda ir uzvirinti. sudeti grybus, tofu, bambuko uglius, vistiena ir zirnelius, iberti druskos. pavirti 2-3 min (nevirti ilgiau ir per daug nemaisyti, nes vistiena prades irti, tizti, del to jos ir nereikia pries tai pervirti). pilti acta, sojos padaza, berti pipiru.
4. kukuruzu krakmola gerai ismaisyti 6 valgomuosiuose saukstuose vandens. si ruosini pilti i sriuba ir atsargiai maisyti, kol sriuba sutirstes. dabar atsakingas momentas - kiausinio pylimas. atsakingas, nes netinkamai supylus galima sugadinti visa sriubos vaizda, skaidruma, ir konsistencija - padaryti kose. pilti is aukstai, labai plona srovele ir labai letai, kad plonas kiausinio "dryzelis" stingtu sriuboje ir vienodai joje pasiskirstytu. jokiu budu is karto nemaisyti, nes nespejes sustingti kiausinis nudazys tamsiai ruda sriuba sviesiai ir nesudarys "dryzelio".
galima sildyti ipilus truputeli vandens, sojo ir acto.
Papildyta:
galima sildyti.
kukuruzu krakmolo visada imama 1x2 proporcija. pvz. 3 saukstai krakmolo ir 6 saukstai salto vandens. gerai ismaisoma, pilama i sriuba (ar padaza) po truputi, ne viskas is karto, kol pasiekiama norima konsistencija.
(4 porcijos)
4 tamsus dziovinti kiniski grybai
125 g virtos (nepervirtos!!!) vistienos be kaulu ir odos
125 g standaus tofu
75 g bambuko ugliu
1 kiausinis
druskos
6 dl sviesaus mesos sultinio
50 g zirneliu (tinka saldyti)
2 valg. saukstai acto
1 valg. saukstas tamsaus sojos padazo (as pilu truputi daugiau)
2 arb. sauksteliai svieziai maltu juoduju pipiru (as dedu maziau, nes man per astru)
3 valg. saukstai kukuruzu krakmolo
1. grybus uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti bent pusvalandi. vandeni nuspausti (neispilti). grybus supjaustyti siaudeliais. kietasias dalis ir kotelius ismesti.
2. siaudeliais supjaustyti virta vistiena, tofu ir bambuko uglius. dubenelyje gerai isplakti kiausini su trupuciu druskos.
3. sultini ir vandeni, kuriame mirko grybai, supilti i puoda ir uzvirinti. sudeti grybus, tofu, bambuko uglius, vistiena ir zirnelius, iberti druskos. pavirti 2-3 min (nevirti ilgiau ir per daug nemaisyti, nes vistiena prades irti, tizti, del to jos ir nereikia pries tai pervirti). pilti acta, sojos padaza, berti pipiru.
4. kukuruzu krakmola gerai ismaisyti 6 valgomuosiuose saukstuose vandens. si ruosini pilti i sriuba ir atsargiai maisyti, kol sriuba sutirstes. dabar atsakingas momentas - kiausinio pylimas. atsakingas, nes netinkamai supylus galima sugadinti visa sriubos vaizda, skaidruma, ir konsistencija - padaryti kose. pilti is aukstai, labai plona srovele ir labai letai, kad plonas kiausinio "dryzelis" stingtu sriuboje ir vienodai joje pasiskirstytu. jokiu budu is karto nemaisyti, nes nespejes sustingti kiausinis nudazys tamsiai ruda sriuba sviesiai ir nesudarys "dryzelio".
galima sildyti ipilus truputeli vandens, sojo ir acto.
Papildyta:
QUOTE(Irunia @ 2007 11 04, 10:33)
Klausykit, o tos "kisielinės" sriubos turi būti suvalgytos iškart, ar tinkamos pašildyti? Tam kisieliui nieko nenutinka pašildžius?
Gal kuri patarsit kiek krakmolo riekia dėti?
Gal kuri patarsit kiek krakmolo riekia dėti?
galima sildyti.
kukuruzu krakmolo visada imama 1x2 proporcija. pvz. 3 saukstai krakmolo ir 6 saukstai salto vandens. gerai ismaisoma, pilama i sriuba (ar padaza) po truputi, ne viskas is karto, kol pasiekiama norima konsistencija.
QUOTE(Karambola @ 2008 01 25, 11:50)
Čia tikrai produktai 3 litrams sultinio????
taip
Katik pasigaminau saldžiarūgštę aštrią baltų grybų sriubą iš vištienos, grybų, acto, cukraus, agurkų ir baltųjų pipirų. Nu kaip jau skanu, daugiau kinų restoranuose nevalgysiu, ten 10lt už mažą puodelį, o čia visas katilas išeina pigiai pakankamai Reiks dažniau.
