Sriuba suan ha tang (su vistiena, tofu bei kiniskais grybais). kaip jus vadinate, kisieline. astriai rugsti. tamsi, skaidri

(nemoku nuotraukos ikelti)
(4 porcijos)
4 tamsus dziovinti kiniski grybai
125 g virtos (
nepervirtos!!!) vistienos be kaulu ir odos
125 g standaus tofu
75 g bambuko ugliu
1 kiausinis
druskos
6 dl sviesaus mesos sultinio
50 g zirneliu (tinka saldyti)
2 valg. saukstai acto
1 valg. saukstas
tamsaus sojos padazo (as pilu truputi daugiau)
2 arb. sauksteliai svieziai maltu juoduju pipiru (as dedu maziau, nes man per astru)
3 valg. saukstai kukuruzu krakmolo
1. grybus uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti bent pusvalandi. vandeni nuspausti (neispilti). grybus supjaustyti siaudeliais. kietasias dalis ir kotelius ismesti.
2. siaudeliais supjaustyti virta vistiena, tofu ir bambuko uglius. dubenelyje
gerai isplakti kiausini su trupuciu druskos.
3. sultini ir vandeni, kuriame mirko grybai, supilti i puoda ir uzvirinti. sudeti grybus, tofu, bambuko uglius, vistiena ir zirnelius, iberti druskos. pavirti 2-3 min (nevirti ilgiau ir per daug nemaisyti, nes vistiena prades irti, tizti, del to jos ir nereikia pries tai pervirti). pilti acta, sojos padaza, berti pipiru.
4. kukuruzu krakmola gerai ismaisyti 6 valgomuosiuose saukstuose vandens. si ruosini pilti i sriuba ir atsargiai maisyti, kol sriuba sutirstes. dabar
atsakingas momentas - kiausinio pylimas. atsakingas, nes netinkamai supylus galima sugadinti visa sriubos vaizda, skaidruma, ir konsistencija - padaryti kose. pilti is aukstai, labai plona srovele ir labai letai, kad plonas kiausinio "dryzelis" stingtu sriuboje ir vienodai joje pasiskirstytu. jokiu budu is karto nemaisyti, nes nespejes sustingti kiausinis nudazys tamsiai ruda sriuba sviesiai ir nesudarys "dryzelio".
galima sildyti ipilus
truputeli vandens, sojo ir acto.
Papildyta:
QUOTE(Irunia @ 2007 11 04, 10:33)
Klausykit, o tos "kisielinės" sriubos turi būti suvalgytos iškart, ar tinkamos pašildyti? Tam kisieliui nieko nenutinka pašildžius?
Gal kuri patarsit kiek krakmolo riekia dėti?
galima sildyti.
kukuruzu krakmolo visada imama 1x2 proporcija. pvz. 3 saukstai krakmolo ir 6 saukstai salto vandens. gerai ismaisoma, pilama i sriuba (ar padaza) po truputi, ne viskas is karto, kol pasiekiama norima konsistencija.