Sveikos, dieve ir as kraustausi is proto del kinisku sriubyciu, ypac saldzios rugscios su baltais gruybais, megstamiausias restoranas " Honkongas" salia Europos, siandien wirsiu ta sriuba namuose, jei iseis tai butinai parasysiu, virsiu pagal viena is situ receptu
QUOTE(Hacone @ 2008 01 28, 23:49)
Sriuba suan ha tang (su vistiena, tofu bei kiniskais grybais). kaip jus vadinate, kisieline. astriai rugsti. tamsi, skaidri (nemoku nuotraukos ikelti)
(4 porcijos)
4 tamsus dziovinti kiniski grybai
125 g virtos (nepervirtos!!!) vistienos be kaulu ir odos
125 g standaus tofu
75 g bambuko ugliu
1 kiausinis
druskos
6 dl sviesaus mesos sultinio
50 g zirneliu (tinka saldyti)
2 valg. saukstai acto
1 valg. saukstas tamsaus sojos padazo (as pilu truputi daugiau)
2 arb. sauksteliai svieziai maltu juoduju pipiru (as dedu maziau, nes man per astru)
3 valg. saukstai kukuruzu krakmolo
1. grybus uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti bent pusvalandi. vandeni nuspausti (neispilti). grybus supjaustyti siaudeliais. kietasias dalis ir kotelius ismesti.
2. siaudeliais supjaustyti virta vistiena, tofu ir bambuko uglius. dubenelyje gerai isplakti kiausini su trupuciu druskos.
3. sultini ir vandeni, kuriame mirko grybai, supilti i puoda ir uzvirinti. sudeti grybus, tofu, bambuko uglius, vistiena ir zirnelius, iberti druskos. pavirti 2-3 min (nevirti ilgiau ir per daug nemaisyti, nes vistiena prades irti, tizti, del to jos ir nereikia pries tai pervirti). pilti acta, sojos padaza, berti pipiru.
4. kukuruzu krakmola gerai ismaisyti 6 valgomuosiuose saukstuose vandens. si ruosini pilti i sriuba ir atsargiai maisyti, kol sriuba sutirstes. dabar atsakingas momentas - kiausinio pylimas. atsakingas, nes netinkamai supylus galima sugadinti visa sriubos vaizda, skaidruma, ir konsistencija - padaryti kose. pilti is aukstai, labai plona srovele ir labai letai, kad plonas kiausinio "dryzelis" stingtu sriuboje ir vienodai joje pasiskirstytu. jokiu budu is karto nemaisyti, nes nespejes sustingti kiausinis nudazys tamsiai ruda sriuba sviesiai ir nesudarys "dryzelio".
galima sildyti ipilus truputeli vandens, sojo ir acto.
Papildyta:
galima sildyti.
kukuruzu krakmolo visada imama 1x2 proporcija. pvz. 3 saukstai krakmolo ir 6 saukstai salto vandens. gerai ismaisoma, pilama i sriuba (ar padaza) po truputi, ne viskas is karto, kol pasiekiama norima konsistencija.
(4 porcijos)
4 tamsus dziovinti kiniski grybai
125 g virtos (nepervirtos!!!) vistienos be kaulu ir odos
125 g standaus tofu
75 g bambuko ugliu
1 kiausinis
druskos
6 dl sviesaus mesos sultinio
50 g zirneliu (tinka saldyti)
2 valg. saukstai acto
1 valg. saukstas tamsaus sojos padazo (as pilu truputi daugiau)
2 arb. sauksteliai svieziai maltu juoduju pipiru (as dedu maziau, nes man per astru)
3 valg. saukstai kukuruzu krakmolo
1. grybus uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti bent pusvalandi. vandeni nuspausti (neispilti). grybus supjaustyti siaudeliais. kietasias dalis ir kotelius ismesti.
2. siaudeliais supjaustyti virta vistiena, tofu ir bambuko uglius. dubenelyje gerai isplakti kiausini su trupuciu druskos.
3. sultini ir vandeni, kuriame mirko grybai, supilti i puoda ir uzvirinti. sudeti grybus, tofu, bambuko uglius, vistiena ir zirnelius, iberti druskos. pavirti 2-3 min (nevirti ilgiau ir per daug nemaisyti, nes vistiena prades irti, tizti, del to jos ir nereikia pries tai pervirti). pilti acta, sojos padaza, berti pipiru.
4. kukuruzu krakmola gerai ismaisyti 6 valgomuosiuose saukstuose vandens. si ruosini pilti i sriuba ir atsargiai maisyti, kol sriuba sutirstes. dabar atsakingas momentas - kiausinio pylimas. atsakingas, nes netinkamai supylus galima sugadinti visa sriubos vaizda, skaidruma, ir konsistencija - padaryti kose. pilti is aukstai, labai plona srovele ir labai letai, kad plonas kiausinio "dryzelis" stingtu sriuboje ir vienodai joje pasiskirstytu. jokiu budu is karto nemaisyti, nes nespejes sustingti kiausinis nudazys tamsiai ruda sriuba sviesiai ir nesudarys "dryzelio".
galima sildyti ipilus truputeli vandens, sojo ir acto.
Papildyta:
galima sildyti.
kukuruzu krakmolo visada imama 1x2 proporcija. pvz. 3 saukstai krakmolo ir 6 saukstai salto vandens. gerai ismaisoma, pilama i sriuba (ar padaza) po truputi, ne viskas is karto, kol pasiekiama norima konsistencija.
noreju paklausti, kas tas "standus tofu"? labai noreciau pabandyti sia sriubyte, ale kas tas tofu tai velnias zino..
QUOTE(MuzikALI @ 2008 02 29, 01:43)
noreju paklausti, kas tas "standus tofu"? labai noreciau pabandyti sia sriubyte, ale kas tas tofu tai velnias zino..
Tofu tai sojos pupelių sūris. Būna didesnėse parduotuvėse prie pieno produktų, sūrių.